Domov | O podjetju | Kontakt
Založba VOX

Izšel je jubilejni album »Najlepše melodije« ansambla Štrk

Izšel je jubilejni album »Najlepše melodije« ansambla Štrk z zbirko 19 največjih uspešnic. Album je pregled njihovega dela skozi 25 let. Na albumu najdete uspešnice: Želim si želim, Zavrti me, Lahko noč moj mornar, Srček moj in srček tvoj…Ker je album avtorsko raznolik je pestrost skladb prava glasbena poslastica za ljubitelje »kvintetovske« glasbe.

Izšla je nova zgoščenka Ansambla Tonija Verderberja

Izšla je nova zgoščenka Ansambla Tonija Verderberja z naslovom »ČE IMAŠ ME RES RAD«. Na zgoščenki je deset novih pesmi. Osem je vokalnih in dve instrumentalni.
Več o novem albumu nam je povedal Toni Verderber: « Številni poslušalci so nas že spraševali, kdaj bo spet kaj novega? Kar nekaj let je trajalo in zdaj je v našem 37. letu delovanja ansambla izšel težko pričakovani album z naslovom »ČE IMAŠ ME RES RAD«.
Skušali smo posneti čim izvirnejših pesmi, po tematski, kot tudi po glasbeni plati. Želimo ostati še naprej originalni. Upam, da nam je to tudi tokrat uspelo. Posnetki so nastajali nekaj let v našem domačem studiu. Fotografijo za ovitek je v domačem okolju posnel Marko Kobe. Zgoščenka je izšla pri založbi VOX.
Skozi celoten album je rdeča nit- ljubezen. Pesem “ Ne pozabi najine ljubezni” je istoimenska, kot letos izdan zgodovinsko-ljubezenski roman avtorja Ivana Sivca. Ljubezensko tematiko imajo tudi pesmi: »Kaj bi jaz brez tebe«, »Če imaš me res rad«, »Biser z gora« in »Odšla od mene je«. Želimo si, da bi prišle pesmi čim bližje poslušalcem saj so njim tudi namenjene« Pesem «Stari vlak« je lepa prispodoba slehernega življenja, na katerega vsi vstopimo, postaje si pa izbiramo sami...
Pesem »Velika bela ptica« je posneta na pobudo g. Marjana Zgonca, ki jo je s pomočjo ansambla tudi zapel. Tako je nastalo prvo sodelovanje z gostom.
Na zgoščenki najdemo pesmi: Ne pozabi najine ljubezni, Stari vlak, Če imaš me res rad, Velika bela ptica, inst. polka Na Pargo, Kaj bi jaz brez tebe, Biser z gora, Odšla od mene je, inst. Polanska polka in Ta veseli valček. Besedila so prispevali: Ivan Sivec, Fani Požek in Toni Gašperič. Glasbo za vse pesmi je napisal Toni Verderber, priredbe pa delo Tonija in Domna Verderber.

Izšla je nova zgoščenka Tonija Sotoška z družino in prijatelji

Izšla je nova zgoščenka Tonija Sotoška z družino in prijatelji z naslovom
»Jaka, gas!«. Avtor vseh pesmi je Toni Sotošek, poznan kot odličen učitelj
in virtuoz na diatonični harmoniki. Tonijevi otroci stopajo po očetovih
stopinjah, saj postajajo pravi virtuozi vsak na svojem inštrumentu. Toni na
pozavni in baritonu, Matic na klarinetu in kitari, Miha na trobenti, Jaka
na pozavni in klavirju in Eva na violini. Družina Sotošek je posnela že
tretji album s 14 skladbami. Pri nastajanju novega albuma je nastalo kar
nekaj zanimivih duetov kot npr. s Poskočnimi muzikanti s polko »Kraljica
naroda«, s Aljažem Farasinom z napitnico »Hvala za vince« in s skladbo
»Za Jožete in Jožice«, z ansamblom Azalea s pesmijo »Če dobra letina je« in
z Nušo Derendo in Markom Pezdircem z valčkom »Božič pri nas«.

Album je glasbeno in vsebinsko zelo pester. Naj vam pesmi družine Tonija
Sotoška s prijatelji lepšajo zimske dni.

Izjava Tonija Sotoška: »Minilo je že 25 let od kar prenašam svoje znanje na mlade harmonikarje. Teh se je v tem času zvrstilo preko 900. Vesel sem, da se s tem na nek način ohranja naša kultura in tudi ljudsko izročilo. Diatonična harmonika je postala res » KRALJICA NARODA », kot sem zapisal v eni skladbi. Še bolj pa sem vesel v vlogi očeta, da lahko ob obletnici moje šole z družino pokažemo čisto nov avtorski izdelek. Ta zgoščenka je plod mojega pedagoškega dela in mnogih izkušenj, ki sem jih pridobil v teh letih. Hkrati pa so vsa besedila iskrena, življenjska in izhajajo iz pripetljajev v družini. V tem času so tudi moji otroci glasbeno zelo napredovali. Hvala vsem njihovim mentorjem na nižji in na srednjih glasbenih šolah. Lepo je, ko lahko za sina napišeš skladbo in veš, da jo bo brez problema odigral. Na tej zgoščenki smo vidno vlogo dali tudi mojemu četrtemu sinu Jakcu, ki v dveh skladbah kot vokalni solist prikaže svoj temperament, energijo in hkrati glasbeni talent.

Zelo sem počaščen, da je na zgoščenki JAKA, GAS! z nami sodelovalo kar nekaj glasbenih prijateljev: Nuša Derenda, Marko Pezdirc, ans. Azalea, Aljaž Farasin, Poskočni muzikanti, kvartet klarinetov in zbor OŠ Jurija Dalmatina Krško. Vsem iskrena hvala. Z vsakim od njih je nastala posebna zgodba, ki daje tej zgoščenki določeno širino!

Hvala, Simonu Potočarju za odlično odigrano kitaro in Marku Pezdircu za odigrano bas kitaro ter za producentsko delo!

Upam, da boste uživali ob poslušanju moje družine z odličnimi gosti!«

Izšla je prva zgoščenka Frajerk -Tam, kjer je moje srce doma

Izšla je prva zgoščenka Frajerk z naslovom »Tam, kjer je moje srce doma«. Album so ustvarjale štiri leta, na katerem najdete nagrajene zmagovalne pesmi iz različnih narodno-zabavnih festivalov. Skoraj pod vse pesmi se je podpisala priznana avtorica Vera Šolinc. Vse pesmi so resnične zgodbe članic ansambla Frajerk - od žalostnih plati življenja in do največje sreče.

Andreja Grosek nam je povedala:« Frajerke smo vesele, ponosne in počaščene, da imate v rokah našo prvo zgoščenko »TAM, KJER JE MOJE SRCE DOMA«, ki smo jo ustvarjale od samega začetka našega delovanja in sicer od leta 2015. Smo energične, temperamentne, pozitivne, vesele, nasmejane, srčne, polne življenja in prijateljsko povezane med seboj. Takšna je tudi naša glasba.
Na zgoščenki smo uvrstile 5 valčkov in 8 polk. Večina besedil temelji na naših zgodbah in doživetjih. Nekatere skladbe so bile tudi nagrajene na festivalih.
Uživajte ob poslušanju in živite »frajersko«!«

Ansambel Smeh imajo novo zgoščenko

Ansambel Smeh je izdal drugi album z naslovom »Ej, stari, ne sekiraj se«. Na njej je kar 10 uspešnic. Pod večino pesmi se je podpisal Žiga Ramšak, vodja ansambla in harmonikar. Na albumu najdete uspešnice kot so: Ej, stari, ne sekiraj se, Bodi moja mala, Frača, Niso važna leta, …Glasba za ljubitelje poskočnih polk in zaljubljenih besedil je ta album prava izbira.

Ansambel Generacija so izdali prvo zgoščenko

Ansambel Generacija je izdal svoj prvi album z naslovom »Most do sreče« . Fantje prihajajo iz okolice Sevnice. So štiričlanska moška zasedba s štiriglasnim petjem, katero podpre instrumentalni trio z diatonično harmoniko. Člani ansambla so: Željko Lončar (kitara, vokal, povezovanje programa in vodja ansambla), Roman Juntez (klaviature, bas kitara, bariton in vokal), Silvo Bizjak (diatonična harmonika, bas kitara in vokal) in Marko Kosem (vokal). Povezuje jih prijateljstvo, ljubezen do glasbe in želja zabavati ljudi.

Na albumu so skladbe priznanih avtorjev narodno zabavne glasbe: Tine Lesjak, Peter Fink, Igor Podpečan, Bojan Lugarič, Fanika Požek itd. Glasba na albumu je prava izbira za ljubitelje fantovskega petja in diatonične harmonike.

Izjava vodja ansambla in kitarista Željka Lončarja ob izidu albuma: »Radi bi se zahvalili vsem, ki nas podpirate, vsem sponzorjem, ki so nam finančno pomagali pri nastanku naše prve zgoščenke. Posebej bi se radi zahvalili Tomažu Čepinu, ki je posnel prvi bas. Upam, da vam bodo naše skladbe prišle do srca, saj v naše pesmi smo izlili vsa čustva, ki jih premoremo.«

IZŠEL JE PRVENEC ANSAMBLA PIK

Ansambel Pik je izdal svoj prvenec z naslov »Vsak je svoje sreče kovač«. Sestavljajo ga štirje mladi fantje, ki prihajajo iz Vodruža pri Šentjurju pri Celju. Ansambel Pik deluje štiri leta. Fantje izvajajo narodno-zabavno glasbo v glasbenem sestavu instrumentalnega tria s klarinetom in troglasnim moškim petjem. Ansambel Pik so: Jan Čater(kitarist, vokal in vodja ansambla), Žan Trupej(klarinet, vokal), Matej Frece(bas kitara, bariton, vokal) in Žan Vodeb(diatonična harmonika).
Fantje so se predstavili na različnih festivalih domače glasbe. Najbolj uspešni so bili na festivalu »Pokaži kaj znaš« v Dobju pri Planini, kjer so slavili kot absolutni zmagovalci leta 2014.
Album izbranih polk in valčkov so prispevali naslednji avtorji: Matjaž Vodišek, Igor Pirkovič, Damjan Pasarič, Žan Trupej, Vera Šolinc, Jan Čater in Marica Čater. Njihova glasba je za vse ljubitelje klarineta, diatonične harmonike in večglasnega moškega petja.

IŽŠLA JE ZGOŠČENKA ANSAMBLA MLADIKA

Ansambel Mladika deluje vse od leta 2008. Prvotno skupino so vse do konca leta 2016 sestavljali štirje člani, v začetku leta 2017 pa sta se k trem ustanovnim članom pridružila dva nova člana, ki sta se z zasedbo hitro ujela.
Ob 10. obletnici delovanja predstavljajo novo CD ploščo, ki je plod prijateljstva, ustvarjalnosti in ljubezni do glasbe. V tem času so si nabrali veliko izkušenj z igranji po Sloveniji in po svetu (Kanada, Nemčija, Avstrija, Hrvaška, Italija,…), prav tako pa so nastopili na vseh največjih festivalih narodno zabavne glasbe v Sloveniji, kjer so prejeli tudi nagrade – absolutni zmagovalci festivala Graška Gora, nagrada občinstva na festivalu Števerjan… Vse nagrajene skladbe so na novo zgoščenki. Avtorji, ki so prispevali, da je album glasbeno pester so: Peter Tovornik, Igor Podpečan, Vera Šolinc, Igor Pirkovič, Damijan Pasarič, Marjan Turk, Gregor Kolar, Matija Del Negro, Franci Štrajhar in Matej Kocjančič. Z bogato izbiro pesmi je nova zgoščenka ansambla Mladika prava izbira za ljubitelja večglasnega petja s pevko in instrumentalnega tria s diatonično harmoniko.

ANSAMBEL AKORDI IMAJO NOVI CD Z NASLOVOM PEVEC

Njihov četrti cd z naslovom albuma «Pevec« skupek izbranih avtorskih del Roka Švab, Braneta Klavžarja, Jožeta Galiča, Jožeta Skubica, Roka Žlindre, Vere Šolinc, Ivana Sivca, Tineta Lesjaka, Fanike Požek, Mateja Kocjančiča, Brigite Kobe, Primoža Ilovaraja, Vilija Bertoka in ljudske priredbe.
Na cd-ju lahko najdete nostalgične valčke: Pevec, Pustite mi vsaj svoje pesmi, Čas bo izbrisal vse; do hitrih ali hudomušnih polk: Zastonj, Copate, Slovenci imamo veliko srce; in legendarne ljudske l a cappela Nocoj pa, oh, nocoj. Skratka prava izbira glasbe za ljubitelj diatonične harmonike in ubranega fantovskega štiriglasnega petja.

IZŠLA JE NOVA ZGOŠČENKA ANSAMBLA VIKEND

Težko pričakovana zgoščenka ansambla Vikend z naslovom albuma »Sin« je ugledala luč sveta. Na albumu najdete 14 skladb. Skoraj vse skladbe so bile zmagovalne pesmi na festivalih.
Na Vurberku 2014 so za skladbo »Stala je sama« in »Zaljubljen« prejeli Zlatega zmaja, Šifrerjevo plaketo za najboljšo vokalno izvedbo in za najboljšo melodijo po izboru radijskih postaj.
Isto leto so na Števerjanskem festivalu v našem zamejstvu v Italiji v finalnem delu predstavili s pesmijo »Lahko bi te objel«. Na ptujskem festivalu so prejeli nagrado za najboljšo skladbo v celoti in nagrado za najboljši ansambel med ostalimi zasedbami.
Na festivalu Slovenska polka in valček 2015 so prijela laskavi naziv Slovenki valček 2015 po izboru gledalcev in 1. nagrado strokovne komisije skladbo v celoti.
Leta 2016 so fantje blesteli še na Ptujskem festivalu s skladbama »Spomni se kdaj« in »Staram se«. Prejeli so nagrado za najboljši ansambel med ostalimi zasedbami, Korenovo plaketo za najboljšo vokalno izvedbo in nagrado po izboru občinstva za pesem »Staram se«.
Po avtorski plati je album avtorsko in stilsko bogat in raznolik. Avtorji, ki so prispevali pesmi za album so: Miha Lesjak, Matej Kocjančič, Gregor Gramc, Vera Šolinc, Majda Rebernik, , Igor Podpečan, Darinka Kovač, Dejan Bojanec, Aljoša Jurkovšek, Robert Goter in Jože Galič.
Na albumu najdete tudi dva dueta z gostom Robertom Goterjem. Skupaj so posneli valček »Sončni žarek«, ki je posvečen Robertovem očimu. Z Ognjenimi muzikanti so skupaj posneli veselo polko z naslovom »Ognjeni vikend«.
Album »Sin« je zbirka skrbno izbranih najlepših pesmih kar jih ta trenutek premore ansambel Vikend. Naj vam pesmi ansambla

IZŠLA JE NOVA ZGOŠČENKA Z MLADIH GODCEV

Izšla je nova zgoščenka Mladih godcev z naslovom albuma "Naših 10".
Na albumu »Naših 10« je izbranih 13 skladb - od nostalgičnih, sanjavih valčkov, hitrih polk, a cappelle in remixa uspešnice »Prvi poljub« . Na albumu najdete tudi dve priredbi. Prva priredba je zimzelena polka »Srce Slovenije« od Fantov iz vseh vetrov ter druga priredba polka »Pozdrav iz planin« od skupine Čuki. Fantje s svojimi posnetki dokazujejo, da so postali pravi godci po avtorski in izvajalski plati.
Pod večino melodij se je podpisal vodja ansambla harmonikar Igor Osredek. Ostali avtorji, ki so prispevali svoja dela na albumu so: Bogdan Marolt, Jože Potrebuješ, Marko Vozelj, Franc Kramer, Franc Pupis, Peter Fink in Tadej Hočevar.

IZŠEL JE TEŽKO PRIČAKOVANI ALBUM "ONA DIŠI PO POMLADI"

Spevovci so album oblikovali skoraj tri leta z izbranim izborom pesmi, saj je njihovo merilo, da mora biti glasba kvalitetna in spevna, pa naj bo to narodna zabavna glasba ali pa zabavna glasba.

Album se lahko pohvali z 11 skladbami. Glasba na zgoščenki je zelo pestra. Na zgoščenki lahko slišite njihove nove uspešnice kot so: Ona diši po pomladi, Gasilka, Zapleši z mano, od priredbe dalmatinske uspešnice »Vedno bom ob tebi«, do Slakovih najbolj priljubljenih pesmi kot so: Krka sanjava, Dekle povej ter do duetov z ansamblom Smeh s skladbo »Leta niso važna« in z legendarnim pevcem Wernerjem s nostalgično uspešnice »Stara domačija«. Avtorji, ki so sodelovali pri ustvarjanju albuma so: Igor Pirkovič, Rok Švab, Erik Hribernik, Lojze Slak, Niko Zlobko, Tine Lesjak, Edvard Rednak, Kristijan Kolenc, Alojz Gričnik, Boštjan Mežnar, Ivica Badurina, Tanja Žagar, Marko Pezdirc, Tatjana Rodošek, Bernard Miklavc, Žiga Ramšak, Mišo Kontrec, Drago Horvat in Aleš Zibelnik. Nov album «Ona diši po pomladi« je prava glasbena poslastica odlične glasbe ansambla Spev.

Spevovci se zahvaljujejo:

»Člani Ansambla Spev že 15. leto skupaj z vami, dragi naši prijatelji (poslušalci), hodimo po Slakovi poti. Ob tem jubileju se zahvaljujemo vsem, ki nas podpirate skozi vsa leta našega glasbenega ustvarjanja. Posebej se zahvaljujemo našim najbližjim, vsem avtorjem, našim sponzorjem, tonskim mojstrom in producentom za profesionalno delo v studiu, založbi VOX, glasbenim gostom, vsem, ki ste sodelovali v videospotih ter vsem vam, ki ste nam pomagali pri nastajanju projekta »Ona diši po pomladi«. Prijetno poslušanje! Želimo vam doživet božič ter srečno in zdravo novo leto 2018«.

IZŠLA JE NOVA ZGOŠČENKA ANSAMBLA STANKA FAJSA Z NASLOVOM ALBUMA

Ansambel Stanka Fajsa boste takoj prepoznali po inštrumentu cimbale, katere niso ravno običajen inštrument v narodno zabavni glasbi. Cimbale z mehkim značilnim prepoznavnim zvokom se k instrumentalnemu triu in ubranem vokalu zelo lepo poda. Fantje in dekle iz ansambla Stanka Fajsa prihajajo iz Podplata in okolice Rogaške Slatine. Izdali so svojo drugo zgoščenko z naslovom« Tam, kjer je pesem doma«. Album sestavljajo skupaj 12 polk in valčkov. Na albumu sta dve priredbi, zimzeleni Kovačičev valček »Prinesi mi rože« in legendarna Burnikova polka »Dobro jutro« ter deset novih avtorskih skladb. Pod večino melodij se je podpisal Stanko Fajs. Soavtorji, ki so sodelovali pri nastajanju zgoščenke so: Boris Roškar, Toni Gaberšek, Vera Šolinc, Jože Burnik, Gregor Strniša, Boris Kovačič, Fanika Požek in Martin Druškovič. Naslovno skladbo «Tam, kjer pesem je doma« so skupaj posneli s Fajsovo družino.





Več nam je povedal vodja ansambla Stanko Fajs: »Pri naslovni skladbi se je z vokalno izvedbo, torej z svojimi glasovi ansamblu pridružila Družina Fajs, ki jo sestavljajo tri sestre Marija, Jožica, Marta, brata Franček in Stanko s soprogo Jožico ter njun sin Tomaž. Skladba, Tam, kjer je pesem doma ima zelo zanimivo tematiko - vsebino. Motiv za skladbo sem začutil iz znane ljudske modrosti »Blagor hiši, kjer se pesem sliši«.

Ker se v Fajsovi družini veselo poje že več generacij, lahko bi rekli že od »Napoleonovih časov«, je povezava med družino in ansamblom odlična kombinacija.

Družina Fajs je in še prepeva, vedno kadar se zbere ob domačem ognjišču, pa tudi kjer koli drugje, kjer se sliši lepa pesem. Poje in nastopa tudi na različnih prireditvah kot so »Družina poje« v Andražu nad Polzelo in na tovrstnih prireditvah v daljni in bližnji okolici. V prihajajočem letu vam želim zdravja, sreče, ljubezni in tudi pri vas doma naj pesem zazveni.«

Pri družini Tonija Sotoška se vse dogaja v znamenju glasbe!

Toni Sotošek je zelo znani virtuoz na diatonični harmoniki s svojim prepoznavnim stilom izvajanja glasbe. Pred nekaj leti je ustanovil družinski ansambel s svojimi otroci, kjer odlično poprimejo vsak za svoj inštrument. Toni Sotošek nam je povedal: «V naši družini nama z ženo Darjo res ni nikoli dolgočasno. Prav vsi otroci so zelo aktivni na glasben področju. Pri petih otročkih je že same organizacije in skrbi toliko, da je velikokrat dan prekratek. Številčno stanje družine se med tednom zmanjša za dva, saj gresta starejša sinova Toni in Matic čez teden že v dijaška domova na študij. Toni obiskuje 3. Letnik konservatorija v Mariboru in je pozavnist pod mentorstvom prof. Mihaela Švagana. Drugi sin Matic je dijak drugega letnika umetniške gimnazije v Celju in je klarinetist. Njegov mentor je prof. Jure Hladnik. Ostali trije otroci so zaenkrat še v Glasbeni šoli Krško. Miha je trobentar, Jaka se uči pozavno in klavir, najmlajša Eva pa je letos pričela z igranjem violine. Starejši trije že dlje časa v klasični glasbi pobirajo najvišje nagrade praktično po vseh tekmovanjih doma in v tujini. Kljub temu pa so verjetno po očetu Toniju podedovali ljubezen do narodno zabavne glasbe, ki se kaže vse bolj in bolj. Svojo družinsko zgodbo so predstavili že na svojih dveh zgoščenkah. Glasba je avtorsko delo Tonija Sotoška, ki je zaradi tem in zasedbe malo drugačna. Družina je v minulem času spet posnela nekaj novih skladb. Najbolj je trenutno aktualna skladba »JAKA GAS«, s katero so sodelovali tudi v oddaji SLOVENSKI POZDRAV. Upamo, da vam bo skladba všeč, saj je zelo iskrena tako kot otroci. »

Pošiljamo vam skladbo » Jaka gas« v izvedbi Toni Sotoška z družino. Prisluhnite, kako igrivo je zapel komaj 7 letni Jaka tole veselo polko.

Prvi skupni videospot Ansambla Saša Avsenik z Gregorjem Avsenik

Z velikim veseljem vam predstavljamo prvi skupni videospot Ansambla Saša Avsenik z virtuozom kitare Gregorjem Avsenikom. Skladba »Spomin na Paris« je avtorsko delo Gregorja Avsenika v celoti. Nostalgična skladba je pravi balzam za dušo in srce, ki vam bo pričarala romantiko mestnih ulic in vseh lepot, ki jih ponuja čarobno mesto Paris.

»Kot privid prikrade se,

kot sonce ogreje me.

Dušo napolni, srce razigra mi …«

Skladba, ki vam jo danes predstavljajo ob živi sliki, je že pred mnogimi leti zazvenela na velikem odru Slovenske filharmonije v Ljubljani pod naslovom Valček intermezzo. V tistem času jo je Gregor Avsenik izvajal kot instrumentalno skladbo s kitarskim orkestrom Ljudmila Rusa, v katerem je bil dolgo tudi koncertni mojster. Pozneje pa je skladbo priredil za Ansambel Saša Avsenika in jo obogatel še z besedilom, posvečenim ženi Katarini. Postala je skoraj nepogrešljiva v skupnem koncertnem repertoarju obeh prej omenjenih izvajalcev.

Videospot za skladbo Spomin na Pariz je nastal v produkciji Mediaspota, režisersko taktirko pa je vihtel Perica Rai. O samem nastajanju spota nam je povedal naslednje: »Snemanje pesmi Spomin na Pariz je bilo zame kot režiserja precej čustveno. Morda tudi zato, ker je po mojem ena najlepših pesmi, ki sem jih kadarkoli slišal. V videospotu sem hotel prikazati pomembnost posameznega trenutka v življenju. Prav vsak trenutek ti namreč lahko spremeni življenjsko pot.«

V spotu namreč spremljamo mlad par, katerega obisk Pariza in njuno naključno srečanje dodobra zaznamuje njuno nadaljnjo življenjsko pot.

FANTJE IZPOD LISCE BODO SKOČILI S PADALOM?!

Fantje iz ansambla Fantje iz pod Lisce so posneli nov občuten valček z naslovom Domača pesem. Lokacija snemanja spota je bila prav na gori Lisci od koder prihajajo. Več o snemanju videospota in o nastanku valčka nam zaupal član ansambla Alen Zabusa:

»Fantje izpod Lisce si ne znamo predstavljati dneva brez glasbe, saj glasba spremlja povsod in nam daje energijo na vseh poteh našega življenja. Prav zato z njo najlažje izražamo to, kar čutimo in s tem tudi predamo sporočilo našim poslušalcem. Prav zaradi tega smo posneli skladbo z naslovom Domača pesem, ki nam pove prav to, da je naša slovenska pesem kot šopek duše in srca, ki je z nami v dobrem in slabem in nam daje pogum in ponos, ki ga v teh časih še kako potrebujemo. Ker gre za našo domačo slovensko pesem, smo se odločili, da videospot posnamemo tam, kjer se je naša zgodba skoraj 10 let nazaj začela. V naših domačih krajih, na Lisci. Lisca je priljubljena turistična točka, kamor lahko pridete peš, s kolesom, avtom, lahko pa tudi priplezate, v dolino pa se lahko vrnete kar s padalom. Fante izpod Lisce padalo zaenkrat še ne mika, zagotovo pa bomo enkrat skočili, vendar, kdaj še ne izdamo. »

Spevovci ponosno predstavljajo novo polko »Za muziko bi dala vse





Fantje so to leto bili zelo pridni v studiu in posneli kar nekaj novih skladb. Kmalu bo izšel novi album »Ona diši po pomladi«, na katerem bo 11 skladb. V ansamblu je prišlo v tem letu do menjave harmonikarja. Vodjo ansambla harmonikarja Erika Hribernika je zamenjal virtuoz in evropski prvak Vili Mravljak. Erik se seveda ne umika iz ansambla, ampak ostaja vodja ansambla ter vodi poslovno pot ansambla naprej.

O novi polki »Za muziko bi dala vse« je več povedal član ansambla Marko Berzelak: »Pesem je bila posneta v studiu Lugoton. Producenta sta bila Bojan Lugarič in Martin Juhart.

To je prva skladba Ansambla Spev, v kateri je pri snemanju sodeloval novi harmonikar Vili Mravljak!

Polka, ki je lepo sedla v ušesa poslušalcev na veselicah že minulo poletje govori o deklici, ki na veselici pleše in uživa v glasbi, za muzikante pa sploh ne zmeni… In to muzikante močno jezi… ! Spevovci letos praznujemo 15 let delovanja. Ob tej priložnosti bo izšla tudi nova zgoščenka z naslovom albuma »Ona diši po pomladi«, na katerem boste našli tudi to polko. Prijetno poslušanje.«

ANSAMBEL SLOVENSKI ZVOKI Z NOVIM ALBUMOM »VČASIH LJUBEZEN PAČ

Ansambel Slovenski zvoki so izdali težko pričakovan album »Včasih ljubezen pač mine«. Naslovna skladba se je odlično usedla v srca poslušalcev in izvrstno izkazala na festivalu Slovenska polka in valček 2016. Na zgoščenki je 14 izbranih skladb. Album je ustvarjalno zelo pester. Na njem najdete od nostalgičnih valčkov do hitrih in hudomušnih polk do venčka Avsenikovih, pri katerim so sodelovali odlični glasbeni gostje: Janez Per, Alfi Nipič, Niko Legan, Nuša Derenda, Sašo Avsenik, Robi Zupan, Miro Klinc in Gregor Avsenik. Na albumu vas čaka presenečenje z občutenem valčkom »Mamici za rojstni dan«. Tukaj se odlično izkazala kot solistka Bojanova hči Eva Lugarič. Za večino skladb se je podpisal kot avtor melodije vodja ansambla Bojan Lugarič. Ostali avtorji, ki so sodelovali na zgoščenki so: Vera Šolinc, Jože Galič, Franci Smrekar, Avgust Skaza, V&S Avsenik, Ferry Souvan, Ivica Cvikl, Alfi Nipič in Ivan Sivec. Za Ansambel Slovenski Zvoki je to leto zelo uspešno.



Več o tem nam je povedal vodja ansambla Bojan Lugarič:

»Za nami je zelo uspešno leto, saj smo na festivalu Oberkrainer Award v avstrijskem Gradcu bili razglašeni za najboljši ansambel 2017.

Takoj po omenjenem festivalu smo v domačem studiu Lugoton posneli skladbo Mamici za rojstni dan, ki jo je odpela hčerka Bojana,

pet letna Eva Lugarič, ki se je izkazala z svojim pevskim talentom.

Ker je skladba naletela na zelo dober odziv in se vrti po radijskih čestitkah, smo se odločili, da naredimo tudi video spot za to skladbo.





Ob koncu poletne sezone smo se podali tudi na tri tedensko turnejo

po ZDA. Tam smo odigrali kar nekaj koncertov v Washingtonu in nato še nekaj koncertov v Californiji.



V tem mesecu smo pa še izdali nov album z naslovom Včasih ljubezen pač mine. Za to isto skladbo smo lani zelo uspešno nastopili na festivalu

Slovenska polka in valček. Za omenjeno skladbo posneli tudi video spot.

Videospot smo posneli v domačem kraju v Rogaški Slatini.



V novem letu vam želimo, da bi se vam uresničile vse želje, pričakovanja in sanje. To vam želimo Slovenski zvoki:

Bojan Lugarič, Zlatko Žikovšek, Tadeja Abram, Jože Drugovič, Boštjan Zajc, Mirko Kosar.«



Prvi milijon ogledov za Hočem le tebe

Prvi milijon ogledov za Hočem le tebe ali kako v Sloveniji ustvariš uspešnico v enem poletju?
Modrijani & Isaac Palma se po dobrem mesecu od objave veselijo prvega dobrega milijona ogledov njihove prve skupne skladbe Hočem le tebe.
Glasbena zgodba, za katero so videospot posneli v sodelovanju s Coca-Colo stari v Ljubljani in v družbi plesalcev Plesnega mesta, je zlezla v ušesa poslušalcev po Sloveniji, dinamičen videospot pa je očitno tudi prava paša za oči.
Predstavitve skladbe Hočem le tebe »na terenu« se bodo začele šele v pozni jeseni, saj je Isaac Palma v teh dneh na obisku v svoji domovini, Modrijani pa so polno zasedeni z nastopi na še zadnjih poletnih in prvih jesenskih dogodkih.
Je pa zanimivo, da je skladba od zamisli do prvega milijona ogledov potrebovala le slabe tri mesece, saj so se za skupno snemanje Isaac in Modrijani dogovorili šele na letošnjih melodijah Morja in sonca (8. julij), nato pa je pesem začela nastajati.
»Res je, da sta želji po skupnem nastopu in po prav takšni pesmi že dolgo živeli v nas,« je povedal Modrijan Blaž Švab. »Potem pa je prišel pravi trenutek in vse je steklo zelo hitro. Hočem le tebe je skladba, v kateri uživamo tako Modrijani kot Isaac in nekaj najlepšega je, da v njej uživajo tudi poslušalci in gledalci.«
Videospot si lahko ogledate na povezavi: https://www.youtube.

Spevovce med snemanjem spota hladile gasilke!

Člani Ansambla Spev so v torek, 30.5.2017, v Šmartnem ob Paki, na prireditvenem prostoru pri Hiši mladih , skupaj z gasilkami iz vse Slovenije sodelovali v snemanju videospota za njihovo polko "Gasilka".
Gre za projekt, v katerega je bilo vpetih največ sodelujočih v vsej 15 - letni zgodovini ustvarjanja videospotov Ansambla Spev.

Spevovci so se že okrog novega leta odločili, da bodo za sodelovanje v najnovejšem videospotu izvedli natečaj, prijavile pa so se lahko ženske desetine iz prostovoljnih gasilskih društev širom Slovenije.
Glede na atraktivnost prijav, so se fantje odločili in k sodelovanju povabili gasilke iz društev PGD Oplotnica, PGD Rovte, PGD Šalka vas, PGD Buče, PGD Sovjak, PGD Senešci, PGD Radmirje. Sodelovale so še gasilke : Melita Painkret, ki se je pripeljala z gasilsko cisterno, saj ima za njo vozniški izpit ; Urška Dobovšek in Špela Kolar ter Katarina in Jadranka , znane tudi kot "Fedri".
V zgodbi, v kateri prepevajo spevovci o gasilki, katero želi osvojiti mlad fant, sta sodelovala igralca Gregor Lasecky in Monika Švajgel. Ker pa je scenarij zahteval tudi skupinski ples, kjer so zaplesale vse gasilke v prav za ta namen sestavljenem plesu, smo k sodelovanju povabili še plesno koreografinjo Majo Bubik, s svojimi plesalkami - Tajo Dvornik,Timejo Pilih, Najo Podbrežnik, Niko Hlupič, Urško Košir ter Tiano Cizej iz Osnovne šole Petrovče, ki so naučile plesno koreografijo vse gasilke, ki so bile na plesišču. Teh je bilo okrog 70! Na koncu so plesale, kot ena!
Za kamerami sta stala Matej Vranič ter Andrej Pratnemer, asistiral je Dejan Bukovnik.
Da pa je bilo ozračje še posebej vroče, sploh v nočnih urah, sta poskrbela "bruhalca ognja" - Jaka Srpič in Juš Pavlovski.
Sodelovali so tudi člani PGD Šmartno ob Paki ter še veliko prostovoljcev, domačih ter naključno mimoidočih.

Snemanje je bilo zelo naporno, trajalo je od 9.00 zjutraj do polnoči! Sonce je pripekalo in še sreča, da so navihane gasilke z vodo močile pregrete člane Ansambla Spev, ki so svojo polko ta dan zaigrali najmanj 100 - krat! Nastala je prava veselica, punce so plesale, pele, gasilke iz PGD Oplotnica so uprizorile "mokro vajo", snemalca sta imela v rokah vse niti. Na simpatičen način jima je uspelo krotiti in voditi vse sodelujoče, ki so kljub napornemu dnevi priznali, da je bilo vredno in da tega prijetnega dne, preživetega s spevovci, ne bodo nikoli pozabili

»Gasilke so res posebna dekleta... ne moremo se načuditi njihovi pozitivni energiji po celodnevnem ponavljanju ene in iste stvari. Niso se pritoževale čez vročino, ubogale so navodila in bile zelo živahne ves čas! Pokazale so vso pripravljenost in voljo do dela in to z nasmehom! Spoštujemo jih, veseli smo, da smo spletli nove prijateljske vezi. Hvala vsem sodelujočim, se veselimo končnega izdelka!« ... so pevedali utrujeni a zelo dobrovoljni člani Ansambla Spev po končanem snemanju.


FANTJE IZ POD LISCE IMAJO SKLADBO Z NASLOVOM«BODI MOJA«

Fantje iz pod Lisce so bili čez poletje zelo aktivni. Poleg ogromno igranj po veselicah in porokah so se udeležili festivala Vurberk 2017, kjer so se predstavili z dvema novima skladbama . Več nam je povedal član ansambla Alen Zabusu:
Fantje izpod Lisce smo v teh prvih septembrskih dneh predstavili našo novo skladbo in videospot za pesem BODI MOJA. S pesmijo smo se predstavili na letošnjem festivalu na Vurberku. Besedilo za pesem je napisal Matej Kocjančič, glasbo pa sta dodala vodilni pevec ansambla Alen Zabasu in Marjan Turk. Skladba je bila posneta v studiu pri Klemnu Hribarju. Videospot smo fantje snemali v prelepem parku sevniškega gradu, ki je pesmi dodal še poseben čar. Prav tako v tem času mineva natanko eno leto od izida naše prve zgoščenke Na morje te bom peljal, ki smo jo izdali pri Založbi Vox. Fantje s polnim zagonom stopamo v jesen, kjer bomo poleg vseh nastopov ustvarjali nove pesmi, ki jih bomo kmalu predstavili našim poslušalcem. Hkrati pa vas vabimo, da se nam pridružite na naših nastopih in se skupaj z nami poveselite

Boris kopitar ima novo balado »Vse tiste jeseni« v sodelovanju z

Znani in priljubljeni slovenski pevec in televizijski ter radijski voditelj Boris Kopitar vedno znova preseneča. Tokrat vsem, ki imate radi lepe šlagerje, predstavlja novo skladbo, z naslovom VSE TISTE JESENI, na katero je zelo ponosen, saj sta mu jo napisala Rok Švab in Vera Šolinc. Z lepim sporočilom, ki ga nosi pesem, bodo lepe želje za obletnico skupnega sobivanja še lepše. Pesem je nastala v sodelovanju s skupino Kvarta, ki je prispevala back vokal.
Torek, 3. oktober pa je dan, ko bodo lahko gledalci videli nov video spot po tv postajah in na Youtube. Zanj sta v lepem okolju Mozirskega gaja taktirko vzela v roke režiser Dejan Babošek in snemalec Gregor Kitek.
Ob Borisu Kopitarju sta glavni vlogi zaigrala člana Kulturnega društva Miran Jarc iz Škocjana, zakonca Marta in Rajko Majdič, sodelovali sta pevki Sabina in Marija, ter pevca Nejc in Sebastijan, ki slišijo na ime vokalna skupina Kvarta iz okolice Rogaške Slatine, eno glavnih vlog pa je imel tudi rumeno rdeči starodobni Spaček, ki so ga Francozi izdelali pred štiridesetimi leti. Boris je imel pa Cimosovega s pravokotnimi lučmi.
Iz enega dne snemanja je po navodilih režiserja montažer Matej Sušnik ustvaril tri minute in pol dolgo zgodbo z 82 kadri. Govori o predanosti in ljubezni dveh, ki se imata že dolgo rada.
Boris Kopitar je ob nastanku svoje nove pesmi nam povedal:
»Dobrih pet let je minilo od takrat, ko sem zadnjič rekel: z veseljem vam predstavljam novo pesem… Tokrat, tik pred svojim 65. rojstnim dnem, imam spet to priložnost. S ponosom vam predstavljam lep šlager, ki sta ga ustvarila Rok Švab in Vera Šolinc, ki sta v besedilo skladbe z naslovom VSE TISTE JESENI, ujela moje najlepše spomine na mlade dni, ko sem izbral ženo. Le še leto in pol naju loči do 40. obletnice poroke. Upam in verjamem, da boste ob poslušanju pesmi tudi vi podoživeli vaše mladostne dni.
Kaj je lepšega kot lepi spomini in lepa pesem... Uživajte ob poslušanju. Če vam bo balada ob spremljavi mlade vokalne skupine Kvarta všeč, se ji bo morda že kmalu pridružila tudi kakšna poskočnejša skladba. Zakaj pa ne… Nikoli ne reci nikoli.«

MODRIJANI IMAJO NOV ALBUM ROCK ME

Modrijani so izdali novo zgoščenko s 14 skladbami. Uspešnica »Rock me« je naslovna pesem albuma. Tudi tokrat so Modrijani sodelovali s številnimi glasbenimi prijatelji, v napitnici "Kok nam je luštn" z Janom Plestenjakom, Zdenkom Cotičem - Cotom in s Poskočni muzikanti, v valčku Prinesla si sanje z Orkestrom Mandolina Ljubljana in Godalnim kvartetom Feguš, špansko različico pesmi Moja pa so posneli s Kubancem Arielom Cubrío. Glasba na zgoščenki je, kot fantje sami, raznolika, od zasanjanih valčkov do nežnih balad, od veselih polk do ritmov moderne produkcije. Večina skladb je avtorsko delo Modrijanov s soavtorji, s katerimi redno sodelujejo: Jože Galič, Jan Plestenjak, Zdenko Cotič-Coto, Matjaž Vlašič, Vera Šolinc, Hermann Weindorf, Jutta Staudenmayer, Katarina Galič in Fanika Požek.
Album »Rock me« je narejen z dušo, ljubeznijo do glasbe in s spoštovanjem do publike.

Ansambel Akordi so v polnem zagonu

Ansambel Akordi se po mnogih festivalskih uspehih vračajo ponovno nazaj na festivalske odre. 7. aprila v Podčetrtku se bodo predstavili na 22. festivalu Slovenska polka in valček 2017.
Tam se bodo predstavili z valčkom Pevec, avtorjev Roka Švaba in Jožeta Galiča.
V zadnjem letu sta se pridružila ansamblu dva nova člana iz Štajerske, in sicer na kontrabasu in vokalu kot baritonist Rajko Kelemina ter na kitari in vokalu kot basist Gregor Oblak. Oba sta preizkušena glasbenika narodne zabavne glasbe. Nabirala sta si izkušnje že v najstniških letih v različnih ansamblih. Ansamblu Akordi sta prinesla novo moč in zagnanost do veščega dela in izvajanja kvalitetne domače glasbe. Vizija Akordov je ohranjanje ljudskih pesmi v stilu »a cappella« in obogatiti zakladnico slovenske domače glasbe še s kakšno njihovo polko ali valčkom.
Zadnji mesec so bili zelo delavni, saj so posneli kar nekaj novih skladb, katere bo kmalu moč slišati po radijskih postajah, tv postajah in na njihovih nastopih širom po vsej Sloveniji. Fantje ob 10. letnici delovanja ansambla, 14. avgusta v domačem kraju Prestranek obljubljajo nepozabno pravo veselico s svojimi glasbenimi prijatelji. Vsi prisrčno vabljeni.
Za pokušino vam predstavljamo čisto nov valček »Nekje na pol poti« avtorja glasbe in aranžmaja Roka Švaba in avtorice besedila Fanike Požek.
S klikom na naslova članka lahko slišite pesem. Prijetno poslušanje.

Novi spomini z novim poročnim valčkom V dobrem in slabem

Novi spomini pred sezono porok predstavljajo najnovejši valček V dobrem in slabem, ki zagotovo ne bo manjkal na njihovih poročnih igranjih.
Novi spomini vsako leto z glasbo popestrijo številna poročna slavja, ob njihovi glasbi je usodni "da" dahnilo že ogromno parov in tako so fantje prišli na idejo, da ustvarijo skladbo, s katero bodo v bodoče še dodatno polepšali poroke.
Besedilo je spisal Matej Kocjančič, glasbo in aranžma pa je delo Marjana Turka. Za pesem so posneli videospot. Fantje so pravi romantiki, nenazadnje so z Valentinovim koncertom zadnja leta v Novo mesto privabili več tisoč ljudi. Zadnji dve leti koncerta sicer niso pripravili, želimo pa si, da bi prihodnje leto ponovno bil na sporedu. Lahko si ogledate videospot s klikom na naslov članka.

V slabem mesecu milijon ogledov za Rock me

Videospot Modrijanov za skladbo Rock me je v slabem mesecu dosegel milijon ogledov.

Slovensko verzijo Rock me so Modrijani prvič predstavili lani konec oktobra na Noči Modrijanov in že pred koncem letošnjega januarja, na veliko veselje vseh, ki so se v skladbo zaljubili »na prvo poslušanje«, na YouTube objavili videospot.

Zabavno zgodbo, v kateri Modrijani pripravljajo mlaj in feštajo skupaj s plesalci Plesnega Mesta, so posneli v Gostilni Grof na Vranskem. Režiser Perica Rai je povedal, da je bilo najbolj zabavno, ko so Modrijana Roka Švaba učili žagati z motorno žago.

»Tudi zato, ker so se nemški avtorji in založniki tako veselili, da bo njihova uspešnica izvedena v slovenščini, smo se Modrijani priredbe lotili še z večjim spoštovanjem in odgovornostjo. Nam štirim je Rock me takoj zlezla pod kožo, za občinstvo pa nikoli nisi sto odstoten, ali jim bo všeč,» je povedal Modrijan Blaž Švab. »Veselje ob tem, da imajo poslušalci Rock me radi, je zdaj toliko večje.«

Konec marca bo izšla še zgoščenka Rock me. Modrijani še napovedujejo, da se bodo že na pomlad lahko poslušale tudi njihove nove pesmi.

Ali bo kdo v ansamblu Klateži zibal?

Klateži so posneli in predstavljajo čisto svež videospot za pesem »Princeska moja mala«.
Valček katerega besedilo nosi globoko sporočilo so prvič predstavili na festivalu Števerjan 2016. Izvedba jim je prinesla tudi nastop v finalu. Pesem govori o tem, kako oče spremlja odraščanje svoje hčere – princeske, za katero je pripravljen storiti in žrtvovati vse. V spominu in srcu želi ohraniti čim več lepih in nepozabnih trenutkov, saj se zaveda, da bo prehitro prišel čas, ko bo odrasla in ga zapustila. Zanj bo vedno ostala princeska mala.
Trenutno še ni opaziti, da bi kateri član ansambla že imel na poti kakšen podmladek, so pa fantje pesem namenili prijatelju, ki jim vedno stoji ob strani. Doma ima prav tako »princesko« kot jo opisuje zgodba in tudi Klateži se kdaj vrnejo v rosna otroška leta ter se poigrajo z njo.
Besedilo je napisala Vera Šolinc, glasba in aranžma sta delo Martina Juharta
Videospot si lahko ogledate s klikom na naslov članka.

Vsaka punca rada ima - Nove spomine in Nemir

Predstavljamo vam novo skladbo, ki je nastala, ko moči, energijo in veselje združita dva izmed najpopularnejših dolenjskih ansamblov.
Ansambla Nemir in Novi spomini predstavljata novo skladbo in videospot, ki je nastal pod okriljem Video produkcije Narodnjak.
Polka "Vsaka punca rada ima" je nastala kot plod dela že preverjenega avtorskega dueta Marjana Turka, ki se je podpisal pod melodijo in aranžma, ter Mateja Kocjančiča, avtorja besedila.
Snemanje videospota je potekalo v vasi Blato pri Trebnjem in pri tamkajšnjem toplarju Florijan in ribniku Blato. Na snemanju, ki je potekalo več kot 12 ur, se je zvrstilo predvsem veliko deklet, ki so polepšale zgodbo, zvečer pa smo za potrebe snemanja pripravili pravo veselico, kjer je bilo skoraj 100 statistov. Osrednjo vlogo je odigrala Manca Pirc, aktualna zmagovalka izbora Narodnjakovo dekle.
Končni izdelek, v katerem se prepletata ljubezenska zgodba in "služba" muzikanta, si lahko ogledate s klikom na naslov članka.

Ko sem sam doma - Le kaj počnejo fantje iz Ans. Petka ?

Prisluhnite novi skladbi Ansambla Petka - KO SEM SAM DOMA. Za skladbo so fantje posneli tudi videospot, skladba pa govori o moški hudomušnosti, ko žena odide od doma. Glavna vloga je pisana na kožo harmonikarju Stanetu, saj je odličen humorist, pa tudi rad se poveseli s prijatelji, kot opisuje omenjena skladba.
Obilo užitkov ob poslušanju skladbe in gledanju videoposnetka s klikom na naslov članka.

Kok nam je luštn - nova skladba znanih glasbenikov Slovenije ...

Predstavljamo vam novo skladbo, katere izvajalci so Modrijani, Poskočni muzikanti, Jan Plestenjak in Zdenko Cotič - Coto z naslovom KOK NAM JE LUŠTN.
»Kok nam je luštn« je pesem o praznovanju v dobri družbi z ljudmi, ki so iskreni in pravi prijatelji.
Po uspehu pesmi »En poljub«, ki je na spletnem portalu Youtube dosegla več kot milijon in pol ogledov in jo ljudje prepevajo ob različnih srečanjih, so Zdenko Cotič - Coto, Jan Plestenjak in Modrijani tokrat skupaj s Poskočnimi muzikanti posneli še eno "ljudsko" pesem, ki spominja na "pivsko" himno. Gre za pesem Kok' nam je luštn', ki govori o dobrem vzdušju med prijatelji, ki se radi srečajo, pogovorijo, nasmejijo in skupaj pozabijo na vsakdanje tegobe in skrbi. Izvajalce tudi sicer druži večletno dobro prijateljstvo in številni skupni nastopi.
Avtor melodije je Zdenko Cotič - Coto, besedila pa Jan Plestenjak.
Pesem so posneli v novomeškem studiu RSL, spot pa na Krvavcu. Režiral ga je Perica Rai.
Želimo vam prijeten ogled spota s klikom na naslov tega članka.

Nova zgoščenka Fantov izpod Lisce že na zalogi

Pri naši založbi je izšla prva zgoščenka ansambla FANTJE IZPOD LISCE z naslovom »NA MORJE TE BOM PELJAL«.
Fantje izpod Lisce so narodno zabavni ansambel, ki v letošnjem letu beleži 8 leto delovanja. Prihajajo izpod Lisce, ki je 948m visok hrib v Posavskem hribovju blizu mesta Sevnica. Pravijo, da jih druži predvsem prijateljstvo in ljubezen do glasbe, saj v izvajanju glasbe zelo uživajo in to energijo želijo prenesti tudi na njihove poslušalce. Svoje delo, ki so ga v vseh letih delovanja ustvarili, so zdaj izdali na njihovi prvi zgoščenki, ki vsebuje 14 pesmi in na katero so fantje zelo ponosni. Zgoščenka nosi naslov po skladbi »Na morje te bom peljal«, saj imajo fantje neizmerno radi morje. Naj izpostavimo še skladbo, ki je nastala na pobudo žensk, voznic kamionov in nosi naslov »Moja žena vozi kamion«, ki se je tudi že kar prijela med poslušalci in je himna voznic kamionov.
Za vroče poletje pa je primerna tudi njihova skladba »A ti je vroče«. Vsem skladbam Fantov izpod Lisce prisluhnite na novi zgoščenki, ki jo lahko naročite s klikom na naslov članka.

Člani ansambla so: Alen Zabasu, Januš Prašnikar, Milan Volavšek, Gašper Štrus in Robi Sitar.
Vidite jih lahko predvsem na veselicah, drugače pa Fantje izpod Lisce igrajo povsod kamor jih pokličejo, od porok, rojstno dnevnih zabav, koncertov, presenečenj,...

Več o ansamblu Fantje izpod Lisce si lahko preberete na njihovi spletni strani: http://fantjeizpodlisce.si ali
FB strani: https://www.facebook.com/fantjeizpodlisce .

Nova zgoščenka v naslednjem tednu

Že v naslednjem tednu bomo za vas imeli na zalogi novo, prvo zgoščenko ansambla Fantje izpod Lisce. Za zdaj pa vam predstavljamo naslovnico vroče zgoščenke z naslovom - Na morje te bom peljal in že lahko opravite tudi naročilo kateremu bomo dodali še darilo.
S klikom na naslov tega članka, lahko oddate naročilo in v naslednjem tednu vam ga bomo poslali po pošti.
Bodite med prvimi in si naročite novo zgoščenko.
Vsem naročnikom nove zgoščenke, ki bodo to storili zdaj ali v naslednjem tednu, najkasneje do 2.9.2016, bomo dodali še darilo!


Na morje bom peljal - Fantje izpod Lisce

Fantje izpod Lisce so narodno zabavni ansambel, ki ga sestavlja 5 simpatičnih fantov: Alen Zabasu, Januš Prašnikar, Milan Volavšek, Gašper Štrus in Robi Sitar.

Nova zgoščenka, ki bo konec meseca izšla pri naši založbi, bo vsebovala 14 pesmi in nosila naslov po skladbi »Na morje te bom peljal«, saj imajo fantje neizmerno radi morje.
Videospot za skladbo pa si lahko ogledate s klikom na naslov članka.

Fantje izpod Lisce - Moja žena vozi kamion

Fantje izpod Lisce so narodno zabavni ansambel, ki v letošnjem letu beleži 8 leto delovanja. Prihajajo izpod Lisce, ki je 948m visok hrib v Posavskem hribovju blizu mesta Sevnica. Druži jih predvsem prijateljstvo in ljubezen do glasbe, saj v izvajanju glasbe zelo uživajo in to energijo želijo prenesti tudi na vse njihove poslušalce. Svoje delo, ki so ga ustvarili v vseh letih delovanja, bodo konec tega meseca izdali na prvi zgoščenki pri naši založbi, na kateri bo 14 pesmi.
V tem poletnem času jih lahko vidite predvsem na veselicah, drugače pa Fantje izpod Lisce igrajo povsod, kamor jih pokličejo, od porok, rojstnih dnevov, koncertov, presenečenj,...

Tokrat vam predstavljamo njihovo skladbo z naslovom Moja žena vozi kamion, kmalu pa vam bomo zaupali tudi kaj več o njihovem prvencu, ki bo izšel konec meseca in vas kmalu presenetili še s kakšno skladbo.

Fantje so za to skladbo posneli tudi videospot, ki si ga lahko ogledate s klikom na naslov članka.

Spev zopet po dalmatinsko - nova skladba - Vedno bom ob tebi

Druženje Spevovcev in Klape Maslina obrodilo novo poletno pesem, kateri lahko prisluhnete s klikom na naslov tega članka.
»Vedno bom ob tebi«, obljubljajo Spevovci, ki zelo radi zapojejo »po dalmatinsko«. Spevovce in Maslino poleg dobrega glasbenega sodelovanja na odrih po Sloveniji in Hrvaški, veže tudi pravo prijateljstvo, iz katerega so Spevovci dobili idejo za novo skladbo.
Vsekakor gre za pesem, ki nas bo popeljala na morje, v Dalmacijo, kjer ob večerih odmeva petje dalmatinskih klap.
Ta pesem naj bo lepa popotnica na dopust, pravijo fantje, in nam želijo veliko vročih, zaljubljenih poletnih dni.
Avtor glasbe je Ivica Bandurina, avtorici besedila sta Vera Šolinc in Tanja Žagar, avtor priredbe pa Marko Pezdirc. Skladba je bila posneta v studiu Metulj, Novo mesto.
Uživajte ob poslušanju!

Modrijani pojejo hvalnico Slovenkam

Predstavljamo vam novo skladbo Modrijanov in dodajamo nekaj besed, ki so nam jih zaupali za novo skladbo.
Modrijani o novi skladbi »SLOVENKA, SLOVENKA«:
»Modrijani imamo radi veselice. Tja pridejo tudi lepe dame, zaradi katerih imamo se več energije za igranje. Zaradi lepih deklet pridejo tudi fantje. A ko smo Modrijani na odru in zabavamo, nemočno opazujemo, kako fantje osvajajo dekleta in kako se rojevajo nove simpatije.
Vseeno smo veseli, ker se na veselicah rodi toliko dobre energije in novih poznanstev. Zadovoljni odidemo domov in se veselimo naslednje veselice. Za vse nase obiskovalke veselic, pa tudi za vse ostale, pa je nastala nova polka Slovenka, Slovenka.« Avtor glasbe in aranžmaja Rok Švab, avtorica besedila pa Vera Šolinc. S klikom na naslov članka lahko prisluhnete novi skladbi in si ogledate videospot, ki je nastal iz poslanih fotografij - "selfijev" oboževalk.

Klateži imajo le -Urco, al dve

Predstavljamo vam novo skladbo Klatežev, s katero so se predstavili na festivalu Vurberk 2016 in nekaj besed, ki so jih fantje povedali za to skladbo.

»Muzikanti in dekleta, večni problem. Nekateri se preveč posvetijo glasbi, pa ni deklet, drugi se preveč posvetijo dekletom, pa ni "muzike", srednja pot je po navadi polna ovir, usklajevanj in razumevanja.
Harmonikar in basist od Klatežev sta mladeniča, ki sta verjetno vzrok nastanka nove skladbe, katera je namenjena dekletom, ki se ne morejo odločiti. Ker pa muzikanti nimamo veliko časa jim lahko za odločitev namenimo samo "Urco, al dve", to pa je tudi naslov polke, ki smo jo fantje prvič javno zaigrali na festivalu Vurberk 2016. Avtor glasbe je Tomaž Majcen, besedilo je napisal Damjan Pasarič, priredba pa je združeno delo Tomaža Majcena in Klatežev.

Prav v teh dneh, snemajo tudi videospot na to temo, ko pa smo jih povprašali, če lahko razkrijejo kaj več, je bilo samo obilo smeha in odgovor, da bo zagotovo zanimiv.
Skladbi lahko prisluhnete s klikom na naslov članka in si ogledate tudi njihov nastop (v živo) s festivala Vurberk.

Navihani muzikanti uspešni na Vurberku

Navihani muzikanti so se udeležili 25. festivala Vurberk 2016, ki je bil 18.6.2016 na gradu Vurberk. Kot že slika prikazuje, so opravili svoj nastop z odliko, saj so prejeli kar dve nagradi, in sicer srebrnega zmaja za drugi najboljši ansambel festivala, ter plaketo Jožeta Šifrerja za najboljše večglasno petje. Kot sami Navihani pravijo, so na nagradi zelo ponosni, to jim je dalo dodatno motivacijo za nadaljevanje in ustvarjanje novih skladb.
Predstavljamo vam njihov nagrajen valček z naslovom »ZGODNJA POMLAD«, za katero je besedilo napisal g. Jože Galič, pod glasbo in aranžma pa se je podpisal Rok Švab. Snemanje skladbe je potekalo v studiu Šergan. Zanjo pa so posneli tudi videospot v lastni režiji, ki si ga lahko ogledate s klikom na naslov članka.

Ansambel Vikend nam je sporočil:

"Glasba nas je povezala, z njo smo obogatili ne samo naša, temveč tudi življenja drugih ljudi ter na ta način spisali veliko lepih zgodb.
Če želimo polno živeti življenje, potem moramo vedno strmeti k novim ciljem, iskati nove izzive in vse delati tako, da najdemo srečo, ki bo obrodila še več lepih trenutkov.
Za dosego tega je potrebno za hip ustaviti korak, razmisliti in z optimizmom nadaljevati novo pot.
Naš Melvin nam je sporočil, da zaradi službenih in družinskih obveznosti odhaja na novo pot. Njegovo odločitev spoštujemo in se mu zahvaljujemo za vse kar nam je dal. Želimo mu, da bi vsaka njegova zgodba bila polna ljubezni in lepih trenutkov, tako na delovnem mestu, kot seveda v družini.
K sodelovanju smo povabili našega dolgoletnega prijatelja in odličnega glasbenika Dejana Bojanca, ki je sprejel naše povabilo, kar nas je zelo razveselilo!
Z optimizmom gremo naprej, po naši glasbeni poti!"
Novo zasedbo Ansambla Vikend, boste lahko videli že na dveh letošnjih festivalih, mi pa jim želimo veliko uspeha in razumevanja.

Prinesla si sanje

Modrijani o novi pesmi Prinesla si sanje:
¨Vsakdo ima želje in sanje, tudi Modrijani. Sanjali smo o nostalgičnem valčku, za katerega smo posneli videospot v idilični Panonski vasi v Prekmurju. K sodelovanju smo povabili Orkester Mandolina Ljubljana in Godalni kvartet Feguš. Prvič je za nas besedilo napisal Fery Lainšček, glasbo je ustvaril Rok Švab, priredbo pa sta napisala Martin Juhart in Rok Švab. Zahvaljujemo se prav vsem, ki so sodelovali pri projektu. Igralcema... Še posebej pa režiserju Alenu Pavšarju in njegovi dobri ekipi ter Panonski vasi za gostoljubje. Želimo vam lepe sanje in prijeten začetek poletja.¨

Skladbi lahko prisluhnete s klikom na naslov in si tako ogledate videospot.

Modrijani posneli spot v virtualni resničnosti ...

Modrijani so posneli spot v virtualni resničnosti, za skladbo »SI SREČNA Z MANO«.
Ta poseben videospot v virtualni resničnosti, ki so ga Modrijani posneli s pomočjo režiserja Alena Pavšarja si lahko ogledate s klikom na naslov članka. Avtor glasbe, besedila in aranžmaja je Blaž Švab.

Spodaj si lahko preberete, kaj o novem spotu mislijo Modrijani in kako so prišli na to idejo.

»Modrijani smo mnenja, da je prav bližina tisto, kar gradi in izboljšuje medčloveške odnose. Pomembno nam je, da smo v stiku z ljudmi, ki spremljajo našo glasbo. In prav iz želje biti blizu, se je režiserju Alenu Pavšarju porodila ideja o 360 stopinjskem videospotu SI SREČNA Z MANO.
Pri 360 stopinjskem videu lahko sami izbiramo, kaj bomo gledali. Gledalec ima tako občutek, da je v resničnem prostoru, kjer opazuje in sledi dogajanju. Ogled spota je možen preko računalnika, kjer uporabnik z miško izbira kot gledanja, ali z mobilnim telefonom, ki ga lahko po prostoru obračamo v radiju 360 stopinj. Še bolj doživeto pa je gledanje s pomočjo očal za navidezno resničnost.
Našo vizijo 360 stopinjskega spota je v resničnost prelil Alen Pavšar, režiser najbolj gledanega neodvisnega slovenskega filma Vloga za Emo. Kot režiser se je podpisal že pod tri naše spote.«

Naveza prejela nagrado za najboljši valček festivala SPV 2016

NAGRADA ZA NAJBOLJŠI VALČEK FESTIVALA SPV 2016, PO MNENJU GLEDALCEV IN POSLUŠALCEV je na festivalu Slovenska polka in valček, šla v roke ANS. NAVEZA za skladbo ČE LAHKO BI ME SLIŠALA.

Najboljši valček z naslovom »Če lahko bi me slišala« sta naredila avtorja Rok Švab in Vera Šolinc, katero pa je Ansambel Naveza odlično izvedel na festivalu.
Skladba je prejela 9343 glasov, od skupaj prejetih 18817 glasov.
Ansambel Naveza se vsem poslušalkam in poslušalcem zahvaljuje za tolikšno podporo, ter obljublja, da bodo še naprej pridno delali in ustvarjali, saj jim je ta zmaga dala dodatne motivacije in zagona!

Videospot za najlepši valček si lahko ogledate s klikom na tega naslov članka, pri naši založbi pa lahko naročite tudi njihova dva CD-ja z naslovom "Ti si prava" in "Fant številka 3" na spodnjih povezavah.

http://www.vox.si/glasba.php?id=34&cd=75

http://www.vox.si/glasba.php?id=34&cd=118

Slovenski zvoki z novim valčkom Včasih ljubezen pač mine

Ansambel Slovenski zvoki je na festivalu Slovenska polka in valček nastopil z valčkom z naslovom VČASIH LJUBEZEN PAČ MINE. Festival se je odvijal v petek, 8.4.2016, z direktnim prenosom na TV SLO1 in osvojili so 3. mesto po prejetih telefonskih glasovih.
Njihov festivalski nastop si lahko ogledate s klikom na naslov članka.

Ans. Saša Avsenika na koncertu prejel srebrno ploščo ...

ANSAMBEL SAŠA AVSENIKA na koncertu PREDSTAVIL NOVO ZGOŠČENKO
z naslovom »BI BLA MOJA« in PREJEL SREBRNO PLOŠČO ZALOŽBE VOX za album Dolge so noči.

Pri naši založbi je izšla nova zgoščenka ANSAMBLA SAŠA AVSENIKA z naslovom »BI BLA MOJA«,
ki jo že lahko naročite preko naše spletne strani s klikom na naslov članka, najdete jo lahko tudi na policah trgovin z glasbenimi zgoščenkami.

Na novi zgoščenki BI B'LA MOJA so viže, katere sta v večini naredila legendarna brata Avsenik, Sašo Avsenik pa jih je posnel s svojim ansamblom, s katerim lepo nadaljuje družinsko tradicijo. Na zgoščenki so nove skladbe in nekatere že znane Avsenikove uspešnice, ki jih je posnel Ans. Saša Avsenika. Pri posameznih skladbah sodelujejo tudi Gregor Avsenik, Alfi Nipič in Slovenski oktet.

Ansambel Saša Avsenika je v soboto, 2.4.2016 pripravil že tradicionalen koncert s plesom »T' douga noč«, kjer so tudi uradno najavili in predstavili novo zgoščenko z naslovom BI B'LA MOJA. V športni dvorani Cerklje na Gorenjskem je odmevala Avsenikova glasba, ki je velik fenomen, saj ne pozna meja, ne let in tako je tudi zapolnila dvorano do zadnjega kotička. Kljub temu, da so danes za založništvo zelo težki časi, je ansambel Saša Avsenika glede na prodajo prejšnje zgoščenke, prejel srebrno ploščo za album »Dolge so noči«, katero je v imenu Založba VOX, podelil voditelj koncerta Franci Podbrežnik. Fantom in dekletu, še enkrat iskrene čestitke in naj Avsenikova glasba še dolgo razveseljuje srca poslušalcev.

Tapravi faloti - Življenje je dar

Tapravi Faloti, ki so bili zmagovalci Slovenske polke in valčka 2013 v začetku januarju 2014, so v teh dneh predstavili čisto nov videospot z naslovom "Življenje je dar". V njem se prepleta čustvena življenska zgodba skozi dobo odraščanja, izbiro življenske poti, ki je včasih prepletena s trnjem in spet drugič polna upanja in sreče. Posneli so ga z video produkcijo Pratnemer v domačem Šoštanju.
Pod besedilo in melodijo se je tokrat podpisal Igor Pirkovič, aranžmajsko pa so ga oblikovali Tapravii Faloti sami, ki pa se že pripravljajo na poletno sezono z veliko igranja tokrat s pevko Metko Kogelnik, ki bo za čas meterinstva zamenjala dolgoletno članico Matejo Grabner.

Videospot si lahko ogledate s klikom na naslov članka.

Modrijanova rožca

Največje uspešnice Modrijanov - 7 let najuspešnejšega ustvarjanja izbrano na NOVI zgoščenki z naslovom MODRIJANOVA ROŽCA. Naročilo zgoščenke, lahko opravite S KLIKOM NA NASLOV tega članka ali na povezavi: http://www.vox.si/glasba.php?id=34&cd=161

Zgoščenka je drugače priložena tudi darilnemu paketu Modrijanova rožca, ki vsebuje podpisano skodelico Modrijanov, Modrijanov čaj in CD Modrijanova rožca. Darilni paketi so vam na voljo v živilskih trgovinah (Tuš, Mercator, ...); posamične zgoščenke pa tudi na bencinskih servisih PETROL, OMW, v trgovinah BIGBANG, MULLER,...

V kolikor vas zanima nakup novega CD-ja, ga lahko naročite s klikom na zgornjo povezavo ali klik na naslov tega članka.
V kolikor pa vas zanima nakup darilnega paketa (za ceno 19 EUR + poštnina po ceniku Pošte Slovenije), pa lahko vaše naročilo, ki vsebuje vaše podatke kamor pošljemo paket (ime, priimek, naslov, pošta in telefonska številka), pošljite na naš mail: narocila@vox.si, in vaše naročilo bomo posredovali pooblaščenemu prodajalcu, ki pakete odpošilja.
Za več informacij smo vam na voljo na mail: narocila@vox.si.

Darilni paket

Modrijani zaupanja vredne osebnosti - z novo skladbo

Letos mineva deset let, odkar je Slovenija vključena v eno največjih evropskih potrošniških raziskav o zaupanju v blagovne znamke Trusted Brand. Osrednji cilj raziskave, ki jo organizira revija Reader's Digest po vsem svetu že šestnajsto leto, je odkriti, katerim blagovnim znamkam Evropejci najbolj zaupamo; katere so najbolj zaupanja vredne domače in tuje blagovne znamke, najbolj zaupanja vredne blagovne znamke na področju varovanja okolja ter najbolj zaupanja vredne osebnosti. V Sloveniji je v raziskavi Trusted Brand 2016, ki jo je izvedel Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana, sodelovalo 7.400 naključno izbranih slovenskih naročnikov revije Reader's Digest Slovenija.
V petih kategorijah so bralci izbrali naslednje najbolj zaupanja vredne osebnosti v Sloveniji: Ivo Boscarol (poslovnež), Slavko Bobovnik (TV voditelj), Denis Avdić (radijski voditelj), Peter Prevc (športnik), Modrijani (glasbenik).

Modrijani se zahvaljujejo bralcem revije Readers Digest, da so jim zaupali naziv najbolj zaupanja vredne osebnosti v Sloveniji, kot glasbeniki za leto 2016. Zelo so ponosni in veseli tega naziva in se zahvaljujejo, ker ste z njimi že 16 let. Zavedajo se, da je treba vsako leto vedno znova bolj truditi in zvesti poslušalci jim dajete moč in energijo. Obljubljajo, da ne bodo razočarali poslušalcev. Še bolj se bodo trudili.
Že v teh dneh pa so bili pridni in posneli novo skladbo "LJUBIL BI TE NEŽNO" avtorjev Roka Švaba in Jožeta Galiča.
Novi skladbi lahko prisluhnete s klikom na naslov članka.
Želimo vam prijetno poslušanje.

Roman - pevec in kitarist ansambla Petka v jok spravil mamo ...

Njegova mama je namreč praznovala svoj okrogli, 60. rojstni dan. V ta namen, je ansambel Petka prvič zaigral njihovo novo skladbo »MAMI ZA PRAZNIK«, ki jo je napisal klarinetist ansambla Matjaž Vodišek, že prej za ansambel Veseljaki iz Dobja, sedaj pa jo je osvežil z novim aranžmajem in besedilom, ki jo tudi predstavljajo v tej zasedbi.
Ker ima skladba zelo lepo besedilo, je Romanovo mamo spravila v jok, verjamemo pa, da tudi ostale mame ne bo pustila ravnodušne, hkrati pa vam ansambel PETKA ob prihajajočem materinskem dnevu, s skladbo MAMI ZA PRAZNIK, vošči vse dobro.
Skladbi prisluhnete s klikom na naslov članka.

ANSAMBEL VIKEND z novo skladbo in videospotom – MALA

Ansambel Vikend je narodno-zabavni ansambel, ki ga poznamo predvsem po vseh festivalskih uspehih. Po lanski zmagi na Slovenski polki in valčku, pa so v ansamblu krenili po malo drugačni poti.
Glasbo si želijo še bolj približati mladim in prav takšna je polka z naslovom »Mala«.

Melodijo za skladbo je napisal pevec Melvin Majcen, ki poleg narodno-zabavne glasbe rad prisluhne tudi rock'n'roll-u. Nekaj tega, lahko zaznamo tudi v novi polki. Besedilo je napisala Darinka Kovač, aranžma pa je dodal Gregor Gramc. Skladba govori od fantu, ki ga neprestano zapeljuje punca, v resnici pa si ne želi nič resnega. Prav zaradi tega, ji fanta ukrade poštena punca, ki si želi le neskončne ljubezni.

Videospot za skladbo, je posnela produkcija Pratnemer, scenarij pa so napisali člani ansambla Vikend in Andrej Pratnemer. Slednji je imel tudi glavno taktirko nad samim videospotom ob pomoči Dona Bianchija. Videospot je bil posnet v idiličnem okolju Frankolovega, natančneje v počitniški koči. Glavna tema je zabava in dogajanje med fantom in punco. Ansambel Vikend upa, da vam bo skladba, predvsem pa videospot čim bolj všeč. Kmalu pa jih obiščite na prihajajočih nastopih.
Videospot si lahko ogledate na spletu, s klikom na naslov članka.

Klateži s prvencem vabijo punce

Pri naši založbi je izšla nova zgoščenka ANSAMBLA KLATEŽI z naslovom »PUNCA, POJDI Z MANO«.

Ansambel Klateži deluje od leta 2010 in ga sestavljajo štirje fantje iz Nove Cerkve; Gregor Stolec, Jure Sentočnik, Andraž Kerner in Nejc Cehner.
Na njihovem prvencu je 10 skladb in trije videospoti. Avtorji skladb, so po večini znani glasbeniki, kot so: Tine Lesjak, Brane Klavžar, Rok Švab, Martin Juhart, Tomaž Rebernak, kar za dve skladbi pa je melodijo naredil član Klatežev, Gregor Stolec.
Zgoščenko je možno kupiti, z naročilom na naši spletni strani založbe VOX oz. na povezavi: http://www.vox.si/glasba.php?id=34&cd=160 .

Fantje pripravljajo svoj prvi koncert, v nedeljo, 24.1.2016, v domačem kraju v Novi Cerkvi, ki pa je že več kot teden dni razprodan. Na vprašanje, zakaj se niso odločili še za večjo dvorano, so nam zaupali, da je razlog prav ta, da je namensko prvi koncert v njihovem domačem kraju, kjer preživljajo vse lepe trenutke in da prvi koncert mora biti doma, med domačimi ljudmi, ki jih najbolj podpirajo.

S klikom na naslov tega članka, pa si lahko ogledate njihov videospot za skladbo Punca, pojdi z mano.

Navihani muzikanti z novo zgoščenko Navihan večer

Pri naši založbi je izšla nova zgoščenka mladih NAVIHANIH MUZIKANTOV z naslovom »NAVIHAN VEČER«.

Na tej zgoščenki, ki je že njihova druga zapovrstjo, je 11 skladb, katerih avtor v večini je harmonikar Domen Šergan. Trije fantje in dekle prihajajo iz krajev: Dol pri Hrastniku in Tabor v Savinjski dolini.
V Taboru, pa so ob izdaji druge zgoščenke, pripravili že 3. Samostojni koncert, ki je bil v soboto 21.11. in so ga naslovili kar po naslovu zgoščenke in skladbi na tej zgoščenke »Navihan večer«. Tudi v resnici je bil navihan večer, saj so fantje in dekle mladi, ki izžarevajo prav posebno mladostniško in navihano energijo, koncert pa jim je uspel, tako kot so si to želeli. Pred nabito polno dvorano so predstavili svojo novo zgoščenko, na kateri je večina lastnih skladb, zato so na njo še toliko bolj ponosni. Pravijo, da so pogledi že usmerjeni tudi na 4. Navihan večer, ko pa bodo Navihani muzikanti praznovali 5. obletnico delovanja.

koncert Navihan večer

Modrijani z novo skladbo TEBI

Modrijani predstavljajo videospot za njihovo novo skladbo z naslovom Tebi.

Modrijani med pripravami na Noč Modrijanov, ki bo prihodnje leto, snemajo nove pesmi. Predstavljajo vam še eno glasbeno zgodbo o kateri ne želijo govoriti preveč. Želijo, da vas pesem sama nagovori, da vas sprašuje, da vas spominja... Ta pesem je njihovo darilo za jesen, za vse ki jih spremljate že 15 let. Pesem so posneli s producentom Martinom Štibernikom, spot z režiserjem Alenom Pavšarjem. Pesem sta napisala Rok Švab in Blaž Švab. Modrijani vam želijo lep začetek jeseni.
Videospot si lahko ogledate s klikom na naslov.

Modrijani - Tebi
Flash content.


Aplavz med študente, zaradi punc

Ansambel Aplavz predstavlja novo skladbo z naslovom »ŠTUDENT«, ki je prava za čas, ko se bliža novo študijsko leto.
Fantje so se spomnili časov, ko so hodili na faks ali mimo njega. V prvem planu so bile norčije in punce, kaj pa drugega, a ko se muzikant zaljubi v zagreto študentko, ki ne zamudi enega samega predavanja, potem pač gre na faks, kamor hodi ona. Jasno je, da faksa ne naredi, a za ljubezen, bi na faks hodili do abrahama …
Fantje iz ansambla Aplavz pa želijo prijetno poslušanje za vse generacije, ne samo za študentke in študente in obljubljajo, da boste za to skladbo kmalu videli tudi videospot.
Avtor glasbe in besedila je Igor Pirkovič, Avtor aranžmaja pa Bojan Lugarič.

Aplavz - Student
Flash content.


Znižali smo cene glasbenim zgoščenkam...

Obveščamo vas, da smo znižali (MPC) cene glasbenim zgoščenkam, iz prejšnje 12,70 EUR na 4,98 EUR, ki si jih lahko izberete in naročite na naši spletni strani, s klikom na naslov tega obvestila.

Znižali smo zgoščenke:
- NAJLEPŠI DUETI DOMAČE GLASBE- RAZLIČNI IZVAJALCI
- ZA PRAVE SLOVENCE - VERA&ORIGINALI
- AKORDI LJUBEZNI - AKORDI
- GODEC Z DUŠO - VIKEND
- TEBI VINSKA GORA - VIKEND
- ČAS ZA POLKO - MLADI GODCI
- 5 LET PRIJATELJSTVA - MLADI GODCI
- TRI LETA SEM JO ČAKAL - ANS. PETRA FINKA
- KO SE S PRIJATELJI DOBIMO - ANS. BRATOV GAŠPERIČ
- ZA VESELO DRUŽBO - ANS. ČEPON
- 20 LET NAS PESEM DRUŽI - FANTJE IZPOD ROGLE
- HVALA ZA OTROŠTVO - GORSKI CVET
- PRAV VSAK JE MEDEN - ANS. JAVOR
- GORENJCI IN ŠTAJERCI - GORENJSKI KVINTET
- TRENUTEK SREČE - ANSAMBEL PEPELNJAK
- 8. VEČER SLOVENSKIH VIŽ V NAREČJU
- TI SI PRAVA - NAVEZA
- FANT ŠTEVILKA TRI - NAVEZA
- RAD BI SE POSTARAL S TEBOJ - ANSAMBEL LIPOVŠEK
- V ŽAŽARJU - ANS. PROSEN
- MAMA - DUO DE-KA
- MOJ DOM JE V ROŽAH - BARBARA IN MARTIN JEHART
- SPOMIN NA STARI MLIN - SHOW BAND KLOBUK
- FIČFIRIČ - NOVI SPOMINI
- ŠTAJERSKI BARONI
- ZADNJA NOČ - JURČKI
- POGLEDAM TE - POSKOČNI MUZIKANTI
- KER TE LJUBIM - ISKRICE
- GLASBENI ABRAHAM - JODLAR LOJZ
- MLADA ŽENA - ANS. FRANČIČ

Lep glasbeni pozdrav in Založbe VOX.


Modrijani pravijo: Sanjam te ...

Predstavljamo vam novo skladbo MODRIJANOV - SANJAM TE, katere avtor glasbe je Peter Oset, avtorja besedila pa Darja Gajšek in Peter Oset.

Življenje ne piše samo srečnih zgodb. Pot do prave sreče in notranje mirnosti ni preprosta. A pomembno se je zavedati, da nam preizkušnje pomagajo rasti. Zaupajmo in ostanimo na poti svojih sanj.

Prisluhnite skladbi Sanjam te in si oglejte videospot s klikom na naslov članka.

Modrijani - Sanjam te
Flash content.


Modrijani z novo skladbo

Predstavljamo vam novo skladbo Modrijanov, poletni hit za noro zaljubljene, z naslovom NORO LJUBIM.
Prav tako pa vam sporočamo, da so Modrijani zelo veseli in hvaležni, da so za 15 let delovanja, postali tudi prejemniki srebrnega grba Občine Dobrna.

Avtor nove skladbe in aranžmaja je Rok Švab, avtor besedila pa Jože Galič. Skladbo je bila posneta v studiu 22 Radia Maribor.

Modrijani - Noro ljubim
Flash content.


Nova zgoščenka - Slovenski klas 2015

Pri naši založbi je izšla prva zgoščenka zasedbe SLOVENSKI KLAS z naslovom »2015«, katero že lahko naročite s klikom na naslov tega članka.

“Kot bi se Slavko in Vilko Avsenik dobila z mojstri popevke, Privškom, Sepetom, Robežnikom in drugimi, in bi “jamali” (op.a. preigravali glasbo za svojo dušo) pozno v noč!” Tako je Slovenski klas, predvsem pa njihovo glasbo, slikovito opisal navdušeni poslušalec.

Na njihovem prvencu se namreč v avtorskih skladbah Gašperja Konca prepletajo klasični slovenski motivi in vzdušje žlahtnih dni slovenske popevke.
Nič čudnega ni torej, da so se povabilu k sodelovanju z veseljem odzvali Jan Plestenjak, Vlado Kreslin, Gašper Tič, Matevž Šalehar Hamo in drugi, ki so prispevali besedila.

Naročite si zgoščenko in prisluhnite kako zveni glasba članov skupine Slovenski klas, Gašperja Konca, Anžeta Langusa Petrovića, Klemna Torkarja, Jureta Rozmana in Matica Smolnikarja.

Petka ima novo skladbo in videospot

Fantje iz ansambla Petka so posneli novo skladbo in videospot. Skladbi je naslov "DAJ MI, DAM TI", avtor glasbe in aranžmaja je vodja Matjaž Vodišek, avtor besedila pa je Igor Pirkovič.
Videospot so snemali s produkcijsko ekipo Pratnemer - Vranič v Celovcu, glavna akterja poleg ansambla pa sta še Kristina Zvonar in Aljaž Planinšek.
Videospot si lahko ogledate s klikom na naslov članka.

VIKEND - ZMAGOVALCI FESTIVALA SLOVENSKA POLKA IN VALČEK 2015

Člani ansambla Vikend so se na letošnjem festivalu Slovenska polka in valček predstavili z odličnim čustvenim valčkom z naslovom »SIN«, za katerega je besedilo prispeval Matej Kocjančič, melodijo in aranžma pa član ansambla Miha Lesjak.
Strokovna komisija jim je podelila nagrado za najboljšo skladbo v celoti, nato pa so prejeli še potrditev od poslušalcev in gledalcev, ki so s telefonskim glasovanjem izbrali njihov valček z naslovom »SIN« za najboljši valček festivala.

Iskrene čestitke fantom za odlično dvojno zmago in še tako naprej.

Vikend - Sin
Flash content.


Harmonika in Rock'n'Roll? ... Vse to je HARMONK'N'ROLL

V teh dneh imajo člani skupine Harmonk’N’Roll ne malo razlogov za veselje, saj je pred vrati izzid njihovega prvega CD-ja. Zgovoren naslov “Od Rock’N’Roll-a do Harmonk’N’Roll-a”, pove marsikaj o njihovi glasbeni usmeritvi. Njihov pristop k narodno-zabavni glasbi je rahlo drugačen in ob vrsti štiričlanskih moških sestavov deluje sveže! Skladbe kot so Mini kikl’ca, Me Boža, Božiček pije cviček in druge so plod lastnega navdiha, saj so besedila in melodije avtorska dela članov zasedbe. Še pred izdajo CD-ja pa predstavljajo njihov najnovejši in tretji videospot, za priredbo skladbe »Greva v katrco«. Videospot si lahko ogledate s klikom na naslov.

Harmonk'N'Roll-anje?
Večina ansamblov se odloča za organizacijo koncertov v takšni ali drugačni obliki. Fantje skupine Harmonk’N’Roll so se odločili za drugačen koncept-za Harmonk´N´Roll-anje! Osnovni namen je oživljanje dvoran, kulturnih domov v katerih so se včasih dogajali plesi, ki so se v zadnjem času preselili na druga prizorišča. “Če mlade pripeljemo v kulturne domove in poskrbimo, da se bodo tam zabavali in počutili dobro, se bodo tja radi vračali tudi v bodoče!,” pravijo in mi se strinjamo z njimi. Če vas zanima več o Harmonk’N’Roll-anju je najbolje, da se 28.3.2015 ob 20.00 uri udeležite naslednjega, ki bo v dvorani Jevnica. Podnaslov tokratnega je: ŽUR OB IZDAJI CD-ja! Vabljeni in kot pravijo fantje Harmonk’N’Roll-ovci:
»Radi se imejte pa Harmonk´N´Roll posluš’te!«

Valentinovo z Novimi spomini in novo zgoščenko Nisem mačo

Fantje so že tradicionalno odlično izpeljali koncert Valentinovo z Novimi spomini, ki so ga imeli 15.2.2015 v dvorani Leona Štuklja v Novem mestu. Občinstvo so zopet navdušili in skupaj z gosti polepšali Valentinovo vsem, ki so bili z njimi.

Prav na ta dan, pa je izšla tudi njihova najnovejša zgoščenka z naslovom Nisem mačo, ki si jo lahko že naročite, s klikom na naslov članka.

Na novi zgoščenki je 11 novih skladb, pri dveh boste slišali Nove spomine v sodelovanju z Mamo Manko (Natočim cvička in Sneg je). Trenutno zelo priljubljena pri poslušalcih je tudi skladba v sodelovanju z Rock Partyzani, ki nosi naslov »Nocoj pri meni druga spi«, za katero pa so skupaj posneli tudi videospot.

Novi spomini v videospotu Nisem mačo

Predstavljamo vam najnovejši videospot Novih spominov za skladbo NISEM MAČO.

Priljubljeni dolenjski ansambel predstavlja videospot, ki so ga posneli za naslovno skladbo prihajajočega albuma. Slednjega so namreč poimenovali po polki "Nisem mačo" in prav v glavni vlogi videospota se je znašel glavni vokalist Jože Mikec, ki je tokrat ponovno dokazal, da mu kamere niso tuje.
Z ekipo videoprodukcije Pavec je snemanje videospota potekalo v Termah Olimia v Podčetrtku, družbo pa so fantom delala prikupna dekleta iz skupine Mystique Show group. Več pa si oglejte v videospotu s klikom na naslov članka.

Klemen Rošer predstavlja svojo Alpsko deželo

Zopet imamo za vas novičko, saj je izšla nova zgoščenka odličnega harmonikarja Klemna Rošerja z naslovom ALPSKA DEŽELA.

Na zgoščenki je 12 instrumentalnih skladb, katere so avtorsko delo samega izvajalca Klemna Rošerja.

V notranjosti zgoščenke boste lahko izvedeli tudi zakaj je Klemna navdušil ravno takšen naslov zgoščenke in kdo vse mu stoji ob strani.

Avtorji aranžmajev so fantje, ki so v studiu tudi posneli to zgoščenko: Klemen Rošer, Boris Golavšek, Boštjan Merzdovnik.

Zgoščenko si že lahko naročite na povezavi s klikom na naslov članka.

V decembru vas obradimo

Za vsako naročilo zgoščenke, ki ga oddate na naši spletni strani v decembru, vam dodamo praznično darilce.
S klikom na naslov hitro poglejte na naši strani, katere zgoščenke še ni pri vas doma, si jo naročite in po pošti boste v kuverti prejeli tudi dodano praznično darilce ... (slika je simbolična)

Zimska pravljica Tapravih falotov

Tapravi faloti pripravljajo koncert, ki bo 14.12.2014, v kulturnem domu Šoštanj.
Zimsko pravljico bodo pričarali v družbi glasbenih prijateljev in simpatične voditeljice Darje Gajšek. Vstopnice so že na voljo, zato si čim prej zagotovite svojo, ali pa jo komu podarite za Miklavževo darilo. Več o koncertu pa na njihovi spletni strani in priloženem letaku.

Ansambel VRT z novo zgoščenko ŠLA SVA V GOZDIČEK

Ansambel VRT je pri naši založbi izdal novo zgoščenko in ob izidu 4. zgoščenke z naslovom »ŠLA SVA V GOZDIČEK« pripravlja VRTOV VEČER, ki bo v petek, 5. decembra ob 20. uri v športni dvorani Milenij v Oplotnici.
Ob ansamblu VRT, vam bodo večer polepšali še mnogi gostje: Spev, Nemir, Vikend, Pajdaši in Oplotničani s Tinetom...
Novo zgoščenko si že lahko naročite s klikom na naslov članka na naši spletni strani, kmalu pa bodo na voljo tudi na različnih prodajnih mestih.

Božični paket

Pri nas lahko naročite lahko izjemno glasbeno božično darilo za vas ali vaše prijatelje. Ponujamo vam BOŽIČNI PAKET, ki vsebuje dve božični zgoščenki, na katerih je 23 skladb primernih za praznične dni, zraven vam bomo dodali še darilo - torbico za 24 CD-jev.
S klikom na naslov "Božični paket", si lahko naročite glasbeno darilo za vas, ali vaše najdražje.

Vrtov večer

Ansambel VRT ob izidu 4. zgoščenke z naslovom »ŠLA SVA V GOZDIČEK« pripravlja VRTOV VEČER, ki bo v petek, 5. decembra ob 20. uri v športni dvorani Milenij v Oplotnici.

Ob ansamblu VRT, vam bodo večer polepšali še ansambli: Spev, Nemir, Vikend, Pajdaši in Oplotničani s Tinetom.
Dogajanje pod odrom bodo popestrili: Folklorna skupina KUD Jurij Vodovnik iz Skomarja, harmonikarski orkester Davorina Hartmana in Tineta Lesjaka ter Plesno društvo Zamigaj z nami.
Za povezovanje programa in obilo humorja bosta poskrbela: Štamperlov Pepi in Gasilec Sašo.

Vstopnice so vam v predprodaji na voljo na spodnjih prodajnih mestih, po ceni 10,00 EUR :
• GOSTIŠČE FINK, Slovenske Konjice
• HOTEL LEONARDO, Slovenska Bistrica
• MERCATOR OPLOTNICA, Oplotnica
• KEA TUŠ, Zreče
• GOSTILNA PRI INOTU, Draža vas, Loče

Poskočni muzikanti z novo zgoščenko odlično pripravili koncert

Poskočni muzikanti so svoj 3. koncert »Poskočno na Poskočne« razprodali že teden dni pred samim dogodkom. V športni dvorani v Slovenski Bistrici se je zbrala »Slovenija v malem« in doživela krasen večer, ki še dolgo ne bo šel v pozabo.

Poskočni so na koncertu povedali so glasbeno pravljico na prav poseben - "Poskočni način" in igrali dve uri nepretrgoma, ne da bi vsaj za minuto odložili instrumente.

Poskočni muzikanti so torej z gosti prepevali o sreči, žalosti, poljubih, sanjah, v glasbi so iskali odgovore na vprašanje Zakaj... Skratka peli so o vsem, kar je sestavni del našega življenja. Seveda so bile predstavljene tudi nekatere povsem nove pesmi z 2. "Poskočne" zgoščenke. Tudi brez nekaterih ponarodelih ni šlo. Zavladalo je enkratno, neponovljivo vzdušje z obilico pozitivne energije, obiskovalci pa so povsem ponoreli ob "Adijo, adijo, adijo, madam", ki je naslovna viža zadnje CD plošče in je že njihov pravi "hit".

Za povezavo na naročilo nove zgoščenke, kliknite na naslov članka.

Modrijani in izvrsten Teofil Milenkovic

TI IN JAZ … ZALJUBLJENA … ?
Predstavljamo vam novo skladbo Modrijanov v kateri se kot gost predstavi tudi čudežni deček na violini Teofil Milenkovič iz Italije.
Modrijani so začutili njegov zven violine v skladbi z naslovom »Ti in jaz«, avtorjev melodije in aranžmaja Roka Švaba in besedila Adija Smolarja.
Za to skladbo je nastal videospot, ki ga je že mogoče videti na spletnem portalu youtube, kjer si ga je v enem dnevu ogledalo že preko 20.000 oboževalcev Modrijanov ali s klikom na naslov članka.
Fantje so videospot posneli v novo urejenem hotelu Celeia. Kmalu pa boste videospot zasledili tudi po vseh televizijah.
Skladba je bila premierno v živo predstavljena na Noči Modrijanov 23. in 24.10.2014 v dvorani Zlatorog, kjer si je spektakel Modrijanov ogledalo 12 tisoč ljudi, Modrijani pa so z gosti ponovno navdušili in razvneli občinstvo.

Prisluhnite skladbi s klikom na naslov članka.

Spev po Slakovi poti 2014

Leto je naokoli in spet prihaja čas, ko tudi Ansambel Spev pripravi odličen velik tradicionalni koncert v Velenju.

Koncert z naslovom »SPEV PO SLAKOVI POTI 2014« bo 21.11.2014, ob 20. Uri v Rdeči dvorani v Velenju.


Z njimi bo nastopilo veliko glasbenikov, s katerimi so stkali različna prijateljstva: Ansambel Saša Avsenika, Modrijani, Vesele Štajerke, Ansambel Petra Finka, Mladi Dolenjci, Poskočni muzikanti, Ansambel Petka, Zreška pomlad. Koncert bo povezoval voditelj in humorist Franci Podbrežnik Solčavski.

Vstopnice so že na prodajnih mestih :
Velenje - Kolodvorska restavracija,
Šoštanj : Karma bar,
Šmartno ob Paki : Trafika Marina,
Žalec : Trgovina Bimbo.

Naročite jih lahko tudi po telefonu na št.: 041 554 872 ali na mail: ansambel.spev@gmail.com .

Za vse sveže podatke o Ansamblu Spev obiščite njihov FB profil ali spletno stran, s klikom na naslov članka.

A čutiš? - Ansambel Stil

Fantje iz Ansambla Stil predstavljajo novo polko z naslovom »A ČUTIŠ?«, za katero so posneli tudi videospot, ki je nekoliko drugačen, kot jih poznamo v narodno-zabavni glasbi ...
Polko sta ustvarila član ansambla Gašper Jazbec, ki se je podpisal pod melodijo, besedilo je dodala Vera Šolinc, aranžma pa je plod dela vseh štirih članov zasedbe.

Najnovejši spot "A čutiš?" si lahko ogledate s klikom na naslov članka.

Hvala za sanje - Modrijani

Modrijani so z ljudmi vsak konec tedna in z njimi delijo veselje in žalost. Občutke, ki jih doživljajo, je težko strniti. Z odra je moč opaziti različne zgodbe. Starejše pare, ki srečno plešejo že desetletja, mlade, ki se na plesišču zaljubljajo, in starše, ki učijo najmlajše prvih korakov. Ko se po dolgih nastopih utrujeni vozijo domov, ob vsem občutijo predvsem hvaležnost, da jim je dano vse to. Delo, ki ga opravljajo, je privilegij in izpolnitev njihovih sanj. Na eni izmed poti se je Modrijanu Petru porodila pesem Hvala za sanje.

Najnovejši spot za skladbo "Hvala za sanje", katere avtor v celoti je Peter Oset, si lahko ogledate s klikom na naslov članka.

Vikend ponovno zmaguje

Za nami je festival Ptuj 2014 in zopet imamo zmagovalce – Ansambel Vikend. Predstavljamo vam zmagovalno skladbo telefonskega glasovanja s katero so nastopili.

Letošnje leto člani Ansambla Vikend zelo uspešno nastopajo po vseh festivalih. Po odličnem nastopu na Vurberškem festivalu, kjer so prejeli kar tri glavne nagrade, so 22.avgusta nastopili še na 45. festivalu narodnozabavne glasbe Ptuj, ki je znan kot najstarejši festival s tovrstno glasbo. Gledalci pred televizijskimi in poslušalci pred radijskimi sprejemniki so za najlepšo skladbo izbrali njihovo polko ''Ko polko urežem''. Besedilo za omenjeno skladbo je prispevala Vera Šolinc, melodijo in aranžma pa je ustvaril član ansambla Vikend - Gregor Gramc. Ansambel Vikend je za kvalitetno izvedbo prejel tudi nagrado za najboljši ansambel med ostalimi zasedbami.
Skladbi lahko prisluhnete s klikom na naslov članka.

Večni popotnik s harmoniko

Predstavljamo vam videospot za valček Modrijanov, z naslovom VEČNI POPOTNIK S HARMONIKO, ki so ga fantje posneli s folklornim društvom Ivan Laharnar, Folklorno skupino Blaž Jurko Razbor, Folklorno skupino KD "MARKO" Beltinci in s Folklornim društvom Košuta v Logarski dolini.

Valček je posvečen vsem harmonikarjem in ljubiteljem harmonike, saj o tem govori tudi tekst. Avtor glasbe in aranžmaja je Rok Švab, avtorica besedila pa Fanika Požek.
S klikom na naslov članka si lahko ogledate omenjen videospot.

Noč Modrijanov 2014

Modrijani praznujejo drugega Viktorja, ki so ga prejeli kot glasbeni izvajalci in izid nove plošče z naslovom "Moja".
Letošnja Noč Modrijanov bo 23. in 24. oktobra, v Celju, prodaja kart pa se bo pričela 18. avgusta, ob 9. uri dopoldan, na vseh prodajnih mestih Eventima in na Petrolovih bencinskih servisih. Ker so lani karte pošle v 10 minutah, bo enkraten nakup omejen na 10 kart.

Modrijani vam želijo lepo poletje.

Priredbe najlepših dalmatinskih

Izšla je nova singl zgoščenka skupine Spev z naslovom PRIREDBE NAJLEPŠIH DALMATINSKIH. S klikom na naslov članka si lahko naročite novo zgoščenko.

Zaljubljeni in romantični Spevi ne morejo pozabiti nepozabnih morskih doživetij v Dalmaciji in tako so za vse vas pripravili priredbe dalmatinskih skladb, ki vas bodo nežno popeljale na morje. Skladbe kot so: Ne diraj moju ljubav, Da te mogu pismom zvati, Mirno spavaj ružo moja, Ruža crvena in karaoke verzija skladbe Ne diraj moju ljubav so dobile slovenska besedila in spevne glasove.

Želimo vam prijetno poslušanje nove zgoščenke.

Adijo madam - Poskočni muzikanti

V mesecu maju so Poskočni muzikanti posneli videospot za pesem Adijo Madam, katera je delo avtorja Igorja Pirkoviča in Martina Juharta.
V spotu, katerega so posneli v produkciji Mateja Vraniča in Andreja Pratnemerja so nastopili znani obrazi iz sveta Slovenske zabavne in narodno zabavne glasbe (Omar Naber, Rok Ferenga, Rok Švab, Darja Gajšek, Barbra Ogrinc, ipd.)

Videospot si lahko ogledate s klikom na naslov.

Zadnjič nocoj

Modrijani predstavljajo videospot za novo skladbo, ki si ga lahko ogledate s klikom na naslov članka.

Zadnjič nocoj je nov valček Modrijanov. Življenje je neločljivo povezano tudi z minljivostjo. Prav vsakdo ima izkušnjo, da se je moral posloviti od ljubljene osebe. Pesem Zadnjič nocoj je bila napisana za Rokovega očeta. Pred več kot dvajsetimi leti je storil nekaj najpomembnejšega in najlepšega, kar je mogel storiti. Roku je kupil harmoniko in ga navdušil za domačo glasbo.

Pesem bo krasila novo zgoščenko, ki bo izšla čez dobre tri tedne. Več o novi zgoščenki vas bomo sproti obveščali.

Tvoj poljub na naslovnici novega CD-ja Modrijanov?

Poljub. Mojstrovina narave, ki pove vse, ko besede utihnejo. Najbolj nedolžni poljubi so otroški, najlepši polni ljubezni in najslajši ukradeni...

Modrijani iščejo prav poseben poljub. Poljub, ki bo krasil naslovnico njihove nove zgoščenke.

Kako sodelovati?

Prijavijo se lahko vsa dekleta, ne glede na starost. Vse kar morajo storiti je, da na njihov facebook zid (https://www.facebook.com/ansambelmodrijani) prilepijo kak »selfie« , na katerem jim pošiljajo poljub. Na sliki naj bodo vidne ustnice. Šteje pogum!

Med poslanimi fotografijami bodo izbrali eno kandidatko, katere poljub bo odtisnjen na naslovnici novega CD-ja. Tam bodo tudi zapisali čigav je poljub.

Poljube bodo zbirali do 9.5.2014.

Tajkunček Ansambla Saša Avsenika in Jurij Zrnec

Predstavljamo vam novo skladbo Ansambla Saša Avsenika in znanega slovenskega igralca, z naslovom TAJKUNČEK.

Jurij Zrnec v narodni noši?! Se hecate? Ne! Po uspešnem sodelovanju na koncertu T ' douga noč, znani slovenski igralec in Ansambel Saša Avsenik predstavljajo prvi skupni singel, izdelek nasploh, z naslovom TAJKUNČEK. Skladba se nahaja na novem - aktualnem CD-ju DOLGE SO NOČI, ki ga je skupina izdala v marcu 2014 pri naši založbi – Založbi VOX.

Za šaljivo skladbo, v stilu Koširjevih viž, sta glasbo in aranžma prispevala brata Avsenik, tekst pa je delo Zrnčevega Jurja. V njem se na ciničen, malce šaljiv način dotakne trenutnih gospodarskih razmer v Sloveniji. In kot pravi: » zase človk, za druge bog, na konce je biti bolje tajkun, saj si pravila življenja posledično lahko krojiš sam«.

S klikom na naslov članka lahko naročite najnovejšo zgoščenko z naslovom Dolge so noči.

Ansambla Saša Avsenika - Tajkunček
Flash content.


Ljubezen razdeljena - Ans. Vikend

Pri naši založbi je izšla že tretja zgoščenka Ansambla VIKEND, z Vinske Gore, z naslovom LJUBEZEN RAZDELJENA.
Ansambel sestavlja pet fantov, nadarjenih muzikantov, ki so pred kratkim imeli zamenjavo člana v ansamblu in sicer namesto Petra Osetiča, ki je še sodeloval pri snemanju nekaterih skladb z zgoščenke, je sedaj novi član ansambla, Gregor Gramc, že poznan v narodno zabavni sceni.
Fantje se z Gregom odlično razumejo, kar pa se je videlo že na nastopu v finalnem delu festivala Slovenska polka in valček 2013, kjer so zasegli 2. Mesto.
V nedeljo,13.4. pripravljajo veliki koncert ob izdaji tretje zgoščenke, v Vinski gori, ob 16. Uri in vas vljudno vabijo, da jih obiščete. Z njimi bo preko 100 nastopajočih, kdo vse bo nastopil, pa pravijo, da naj ostane presenečenje.
Na novi zgoščenki je deset novih skladb Ansambla in dva videospota.
Več o ansamblu Vikend si lahko preberete na njihovi spletni strani: http://www.ansambelvikend.si ; ali Fb strani : https://www.facebook.com/ansambel.vikend .

Zgoščenko je možno dobiti na prodajnih mestih, kjer je založeno z zgoščenkami ali na naši spletni stran s klikom na naslov članka.

Najina zgodba - Akordi

Zgoščenka Akordov, z življenjskim naslovom NAJINA ZGODBA, je že njihova tretja zgoščenka in njihova najuspešnejša, saj se fantje vedno bolj trudijo osvojiti vedno več oboževalcev, kar pa jim tudi zelo dobro uspeva. Konec marca so za vse oboževalce pripravili velik, že tradicionalen koncert v Pivki »Večer z Akordi«, ob izidu nove zgoščenke in nanj povabili mnoge znane glasbene prijatelje. Imeli so se nepozabno in dvorano so napolnili do zadnjega kotička.
Z skladbo »Najina zgodba« so nastopili tudi v finalu festivala Slovenska polka in valček 2013 in zasegli visoke uvrstitve, na podlagi glasovanja občinstva, kar je še en dokaz, da so fantje zelo priljubljeni.
Na novi zgoščenki je deset novih skladb in Venček Akordov, v katerem so združene njihove uspešnice preteklih let.
Več o ansamblu Akordi si lahko preberete na spletni strani: http://www.akordi.si ; ali Fb strani : https://www.facebook.com/akordi .

Zgoščenko je možno dobiti na prodajnih mestih, kjer je založeno z zgoščenkami ali na naši spletni stranis klikom na naslov članka.

Ansambel SAŠA AVSENIKA navdušil v T'DOUGI NOČI

ANSAMBEL SAŠA AVSENIKA NAVDUŠIL V T'DOUGI NOČI IN ZAČEL SODELOVANJE Z JURIJEM ZRNECEM
Srebrna plošča jim daje krila

V petek zvečer (28. marca 2014) je bilo v dvorani Biotehniškega centra Naklo veselo kot že dolgo ne. Bila je T'DOUGA NOČ, za katero so ob praznovanju 5. letnice delovanja poskrbeli člani Ansambla Saša Avsenika. Večer so poimenovali po uspešnici in naslovni skladbi tretje zgoščenke Dolge so noči. Koncert s plesom, ki so ga popestrili še Modrijani, Yuhubanda z Markom Vozljem in nov pridruženi član ansambla, igralec, humorist in pevec Jurij Zrnec, je odlično uspel. Nad videnim in slišanim je bila navdušena množica obiskovalcev, ki je vstopnice pograbila že pred novim letom, navdušeni so bili muzikanti, obrazi so žareli številnim znanim osebnostim, ki so prišle pogledat novo odlično glasbeno-igralsko kombinacijo Avsenik – Zrnec.

Iz Založbe Vox smo ansamblu na koncertu podelili srebrno ploščo za projekt Zavrtimo se, ki je obenem prva nagrada na področju prodaje plošč, na kar so v dobi multimedije izredno ponosni. Še enkrat jim čestitamo in želimo uspešno prodajo zgoščenk tudi v prihodnje, kar pa velja tudi za čisto nov album z naslovom DOLGE SO NOČI, ki je pravkar izšel pri naši založbi.

Mamina ljubezen - Tri Šubic

Že G. Tone Pavček je dejal: "Vsaka mama, je prava mama, dana za srečo in na veselje, prava in ena sama za vse življenje", zato so se Trio Šubic pred kratkim na lep sončen dan odpravili v Staro Oselico, kjer so posneli videospot za skladbo Mamina ljubezen. Avtor melodije in aranžmaja skladbe je Tomaž Šubic, avtor besedila pa Milan Šubic. Videospot namenjen vsem mamam tega sveta, si lahko ogledate s klikom na naslov članka.

Agro mix Novih spominov

S klikom na naslov članka si lahko ogledate in prisluhnete novi skladbi Novih spominov, ki so posneli še zadnjo pesem za novo zgoščenko. To je AGRO MIX, katerega so izvedli tudi na 6. Valentinovem koncertu z Novimi spomini. Idejo za nastanek venčka znanih pesmi bivše skupine Agropop jim je predlagal kar Aleš Klinar-Klinči, vodja skupine Rock Partyzani. Le kdo se ne spomni pesmi Ti si moj sonček, Jasmina, Samo milijon, Tvoje noge bose in mnogih drugih, katere je skupaj s Klinčijem prepevala tudi Šerbi.
Aleš Klinar je lani praznoval okroglo osebno obletnico, ob tej priložnosti pa je priredil pravi glasbeni spektakel, ki se je odvijal v ljubljanski Cvetličarni. Novi spomini so imeli čast, da je na koncert povabil tudi njih, kjer so mix zaigrali v živo. Odziv poslušalcev pa je bil odličen.

Želimo vam prijetno poslušanje.

Valentinovo z Novimi spomini 2014

Kot zadnjih pet let, so tudi letos Novi spomini pod streho spravili »Valentinovo z Novimi spomini«. Nič lažjega, bi porekel marsikdo, saj je vendar po petih uspešnih koncertih pravzaprav vse že samo po sebi umevno in je organizacija take prireditve mala malica. Pa vendar ni tako. Priprave za koncert so začeli zdaj že daleč v letu 2013, pravzaprav so potekale vse odkar so se fantje poslovili od gledalcev na valentinovo prejšnje leto. Kaj, koga in na kakšen način bi pokazali ljudem, da bi bilo drugače, da bi bilo zanimivo, skratka, da nebi bilo dolgočasno. Ideje so padale in končno tudi dokončna podoba koncerta. Izkazalo se je, da so ubrali pravo pot, gledalci so njih in ostale nastopajoče namreč skozi ves koncert pozdravljali z bučnimi aplavzi, petjem in pozitivno energijo. K temu sta pripomogla tudi povezovalec Silvester Polak in vedno hudomušna Mama Manka s katerima so sodelovali na vseh koncertih do sedaj. Na odru so se družili z Navihankami, Akordi, Unikatom, Nemirom, Mladimi Dolenjci ter Modrijani. Gledalce v dvorani so tudi presenetili s kratkimi video napovedniki, vse skupaj pa je snemala televizija. Poslovili so se z videom, ki je bil hkrati tudi napovednik za prihodnji koncert, katerega se Novi spomini že sedaj zelo veselijo!

Skrivnostno dekle Tapravih falotov

Zmagovalna polka festivala SLOVENSKA POLKA IN VALČEK 2013 nosi naslov SKRIVNOSTNO DEKLE Ansambla TAPRAVI FALOTI.

Glasbo sta s skupnimi močmi prispevala Mateja in Bojan Grabner, besedilo je dodala Mateja Grabner, aranžma pa je delo celotnega ansambla.

TAPRAVI FALOTI - SKRIVNOSTNO DEKLE
Flash content.


Najina zgodba

Najina zgodba je valček Akordov,za katerega je glasbo pripravil Rok Švab, besedilo pa je dodala Fanika Požek in fantje so jo odlično predstavili na festivalu Slovenska polka in valček 2013.

Na naslovu članka pa si lahko ogledate posnetek nastopa fantov, kjer so v živo igrali v finalni oddaji Slovenske polke in valčka 2013.

Ljubezen razdeljena

Predstavljamo vam novo skladbo Ansambla VIKEND, s katero so se predstavili na festivalu Slovenska polka in valček.

Fantje so osvojili odlično drugo mesto. Predstavili so se z valčkom »LJUBEZEN RAZDELJENA«, za katero je glasbo in priredbo napisal g. Peter Fink, besedilo pa je prispevala ga. Fanika Požek. Fantje se zahvaljujejo vsem, ki ste glasovali za njih in vam obljubljajo, da se bodo še naprej trudili za vas.

S tabo vse je lepše

V finalu festivala Slovenska polka in valček 2013 se je predstavilo kar šest zanimivih polk in med njimi tudi polka Ansambla Naveza z naslovom S tabo vse je lepše. Avtor glasbe in aranžmaja je Rok Švab, avtorica besedila pa Vera Šolinc.

S klikom na naslov članka pa si lahko ogledate njihov nastop v živo, v eni izmed oddaj Slovenska polka in valček 2013.

En poljub - Modrijani & Jan Plestenjak & Coto

Modrijani in Jan Plestenjak, so že večkrat skupaj stopili na koncertni oder, tokrat pa so prvič združili moči in skupaj z Zdenkom Cotičem posneli novo skladbo in videospot z naslovom »EN POLJUB«. Sodeč po prvih odzivih so glasbeniki poskrbeli za eno najlepših pesmi leta 2014.

Ansambel Modrijani in Jan Plestenjak so lani napolnili Kongresni trg in si nato ponovno delili oder na tradicionalni Noči Modrijanov. Na Janovo pobudo se je vseh pet glasbenikov pred kratkim zaprlo v studio, kjer so posneli prvi skupen duet za pesem En poljub.

Pod besedilo skladbe, ki je brez popravkov nastalo v pol ure, se je podpisal Jan Plestenjak, pod glasbo pa priznani primorski kitarist Zdenko Cotič – Coto. Skladba je na izid čakala kar leto in pol.

Navdušenje nad čutno balado so že pokazali številni poslušalci na Facebooku, kjer so pod komentarje zapisali, da gre za eno najlepših pesmi in da je za nekoga to pesem letošnjega leta.

Videospot si lahko ogledate s klikom na naslov članka.

Čarobna pravljica Tria Šubic

Trio ŠUBIC vam predstavlja njihovo novo skladbo, polko z naslovom Čarobna pravljica. Avtor skladbe je v celoti Miha Šubic. Fantje pravijo, da polka nosi ljubezensko tematiko in je polna energije.

Čista petka

Pri naši založbi je izšla nova zgoščenka ANSAMBLA PETKA z naslovom ČISTA PETKA.

Letošnje leto je v znamenju Ansambla Petka, ki praznuje 5. obletnico delovanja. Ob tem jubileju so pripravili čudovito »Petkino nedeljo« - koncert ob izdaji nove zgoščenke z naslovom »Čista petka«.
Športna dvorana Hruševec v Šentjurju je prvo nedeljo v decembru pokala po šivih, saj je bila razprodana že teden dni pred koncertom, ki so ga gostitelji pričeli z naslovno skladbo novega glasbenega projekta.

Na novi zgoščenki je deset skladb, katerih je avtor glasbe, večine skladb, vodja ansambla Matjaž Vodišek, ki odlično sodeluje tudi s priznano avtorico besedil Vero Šolinc. Skladbo, ki jo zelo odmevno predstavljajo z naslovom »Give me five« pa je dodal Zoran Zorko. V zadnji skladbi se je pridružil tudi Alfi Nipič kot avtor glasbe za skladbo »Praznujmo le doma«, ki je s Petko tudi zapel.

Več o ansamblu si lahko preberete na spletu: www.5ka.si ali na https://sl-si.facebook.com/ansambel.petka .

Novi spomini vabijo v zidance

Novi spomini imajo novo pesem, ki je postala uradna himna novega unikatnega slovenskega turističnega produkta „Turizem v zidanicah“. Dolenjska, Bela krajina, Posavje in Obsotelje-Kozjansko imajo več kot 15.000 zidanic. Običajno se nahajajo na izjemno atraktivnih lokacijah, sredi vinskih goric s prekrasnimi razgledi. Od leta 2010 je prvih 40 zidanic vključenih tudi v turistično ponudbo, kar pomeni, da gostje lahko najamejo te zidanice (skupaj z vinsko kletjo) in potem raziskujejo bogato naravno in kulturno dediščino regije, obiskujejo termalna zdravilišča, pohodne, kolesarske, jahalne in vodne poti, golf igrišča... Ponudba je unikatna v svetovnem merilu – nikjer na svetu ne morete kot turist najeti hiše sredi vinogradov in uživati v prelepem ambientu in kulinariki, kot le v tem delu Slovenije.

Pesem je vesela in živahna, kot so veseli Dolenjci, ki vsakega gosta z veseljem sprejmejo.
Izšla bo tudi na novi zgoščenki Novih spominov, in sicer drugo leto februarja, na koncertu "Valentinovo z Novimi spomini".

Na koncertu Speva res spevno

Fantje iz Ansambla Spev so ponovno pripravili svoj že tradicionalni koncert, ki je bil v petek 15.11.2013, z naslovom »Po Slakovi poti.«, kjer je bilo res spevno, veselo, pojoče in vriskajoče.
O tem, da bo dvorana tudi tokrat "pokala po šivih", ni bilo dvoma, saj so "Spevovci" v enajstih letih delovanja, s svojimi vižami ogreli srca številnih poslušalcev iz vse Slovenije. Rdeča nit koncerta so bile seveda tiste bolj in tiste malo manj znane Slakove viže, ki jih je obudil Ansambel Spev. Tudi njihovih najbolj priljubljenih lastnih skladbic ni manjkalo. Na odru so jim družbo delali še ansambli: Smeh, Unikat, Mladi Dolenjci, Veseli Svatje, Gadi in Modrijani.

Že precej let stara pesem "Neko noč" skupine Pop Design, je zazvenela v narodno-zabavni izvedbi z Miranom Rudanom, gostitelji so prepevali tudi v duetu z voditeljem in humoristom prireditve Francijem Podbrežnikom Solčavskim, izkazali pa so se prav tako kot odlični izvajalci zabavne glasbe. "Spevovec" Marko je namreč med drugim tudi bobnar in tako smo poleg njihove "Dal ji bom vse", ki jo je dodatno popestrila plesalka Klavdija Ažman, slišali še "Venček Brendijevih uspešnic", kjer so moči združili z Gadi in Modrijani. Ker pa je menda v slogi moč, so v dveh zaključnih venčkih Slakovih in Avsenikovih viž, nastopili vsi nastopajoči skupaj. Navdušeno občinstvo jih je spremljalo kar stoje.

Erik, Marko, Kristijan, Edo in Boštjan, kot kaže več kot uspešno stopajo po Slakovi poti in če bodo v Slakovem slogu nadaljevali, jih čaka še vrsto let trdega dela, a hkrati lepega glasbenega ustvarjanja!

Nepozabna Noč Modrijanov 2013

Modrijani so nam povedali nepozabno zgodbo.
Nekaj utrinkov si lahko ogledate s klikom na zgornji naslov članka.

Nova preobleka skladbe Kot metulj

Tapravi Faloti, ki letos praznujejo 15. obletnico delovanja, so se letošnje leto z novim članom Zvonetom Vasle uspešno predstavili na 44. Ptujskem festivalu. Pravijo, da ves svoj prosti čas namenijo glasbi v kateri neizmerno uživajo. V tem času je nastalo že kar nekaj novih skladb, ki jih tudi sami avtorsko ustvarjajo in celostno podobo pridobijo v studio Petra Finka. Zaradi menjave zasedbe so nekatere dobile novo preobleko in ena takšnih je skladba »Kot metulj« vam je na voljo za poslušanje.
Uvrstili so se tudi v polfinale za SPV 2013, kjer se bodo v eni izmed oddaj Slovenski pozdravi potegovali za finale.

Tapravi faloti - Kot metulj
Flash content.


Petka ob peti obletnici

Letošnje leto je v znamenju Ansambla Petka, ki praznuje 5. obletnico delovanja, fantje pa so v teh jesenskih dneh pridni, kot že dolgo ne. Pred dobrim tednom so snemali videospot za polko Give me five, danes pa predstavljajo domovinski valček.
Za skladbo "Naš si ponos" je besedilo napisal Jože Galič, melodijo in aranžma je tudi tokrat pripravil vodja ansambla Matjaž Vodišek. Skladba, ki se odlično preliva z melodijo, je drugačna že zaradi same tematike, saj v zadnjem obdobju ansambli ustvarjajo večinoma ljubezenske skladbe.

Ansambel Petka bo ob peti obletnici izdal tudi drugi samostojni glasbeni projekt, ki ga bodo predstavili na tradicionalnem koncertu Petkina nedelja. Letos bo na sporedu v nedeljo, 1. decembra 2013 v Šentjurju pri Celju.

Ansambel Petka - Nas si ponos
Flash content.


Dva najbolj popularna ansambla združila moči

Ansambla Spev in Modrijani so spet stopili skupaj, zapeli, zaigrali in v prilogi je njihov skupni izdelek, polka z naslovom »Zapojmo, zaigrajmo«

Kot vemo, so Spevovci in Modrijani že več kot 10 let veliki prijatelji, imajo isto poslanstvo, zabavajo ljudi s svojim petjem in igranjem.
Vemo tudi, da imajo oboji veliko nastopov, zgodi se tudi, da stojijo tudi istočasno na enem odru. Tako so tudi letos Modrijani gostje na koncertu Ansambla Spev, »Po Slakovi poti«, ki bo 15. novembra v Velenju, Spevovci pa gostje na »Noči Modrijanov«, ki bo 24. In 25. oktobra v Celju. Pravijo, da »faušije« ne poznajo, radi pa v svetu glasbe kaj skupaj ustvarijo.
Polka »Zapojmo, zaigrajmo« ima že sicer kar dolgo zgodovino, za ta simpatični »glasbeni duet« sta jo Jože Galič in Brane Klavžar napisala že pred 7. leti. Sedaj pa jo predstavljajo v novi, sveži in bolj eksplozivni izvedbi, kot se za takšne fante, ki so sinonim za dobro zabavo tudi spodobi! V kratkem pa bodo fantje posneli tudi videospot.

Skladbo lahko slišite na najnovejši zgoščenki Ansambla Spev z naslovom SPEV ZA GODCA.

Spev in Modrijani - Zapojmo zaigrajmo
Flash content.


Absolutni zmagovalci Graške Gore 2013

Poskočni muzikanti zadnje čase pobirajo vse možne festivalske nagrade, na katero nevestico pa so razmišljali ob nastanku nove skladbe z naslovom MOJA NEVESTICA, pa presodite sami.
V začetku julija so Poskočni muzikanti postali absolutni zmagovalci festivala Števerjan, minulo nedeljo so s polko "Moja nevestica" prepričali tako stroko, kot tudi zbrano občinstvo. Ponovno so namreč prejeli nagrado za absolutne zmagovalce festivala Graška Gora poje in igra 2013, nagradilo jih je tudi zbrano občinstvo, saj se v domačo Slovensko Bistrico vračajo tudi kot zmagovalci občinstva. Skladbo je v celoti ustvaril vodja ansambla Martin Juhart.

Moja - Modrijani

Modrijani so najbolj vroče poletne dneve, ko je termometer kazal 39 stopinj Celzija in čez, preživeli na Krasu. Na srečo je ves čas prijetno pihljalo, saj so tam namreč posneli spot za povsem novo pesem z naslovom Moja. Ljudje iz Štanjela so jih prijazno gostili, zvečer pa so z njimi in drugimi gosti na trgu plesali še salso in si še tako napolnili dušo.

Spodobi se

Predstavljamo novo skladbo Ansambla Vikend, katero so fantje prvič predstavili letos v finalu festivala Števerjan, kjer bi se po mnenju mnogih spodobilo, da bi prejeli katero od nagrad.
Glasbo in aranžma za polko "Spodobi se" je napisal kitarist in tenorist ansambla Miha Volk, besedilo pa je nastalo izpod rok Mateja Kocjančiča. Skladbo so posneli v studiu MiHELiČ v Sodražici, pod producentsko taktirko Tadeja Miheliča.

Mama manka, cviček in Novi spomini

Predstavljamo vam novo pesem ansambla Novi spomini, tokrat v družbi Mame Manke. Skupaj so se udeležili 2. cvičkovega festivala v Gadovi peči, kjer so prejeli 1. nagrado strokovne komisije in naziv "absolutni zmagovalci festivala".
Posneli pa so tudi videospot za omenjeno pesem, ki ga boste kmalu videli. Snemali so ga na Dolenjskem, natančneje na Matjaževi domačiji na Pahi nad Otočcem.
Avtor glasbe in besedila je Sašo Đukić, avtor aranžmaja pa Marjan Turk.

Spev za godca

Pri naši založbi je pravkar izšla nova zgoščenka ANSAMBLA SPEV z naslovom SPEV ZA GODCA.
V tej poletni vročini, ko se ansambel Spev največ pojavljajo na odrih širom Slovenije, so fantje ansambla SPEV pripravili prijetno poletno osvežitev - novo CD ploščo.
Gre za že 7. projekt v njihovi bogati 11 - letni zgodovini uspešnega delovanja. Eden izmed najbolj odmevnih je bil vsekakor njihov projekt leta 2009 »Po Slakovi poti«, ko so v sodelovanju z Lojzetom Slakom posneli nekaj Slakovih starejših viž, potem je leta 2011 sledil CD »Mirno sanjaj«, zdaj pa je tu svež, vsebinsko bogat in predvsem speven projekt »Spev za godca«.
Na plošči, ki je te dni izšla pri naši založbi je 14 skladb. Naslovna viža je posvečena legendi – Lojzetu Slaku, ki je nastala nekaj dni zatem, ko nas je velikan slovenske narodne glasbe, Lojze Slak zapustil. Na novi CD plošči najdete še naslednje uspešnice, ki so Ansambel Spev zaznamovale v preteklih dveh letih: Z njo, Videz vara, Dal ji bom vse, Tri dni in pol, Mati domovina, Neko noč in druge... zapeli in zaigrali so tudi skupaj z Modrijani, z Domnom Kumrom, z Miranom Rudanom ...
Več o ansamblu si lahko preberete na spletu: www.ansambel-spev.com ali na www.facebook.com/AnsambelSpev .

Pa ka pa poul

7. junija 2013 je v Škofji Loki potekal festival viž v narečju, ki se ga je udeležilo kar osem narodnozabavnih ansamblov. Fantje iz ansambla Vikend so se predstavili z skladbo "Pa ka pa poul" za katero je besedilo prispevala Vera Šolinc, glasbo in aranžma pa je dodal Miha Volk, član ansambla Vikend. Zelo so bili zadovoljni, ko so ob razglasitvi zaslišali, da so dobili nagrado za najboljšo melodijo. Polka je bila za ansambel nek nov izziv, saj so prvič peli v narečju.

  • 5 vročih

    Novi spomini - V dobrem in slabem

    Flash content.

    Smeh - Ej, stari, ne sekiraj se

    Flash content.

    Ans. Tonija Verderberja - Če imaš me res rada

    Flash content.

    Modrijani - Huda ura

    Flash content.

    Frajerke - Tam, kjer je moje srce doma

    Flash content.
  • Mobilne vsebine

    Ansambel Spev in Tanja Žagar - Minili sta že leti dve - OM JJMTGW

    Modrijani in Natalija Verboten - Spomni se - OM JJMTJW

    Novi spomini - Pet minut - OM JJJPPT

    Več ...

  • Pravkar izšlo

  • Kmalu izide

 
Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljno uporabo se strinjate k uporabi piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Nastavitve.