Domov | O podjetju | Kontakt
Vox NOVA d.o.o.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji določajo pravice in obveznosti med upraviteljem www.vox.si in kupcem.
Splošni pogoji spletne strani www.vox.si so sestavljeni v skladu z zakoni objavljenimi v Uradnem listu RS – Zakonu o varstvu potrošnikov, Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
S stranjo www.vox.si upravlja podjetje VOX NOVA, založništvo, proizvodnja, trgovina in storitve, d.o.o., Oblakova ulica 30, 3000 Celje, matična številka: 3791971000, davčna številka: SI28001044.
Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje nakupa, pravice in obveznosti uporabnika in podjetja ter urejajo poslovni odnos podjetjem in kupcem.
Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.
Podjetje s potrošniki posluje v slovenskem jeziku.
Podjetje v pisnih sporočilih, ki niso namenjena individualno določenemu potrošniku, uporablja tudi skrajšano firmo (VOX NOVA, D.O.O.) in kraj, kjer posluje (Oblakova ulica 30, Celje) ali naslov spletne strani (www.vox.si).
Podjetje je davčni zavezanec, identificiran za namene DDV.

Kupci

Kupec je lahko fizična ali pravna oseba. Upoštevajo se podatki posredovani ob registraciji in oddaji naročila. VOX NOVA, d. o. o. (v nadaljevanju vox.si) in fizične osebe medsebojne obveznosti pri nakupih preko vox.si urejajo s temi splošnimi pogoji.
Fizična oseba je izključno tisti uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. Za kupce, ki so fizične osebe po tem odstavku veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.
Vox.si ter pravne in fizične osebe, ki opravljajo pridobitno dejavnost, medsebojne obveznosti pri nakupih preko vox.si urejajo s posebno pogodbo v pisni obliki oziroma sprejemom pogojev na tej strani. V primerih, ko se preko vox.si naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, zanjo veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov le v primerih, ko je to posebej navedeno v samem zakonu.

Varovanje osebnih podatkov

Osebni podatki se obdelujejo zakonito in pošteno. Varstvo osebnih podatkov je zagotovljeno vsakemu posamezniku, velja prepoved diskriminacije.
Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. S potrdilom nakupa dovoljujete, da vox.si vodi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki in vam ob tem zagotavlja varstvo osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 94/2007).
Podjetje VOX NOVA, D.O.O. – www.vox.si, se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.
Vox.si hrani naslednje osebne podatke potrošnikov za potrebe izpolnitve naročila: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, naslov, državo prebivališča, čas in datum naročila in arhiv komunikacije z vox.si.
Vox.si navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s kupcem.
Po izpolnitvi naročila se hranijo samo še podatki v zvezi s posameznim naročilom.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.


Nakup - Naročilo in dostava artiklov

Kupoprodajna pogodba med vox.si in kupcem je v spletni trgovini vox.si sklenjena v trenutku, ko vox.si kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za vox.si kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.
Kupec lahko odda naročilo na naslednji način:
- izpolni naročilo na spletni strani www.vox.si in s tem pošlje zahtevek po elektronski pošti na naslov narocila@vox.si
- pokliče na 03 759 27 30
Kupec lahko odda naročilo v slovenskem jeziku.
Račun o opravljenem plačilu kupnine bo kupec prejel po pošti skupaj z naročenimi artikli.
Vsa naročila bodo najkasneje v roku treh delovnih dni od prejema naročila odpremljena preko Pošte Slovenije. Dobava naročila je odvisna od načina dostave Pošte Slovenije.
Za naročila prejeta v petek po 14. uri, ob sobotah, nedeljah ter med prazniki bodo obravnavana kot prejeta naročila prvega naslednjega delovnega dne in bodo odpremljena kot zgoraj opisano za navadne delovne dni.
Potrdilo o naročilu boste prejeli elektronsko na vaš e-mail po opravljenem nakupu. Pripisan je tudi končni znesek, ki ga boste poravnali ob prevzemu naročenega blaga. Potrošnik prejme e-mail - potrdilo, da je bilo naročilo uspešno oddano oz. je sklenjena pogodba na daljavo.
Za pogodbe sklenjene na daljavo se po 43. Členu Zakona o varstvu potrošnikov štejejo pogodbe o dobavi blaga ali opravljanju storitev, ki so sklenjene med podjetjem in potrošnikom na podlagi organiziranega programa za ponujanje blaga ali storitev na daljavo, brez istočasne fizične prisotnosti pogodbenih strank, ki ga vodi podjetje in ki za namen sklenitve uporablja izključno enega ali več sredstev za komunikacijo na daljavo, vse do takrat in vključno s trenutkom, ko je pogodba sklenjena. Sredstva za komuniciranje na daljavo so tista sredstva komunikacije, ki omogočajo sklenitev pogodbe tako, da ni potrebna istočasna fizična prisotnost pogodbenih strank. Sredstva za komuniciranje in za sklenitev pogodbe oz. oddajo naročila so pisemske pošiljke in druge tiskovine, katalogi, telefonski pogovori, oglaševanje v tisku z naročilnico, televizijska prodaja, faksimile naprava, elektronska pošta in svetovni splet oziroma internet.
Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku vox.si.

Dostopnost informacij

Vox.si se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:
1. podatke o podjetju vox.si (ime in sedež podjetja, naslov, kontakt),
2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
3. bistvene lastnosti artiklov ter rok veljavnosti tega podatka, funkcionalnost, informacijo o združljivosti digitalne vsebine s strojno in programsko opremo,
4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
5. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka, morebitne stroške dostave
7. način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
8. časovno veljavnost ponudbe,
9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Cena dostave – stroški pošiljanja

Cena dostave oz. stroški pošiljanja do 10,00 EUR vrednosti naročila znašajo 1,01 EUR (z DDV), nad 10,00 EUR vrednosti naročila pa 2,02 EUR (z DDV). Za naročila v vrednosti nad 50,00 EUR plača stroške dostave pošiljatelj – podjetje VOX NOVA, d.o.o. .
Vox.si uporabnikom ne zaračunava uporabo komunikacijskega sredstva (uporabo spletne strani).

Cene

Vse navedene cene artiklov na spletni strani vox.si so navedene v Evro denarni enoti (€ ) z vključenim 9,5% oz. 22% DDV-jem. Cene veljajo do preklica. Cena dostave – stroški pošiljanja se obračunajo posebej, po zgoraj navedenih kriterijih. Najmanjši znesek nakupa je 3,5 €.

Način plačila in plačilni pogoji

Podjetje Vox nova, d.o.o. omogoča naslednje načine plačila:
• z gotovino ob prevzemu* - po povzetju
• z nakazilom na račun podjetja po ponudbi/predračunu
• z obročnim plačilom (velja za nakup harmonike)
*Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun podjetja Vox nova, d.o.o., po ponudbi/predračunu, pri čemer še vedno velja cena.
Plačilo s karticami in z vrednotnicam ni mogoče.
Do plačila kupnine ostanejo izbrani artikli last vox.si.
Izdaja računa
Vox nova, d.o.o. ob dostavi naročenih artiklov kupcu poleg naročenega blaga pošlje tudi original račun in/ali v pdf formatu na e-naslov kupca.
Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.
Kupec je dolžan pred oddajo naročila preveriti podane podatke o naročniku.
Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.
Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@vox.si, fax: 03/759-27-33, ali po pošti na naš naslov: Vox nova,d.o.o., Oblakova ulica 30, 3000 Celje.
Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikom na voljo spodaj v prilogi.
V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne ali po pošti na naslov prodajalca: VOX NOVA, D.O.O., Oblakova ulica 30, 3000 Celje skupaj z izpolnjenim obrazcem za odstop od pogodbe.
Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.
Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).
Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. Možnosti odstopa od pogodbe ni pri nakupu programske opreme ali avdio in video nosilcev, če je potrošnik odprl varnostni pečat.
Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik oz. z nakazilom na njegov transakcijski račun, razen če potrošnik izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva in da pri tem ne nosi nobenih stroškov.
Potrošniku se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika.
Vox.si lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.
V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.
Če potrošnik odstopi od pogodbe, sklenjene na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, prenehajo veljati vse pomožne pogodbe brez stroškov za potrošnika, razen stroškov vračila artikla.
Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).
Še več informacij si lahko ogledate pod naslovom Vračilo blaga.
Odstop potrošnika od pogodbe za artikle iz kompleta
Če se potrošnik odloči za odstop od pogodbe za artikle, ki tvorijo komplet, lahko za celoten komplet zahteva zamenjavo za enak komplet ali vračilo kupnine. Potrošnik lahko zamenja artikel iz kompleta, v primeru stvarne napake ali poškodbe artikla, zanj pa ne more zahtevati vračila kupnine.


Vračilo blaga

Pomembnejši napotki za vračilo artiklov:
- Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@vox.si
- Ko vračate artikle prodajalcu (VOX NOVA, d.o.o.), morate priložiti obrazec za odstop od pogodbe. Obrazec za odstop od pogodbe dobite na dnu, v prilogah.
- Priložite tudi kopijo računa.
- Naslov za posredovanje (pošiljanje) artiklov prodajalcu je VOX NOVA, d.o.o., Oblakova ulica 30, 3000 Celje
- Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače.
- Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Možnost vračila oz. odstopa od pogodbe ne velja za glasbene zgoščenke (CD) in DVD filme v primeru, da je bila odstranjena originalna embalaža, vključno s celofanom ali zaščitno skrčljivo folijo.

Darilni boni

Darilni bon podjetja VOX NOVA, d.o.o., velja za nakup nove harmonike VOX. Vrednost se ne more izplačati v gotovini. Darilni bon je unovčljiv 12 (dvanajst) mesecev od izdaje bona, in teče od dneva izdaje bona. Darilni bon ni prenosljiv na tretje osebe. Za unovčenje morate darilni bon predložiti ob naročilu nove harmonike VOX in podjetje ob naročilu harmonike seznaniti z željo unovčenja darilnega bona. Darilni bon se nato unovči ob prevzemu blaga oz. izstavitvi računa.

Omejitev odgovornosti

Vox.si se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro da Vox.si ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo vox.si kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.
Vox.si ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. Člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgoviniali namenu strank štejejo za odločilne ter jih vox.si v primeru vednosti ne bi potrdil oz. sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.
Pritožbe in spori

Vox.si spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.
V primeru težav se kupec lahko s prodajalcem vox.si poveže telefonsko na telefonsko številko 03/759-27-30 ali po elektronski pošti na info@vox.si, kamor se tudi lahko odda pritožba. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Vox.si si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno varstvo

Skladno z zakonskimi normativi VOX NOVA d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
Vox.si, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Končna določila

Uporabnik potrjuje ob nakupu, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja vox.si in da se z njimi strinja.
Glede morebitnih sporov se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje sporov. Kolikor medsebojnega sporazuma ni moč doseči, je pristojno sodišče v Celju.
Pridržujemo si pravico do sprememb in napak v cenah in napisanem besedilu.
Pogoji veljajo od: november 2016.

Priloge:

Vklopi razum...
 
Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljno uporabo se strinjate k uporabi piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Nastavitve.