Domov | O podjetju | Kontakt
Založba VOX

Arhiv

Izšel je jubilejni album »Najlepše melodije« ansambla Štrk

Izšel je jubilejni album »Najlepše melodije« ansambla Štrk z zbirko 19 največjih uspešnic. Album je pregled njihovega dela skozi 25 let. Na albumu najdete uspešnice: Želim si želim, Zavrti me, Lahko noč moj mornar, Srček moj in srček tvoj…Ker je album avtorsko raznolik je pestrost skladb prava glasbena poslastica za ljubitelje »kvintetovske« glasbe.

Izšla je nova zgoščenka Ansambla Tonija Verderberja

Izšla je nova zgoščenka Ansambla Tonija Verderberja z naslovom »ČE IMAŠ ME RES RAD«. Na zgoščenki je deset novih pesmi. Osem je vokalnih in dve instrumentalni.
Več o novem albumu nam je povedal Toni Verderber: « Številni poslušalci so nas že spraševali, kdaj bo spet kaj novega? Kar nekaj let je trajalo in zdaj je v našem 37. letu delovanja ansambla izšel težko pričakovani album z naslovom »ČE IMAŠ ME RES RAD«.
Skušali smo posneti čim izvirnejših pesmi, po tematski, kot tudi po glasbeni plati. Želimo ostati še naprej originalni. Upam, da nam je to tudi tokrat uspelo. Posnetki so nastajali nekaj let v našem domačem studiu. Fotografijo za ovitek je v domačem okolju posnel Marko Kobe. Zgoščenka je izšla pri založbi VOX.
Skozi celoten album je rdeča nit- ljubezen. Pesem “ Ne pozabi najine ljubezni” je istoimenska, kot letos izdan zgodovinsko-ljubezenski roman avtorja Ivana Sivca. Ljubezensko tematiko imajo tudi pesmi: »Kaj bi jaz brez tebe«, »Če imaš me res rad«, »Biser z gora« in »Odšla od mene je«. Želimo si, da bi prišle pesmi čim bližje poslušalcem saj so njim tudi namenjene« Pesem «Stari vlak« je lepa prispodoba slehernega življenja, na katerega vsi vstopimo, postaje si pa izbiramo sami...
Pesem »Velika bela ptica« je posneta na pobudo g. Marjana Zgonca, ki jo je s pomočjo ansambla tudi zapel. Tako je nastalo prvo sodelovanje z gostom.
Na zgoščenki najdemo pesmi: Ne pozabi najine ljubezni, Stari vlak, Če imaš me res rad, Velika bela ptica, inst. polka Na Pargo, Kaj bi jaz brez tebe, Biser z gora, Odšla od mene je, inst. Polanska polka in Ta veseli valček. Besedila so prispevali: Ivan Sivec, Fani Požek in Toni Gašperič. Glasbo za vse pesmi je napisal Toni Verderber, priredbe pa delo Tonija in Domna Verderber.

Izšla je nova zgoščenka Tonija Sotoška z družino in prijatelji

Izšla je nova zgoščenka Tonija Sotoška z družino in prijatelji z naslovom
»Jaka, gas!«. Avtor vseh pesmi je Toni Sotošek, poznan kot odličen učitelj
in virtuoz na diatonični harmoniki. Tonijevi otroci stopajo po očetovih
stopinjah, saj postajajo pravi virtuozi vsak na svojem inštrumentu. Toni na
pozavni in baritonu, Matic na klarinetu in kitari, Miha na trobenti, Jaka
na pozavni in klavirju in Eva na violini. Družina Sotošek je posnela že
tretji album s 14 skladbami. Pri nastajanju novega albuma je nastalo kar
nekaj zanimivih duetov kot npr. s Poskočnimi muzikanti s polko »Kraljica
naroda«, s Aljažem Farasinom z napitnico »Hvala za vince« in s skladbo
»Za Jožete in Jožice«, z ansamblom Azalea s pesmijo »Če dobra letina je« in
z Nušo Derendo in Markom Pezdircem z valčkom »Božič pri nas«.

Album je glasbeno in vsebinsko zelo pester. Naj vam pesmi družine Tonija
Sotoška s prijatelji lepšajo zimske dni.

Izjava Tonija Sotoška: »Minilo je že 25 let od kar prenašam svoje znanje na mlade harmonikarje. Teh se je v tem času zvrstilo preko 900. Vesel sem, da se s tem na nek način ohranja naša kultura in tudi ljudsko izročilo. Diatonična harmonika je postala res » KRALJICA NARODA », kot sem zapisal v eni skladbi. Še bolj pa sem vesel v vlogi očeta, da lahko ob obletnici moje šole z družino pokažemo čisto nov avtorski izdelek. Ta zgoščenka je plod mojega pedagoškega dela in mnogih izkušenj, ki sem jih pridobil v teh letih. Hkrati pa so vsa besedila iskrena, življenjska in izhajajo iz pripetljajev v družini. V tem času so tudi moji otroci glasbeno zelo napredovali. Hvala vsem njihovim mentorjem na nižji in na srednjih glasbenih šolah. Lepo je, ko lahko za sina napišeš skladbo in veš, da jo bo brez problema odigral. Na tej zgoščenki smo vidno vlogo dali tudi mojemu četrtemu sinu Jakcu, ki v dveh skladbah kot vokalni solist prikaže svoj temperament, energijo in hkrati glasbeni talent.

Zelo sem počaščen, da je na zgoščenki JAKA, GAS! z nami sodelovalo kar nekaj glasbenih prijateljev: Nuša Derenda, Marko Pezdirc, ans. Azalea, Aljaž Farasin, Poskočni muzikanti, kvartet klarinetov in zbor OŠ Jurija Dalmatina Krško. Vsem iskrena hvala. Z vsakim od njih je nastala posebna zgodba, ki daje tej zgoščenki določeno širino!

Hvala, Simonu Potočarju za odlično odigrano kitaro in Marku Pezdircu za odigrano bas kitaro ter za producentsko delo!

Upam, da boste uživali ob poslušanju moje družine z odličnimi gosti!«

Izšla je prva zgoščenka Frajerk -Tam, kjer je moje srce doma

Izšla je prva zgoščenka Frajerk z naslovom »Tam, kjer je moje srce doma«. Album so ustvarjale štiri leta, na katerem najdete nagrajene zmagovalne pesmi iz različnih narodno-zabavnih festivalov. Skoraj pod vse pesmi se je podpisala priznana avtorica Vera Šolinc. Vse pesmi so resnične zgodbe članic ansambla Frajerk - od žalostnih plati življenja in do največje sreče.

Andreja Grosek nam je povedala:« Frajerke smo vesele, ponosne in počaščene, da imate v rokah našo prvo zgoščenko »TAM, KJER JE MOJE SRCE DOMA«, ki smo jo ustvarjale od samega začetka našega delovanja in sicer od leta 2015. Smo energične, temperamentne, pozitivne, vesele, nasmejane, srčne, polne življenja in prijateljsko povezane med seboj. Takšna je tudi naša glasba.
Na zgoščenki smo uvrstile 5 valčkov in 8 polk. Večina besedil temelji na naših zgodbah in doživetjih. Nekatere skladbe so bile tudi nagrajene na festivalih.
Uživajte ob poslušanju in živite »frajersko«!«

Ansambel Smeh imajo novo zgoščenko

Ansambel Smeh je izdal drugi album z naslovom »Ej, stari, ne sekiraj se«. Na njej je kar 10 uspešnic. Pod večino pesmi se je podpisal Žiga Ramšak, vodja ansambla in harmonikar. Na albumu najdete uspešnice kot so: Ej, stari, ne sekiraj se, Bodi moja mala, Frača, Niso važna leta, …Glasba za ljubitelje poskočnih polk in zaljubljenih besedil je ta album prava izbira.

Ansambel Generacija so izdali prvo zgoščenko

Ansambel Generacija je izdal svoj prvi album z naslovom »Most do sreče« . Fantje prihajajo iz okolice Sevnice. So štiričlanska moška zasedba s štiriglasnim petjem, katero podpre instrumentalni trio z diatonično harmoniko. Člani ansambla so: Željko Lončar (kitara, vokal, povezovanje programa in vodja ansambla), Roman Juntez (klaviature, bas kitara, bariton in vokal), Silvo Bizjak (diatonična harmonika, bas kitara in vokal) in Marko Kosem (vokal). Povezuje jih prijateljstvo, ljubezen do glasbe in želja zabavati ljudi.

Na albumu so skladbe priznanih avtorjev narodno zabavne glasbe: Tine Lesjak, Peter Fink, Igor Podpečan, Bojan Lugarič, Fanika Požek itd. Glasba na albumu je prava izbira za ljubitelje fantovskega petja in diatonične harmonike.

Izjava vodja ansambla in kitarista Željka Lončarja ob izidu albuma: »Radi bi se zahvalili vsem, ki nas podpirate, vsem sponzorjem, ki so nam finančno pomagali pri nastanku naše prve zgoščenke. Posebej bi se radi zahvalili Tomažu Čepinu, ki je posnel prvi bas. Upam, da vam bodo naše skladbe prišle do srca, saj v naše pesmi smo izlili vsa čustva, ki jih premoremo.«

IZŠEL JE PRVENEC ANSAMBLA PIK

Ansambel Pik je izdal svoj prvenec z naslov »Vsak je svoje sreče kovač«. Sestavljajo ga štirje mladi fantje, ki prihajajo iz Vodruža pri Šentjurju pri Celju. Ansambel Pik deluje štiri leta. Fantje izvajajo narodno-zabavno glasbo v glasbenem sestavu instrumentalnega tria s klarinetom in troglasnim moškim petjem. Ansambel Pik so: Jan Čater(kitarist, vokal in vodja ansambla), Žan Trupej(klarinet, vokal), Matej Frece(bas kitara, bariton, vokal) in Žan Vodeb(diatonična harmonika).
Fantje so se predstavili na različnih festivalih domače glasbe. Najbolj uspešni so bili na festivalu »Pokaži kaj znaš« v Dobju pri Planini, kjer so slavili kot absolutni zmagovalci leta 2014.
Album izbranih polk in valčkov so prispevali naslednji avtorji: Matjaž Vodišek, Igor Pirkovič, Damjan Pasarič, Žan Trupej, Vera Šolinc, Jan Čater in Marica Čater. Njihova glasba je za vse ljubitelje klarineta, diatonične harmonike in večglasnega moškega petja.

IŽŠLA JE ZGOŠČENKA ANSAMBLA MLADIKA

Ansambel Mladika deluje vse od leta 2008. Prvotno skupino so vse do konca leta 2016 sestavljali štirje člani, v začetku leta 2017 pa sta se k trem ustanovnim članom pridružila dva nova člana, ki sta se z zasedbo hitro ujela.
Ob 10. obletnici delovanja predstavljajo novo CD ploščo, ki je plod prijateljstva, ustvarjalnosti in ljubezni do glasbe. V tem času so si nabrali veliko izkušenj z igranji po Sloveniji in po svetu (Kanada, Nemčija, Avstrija, Hrvaška, Italija,…), prav tako pa so nastopili na vseh največjih festivalih narodno zabavne glasbe v Sloveniji, kjer so prejeli tudi nagrade – absolutni zmagovalci festivala Graška Gora, nagrada občinstva na festivalu Števerjan… Vse nagrajene skladbe so na novo zgoščenki. Avtorji, ki so prispevali, da je album glasbeno pester so: Peter Tovornik, Igor Podpečan, Vera Šolinc, Igor Pirkovič, Damijan Pasarič, Marjan Turk, Gregor Kolar, Matija Del Negro, Franci Štrajhar in Matej Kocjančič. Z bogato izbiro pesmi je nova zgoščenka ansambla Mladika prava izbira za ljubitelja večglasnega petja s pevko in instrumentalnega tria s diatonično harmoniko.

ANSAMBEL AKORDI IMAJO NOVI CD Z NASLOVOM PEVEC

Njihov četrti cd z naslovom albuma «Pevec« skupek izbranih avtorskih del Roka Švab, Braneta Klavžarja, Jožeta Galiča, Jožeta Skubica, Roka Žlindre, Vere Šolinc, Ivana Sivca, Tineta Lesjaka, Fanike Požek, Mateja Kocjančiča, Brigite Kobe, Primoža Ilovaraja, Vilija Bertoka in ljudske priredbe.
Na cd-ju lahko najdete nostalgične valčke: Pevec, Pustite mi vsaj svoje pesmi, Čas bo izbrisal vse; do hitrih ali hudomušnih polk: Zastonj, Copate, Slovenci imamo veliko srce; in legendarne ljudske l a cappela Nocoj pa, oh, nocoj. Skratka prava izbira glasbe za ljubitelj diatonične harmonike in ubranega fantovskega štiriglasnega petja.

IZŠLA JE NOVA ZGOŠČENKA ANSAMBLA VIKEND

Težko pričakovana zgoščenka ansambla Vikend z naslovom albuma »Sin« je ugledala luč sveta. Na albumu najdete 14 skladb. Skoraj vse skladbe so bile zmagovalne pesmi na festivalih.
Na Vurberku 2014 so za skladbo »Stala je sama« in »Zaljubljen« prejeli Zlatega zmaja, Šifrerjevo plaketo za najboljšo vokalno izvedbo in za najboljšo melodijo po izboru radijskih postaj.
Isto leto so na Števerjanskem festivalu v našem zamejstvu v Italiji v finalnem delu predstavili s pesmijo »Lahko bi te objel«. Na ptujskem festivalu so prejeli nagrado za najboljšo skladbo v celoti in nagrado za najboljši ansambel med ostalimi zasedbami.
Na festivalu Slovenska polka in valček 2015 so prijela laskavi naziv Slovenki valček 2015 po izboru gledalcev in 1. nagrado strokovne komisije skladbo v celoti.
Leta 2016 so fantje blesteli še na Ptujskem festivalu s skladbama »Spomni se kdaj« in »Staram se«. Prejeli so nagrado za najboljši ansambel med ostalimi zasedbami, Korenovo plaketo za najboljšo vokalno izvedbo in nagrado po izboru občinstva za pesem »Staram se«.
Po avtorski plati je album avtorsko in stilsko bogat in raznolik. Avtorji, ki so prispevali pesmi za album so: Miha Lesjak, Matej Kocjančič, Gregor Gramc, Vera Šolinc, Majda Rebernik, , Igor Podpečan, Darinka Kovač, Dejan Bojanec, Aljoša Jurkovšek, Robert Goter in Jože Galič.
Na albumu najdete tudi dva dueta z gostom Robertom Goterjem. Skupaj so posneli valček »Sončni žarek«, ki je posvečen Robertovem očimu. Z Ognjenimi muzikanti so skupaj posneli veselo polko z naslovom »Ognjeni vikend«.
Album »Sin« je zbirka skrbno izbranih najlepših pesmih kar jih ta trenutek premore ansambel Vikend. Naj vam pesmi ansambla

IZŠLA JE NOVA ZGOŠČENKA Z MLADIH GODCEV

Izšla je nova zgoščenka Mladih godcev z naslovom albuma "Naših 10".
Na albumu »Naših 10« je izbranih 13 skladb - od nostalgičnih, sanjavih valčkov, hitrih polk, a cappelle in remixa uspešnice »Prvi poljub« . Na albumu najdete tudi dve priredbi. Prva priredba je zimzelena polka »Srce Slovenije« od Fantov iz vseh vetrov ter druga priredba polka »Pozdrav iz planin« od skupine Čuki. Fantje s svojimi posnetki dokazujejo, da so postali pravi godci po avtorski in izvajalski plati.
Pod večino melodij se je podpisal vodja ansambla harmonikar Igor Osredek. Ostali avtorji, ki so prispevali svoja dela na albumu so: Bogdan Marolt, Jože Potrebuješ, Marko Vozelj, Franc Kramer, Franc Pupis, Peter Fink in Tadej Hočevar.

IZŠEL JE TEŽKO PRIČAKOVANI ALBUM "ONA DIŠI PO POMLADI"

Spevovci so album oblikovali skoraj tri leta z izbranim izborom pesmi, saj je njihovo merilo, da mora biti glasba kvalitetna in spevna, pa naj bo to narodna zabavna glasba ali pa zabavna glasba.

Album se lahko pohvali z 11 skladbami. Glasba na zgoščenki je zelo pestra. Na zgoščenki lahko slišite njihove nove uspešnice kot so: Ona diši po pomladi, Gasilka, Zapleši z mano, od priredbe dalmatinske uspešnice »Vedno bom ob tebi«, do Slakovih najbolj priljubljenih pesmi kot so: Krka sanjava, Dekle povej ter do duetov z ansamblom Smeh s skladbo »Leta niso važna« in z legendarnim pevcem Wernerjem s nostalgično uspešnice »Stara domačija«. Avtorji, ki so sodelovali pri ustvarjanju albuma so: Igor Pirkovič, Rok Švab, Erik Hribernik, Lojze Slak, Niko Zlobko, Tine Lesjak, Edvard Rednak, Kristijan Kolenc, Alojz Gričnik, Boštjan Mežnar, Ivica Badurina, Tanja Žagar, Marko Pezdirc, Tatjana Rodošek, Bernard Miklavc, Žiga Ramšak, Mišo Kontrec, Drago Horvat in Aleš Zibelnik. Nov album «Ona diši po pomladi« je prava glasbena poslastica odlične glasbe ansambla Spev.

Spevovci se zahvaljujejo:

»Člani Ansambla Spev že 15. leto skupaj z vami, dragi naši prijatelji (poslušalci), hodimo po Slakovi poti. Ob tem jubileju se zahvaljujemo vsem, ki nas podpirate skozi vsa leta našega glasbenega ustvarjanja. Posebej se zahvaljujemo našim najbližjim, vsem avtorjem, našim sponzorjem, tonskim mojstrom in producentom za profesionalno delo v studiu, založbi VOX, glasbenim gostom, vsem, ki ste sodelovali v videospotih ter vsem vam, ki ste nam pomagali pri nastajanju projekta »Ona diši po pomladi«. Prijetno poslušanje! Želimo vam doživet božič ter srečno in zdravo novo leto 2018«.

IZŠLA JE NOVA ZGOŠČENKA ANSAMBLA STANKA FAJSA Z NASLOVOM ALBUMA

Ansambel Stanka Fajsa boste takoj prepoznali po inštrumentu cimbale, katere niso ravno običajen inštrument v narodno zabavni glasbi. Cimbale z mehkim značilnim prepoznavnim zvokom se k instrumentalnemu triu in ubranem vokalu zelo lepo poda. Fantje in dekle iz ansambla Stanka Fajsa prihajajo iz Podplata in okolice Rogaške Slatine. Izdali so svojo drugo zgoščenko z naslovom« Tam, kjer je pesem doma«. Album sestavljajo skupaj 12 polk in valčkov. Na albumu sta dve priredbi, zimzeleni Kovačičev valček »Prinesi mi rože« in legendarna Burnikova polka »Dobro jutro« ter deset novih avtorskih skladb. Pod večino melodij se je podpisal Stanko Fajs. Soavtorji, ki so sodelovali pri nastajanju zgoščenke so: Boris Roškar, Toni Gaberšek, Vera Šolinc, Jože Burnik, Gregor Strniša, Boris Kovačič, Fanika Požek in Martin Druškovič. Naslovno skladbo «Tam, kjer pesem je doma« so skupaj posneli s Fajsovo družino.

Več nam je povedal vodja ansambla Stanko Fajs: »Pri naslovni skladbi se je z vokalno izvedbo, torej z svojimi glasovi ansamblu pridružila Družina Fajs, ki jo sestavljajo tri sestre Marija, Jožica, Marta, brata Franček in Stanko s soprogo Jožico ter njun sin Tomaž. Skladba, Tam, kjer je pesem doma ima zelo zanimivo tematiko - vsebino. Motiv za skladbo sem začutil iz znane ljudske modrosti »Blagor hiši, kjer se pesem sliši«.

Ker se v Fajsovi družini veselo poje že več generacij, lahko bi rekli že od »Napoleonovih časov«, je povezava med družino in ansamblom odlična kombinacija.

Družina Fajs je in še prepeva, vedno kadar se zbere ob domačem ognjišču, pa tudi kjer koli drugje, kjer se sliši lepa pesem. Poje in nastopa tudi na različnih prireditvah kot so »Družina poje« v Andražu nad Polzelo in na tovrstnih prireditvah v daljni in bližnji okolici. V prihajajočem letu vam želim zdravja, sreče, ljubezni in tudi pri vas doma naj pesem zazveni.«

Pri družini Tonija Sotoška se vse dogaja v znamenju glasbe!

Toni Sotošek je zelo znani virtuoz na diatonični harmoniki s svojim prepoznavnim stilom izvajanja glasbe. Pred nekaj leti je ustanovil družinski ansambel s svojimi otroci, kjer odlično poprimejo vsak za svoj inštrument. Toni Sotošek nam je povedal: «V naši družini nama z ženo Darjo res ni nikoli dolgočasno. Prav vsi otroci so zelo aktivni na glasben področju. Pri petih otročkih je že same organizacije in skrbi toliko, da je velikokrat dan prekratek. Številčno stanje družine se med tednom zmanjša za dva, saj gresta starejša sinova Toni in Matic čez teden že v dijaška domova na študij. Toni obiskuje 3. Letnik konservatorija v Mariboru in je pozavnist pod mentorstvom prof. Mihaela Švagana. Drugi sin Matic je dijak drugega letnika umetniške gimnazije v Celju in je klarinetist. Njegov mentor je prof. Jure Hladnik. Ostali trije otroci so zaenkrat še v Glasbeni šoli Krško. Miha je trobentar, Jaka se uči pozavno in klavir, najmlajša Eva pa je letos pričela z igranjem violine. Starejši trije že dlje časa v klasični glasbi pobirajo najvišje nagrade praktično po vseh tekmovanjih doma in v tujini. Kljub temu pa so verjetno po očetu Toniju podedovali ljubezen do narodno zabavne glasbe, ki se kaže vse bolj in bolj. Svojo družinsko zgodbo so predstavili že na svojih dveh zgoščenkah. Glasba je avtorsko delo Tonija Sotoška, ki je zaradi tem in zasedbe malo drugačna. Družina je v minulem času spet posnela nekaj novih skladb. Najbolj je trenutno aktualna skladba »JAKA GAS«, s katero so sodelovali tudi v oddaji SLOVENSKI POZDRAV. Upamo, da vam bo skladba všeč, saj je zelo iskrena tako kot otroci. »

Pošiljamo vam skladbo » Jaka gas« v izvedbi Toni Sotoška z družino. Prisluhnite, kako igrivo je zapel komaj 7 letni Jaka tole veselo polko.

Prvi skupni videospot Ansambla Saša Avsenik z Gregorjem Avsenik

Z velikim veseljem vam predstavljamo prvi skupni videospot Ansambla Saša Avsenik z virtuozom kitare Gregorjem Avsenikom. Skladba »Spomin na Paris« je avtorsko delo Gregorja Avsenika v celoti. Nostalgična skladba je pravi balzam za dušo in srce, ki vam bo pričarala romantiko mestnih ulic in vseh lepot, ki jih ponuja čarobno mesto Paris.

»Kot privid prikrade se,

kot sonce ogreje me.

Dušo napolni, srce razigra mi …«

Skladba, ki vam jo danes predstavljajo ob živi sliki, je že pred mnogimi leti zazvenela na velikem odru Slovenske filharmonije v Ljubljani pod naslovom Valček intermezzo. V tistem času jo je Gregor Avsenik izvajal kot instrumentalno skladbo s kitarskim orkestrom Ljudmila Rusa, v katerem je bil dolgo tudi koncertni mojster. Pozneje pa je skladbo priredil za Ansambel Saša Avsenika in jo obogatel še z besedilom, posvečenim ženi Katarini. Postala je skoraj nepogrešljiva v skupnem koncertnem repertoarju obeh prej omenjenih izvajalcev.

Videospot za skladbo Spomin na Pariz je nastal v produkciji Mediaspota, režisersko taktirko pa je vihtel Perica Rai. O samem nastajanju spota nam je povedal naslednje: »Snemanje pesmi Spomin na Pariz je bilo zame kot režiserja precej čustveno. Morda tudi zato, ker je po mojem ena najlepših pesmi, ki sem jih kadarkoli slišal. V videospotu sem hotel prikazati pomembnost posameznega trenutka v življenju. Prav vsak trenutek ti namreč lahko spremeni življenjsko pot.«

V spotu namreč spremljamo mlad par, katerega obisk Pariza in njuno naključno srečanje dodobra zaznamuje njuno nadaljnjo življenjsko pot.

FANTJE IZPOD LISCE BODO SKOČILI S PADALOM?!

Fantje iz ansambla Fantje iz pod Lisce so posneli nov občuten valček z naslovom Domača pesem. Lokacija snemanja spota je bila prav na gori Lisci od koder prihajajo. Več o snemanju videospota in o nastanku valčka nam zaupal član ansambla Alen Zabusa:

»Fantje izpod Lisce si ne znamo predstavljati dneva brez glasbe, saj glasba spremlja povsod in nam daje energijo na vseh poteh našega življenja. Prav zato z njo najlažje izražamo to, kar čutimo in s tem tudi predamo sporočilo našim poslušalcem. Prav zaradi tega smo posneli skladbo z naslovom Domača pesem, ki nam pove prav to, da je naša slovenska pesem kot šopek duše in srca, ki je z nami v dobrem in slabem in nam daje pogum in ponos, ki ga v teh časih še kako potrebujemo. Ker gre za našo domačo slovensko pesem, smo se odločili, da videospot posnamemo tam, kjer se je naša zgodba skoraj 10 let nazaj začela. V naših domačih krajih, na Lisci. Lisca je priljubljena turistična točka, kamor lahko pridete peš, s kolesom, avtom, lahko pa tudi priplezate, v dolino pa se lahko vrnete kar s padalom. Fante izpod Lisce padalo zaenkrat še ne mika, zagotovo pa bomo enkrat skočili, vendar, kdaj še ne izdamo. »

Spevovci ponosno predstavljajo novo polko »Za muziko bi dala vse

Fantje so to leto bili zelo pridni v studiu in posneli kar nekaj novih skladb. Kmalu bo izšel novi album »Ona diši po pomladi«, na katerem bo 11 skladb. V ansamblu je prišlo v tem letu do menjave harmonikarja. Vodjo ansambla harmonikarja Erika Hribernika je zamenjal virtuoz in evropski prvak Vili Mravljak. Erik se seveda ne umika iz ansambla, ampak ostaja vodja ansambla ter vodi poslovno pot ansambla naprej.

O novi polki »Za muziko bi dala vse« je več povedal član ansambla Marko Berzelak: »Pesem je bila posneta v studiu Lugoton. Producenta sta bila Bojan Lugarič in Martin Juhart.

To je prva skladba Ansambla Spev, v kateri je pri snemanju sodeloval novi harmonikar Vili Mravljak!

Polka, ki je lepo sedla v ušesa poslušalcev na veselicah že minulo poletje govori o deklici, ki na veselici pleše in uživa v glasbi, za muzikante pa sploh ne zmeni… In to muzikante močno jezi… ! Spevovci letos praznujemo 15 let delovanja. Ob tej priložnosti bo izšla tudi nova zgoščenka z naslovom albuma »Ona diši po pomladi«, na katerem boste našli tudi to polko. Prijetno poslušanje.«

ANSAMBEL SLOVENSKI ZVOKI Z NOVIM ALBUMOM »VČASIH LJUBEZEN PAČ

Ansambel Slovenski zvoki so izdali težko pričakovan album »Včasih ljubezen pač mine«. Naslovna skladba se je odlično usedla v srca poslušalcev in izvrstno izkazala na festivalu Slovenska polka in valček 2016. Na zgoščenki je 14 izbranih skladb. Album je ustvarjalno zelo pester. Na njem najdete od nostalgičnih valčkov do hitrih in hudomušnih polk do venčka Avsenikovih, pri katerim so sodelovali odlični glasbeni gostje: Janez Per, Alfi Nipič, Niko Legan, Nuša Derenda, Sašo Avsenik, Robi Zupan, Miro Klinc in Gregor Avsenik. Na albumu vas čaka presenečenje z občutenem valčkom »Mamici za rojstni dan«. Tukaj se odlično izkazala kot solistka Bojanova hči Eva Lugarič. Za večino skladb se je podpisal kot avtor melodije vodja ansambla Bojan Lugarič. Ostali avtorji, ki so sodelovali na zgoščenki so: Vera Šolinc, Jože Galič, Franci Smrekar, Avgust Skaza, V&S Avsenik, Ferry Souvan, Ivica Cvikl, Alfi Nipič in Ivan Sivec. Za Ansambel Slovenski Zvoki je to leto zelo uspešno.Več o tem nam je povedal vodja ansambla Bojan Lugarič:

»Za nami je zelo uspešno leto, saj smo na festivalu Oberkrainer Award v avstrijskem Gradcu bili razglašeni za najboljši ansambel 2017.

Takoj po omenjenem festivalu smo v domačem studiu Lugoton posneli skladbo Mamici za rojstni dan, ki jo je odpela hčerka Bojana,

pet letna Eva Lugarič, ki se je izkazala z svojim pevskim talentom.

Ker je skladba naletela na zelo dober odziv in se vrti po radijskih čestitkah, smo se odločili, da naredimo tudi video spot za to skladbo.

Ob koncu poletne sezone smo se podali tudi na tri tedensko turnejo

po ZDA. Tam smo odigrali kar nekaj koncertov v Washingtonu in nato še nekaj koncertov v Californiji.V tem mesecu smo pa še izdali nov album z naslovom Včasih ljubezen pač mine. Za to isto skladbo smo lani zelo uspešno nastopili na festivalu

Slovenska polka in valček. Za omenjeno skladbo posneli tudi video spot.

Videospot smo posneli v domačem kraju v Rogaški Slatini.V novem letu vam želimo, da bi se vam uresničile vse želje, pričakovanja in sanje. To vam želimo Slovenski zvoki:

Bojan Lugarič, Zlatko Žikovšek, Tadeja Abram, Jože Drugovič, Boštjan Zajc, Mirko Kosar.«Prvi milijon ogledov za Hočem le tebe

Prvi milijon ogledov za Hočem le tebe ali kako v Sloveniji ustvariš uspešnico v enem poletju?
Modrijani & Isaac Palma se po dobrem mesecu od objave veselijo prvega dobrega milijona ogledov njihove prve skupne skladbe Hočem le tebe.
Glasbena zgodba, za katero so videospot posneli v sodelovanju s Coca-Colo stari v Ljubljani in v družbi plesalcev Plesnega mesta, je zlezla v ušesa poslušalcev po Sloveniji, dinamičen videospot pa je očitno tudi prava paša za oči.
Predstavitve skladbe Hočem le tebe »na terenu« se bodo začele šele v pozni jeseni, saj je Isaac Palma v teh dneh na obisku v svoji domovini, Modrijani pa so polno zasedeni z nastopi na še zadnjih poletnih in prvih jesenskih dogodkih.
Je pa zanimivo, da je skladba od zamisli do prvega milijona ogledov potrebovala le slabe tri mesece, saj so se za skupno snemanje Isaac in Modrijani dogovorili šele na letošnjih melodijah Morja in sonca (8. julij), nato pa je pesem začela nastajati.
»Res je, da sta želji po skupnem nastopu in po prav takšni pesmi že dolgo živeli v nas,« je povedal Modrijan Blaž Švab. »Potem pa je prišel pravi trenutek in vse je steklo zelo hitro. Hočem le tebe je skladba, v kateri uživamo tako Modrijani kot Isaac in nekaj najlepšega je, da v njej uživajo tudi poslušalci in gledalci.«
Videospot si lahko ogledate na povezavi: https://www.youtube.

Spevovce med snemanjem spota hladile gasilke!

Člani Ansambla Spev so v torek, 30.5.2017, v Šmartnem ob Paki, na prireditvenem prostoru pri Hiši mladih , skupaj z gasilkami iz vse Slovenije sodelovali v snemanju videospota za njihovo polko "Gasilka".
Gre za projekt, v katerega je bilo vpetih največ sodelujočih v vsej 15 - letni zgodovini ustvarjanja videospotov Ansambla Spev.

Spevovci so se že okrog novega leta odločili, da bodo za sodelovanje v najnovejšem videospotu izvedli natečaj, prijavile pa so se lahko ženske desetine iz prostovoljnih gasilskih društev širom Slovenije.
Glede na atraktivnost prijav, so se fantje odločili in k sodelovanju povabili gasilke iz društev PGD Oplotnica, PGD Rovte, PGD Šalka vas, PGD Buče, PGD Sovjak, PGD Senešci, PGD Radmirje. Sodelovale so še gasilke : Melita Painkret, ki se je pripeljala z gasilsko cisterno, saj ima za njo vozniški izpit ; Urška Dobovšek in Špela Kolar ter Katarina in Jadranka , znane tudi kot "Fedri".
V zgodbi, v kateri prepevajo spevovci o gasilki, katero želi osvojiti mlad fant, sta sodelovala igralca Gregor Lasecky in Monika Švajgel. Ker pa je scenarij zahteval tudi skupinski ples, kjer so zaplesale vse gasilke v prav za ta namen sestavljenem plesu, smo k sodelovanju povabili še plesno koreografinjo Majo Bubik, s svojimi plesalkami - Tajo Dvornik,Timejo Pilih, Najo Podbrežnik, Niko Hlupič, Urško Košir ter Tiano Cizej iz Osnovne šole Petrovče, ki so naučile plesno koreografijo vse gasilke, ki so bile na plesišču. Teh je bilo okrog 70! Na koncu so plesale, kot ena!
Za kamerami sta stala Matej Vranič ter Andrej Pratnemer, asistiral je Dejan Bukovnik.
Da pa je bilo ozračje še posebej vroče, sploh v nočnih urah, sta poskrbela "bruhalca ognja" - Jaka Srpič in Juš Pavlovski.
Sodelovali so tudi člani PGD Šmartno ob Paki ter še veliko prostovoljcev, domačih ter naključno mimoidočih.

Snemanje je bilo zelo naporno, trajalo je od 9.00 zjutraj do polnoči! Sonce je pripekalo in še sreča, da so navihane gasilke z vodo močile pregrete člane Ansambla Spev, ki so svojo polko ta dan zaigrali najmanj 100 - krat! Nastala je prava veselica, punce so plesale, pele, gasilke iz PGD Oplotnica so uprizorile "mokro vajo", snemalca sta imela v rokah vse niti. Na simpatičen način jima je uspelo krotiti in voditi vse sodelujoče, ki so kljub napornemu dnevi priznali, da je bilo vredno in da tega prijetnega dne, preživetega s spevovci, ne bodo nikoli pozabili

»Gasilke so res posebna dekleta... ne moremo se načuditi njihovi pozitivni energiji po celodnevnem ponavljanju ene in iste stvari. Niso se pritoževale čez vročino, ubogale so navodila in bile zelo živahne ves čas! Pokazale so vso pripravljenost in voljo do dela in to z nasmehom! Spoštujemo jih, veseli smo, da smo spletli nove prijateljske vezi. Hvala vsem sodelujočim, se veselimo končnega izdelka!« ... so pevedali utrujeni a zelo dobrovoljni člani Ansambla Spev po končanem snemanju.


FANTJE IZ POD LISCE IMAJO SKLADBO Z NASLOVOM«BODI MOJA«

Fantje iz pod Lisce so bili čez poletje zelo aktivni. Poleg ogromno igranj po veselicah in porokah so se udeležili festivala Vurberk 2017, kjer so se predstavili z dvema novima skladbama . Več nam je povedal član ansambla Alen Zabusu:
Fantje izpod Lisce smo v teh prvih septembrskih dneh predstavili našo novo skladbo in videospot za pesem BODI MOJA. S pesmijo smo se predstavili na letošnjem festivalu na Vurberku. Besedilo za pesem je napisal Matej Kocjančič, glasbo pa sta dodala vodilni pevec ansambla Alen Zabasu in Marjan Turk. Skladba je bila posneta v studiu pri Klemnu Hribarju. Videospot smo fantje snemali v prelepem parku sevniškega gradu, ki je pesmi dodal še poseben čar. Prav tako v tem času mineva natanko eno leto od izida naše prve zgoščenke Na morje te bom peljal, ki smo jo izdali pri Založbi Vox. Fantje s polnim zagonom stopamo v jesen, kjer bomo poleg vseh nastopov ustvarjali nove pesmi, ki jih bomo kmalu predstavili našim poslušalcem. Hkrati pa vas vabimo, da se nam pridružite na naših nastopih in se skupaj z nami poveselite

Boris kopitar ima novo balado »Vse tiste jeseni« v sodelovanju z

Znani in priljubljeni slovenski pevec in televizijski ter radijski voditelj Boris Kopitar vedno znova preseneča. Tokrat vsem, ki imate radi lepe šlagerje, predstavlja novo skladbo, z naslovom VSE TISTE JESENI, na katero je zelo ponosen, saj sta mu jo napisala Rok Švab in Vera Šolinc. Z lepim sporočilom, ki ga nosi pesem, bodo lepe želje za obletnico skupnega sobivanja še lepše. Pesem je nastala v sodelovanju s skupino Kvarta, ki je prispevala back vokal.
Torek, 3. oktober pa je dan, ko bodo lahko gledalci videli nov video spot po tv postajah in na Youtube. Zanj sta v lepem okolju Mozirskega gaja taktirko vzela v roke režiser Dejan Babošek in snemalec Gregor Kitek.
Ob Borisu Kopitarju sta glavni vlogi zaigrala člana Kulturnega društva Miran Jarc iz Škocjana, zakonca Marta in Rajko Majdič, sodelovali sta pevki Sabina in Marija, ter pevca Nejc in Sebastijan, ki slišijo na ime vokalna skupina Kvarta iz okolice Rogaške Slatine, eno glavnih vlog pa je imel tudi rumeno rdeči starodobni Spaček, ki so ga Francozi izdelali pred štiridesetimi leti. Boris je imel pa Cimosovega s pravokotnimi lučmi.
Iz enega dne snemanja je po navodilih režiserja montažer Matej Sušnik ustvaril tri minute in pol dolgo zgodbo z 82 kadri. Govori o predanosti in ljubezni dveh, ki se imata že dolgo rada.
Boris Kopitar je ob nastanku svoje nove pesmi nam povedal:
»Dobrih pet let je minilo od takrat, ko sem zadnjič rekel: z veseljem vam predstavljam novo pesem… Tokrat, tik pred svojim 65. rojstnim dnem, imam spet to priložnost. S ponosom vam predstavljam lep šlager, ki sta ga ustvarila Rok Švab in Vera Šolinc, ki sta v besedilo skladbe z naslovom VSE TISTE JESENI, ujela moje najlepše spomine na mlade dni, ko sem izbral ženo. Le še leto in pol naju loči do 40. obletnice poroke. Upam in verjamem, da boste ob poslušanju pesmi tudi vi podoživeli vaše mladostne dni.
Kaj je lepšega kot lepi spomini in lepa pesem... Uživajte ob poslušanju. Če vam bo balada ob spremljavi mlade vokalne skupine Kvarta všeč, se ji bo morda že kmalu pridružila tudi kakšna poskočnejša skladba. Zakaj pa ne… Nikoli ne reci nikoli.«

MODRIJANI IMAJO NOV ALBUM ROCK ME

Modrijani so izdali novo zgoščenko s 14 skladbami. Uspešnica »Rock me« je naslovna pesem albuma. Tudi tokrat so Modrijani sodelovali s številnimi glasbenimi prijatelji, v napitnici "Kok nam je luštn" z Janom Plestenjakom, Zdenkom Cotičem - Cotom in s Poskočni muzikanti, v valčku Prinesla si sanje z Orkestrom Mandolina Ljubljana in Godalnim kvartetom Feguš, špansko različico pesmi Moja pa so posneli s Kubancem Arielom Cubrío. Glasba na zgoščenki je, kot fantje sami, raznolika, od zasanjanih valčkov do nežnih balad, od veselih polk do ritmov moderne produkcije. Večina skladb je avtorsko delo Modrijanov s soavtorji, s katerimi redno sodelujejo: Jože Galič, Jan Plestenjak, Zdenko Cotič-Coto, Matjaž Vlašič, Vera Šolinc, Hermann Weindorf, Jutta Staudenmayer, Katarina Galič in Fanika Požek.
Album »Rock me« je narejen z dušo, ljubeznijo do glasbe in s spoštovanjem do publike.

Ansambel Akordi so v polnem zagonu

Ansambel Akordi se po mnogih festivalskih uspehih vračajo ponovno nazaj na festivalske odre. 7. aprila v Podčetrtku se bodo predstavili na 22. festivalu Slovenska polka in valček 2017.
Tam se bodo predstavili z valčkom Pevec, avtorjev Roka Švaba in Jožeta Galiča.
V zadnjem letu sta se pridružila ansamblu dva nova člana iz Štajerske, in sicer na kontrabasu in vokalu kot baritonist Rajko Kelemina ter na kitari in vokalu kot basist Gregor Oblak. Oba sta preizkušena glasbenika narodne zabavne glasbe. Nabirala sta si izkušnje že v najstniških letih v različnih ansamblih. Ansamblu Akordi sta prinesla novo moč in zagnanost do veščega dela in izvajanja kvalitetne domače glasbe. Vizija Akordov je ohranjanje ljudskih pesmi v stilu »a cappella« in obogatiti zakladnico slovenske domače glasbe še s kakšno njihovo polko ali valčkom.
Zadnji mesec so bili zelo delavni, saj so posneli kar nekaj novih skladb, katere bo kmalu moč slišati po radijskih postajah, tv postajah in na njihovih nastopih širom po vsej Sloveniji. Fantje ob 10. letnici delovanja ansambla, 14. avgusta v domačem kraju Prestranek obljubljajo nepozabno pravo veselico s svojimi glasbenimi prijatelji. Vsi prisrčno vabljeni.
Za pokušino vam predstavljamo čisto nov valček »Nekje na pol poti« avtorja glasbe in aranžmaja Roka Švaba in avtorice besedila Fanike Požek.
S klikom na naslova članka lahko slišite pesem. Prijetno poslušanje.

Novi spomini z novim poročnim valčkom V dobrem in slabem

Novi spomini pred sezono porok predstavljajo najnovejši valček V dobrem in slabem, ki zagotovo ne bo manjkal na njihovih poročnih igranjih.
Novi spomini vsako leto z glasbo popestrijo številna poročna slavja, ob njihovi glasbi je usodni "da" dahnilo že ogromno parov in tako so fantje prišli na idejo, da ustvarijo skladbo, s katero bodo v bodoče še dodatno polepšali poroke.
Besedilo je spisal Matej Kocjančič, glasbo in aranžma pa je delo Marjana Turka. Za pesem so posneli videospot. Fantje so pravi romantiki, nenazadnje so z Valentinovim koncertom zadnja leta v Novo mesto privabili več tisoč ljudi. Zadnji dve leti koncerta sicer niso pripravili, želimo pa si, da bi prihodnje leto ponovno bil na sporedu. Lahko si ogledate videospot s klikom na naslov članka.

V slabem mesecu milijon ogledov za Rock me

Videospot Modrijanov za skladbo Rock me je v slabem mesecu dosegel milijon ogledov.

Slovensko verzijo Rock me so Modrijani prvič predstavili lani konec oktobra na Noči Modrijanov in že pred koncem letošnjega januarja, na veliko veselje vseh, ki so se v skladbo zaljubili »na prvo poslušanje«, na YouTube objavili videospot.

Zabavno zgodbo, v kateri Modrijani pripravljajo mlaj in feštajo skupaj s plesalci Plesnega Mesta, so posneli v Gostilni Grof na Vranskem. Režiser Perica Rai je povedal, da je bilo najbolj zabavno, ko so Modrijana Roka Švaba učili žagati z motorno žago.

»Tudi zato, ker so se nemški avtorji in založniki tako veselili, da bo njihova uspešnica izvedena v slovenščini, smo se Modrijani priredbe lotili še z večjim spoštovanjem in odgovornostjo. Nam štirim je Rock me takoj zlezla pod kožo, za občinstvo pa nikoli nisi sto odstoten, ali jim bo všeč,» je povedal Modrijan Blaž Švab. »Veselje ob tem, da imajo poslušalci Rock me radi, je zdaj toliko večje.«

Konec marca bo izšla še zgoščenka Rock me. Modrijani še napovedujejo, da se bodo že na pomlad lahko poslušale tudi njihove nove pesmi.

Ali bo kdo v ansamblu Klateži zibal?

Klateži so posneli in predstavljajo čisto svež videospot za pesem »Princeska moja mala«.
Valček katerega besedilo nosi globoko sporočilo so prvič predstavili na festivalu Števerjan 2016. Izvedba jim je prinesla tudi nastop v finalu. Pesem govori o tem, kako oče spremlja odraščanje svoje hčere – princeske, za katero je pripravljen storiti in žrtvovati vse. V spominu in srcu želi ohraniti čim več lepih in nepozabnih trenutkov, saj se zaveda, da bo prehitro prišel čas, ko bo odrasla in ga zapustila. Zanj bo vedno ostala princeska mala.
Trenutno še ni opaziti, da bi kateri član ansambla že imel na poti kakšen podmladek, so pa fantje pesem namenili prijatelju, ki jim vedno stoji ob strani. Doma ima prav tako »princesko« kot jo opisuje zgodba in tudi Klateži se kdaj vrnejo v rosna otroška leta ter se poigrajo z njo.
Besedilo je napisala Vera Šolinc, glasba in aranžma sta delo Martina Juharta
Videospot si lahko ogledate s klikom na naslov članka.

Vsaka punca rada ima - Nove spomine in Nemir

Predstavljamo vam novo skladbo, ki je nastala, ko moči, energijo in veselje združita dva izmed najpopularnejših dolenjskih ansamblov.
Ansambla Nemir in Novi spomini predstavljata novo skladbo in videospot, ki je nastal pod okriljem Video produkcije Narodnjak.
Polka "Vsaka punca rada ima" je nastala kot plod dela že preverjenega avtorskega dueta Marjana Turka, ki se je podpisal pod melodijo in aranžma, ter Mateja Kocjančiča, avtorja besedila.
Snemanje videospota je potekalo v vasi Blato pri Trebnjem in pri tamkajšnjem toplarju Florijan in ribniku Blato. Na snemanju, ki je potekalo več kot 12 ur, se je zvrstilo predvsem veliko deklet, ki so polepšale zgodbo, zvečer pa smo za potrebe snemanja pripravili pravo veselico, kjer je bilo skoraj 100 statistov. Osrednjo vlogo je odigrala Manca Pirc, aktualna zmagovalka izbora Narodnjakovo dekle.
Končni izdelek, v katerem se prepletata ljubezenska zgodba in "služba" muzikanta, si lahko ogledate s klikom na naslov članka.

Ko sem sam doma - Le kaj počnejo fantje iz Ans. Petka ?

Prisluhnite novi skladbi Ansambla Petka - KO SEM SAM DOMA. Za skladbo so fantje posneli tudi videospot, skladba pa govori o moški hudomušnosti, ko žena odide od doma. Glavna vloga je pisana na kožo harmonikarju Stanetu, saj je odličen humorist, pa tudi rad se poveseli s prijatelji, kot opisuje omenjena skladba.
Obilo užitkov ob poslušanju skladbe in gledanju videoposnetka s klikom na naslov članka.

Kok nam je luštn - nova skladba znanih glasbenikov Slovenije ...

Predstavljamo vam novo skladbo, katere izvajalci so Modrijani, Poskočni muzikanti, Jan Plestenjak in Zdenko Cotič - Coto z naslovom KOK NAM JE LUŠTN.
»Kok nam je luštn« je pesem o praznovanju v dobri družbi z ljudmi, ki so iskreni in pravi prijatelji.
Po uspehu pesmi »En poljub«, ki je na spletnem portalu Youtube dosegla več kot milijon in pol ogledov in jo ljudje prepevajo ob različnih srečanjih, so Zdenko Cotič - Coto, Jan Plestenjak in Modrijani tokrat skupaj s Poskočnimi muzikanti posneli še eno "ljudsko" pesem, ki spominja na "pivsko" himno. Gre za pesem Kok' nam je luštn', ki govori o dobrem vzdušju med prijatelji, ki se radi srečajo, pogovorijo, nasmejijo in skupaj pozabijo na vsakdanje tegobe in skrbi. Izvajalce tudi sicer druži večletno dobro prijateljstvo in številni skupni nastopi.
Avtor melodije je Zdenko Cotič - Coto, besedila pa Jan Plestenjak.
Pesem so posneli v novomeškem studiu RSL, spot pa na Krvavcu. Režiral ga je Perica Rai.
Želimo vam prijeten ogled spota s klikom na naslov tega članka.

Nova zgoščenka Fantov izpod Lisce že na zalogi

Pri naši založbi je izšla prva zgoščenka ansambla FANTJE IZPOD LISCE z naslovom »NA MORJE TE BOM PELJAL«.
Fantje izpod Lisce so narodno zabavni ansambel, ki v letošnjem letu beleži 8 leto delovanja. Prihajajo izpod Lisce, ki je 948m visok hrib v Posavskem hribovju blizu mesta Sevnica. Pravijo, da jih druži predvsem prijateljstvo in ljubezen do glasbe, saj v izvajanju glasbe zelo uživajo in to energijo želijo prenesti tudi na njihove poslušalce. Svoje delo, ki so ga v vseh letih delovanja ustvarili, so zdaj izdali na njihovi prvi zgoščenki, ki vsebuje 14 pesmi in na katero so fantje zelo ponosni. Zgoščenka nosi naslov po skladbi »Na morje te bom peljal«, saj imajo fantje neizmerno radi morje. Naj izpostavimo še skladbo, ki je nastala na pobudo žensk, voznic kamionov in nosi naslov »Moja žena vozi kamion«, ki se je tudi že kar prijela med poslušalci in je himna voznic kamionov.
Za vroče poletje pa je primerna tudi njihova skladba »A ti je vroče«. Vsem skladbam Fantov izpod Lisce prisluhnite na novi zgoščenki, ki jo lahko naročite s klikom na naslov članka.

Člani ansambla so: Alen Zabasu, Januš Prašnikar, Milan Volavšek, Gašper Štrus in Robi Sitar.
Vidite jih lahko predvsem na veselicah, drugače pa Fantje izpod Lisce igrajo povsod kamor jih pokličejo, od porok, rojstno dnevnih zabav, koncertov, presenečenj,...

Več o ansamblu Fantje izpod Lisce si lahko preberete na njihovi spletni strani: http://fantjeizpodlisce.si ali
FB strani: https://www.facebook.com/fantjeizpodlisce .

Nova zgoščenka v naslednjem tednu

Že v naslednjem tednu bomo za vas imeli na zalogi novo, prvo zgoščenko ansambla Fantje izpod Lisce. Za zdaj pa vam predstavljamo naslovnico vroče zgoščenke z naslovom - Na morje te bom peljal in že lahko opravite tudi naročilo kateremu bomo dodali še darilo.
S klikom na naslov tega članka, lahko oddate naročilo in v naslednjem tednu vam ga bomo poslali po pošti.
Bodite med prvimi in si naročite novo zgoščenko.
Vsem naročnikom nove zgoščenke, ki bodo to storili zdaj ali v naslednjem tednu, najkasneje do 2.9.2016, bomo dodali še darilo!


Na morje bom peljal - Fantje izpod Lisce

Fantje izpod Lisce so narodno zabavni ansambel, ki ga sestavlja 5 simpatičnih fantov: Alen Zabasu, Januš Prašnikar, Milan Volavšek, Gašper Štrus in Robi Sitar.

Nova zgoščenka, ki bo konec meseca izšla pri naši založbi, bo vsebovala 14 pesmi in nosila naslov po skladbi »Na morje te bom peljal«, saj imajo fantje neizmerno radi morje.
Videospot za skladbo pa si lahko ogledate s klikom na naslov članka.

Fantje izpod Lisce - Moja žena vozi kamion

Fantje izpod Lisce so narodno zabavni ansambel, ki v letošnjem letu beleži 8 leto delovanja. Prihajajo izpod Lisce, ki je 948m visok hrib v Posavskem hribovju blizu mesta Sevnica. Druži jih predvsem prijateljstvo in ljubezen do glasbe, saj v izvajanju glasbe zelo uživajo in to energijo želijo prenesti tudi na vse njihove poslušalce. Svoje delo, ki so ga ustvarili v vseh letih delovanja, bodo konec tega meseca izdali na prvi zgoščenki pri naši založbi, na kateri bo 14 pesmi.
V tem poletnem času jih lahko vidite predvsem na veselicah, drugače pa Fantje izpod Lisce igrajo povsod, kamor jih pokličejo, od porok, rojstnih dnevov, koncertov, presenečenj,...

Tokrat vam predstavljamo njihovo skladbo z naslovom Moja žena vozi kamion, kmalu pa vam bomo zaupali tudi kaj več o njihovem prvencu, ki bo izšel konec meseca in vas kmalu presenetili še s kakšno skladbo.

Fantje so za to skladbo posneli tudi videospot, ki si ga lahko ogledate s klikom na naslov članka.

Spev zopet po dalmatinsko - nova skladba - Vedno bom ob tebi

Druženje Spevovcev in Klape Maslina obrodilo novo poletno pesem, kateri lahko prisluhnete s klikom na naslov tega članka.
»Vedno bom ob tebi«, obljubljajo Spevovci, ki zelo radi zapojejo »po dalmatinsko«. Spevovce in Maslino poleg dobrega glasbenega sodelovanja na odrih po Sloveniji in Hrvaški, veže tudi pravo prijateljstvo, iz katerega so Spevovci dobili idejo za novo skladbo.
Vsekakor gre za pesem, ki nas bo popeljala na morje, v Dalmacijo, kjer ob večerih odmeva petje dalmatinskih klap.
Ta pesem naj bo lepa popotnica na dopust, pravijo fantje, in nam želijo veliko vročih, zaljubljenih poletnih dni.
Avtor glasbe je Ivica Bandurina, avtorici besedila sta Vera Šolinc in Tanja Žagar, avtor priredbe pa Marko Pezdirc. Skladba je bila posneta v studiu Metulj, Novo mesto.
Uživajte ob poslušanju!

Modrijani pojejo hvalnico Slovenkam

Predstavljamo vam novo skladbo Modrijanov in dodajamo nekaj besed, ki so nam jih zaupali za novo skladbo.
Modrijani o novi skladbi »SLOVENKA, SLOVENKA«:
»Modrijani imamo radi veselice. Tja pridejo tudi lepe dame, zaradi katerih imamo se več energije za igranje. Zaradi lepih deklet pridejo tudi fantje. A ko smo Modrijani na odru in zabavamo, nemočno opazujemo, kako fantje osvajajo dekleta in kako se rojevajo nove simpatije.
Vseeno smo veseli, ker se na veselicah rodi toliko dobre energije in novih poznanstev. Zadovoljni odidemo domov in se veselimo naslednje veselice. Za vse nase obiskovalke veselic, pa tudi za vse ostale, pa je nastala nova polka Slovenka, Slovenka.« Avtor glasbe in aranžmaja Rok Švab, avtorica besedila pa Vera Šolinc. S klikom na naslov članka lahko prisluhnete novi skladbi in si ogledate videospot, ki je nastal iz poslanih fotografij - "selfijev" oboževalk.

Klateži imajo le -Urco, al dve

Predstavljamo vam novo skladbo Klatežev, s katero so se predstavili na festivalu Vurberk 2016 in nekaj besed, ki so jih fantje povedali za to skladbo.

»Muzikanti in dekleta, večni problem. Nekateri se preveč posvetijo glasbi, pa ni deklet, drugi se preveč posvetijo dekletom, pa ni "muzike", srednja pot je po navadi polna ovir, usklajevanj in razumevanja.
Harmonikar in basist od Klatežev sta mladeniča, ki sta verjetno vzrok nastanka nove skladbe, katera je namenjena dekletom, ki se ne morejo odločiti. Ker pa muzikanti nimamo veliko časa jim lahko za odločitev namenimo samo "Urco, al dve", to pa je tudi naslov polke, ki smo jo fantje prvič javno zaigrali na festivalu Vurberk 2016. Avtor glasbe je Tomaž Majcen, besedilo je napisal Damjan Pasarič, priredba pa je združeno delo Tomaža Majcena in Klatežev.

Prav v teh dneh, snemajo tudi videospot na to temo, ko pa smo jih povprašali, če lahko razkrijejo kaj več, je bilo samo obilo smeha in odgovor, da bo zagotovo zanimiv.
Skladbi lahko prisluhnete s klikom na naslov članka in si ogledate tudi njihov nastop (v živo) s festivala Vurberk.

Navihani muzikanti uspešni na Vurberku

Navihani muzikanti so se udeležili 25. festivala Vurberk 2016, ki je bil 18.6.2016 na gradu Vurberk. Kot že slika prikazuje, so opravili svoj nastop z odliko, saj so prejeli kar dve nagradi, in sicer srebrnega zmaja za drugi najboljši ansambel festivala, ter plaketo Jožeta Šifrerja za najboljše večglasno petje. Kot sami Navihani pravijo, so na nagradi zelo ponosni, to jim je dalo dodatno motivacijo za nadaljevanje in ustvarjanje novih skladb.
Predstavljamo vam njihov nagrajen valček z naslovom »ZGODNJA POMLAD«, za katero je besedilo napisal g. Jože Galič, pod glasbo in aranžma pa se je podpisal Rok Švab. Snemanje skladbe je potekalo v studiu Šergan. Zanjo pa so posneli tudi videospot v lastni režiji, ki si ga lahko ogledate s klikom na naslov članka.

Ansambel Vikend nam je sporočil:

"Glasba nas je povezala, z njo smo obogatili ne samo naša, temveč tudi življenja drugih ljudi ter na ta način spisali veliko lepih zgodb.
Če želimo polno živeti življenje, potem moramo vedno strmeti k novim ciljem, iskati nove izzive in vse delati tako, da najdemo srečo, ki bo obrodila še več lepih trenutkov.
Za dosego tega je potrebno za hip ustaviti korak, razmisliti in z optimizmom nadaljevati novo pot.
Naš Melvin nam je sporočil, da zaradi službenih in družinskih obveznosti odhaja na novo pot. Njegovo odločitev spoštujemo in se mu zahvaljujemo za vse kar nam je dal. Želimo mu, da bi vsaka njegova zgodba bila polna ljubezni in lepih trenutkov, tako na delovnem mestu, kot seveda v družini.
K sodelovanju smo povabili našega dolgoletnega prijatelja in odličnega glasbenika Dejana Bojanca, ki je sprejel naše povabilo, kar nas je zelo razveselilo!
Z optimizmom gremo naprej, po naši glasbeni poti!"
Novo zasedbo Ansambla Vikend, boste lahko videli že na dveh letošnjih festivalih, mi pa jim želimo veliko uspeha in razumevanja.

Prinesla si sanje

Modrijani o novi pesmi Prinesla si sanje:
¨Vsakdo ima želje in sanje, tudi Modrijani. Sanjali smo o nostalgičnem valčku, za katerega smo posneli videospot v idilični Panonski vasi v Prekmurju. K sodelovanju smo povabili Orkester Mandolina Ljubljana in Godalni kvartet Feguš. Prvič je za nas besedilo napisal Fery Lainšček, glasbo je ustvaril Rok Švab, priredbo pa sta napisala Martin Juhart in Rok Švab. Zahvaljujemo se prav vsem, ki so sodelovali pri projektu. Igralcema... Še posebej pa režiserju Alenu Pavšarju in njegovi dobri ekipi ter Panonski vasi za gostoljubje. Želimo vam lepe sanje in prijeten začetek poletja.¨

Skladbi lahko prisluhnete s klikom na naslov in si tako ogledate videospot.

Modrijani posneli spot v virtualni resničnosti ...

Modrijani so posneli spot v virtualni resničnosti, za skladbo »SI SREČNA Z MANO«.
Ta poseben videospot v virtualni resničnosti, ki so ga Modrijani posneli s pomočjo režiserja Alena Pavšarja si lahko ogledate s klikom na naslov članka. Avtor glasbe, besedila in aranžmaja je Blaž Švab.

Spodaj si lahko preberete, kaj o novem spotu mislijo Modrijani in kako so prišli na to idejo.

»Modrijani smo mnenja, da je prav bližina tisto, kar gradi in izboljšuje medčloveške odnose. Pomembno nam je, da smo v stiku z ljudmi, ki spremljajo našo glasbo. In prav iz želje biti blizu, se je režiserju Alenu Pavšarju porodila ideja o 360 stopinjskem videospotu SI SREČNA Z MANO.
Pri 360 stopinjskem videu lahko sami izbiramo, kaj bomo gledali. Gledalec ima tako občutek, da je v resničnem prostoru, kjer opazuje in sledi dogajanju. Ogled spota je možen preko računalnika, kjer uporabnik z miško izbira kot gledanja, ali z mobilnim telefonom, ki ga lahko po prostoru obračamo v radiju 360 stopinj. Še bolj doživeto pa je gledanje s pomočjo očal za navidezno resničnost.
Našo vizijo 360 stopinjskega spota je v resničnost prelil Alen Pavšar, režiser najbolj gledanega neodvisnega slovenskega filma Vloga za Emo. Kot režiser se je podpisal že pod tri naše spote.«

Naveza prejela nagrado za najboljši valček festivala SPV 2016

NAGRADA ZA NAJBOLJŠI VALČEK FESTIVALA SPV 2016, PO MNENJU GLEDALCEV IN POSLUŠALCEV je na festivalu Slovenska polka in valček, šla v roke ANS. NAVEZA za skladbo ČE LAHKO BI ME SLIŠALA.

Najboljši valček z naslovom »Če lahko bi me slišala« sta naredila avtorja Rok Švab in Vera Šolinc, katero pa je Ansambel Naveza odlično izvedel na festivalu.
Skladba je prejela 9343 glasov, od skupaj prejetih 18817 glasov.
Ansambel Naveza se vsem poslušalkam in poslušalcem zahvaljuje za tolikšno podporo, ter obljublja, da bodo še naprej pridno delali in ustvarjali, saj jim je ta zmaga dala dodatne motivacije in zagona!

Videospot za najlepši valček si lahko ogledate s klikom na tega naslov članka, pri naši založbi pa lahko naročite tudi njihova dva CD-ja z naslovom "Ti si prava" in "Fant številka 3" na spodnjih povezavah.

http://www.vox.si/glasba.php?id=34&cd=75

http://www.vox.si/glasba.php?id=34&cd=118

Slovenski zvoki z novim valčkom Včasih ljubezen pač mine

Ansambel Slovenski zvoki je na festivalu Slovenska polka in valček nastopil z valčkom z naslovom VČASIH LJUBEZEN PAČ MINE. Festival se je odvijal v petek, 8.4.2016, z direktnim prenosom na TV SLO1 in osvojili so 3. mesto po prejetih telefonskih glasovih.
Njihov festivalski nastop si lahko ogledate s klikom na naslov članka.

Ans. Saša Avsenika na koncertu prejel srebrno ploščo ...

ANSAMBEL SAŠA AVSENIKA na koncertu PREDSTAVIL NOVO ZGOŠČENKO
z naslovom »BI BLA MOJA« in PREJEL SREBRNO PLOŠČO ZALOŽBE VOX za album Dolge so noči.

Pri naši založbi je izšla nova zgoščenka ANSAMBLA SAŠA AVSENIKA z naslovom »BI BLA MOJA«,
ki jo že lahko naročite preko naše spletne strani s klikom na naslov članka, najdete jo lahko tudi na policah trgovin z glasbenimi zgoščenkami.

Na novi zgoščenki BI B'LA MOJA so viže, katere sta v večini naredila legendarna brata Avsenik, Sašo Avsenik pa jih je posnel s svojim ansamblom, s katerim lepo nadaljuje družinsko tradicijo. Na zgoščenki so nove skladbe in nekatere že znane Avsenikove uspešnice, ki jih je posnel Ans. Saša Avsenika. Pri posameznih skladbah sodelujejo tudi Gregor Avsenik, Alfi Nipič in Slovenski oktet.

Ansambel Saša Avsenika je v soboto, 2.4.2016 pripravil že tradicionalen koncert s plesom »T' douga noč«, kjer so tudi uradno najavili in predstavili novo zgoščenko z naslovom BI B'LA MOJA. V športni dvorani Cerklje na Gorenjskem je odmevala Avsenikova glasba, ki je velik fenomen, saj ne pozna meja, ne let in tako je tudi zapolnila dvorano do zadnjega kotička. Kljub temu, da so danes za založništvo zelo težki časi, je ansambel Saša Avsenika glede na prodajo prejšnje zgoščenke, prejel srebrno ploščo za album »Dolge so noči«, katero je v imenu Založba VOX, podelil voditelj koncerta Franci Podbrežnik. Fantom in dekletu, še enkrat iskrene čestitke in naj Avsenikova glasba še dolgo razveseljuje srca poslušalcev.

Tapravi faloti - Življenje je dar

Tapravi Faloti, ki so bili zmagovalci Slovenske polke in valčka 2013 v začetku januarju 2014, so v teh dneh predstavili čisto nov videospot z naslovom "Življenje je dar". V njem se prepleta čustvena življenska zgodba skozi dobo odraščanja, izbiro življenske poti, ki je včasih prepletena s trnjem in spet drugič polna upanja in sreče. Posneli so ga z video produkcijo Pratnemer v domačem Šoštanju.
Pod besedilo in melodijo se je tokrat podpisal Igor Pirkovič, aranžmajsko pa so ga oblikovali Tapravii Faloti sami, ki pa se že pripravljajo na poletno sezono z veliko igranja tokrat s pevko Metko Kogelnik, ki bo za čas meterinstva zamenjala dolgoletno članico Matejo Grabner.

Videospot si lahko ogledate s klikom na naslov članka.

Modrijanova rožca

Največje uspešnice Modrijanov - 7 let najuspešnejšega ustvarjanja izbrano na NOVI zgoščenki z naslovom MODRIJANOVA ROŽCA. Naročilo zgoščenke, lahko opravite S KLIKOM NA NASLOV tega članka ali na povezavi: http://www.vox.si/glasba.php?id=34&cd=161

Zgoščenka je drugače priložena tudi darilnemu paketu Modrijanova rožca, ki vsebuje podpisano skodelico Modrijanov, Modrijanov čaj in CD Modrijanova rožca. Darilni paketi so vam na voljo v živilskih trgovinah (Tuš, Mercator, ...); posamične zgoščenke pa tudi na bencinskih servisih PETROL, OMW, v trgovinah BIGBANG, MULLER,...

V kolikor vas zanima nakup novega CD-ja, ga lahko naročite s klikom na zgornjo povezavo ali klik na naslov tega članka.
V kolikor pa vas zanima nakup darilnega paketa (za ceno 19 EUR + poštnina po ceniku Pošte Slovenije), pa lahko vaše naročilo, ki vsebuje vaše podatke kamor pošljemo paket (ime, priimek, naslov, pošta in telefonska številka), pošljite na naš mail: narocila@vox.si, in vaše naročilo bomo posredovali pooblaščenemu prodajalcu, ki pakete odpošilja.
Za več informacij smo vam na voljo na mail: narocila@vox.si.

Darilni paket

Modrijani zaupanja vredne osebnosti - z novo skladbo

Letos mineva deset let, odkar je Slovenija vključena v eno največjih evropskih potrošniških raziskav o zaupanju v blagovne znamke Trusted Brand. Osrednji cilj raziskave, ki jo organizira revija Reader's Digest po vsem svetu že šestnajsto leto, je odkriti, katerim blagovnim znamkam Evropejci najbolj zaupamo; katere so najbolj zaupanja vredne domače in tuje blagovne znamke, najbolj zaupanja vredne blagovne znamke na področju varovanja okolja ter najbolj zaupanja vredne osebnosti. V Sloveniji je v raziskavi Trusted Brand 2016, ki jo je izvedel Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana, sodelovalo 7.400 naključno izbranih slovenskih naročnikov revije Reader's Digest Slovenija.
V petih kategorijah so bralci izbrali naslednje najbolj zaupanja vredne osebnosti v Sloveniji: Ivo Boscarol (poslovnež), Slavko Bobovnik (TV voditelj), Denis Avdić (radijski voditelj), Peter Prevc (športnik), Modrijani (glasbenik).

Modrijani se zahvaljujejo bralcem revije Readers Digest, da so jim zaupali naziv najbolj zaupanja vredne osebnosti v Sloveniji, kot glasbeniki za leto 2016. Zelo so ponosni in veseli tega naziva in se zahvaljujejo, ker ste z njimi že 16 let. Zavedajo se, da je treba vsako leto vedno znova bolj truditi in zvesti poslušalci jim dajete moč in energijo. Obljubljajo, da ne bodo razočarali poslušalcev. Še bolj se bodo trudili.
Že v teh dneh pa so bili pridni in posneli novo skladbo "LJUBIL BI TE NEŽNO" avtorjev Roka Švaba in Jožeta Galiča.
Novi skladbi lahko prisluhnete s klikom na naslov članka.
Želimo vam prijetno poslušanje.

Roman - pevec in kitarist ansambla Petka v jok spravil mamo ...

Njegova mama je namreč praznovala svoj okrogli, 60. rojstni dan. V ta namen, je ansambel Petka prvič zaigral njihovo novo skladbo »MAMI ZA PRAZNIK«, ki jo je napisal klarinetist ansambla Matjaž Vodišek, že prej za ansambel Veseljaki iz Dobja, sedaj pa jo je osvežil z novim aranžmajem in besedilom, ki jo tudi predstavljajo v tej zasedbi.
Ker ima skladba zelo lepo besedilo, je Romanovo mamo spravila v jok, verjamemo pa, da tudi ostale mame ne bo pustila ravnodušne, hkrati pa vam ansambel PETKA ob prihajajočem materinskem dnevu, s skladbo MAMI ZA PRAZNIK, vošči vse dobro.
Skladbi prisluhnete s klikom na naslov članka.

ANSAMBEL VIKEND z novo skladbo in videospotom – MALA

Ansambel Vikend je narodno-zabavni ansambel, ki ga poznamo predvsem po vseh festivalskih uspehih. Po lanski zmagi na Slovenski polki in valčku, pa so v ansamblu krenili po malo drugačni poti.
Glasbo si želijo še bolj približati mladim in prav takšna je polka z naslovom »Mala«.

Melodijo za skladbo je napisal pevec Melvin Majcen, ki poleg narodno-zabavne glasbe rad prisluhne tudi rock'n'roll-u. Nekaj tega, lahko zaznamo tudi v novi polki. Besedilo je napisala Darinka Kovač, aranžma pa je dodal Gregor Gramc. Skladba govori od fantu, ki ga neprestano zapeljuje punca, v resnici pa si ne želi nič resnega. Prav zaradi tega, ji fanta ukrade poštena punca, ki si želi le neskončne ljubezni.

Videospot za skladbo, je posnela produkcija Pratnemer, scenarij pa so napisali člani ansambla Vikend in Andrej Pratnemer. Slednji je imel tudi glavno taktirko nad samim videospotom ob pomoči Dona Bianchija. Videospot je bil posnet v idiličnem okolju Frankolovega, natančneje v počitniški koči. Glavna tema je zabava in dogajanje med fantom in punco. Ansambel Vikend upa, da vam bo skladba, predvsem pa videospot čim bolj všeč. Kmalu pa jih obiščite na prihajajočih nastopih.
Videospot si lahko ogledate na spletu, s klikom na naslov članka.

Klateži s prvencem vabijo punce

Pri naši založbi je izšla nova zgoščenka ANSAMBLA KLATEŽI z naslovom »PUNCA, POJDI Z MANO«.

Ansambel Klateži deluje od leta 2010 in ga sestavljajo štirje fantje iz Nove Cerkve; Gregor Stolec, Jure Sentočnik, Andraž Kerner in Nejc Cehner.
Na njihovem prvencu je 10 skladb in trije videospoti. Avtorji skladb, so po večini znani glasbeniki, kot so: Tine Lesjak, Brane Klavžar, Rok Švab, Martin Juhart, Tomaž Rebernak, kar za dve skladbi pa je melodijo naredil član Klatežev, Gregor Stolec.
Zgoščenko je možno kupiti, z naročilom na naši spletni strani založbe VOX oz. na povezavi: http://www.vox.si/glasba.php?id=34&cd=160 .

Fantje pripravljajo svoj prvi koncert, v nedeljo, 24.1.2016, v domačem kraju v Novi Cerkvi, ki pa je že več kot teden dni razprodan. Na vprašanje, zakaj se niso odločili še za večjo dvorano, so nam zaupali, da je razlog prav ta, da je namensko prvi koncert v njihovem domačem kraju, kjer preživljajo vse lepe trenutke in da prvi koncert mora biti doma, med domačimi ljudmi, ki jih najbolj podpirajo.

S klikom na naslov tega članka, pa si lahko ogledate njihov videospot za skladbo Punca, pojdi z mano.

Navihani muzikanti z novo zgoščenko Navihan večer

Pri naši založbi je izšla nova zgoščenka mladih NAVIHANIH MUZIKANTOV z naslovom »NAVIHAN VEČER«.

Na tej zgoščenki, ki je že njihova druga zapovrstjo, je 11 skladb, katerih avtor v večini je harmonikar Domen Šergan. Trije fantje in dekle prihajajo iz krajev: Dol pri Hrastniku in Tabor v Savinjski dolini.
V Taboru, pa so ob izdaji druge zgoščenke, pripravili že 3. Samostojni koncert, ki je bil v soboto 21.11. in so ga naslovili kar po naslovu zgoščenke in skladbi na tej zgoščenke »Navihan večer«. Tudi v resnici je bil navihan večer, saj so fantje in dekle mladi, ki izžarevajo prav posebno mladostniško in navihano energijo, koncert pa jim je uspel, tako kot so si to želeli. Pred nabito polno dvorano so predstavili svojo novo zgoščenko, na kateri je večina lastnih skladb, zato so na njo še toliko bolj ponosni. Pravijo, da so pogledi že usmerjeni tudi na 4. Navihan večer, ko pa bodo Navihani muzikanti praznovali 5. obletnico delovanja.

koncert Navihan večer

Modrijani z novo skladbo TEBI

Modrijani predstavljajo videospot za njihovo novo skladbo z naslovom Tebi.

Modrijani med pripravami na Noč Modrijanov, ki bo prihodnje leto, snemajo nove pesmi. Predstavljajo vam še eno glasbeno zgodbo o kateri ne želijo govoriti preveč. Želijo, da vas pesem sama nagovori, da vas sprašuje, da vas spominja... Ta pesem je njihovo darilo za jesen, za vse ki jih spremljate že 15 let. Pesem so posneli s producentom Martinom Štibernikom, spot z režiserjem Alenom Pavšarjem. Pesem sta napisala Rok Švab in Blaž Švab. Modrijani vam želijo lep začetek jeseni.
Videospot si lahko ogledate s klikom na naslov.

Modrijani - Tebi
Flash content.


Aplavz med študente, zaradi punc

Ansambel Aplavz predstavlja novo skladbo z naslovom »ŠTUDENT«, ki je prava za čas, ko se bliža novo študijsko leto.
Fantje so se spomnili časov, ko so hodili na faks ali mimo njega. V prvem planu so bile norčije in punce, kaj pa drugega, a ko se muzikant zaljubi v zagreto študentko, ki ne zamudi enega samega predavanja, potem pač gre na faks, kamor hodi ona. Jasno je, da faksa ne naredi, a za ljubezen, bi na faks hodili do abrahama …
Fantje iz ansambla Aplavz pa želijo prijetno poslušanje za vse generacije, ne samo za študentke in študente in obljubljajo, da boste za to skladbo kmalu videli tudi videospot.
Avtor glasbe in besedila je Igor Pirkovič, Avtor aranžmaja pa Bojan Lugarič.

Aplavz - Student
Flash content.


Znižali smo cene glasbenim zgoščenkam...

Obveščamo vas, da smo znižali (MPC) cene glasbenim zgoščenkam, iz prejšnje 12,70 EUR na 4,98 EUR, ki si jih lahko izberete in naročite na naši spletni strani, s klikom na naslov tega obvestila.

Znižali smo zgoščenke:
- NAJLEPŠI DUETI DOMAČE GLASBE- RAZLIČNI IZVAJALCI
- ZA PRAVE SLOVENCE - VERA&ORIGINALI
- AKORDI LJUBEZNI - AKORDI
- GODEC Z DUŠO - VIKEND
- TEBI VINSKA GORA - VIKEND
- ČAS ZA POLKO - MLADI GODCI
- 5 LET PRIJATELJSTVA - MLADI GODCI
- TRI LETA SEM JO ČAKAL - ANS. PETRA FINKA
- KO SE S PRIJATELJI DOBIMO - ANS. BRATOV GAŠPERIČ
- ZA VESELO DRUŽBO - ANS. ČEPON
- 20 LET NAS PESEM DRUŽI - FANTJE IZPOD ROGLE
- HVALA ZA OTROŠTVO - GORSKI CVET
- PRAV VSAK JE MEDEN - ANS. JAVOR
- GORENJCI IN ŠTAJERCI - GORENJSKI KVINTET
- TRENUTEK SREČE - ANSAMBEL PEPELNJAK
- 8. VEČER SLOVENSKIH VIŽ V NAREČJU
- TI SI PRAVA - NAVEZA
- FANT ŠTEVILKA TRI - NAVEZA
- RAD BI SE POSTARAL S TEBOJ - ANSAMBEL LIPOVŠEK
- V ŽAŽARJU - ANS. PROSEN
- MAMA - DUO DE-KA
- MOJ DOM JE V ROŽAH - BARBARA IN MARTIN JEHART
- SPOMIN NA STARI MLIN - SHOW BAND KLOBUK
- FIČFIRIČ - NOVI SPOMINI
- ŠTAJERSKI BARONI
- ZADNJA NOČ - JURČKI
- POGLEDAM TE - POSKOČNI MUZIKANTI
- KER TE LJUBIM - ISKRICE
- GLASBENI ABRAHAM - JODLAR LOJZ
- MLADA ŽENA - ANS. FRANČIČ

Lep glasbeni pozdrav in Založbe VOX.


Modrijani pravijo: Sanjam te ...

Predstavljamo vam novo skladbo MODRIJANOV - SANJAM TE, katere avtor glasbe je Peter Oset, avtorja besedila pa Darja Gajšek in Peter Oset.

Življenje ne piše samo srečnih zgodb. Pot do prave sreče in notranje mirnosti ni preprosta. A pomembno se je zavedati, da nam preizkušnje pomagajo rasti. Zaupajmo in ostanimo na poti svojih sanj.

Prisluhnite skladbi Sanjam te in si oglejte videospot s klikom na naslov članka.

Modrijani - Sanjam te
Flash content.


Modrijani z novo skladbo

Predstavljamo vam novo skladbo Modrijanov, poletni hit za noro zaljubljene, z naslovom NORO LJUBIM.
Prav tako pa vam sporočamo, da so Modrijani zelo veseli in hvaležni, da so za 15 let delovanja, postali tudi prejemniki srebrnega grba Občine Dobrna.

Avtor nove skladbe in aranžmaja je Rok Švab, avtor besedila pa Jože Galič. Skladbo je bila posneta v studiu 22 Radia Maribor.

Modrijani - Noro ljubim
Flash content.


Nova zgoščenka - Slovenski klas 2015

Pri naši založbi je izšla prva zgoščenka zasedbe SLOVENSKI KLAS z naslovom »2015«, katero že lahko naročite s klikom na naslov tega članka.

“Kot bi se Slavko in Vilko Avsenik dobila z mojstri popevke, Privškom, Sepetom, Robežnikom in drugimi, in bi “jamali” (op.a. preigravali glasbo za svojo dušo) pozno v noč!” Tako je Slovenski klas, predvsem pa njihovo glasbo, slikovito opisal navdušeni poslušalec.

Na njihovem prvencu se namreč v avtorskih skladbah Gašperja Konca prepletajo klasični slovenski motivi in vzdušje žlahtnih dni slovenske popevke.
Nič čudnega ni torej, da so se povabilu k sodelovanju z veseljem odzvali Jan Plestenjak, Vlado Kreslin, Gašper Tič, Matevž Šalehar Hamo in drugi, ki so prispevali besedila.

Naročite si zgoščenko in prisluhnite kako zveni glasba članov skupine Slovenski klas, Gašperja Konca, Anžeta Langusa Petrovića, Klemna Torkarja, Jureta Rozmana in Matica Smolnikarja.

Petka ima novo skladbo in videospot

Fantje iz ansambla Petka so posneli novo skladbo in videospot. Skladbi je naslov "DAJ MI, DAM TI", avtor glasbe in aranžmaja je vodja Matjaž Vodišek, avtor besedila pa je Igor Pirkovič.
Videospot so snemali s produkcijsko ekipo Pratnemer - Vranič v Celovcu, glavna akterja poleg ansambla pa sta še Kristina Zvonar in Aljaž Planinšek.
Videospot si lahko ogledate s klikom na naslov članka.

VIKEND - ZMAGOVALCI FESTIVALA SLOVENSKA POLKA IN VALČEK 2015

Člani ansambla Vikend so se na letošnjem festivalu Slovenska polka in valček predstavili z odličnim čustvenim valčkom z naslovom »SIN«, za katerega je besedilo prispeval Matej Kocjančič, melodijo in aranžma pa član ansambla Miha Lesjak.
Strokovna komisija jim je podelila nagrado za najboljšo skladbo v celoti, nato pa so prejeli še potrditev od poslušalcev in gledalcev, ki so s telefonskim glasovanjem izbrali njihov valček z naslovom »SIN« za najboljši valček festivala.

Iskrene čestitke fantom za odlično dvojno zmago in še tako naprej.

Vikend - Sin
Flash content.


Harmonika in Rock'n'Roll? ... Vse to je HARMONK'N'ROLL

V teh dneh imajo člani skupine Harmonk’N’Roll ne malo razlogov za veselje, saj je pred vrati izzid njihovega prvega CD-ja. Zgovoren naslov “Od Rock’N’Roll-a do Harmonk’N’Roll-a”, pove marsikaj o njihovi glasbeni usmeritvi. Njihov pristop k narodno-zabavni glasbi je rahlo drugačen in ob vrsti štiričlanskih moških sestavov deluje sveže! Skladbe kot so Mini kikl’ca, Me Boža, Božiček pije cviček in druge so plod lastnega navdiha, saj so besedila in melodije avtorska dela članov zasedbe. Še pred izdajo CD-ja pa predstavljajo njihov najnovejši in tretji videospot, za priredbo skladbe »Greva v katrco«. Videospot si lahko ogledate s klikom na naslov.

Harmonk'N'Roll-anje?
Večina ansamblov se odloča za organizacijo koncertov v takšni ali drugačni obliki. Fantje skupine Harmonk’N’Roll so se odločili za drugačen koncept-za Harmonk´N´Roll-anje! Osnovni namen je oživljanje dvoran, kulturnih domov v katerih so se včasih dogajali plesi, ki so se v zadnjem času preselili na druga prizorišča. “Če mlade pripeljemo v kulturne domove in poskrbimo, da se bodo tam zabavali in počutili dobro, se bodo tja radi vračali tudi v bodoče!,” pravijo in mi se strinjamo z njimi. Če vas zanima več o Harmonk’N’Roll-anju je najbolje, da se 28.3.2015 ob 20.00 uri udeležite naslednjega, ki bo v dvorani Jevnica. Podnaslov tokratnega je: ŽUR OB IZDAJI CD-ja! Vabljeni in kot pravijo fantje Harmonk’N’Roll-ovci:
»Radi se imejte pa Harmonk´N´Roll posluš’te!«

Valentinovo z Novimi spomini in novo zgoščenko Nisem mačo

Fantje so že tradicionalno odlično izpeljali koncert Valentinovo z Novimi spomini, ki so ga imeli 15.2.2015 v dvorani Leona Štuklja v Novem mestu. Občinstvo so zopet navdušili in skupaj z gosti polepšali Valentinovo vsem, ki so bili z njimi.

Prav na ta dan, pa je izšla tudi njihova najnovejša zgoščenka z naslovom Nisem mačo, ki si jo lahko že naročite, s klikom na naslov članka.

Na novi zgoščenki je 11 novih skladb, pri dveh boste slišali Nove spomine v sodelovanju z Mamo Manko (Natočim cvička in Sneg je). Trenutno zelo priljubljena pri poslušalcih je tudi skladba v sodelovanju z Rock Partyzani, ki nosi naslov »Nocoj pri meni druga spi«, za katero pa so skupaj posneli tudi videospot.

Novi spomini v videospotu Nisem mačo

Predstavljamo vam najnovejši videospot Novih spominov za skladbo NISEM MAČO.

Priljubljeni dolenjski ansambel predstavlja videospot, ki so ga posneli za naslovno skladbo prihajajočega albuma. Slednjega so namreč poimenovali po polki "Nisem mačo" in prav v glavni vlogi videospota se je znašel glavni vokalist Jože Mikec, ki je tokrat ponovno dokazal, da mu kamere niso tuje.
Z ekipo videoprodukcije Pavec je snemanje videospota potekalo v Termah Olimia v Podčetrtku, družbo pa so fantom delala prikupna dekleta iz skupine Mystique Show group. Več pa si oglejte v videospotu s klikom na naslov članka.

Klemen Rošer predstavlja svojo Alpsko deželo

Zopet imamo za vas novičko, saj je izšla nova zgoščenka odličnega harmonikarja Klemna Rošerja z naslovom ALPSKA DEŽELA.

Na zgoščenki je 12 instrumentalnih skladb, katere so avtorsko delo samega izvajalca Klemna Rošerja.

V notranjosti zgoščenke boste lahko izvedeli tudi zakaj je Klemna navdušil ravno takšen naslov zgoščenke in kdo vse mu stoji ob strani.

Avtorji aranžmajev so fantje, ki so v studiu tudi posneli to zgoščenko: Klemen Rošer, Boris Golavšek, Boštjan Merzdovnik.

Zgoščenko si že lahko naročite na povezavi s klikom na naslov članka.

V decembru vas obradimo

Za vsako naročilo zgoščenke, ki ga oddate na naši spletni strani v decembru, vam dodamo praznično darilce.
S klikom na naslov hitro poglejte na naši strani, katere zgoščenke še ni pri vas doma, si jo naročite in po pošti boste v kuverti prejeli tudi dodano praznično darilce ... (slika je simbolična)

Zimska pravljica Tapravih falotov

Tapravi faloti pripravljajo koncert, ki bo 14.12.2014, v kulturnem domu Šoštanj.
Zimsko pravljico bodo pričarali v družbi glasbenih prijateljev in simpatične voditeljice Darje Gajšek. Vstopnice so že na voljo, zato si čim prej zagotovite svojo, ali pa jo komu podarite za Miklavževo darilo. Več o koncertu pa na njihovi spletni strani in priloženem letaku.

Ansambel VRT z novo zgoščenko ŠLA SVA V GOZDIČEK

Ansambel VRT je pri naši založbi izdal novo zgoščenko in ob izidu 4. zgoščenke z naslovom »ŠLA SVA V GOZDIČEK« pripravlja VRTOV VEČER, ki bo v petek, 5. decembra ob 20. uri v športni dvorani Milenij v Oplotnici.
Ob ansamblu VRT, vam bodo večer polepšali še mnogi gostje: Spev, Nemir, Vikend, Pajdaši in Oplotničani s Tinetom...
Novo zgoščenko si že lahko naročite s klikom na naslov članka na naši spletni strani, kmalu pa bodo na voljo tudi na različnih prodajnih mestih.

Božični paket

Pri nas lahko naročite lahko izjemno glasbeno božično darilo za vas ali vaše prijatelje. Ponujamo vam BOŽIČNI PAKET, ki vsebuje dve božični zgoščenki, na katerih je 23 skladb primernih za praznične dni, zraven vam bomo dodali še darilo - torbico za 24 CD-jev.
S klikom na naslov "Božični paket", si lahko naročite glasbeno darilo za vas, ali vaše najdražje.

Vrtov večer

Ansambel VRT ob izidu 4. zgoščenke z naslovom »ŠLA SVA V GOZDIČEK« pripravlja VRTOV VEČER, ki bo v petek, 5. decembra ob 20. uri v športni dvorani Milenij v Oplotnici.

Ob ansamblu VRT, vam bodo večer polepšali še ansambli: Spev, Nemir, Vikend, Pajdaši in Oplotničani s Tinetom.
Dogajanje pod odrom bodo popestrili: Folklorna skupina KUD Jurij Vodovnik iz Skomarja, harmonikarski orkester Davorina Hartmana in Tineta Lesjaka ter Plesno društvo Zamigaj z nami.
Za povezovanje programa in obilo humorja bosta poskrbela: Štamperlov Pepi in Gasilec Sašo.

Vstopnice so vam v predprodaji na voljo na spodnjih prodajnih mestih, po ceni 10,00 EUR :
• GOSTIŠČE FINK, Slovenske Konjice
• HOTEL LEONARDO, Slovenska Bistrica
• MERCATOR OPLOTNICA, Oplotnica
• KEA TUŠ, Zreče
• GOSTILNA PRI INOTU, Draža vas, Loče

Poskočni muzikanti z novo zgoščenko odlično pripravili koncert

Poskočni muzikanti so svoj 3. koncert »Poskočno na Poskočne« razprodali že teden dni pred samim dogodkom. V športni dvorani v Slovenski Bistrici se je zbrala »Slovenija v malem« in doživela krasen večer, ki še dolgo ne bo šel v pozabo.

Poskočni so na koncertu povedali so glasbeno pravljico na prav poseben - "Poskočni način" in igrali dve uri nepretrgoma, ne da bi vsaj za minuto odložili instrumente.

Poskočni muzikanti so torej z gosti prepevali o sreči, žalosti, poljubih, sanjah, v glasbi so iskali odgovore na vprašanje Zakaj... Skratka peli so o vsem, kar je sestavni del našega življenja. Seveda so bile predstavljene tudi nekatere povsem nove pesmi z 2. "Poskočne" zgoščenke. Tudi brez nekaterih ponarodelih ni šlo. Zavladalo je enkratno, neponovljivo vzdušje z obilico pozitivne energije, obiskovalci pa so povsem ponoreli ob "Adijo, adijo, adijo, madam", ki je naslovna viža zadnje CD plošče in je že njihov pravi "hit".

Za povezavo na naročilo nove zgoščenke, kliknite na naslov članka.

Modrijani in izvrsten Teofil Milenkovic

TI IN JAZ … ZALJUBLJENA … ?
Predstavljamo vam novo skladbo Modrijanov v kateri se kot gost predstavi tudi čudežni deček na violini Teofil Milenkovič iz Italije.
Modrijani so začutili njegov zven violine v skladbi z naslovom »Ti in jaz«, avtorjev melodije in aranžmaja Roka Švaba in besedila Adija Smolarja.
Za to skladbo je nastal videospot, ki ga je že mogoče videti na spletnem portalu youtube, kjer si ga je v enem dnevu ogledalo že preko 20.000 oboževalcev Modrijanov ali s klikom na naslov članka.
Fantje so videospot posneli v novo urejenem hotelu Celeia. Kmalu pa boste videospot zasledili tudi po vseh televizijah.
Skladba je bila premierno v živo predstavljena na Noči Modrijanov 23. in 24.10.2014 v dvorani Zlatorog, kjer si je spektakel Modrijanov ogledalo 12 tisoč ljudi, Modrijani pa so z gosti ponovno navdušili in razvneli občinstvo.

Prisluhnite skladbi s klikom na naslov članka.

Spev po Slakovi poti 2014

Leto je naokoli in spet prihaja čas, ko tudi Ansambel Spev pripravi odličen velik tradicionalni koncert v Velenju.

Koncert z naslovom »SPEV PO SLAKOVI POTI 2014« bo 21.11.2014, ob 20. Uri v Rdeči dvorani v Velenju.


Z njimi bo nastopilo veliko glasbenikov, s katerimi so stkali različna prijateljstva: Ansambel Saša Avsenika, Modrijani, Vesele Štajerke, Ansambel Petra Finka, Mladi Dolenjci, Poskočni muzikanti, Ansambel Petka, Zreška pomlad. Koncert bo povezoval voditelj in humorist Franci Podbrežnik Solčavski.

Vstopnice so že na prodajnih mestih :
Velenje - Kolodvorska restavracija,
Šoštanj : Karma bar,
Šmartno ob Paki : Trafika Marina,
Žalec : Trgovina Bimbo.

Naročite jih lahko tudi po telefonu na št.: 041 554 872 ali na mail: ansambel.spev@gmail.com .

Za vse sveže podatke o Ansamblu Spev obiščite njihov FB profil ali spletno stran, s klikom na naslov članka.

A čutiš? - Ansambel Stil

Fantje iz Ansambla Stil predstavljajo novo polko z naslovom »A ČUTIŠ?«, za katero so posneli tudi videospot, ki je nekoliko drugačen, kot jih poznamo v narodno-zabavni glasbi ...
Polko sta ustvarila član ansambla Gašper Jazbec, ki se je podpisal pod melodijo, besedilo je dodala Vera Šolinc, aranžma pa je plod dela vseh štirih članov zasedbe.

Najnovejši spot "A čutiš?" si lahko ogledate s klikom na naslov članka.

Hvala za sanje - Modrijani

Modrijani so z ljudmi vsak konec tedna in z njimi delijo veselje in žalost. Občutke, ki jih doživljajo, je težko strniti. Z odra je moč opaziti različne zgodbe. Starejše pare, ki srečno plešejo že desetletja, mlade, ki se na plesišču zaljubljajo, in starše, ki učijo najmlajše prvih korakov. Ko se po dolgih nastopih utrujeni vozijo domov, ob vsem občutijo predvsem hvaležnost, da jim je dano vse to. Delo, ki ga opravljajo, je privilegij in izpolnitev njihovih sanj. Na eni izmed poti se je Modrijanu Petru porodila pesem Hvala za sanje.

Najnovejši spot za skladbo "Hvala za sanje", katere avtor v celoti je Peter Oset, si lahko ogledate s klikom na naslov članka.

Vikend ponovno zmaguje

Za nami je festival Ptuj 2014 in zopet imamo zmagovalce – Ansambel Vikend. Predstavljamo vam zmagovalno skladbo telefonskega glasovanja s katero so nastopili.

Letošnje leto člani Ansambla Vikend zelo uspešno nastopajo po vseh festivalih. Po odličnem nastopu na Vurberškem festivalu, kjer so prejeli kar tri glavne nagrade, so 22.avgusta nastopili še na 45. festivalu narodnozabavne glasbe Ptuj, ki je znan kot najstarejši festival s tovrstno glasbo. Gledalci pred televizijskimi in poslušalci pred radijskimi sprejemniki so za najlepšo skladbo izbrali njihovo polko ''Ko polko urežem''. Besedilo za omenjeno skladbo je prispevala Vera Šolinc, melodijo in aranžma pa je ustvaril član ansambla Vikend - Gregor Gramc. Ansambel Vikend je za kvalitetno izvedbo prejel tudi nagrado za najboljši ansambel med ostalimi zasedbami.
Skladbi lahko prisluhnete s klikom na naslov članka.

Večni popotnik s harmoniko

Predstavljamo vam videospot za valček Modrijanov, z naslovom VEČNI POPOTNIK S HARMONIKO, ki so ga fantje posneli s folklornim društvom Ivan Laharnar, Folklorno skupino Blaž Jurko Razbor, Folklorno skupino KD "MARKO" Beltinci in s Folklornim društvom Košuta v Logarski dolini.

Valček je posvečen vsem harmonikarjem in ljubiteljem harmonike, saj o tem govori tudi tekst. Avtor glasbe in aranžmaja je Rok Švab, avtorica besedila pa Fanika Požek.
S klikom na naslov članka si lahko ogledate omenjen videospot.

Noč Modrijanov 2014

Modrijani praznujejo drugega Viktorja, ki so ga prejeli kot glasbeni izvajalci in izid nove plošče z naslovom "Moja".
Letošnja Noč Modrijanov bo 23. in 24. oktobra, v Celju, prodaja kart pa se bo pričela 18. avgusta, ob 9. uri dopoldan, na vseh prodajnih mestih Eventima in na Petrolovih bencinskih servisih. Ker so lani karte pošle v 10 minutah, bo enkraten nakup omejen na 10 kart.

Modrijani vam želijo lepo poletje.

Priredbe najlepših dalmatinskih

Izšla je nova singl zgoščenka skupine Spev z naslovom PRIREDBE NAJLEPŠIH DALMATINSKIH. S klikom na naslov članka si lahko naročite novo zgoščenko.

Zaljubljeni in romantični Spevi ne morejo pozabiti nepozabnih morskih doživetij v Dalmaciji in tako so za vse vas pripravili priredbe dalmatinskih skladb, ki vas bodo nežno popeljale na morje. Skladbe kot so: Ne diraj moju ljubav, Da te mogu pismom zvati, Mirno spavaj ružo moja, Ruža crvena in karaoke verzija skladbe Ne diraj moju ljubav so dobile slovenska besedila in spevne glasove.

Želimo vam prijetno poslušanje nove zgoščenke.

Adijo madam - Poskočni muzikanti

V mesecu maju so Poskočni muzikanti posneli videospot za pesem Adijo Madam, katera je delo avtorja Igorja Pirkoviča in Martina Juharta.
V spotu, katerega so posneli v produkciji Mateja Vraniča in Andreja Pratnemerja so nastopili znani obrazi iz sveta Slovenske zabavne in narodno zabavne glasbe (Omar Naber, Rok Ferenga, Rok Švab, Darja Gajšek, Barbra Ogrinc, ipd.)

Videospot si lahko ogledate s klikom na naslov.

Zadnjič nocoj

Modrijani predstavljajo videospot za novo skladbo, ki si ga lahko ogledate s klikom na naslov članka.

Zadnjič nocoj je nov valček Modrijanov. Življenje je neločljivo povezano tudi z minljivostjo. Prav vsakdo ima izkušnjo, da se je moral posloviti od ljubljene osebe. Pesem Zadnjič nocoj je bila napisana za Rokovega očeta. Pred več kot dvajsetimi leti je storil nekaj najpomembnejšega in najlepšega, kar je mogel storiti. Roku je kupil harmoniko in ga navdušil za domačo glasbo.

Pesem bo krasila novo zgoščenko, ki bo izšla čez dobre tri tedne. Več o novi zgoščenki vas bomo sproti obveščali.

Tvoj poljub na naslovnici novega CD-ja Modrijanov?

Poljub. Mojstrovina narave, ki pove vse, ko besede utihnejo. Najbolj nedolžni poljubi so otroški, najlepši polni ljubezni in najslajši ukradeni...

Modrijani iščejo prav poseben poljub. Poljub, ki bo krasil naslovnico njihove nove zgoščenke.

Kako sodelovati?

Prijavijo se lahko vsa dekleta, ne glede na starost. Vse kar morajo storiti je, da na njihov facebook zid (https://www.facebook.com/ansambelmodrijani) prilepijo kak »selfie« , na katerem jim pošiljajo poljub. Na sliki naj bodo vidne ustnice. Šteje pogum!

Med poslanimi fotografijami bodo izbrali eno kandidatko, katere poljub bo odtisnjen na naslovnici novega CD-ja. Tam bodo tudi zapisali čigav je poljub.

Poljube bodo zbirali do 9.5.2014.

Tajkunček Ansambla Saša Avsenika in Jurij Zrnec

Predstavljamo vam novo skladbo Ansambla Saša Avsenika in znanega slovenskega igralca, z naslovom TAJKUNČEK.

Jurij Zrnec v narodni noši?! Se hecate? Ne! Po uspešnem sodelovanju na koncertu T ' douga noč, znani slovenski igralec in Ansambel Saša Avsenik predstavljajo prvi skupni singel, izdelek nasploh, z naslovom TAJKUNČEK. Skladba se nahaja na novem - aktualnem CD-ju DOLGE SO NOČI, ki ga je skupina izdala v marcu 2014 pri naši založbi – Založbi VOX.

Za šaljivo skladbo, v stilu Koširjevih viž, sta glasbo in aranžma prispevala brata Avsenik, tekst pa je delo Zrnčevega Jurja. V njem se na ciničen, malce šaljiv način dotakne trenutnih gospodarskih razmer v Sloveniji. In kot pravi: » zase človk, za druge bog, na konce je biti bolje tajkun, saj si pravila življenja posledično lahko krojiš sam«.

S klikom na naslov članka lahko naročite najnovejšo zgoščenko z naslovom Dolge so noči.

Ansambla Saša Avsenika - Tajkunček
Flash content.


Ljubezen razdeljena - Ans. Vikend

Pri naši založbi je izšla že tretja zgoščenka Ansambla VIKEND, z Vinske Gore, z naslovom LJUBEZEN RAZDELJENA.
Ansambel sestavlja pet fantov, nadarjenih muzikantov, ki so pred kratkim imeli zamenjavo člana v ansamblu in sicer namesto Petra Osetiča, ki je še sodeloval pri snemanju nekaterih skladb z zgoščenke, je sedaj novi član ansambla, Gregor Gramc, že poznan v narodno zabavni sceni.
Fantje se z Gregom odlično razumejo, kar pa se je videlo že na nastopu v finalnem delu festivala Slovenska polka in valček 2013, kjer so zasegli 2. Mesto.
V nedeljo,13.4. pripravljajo veliki koncert ob izdaji tretje zgoščenke, v Vinski gori, ob 16. Uri in vas vljudno vabijo, da jih obiščete. Z njimi bo preko 100 nastopajočih, kdo vse bo nastopil, pa pravijo, da naj ostane presenečenje.
Na novi zgoščenki je deset novih skladb Ansambla in dva videospota.
Več o ansamblu Vikend si lahko preberete na njihovi spletni strani: http://www.ansambelvikend.si ; ali Fb strani : https://www.facebook.com/ansambel.vikend .

Zgoščenko je možno dobiti na prodajnih mestih, kjer je založeno z zgoščenkami ali na naši spletni stran s klikom na naslov članka.

Najina zgodba - Akordi

Zgoščenka Akordov, z življenjskim naslovom NAJINA ZGODBA, je že njihova tretja zgoščenka in njihova najuspešnejša, saj se fantje vedno bolj trudijo osvojiti vedno več oboževalcev, kar pa jim tudi zelo dobro uspeva. Konec marca so za vse oboževalce pripravili velik, že tradicionalen koncert v Pivki »Večer z Akordi«, ob izidu nove zgoščenke in nanj povabili mnoge znane glasbene prijatelje. Imeli so se nepozabno in dvorano so napolnili do zadnjega kotička.
Z skladbo »Najina zgodba« so nastopili tudi v finalu festivala Slovenska polka in valček 2013 in zasegli visoke uvrstitve, na podlagi glasovanja občinstva, kar je še en dokaz, da so fantje zelo priljubljeni.
Na novi zgoščenki je deset novih skladb in Venček Akordov, v katerem so združene njihove uspešnice preteklih let.
Več o ansamblu Akordi si lahko preberete na spletni strani: http://www.akordi.si ; ali Fb strani : https://www.facebook.com/akordi .

Zgoščenko je možno dobiti na prodajnih mestih, kjer je založeno z zgoščenkami ali na naši spletni stranis klikom na naslov članka.

Ansambel SAŠA AVSENIKA navdušil v T'DOUGI NOČI

ANSAMBEL SAŠA AVSENIKA NAVDUŠIL V T'DOUGI NOČI IN ZAČEL SODELOVANJE Z JURIJEM ZRNECEM
Srebrna plošča jim daje krila

V petek zvečer (28. marca 2014) je bilo v dvorani Biotehniškega centra Naklo veselo kot že dolgo ne. Bila je T'DOUGA NOČ, za katero so ob praznovanju 5. letnice delovanja poskrbeli člani Ansambla Saša Avsenika. Večer so poimenovali po uspešnici in naslovni skladbi tretje zgoščenke Dolge so noči. Koncert s plesom, ki so ga popestrili še Modrijani, Yuhubanda z Markom Vozljem in nov pridruženi član ansambla, igralec, humorist in pevec Jurij Zrnec, je odlično uspel. Nad videnim in slišanim je bila navdušena množica obiskovalcev, ki je vstopnice pograbila že pred novim letom, navdušeni so bili muzikanti, obrazi so žareli številnim znanim osebnostim, ki so prišle pogledat novo odlično glasbeno-igralsko kombinacijo Avsenik – Zrnec.

Iz Založbe Vox smo ansamblu na koncertu podelili srebrno ploščo za projekt Zavrtimo se, ki je obenem prva nagrada na področju prodaje plošč, na kar so v dobi multimedije izredno ponosni. Še enkrat jim čestitamo in želimo uspešno prodajo zgoščenk tudi v prihodnje, kar pa velja tudi za čisto nov album z naslovom DOLGE SO NOČI, ki je pravkar izšel pri naši založbi.

Mamina ljubezen - Tri Šubic

Že G. Tone Pavček je dejal: "Vsaka mama, je prava mama, dana za srečo in na veselje, prava in ena sama za vse življenje", zato so se Trio Šubic pred kratkim na lep sončen dan odpravili v Staro Oselico, kjer so posneli videospot za skladbo Mamina ljubezen. Avtor melodije in aranžmaja skladbe je Tomaž Šubic, avtor besedila pa Milan Šubic. Videospot namenjen vsem mamam tega sveta, si lahko ogledate s klikom na naslov članka.

Agro mix Novih spominov

S klikom na naslov članka si lahko ogledate in prisluhnete novi skladbi Novih spominov, ki so posneli še zadnjo pesem za novo zgoščenko. To je AGRO MIX, katerega so izvedli tudi na 6. Valentinovem koncertu z Novimi spomini. Idejo za nastanek venčka znanih pesmi bivše skupine Agropop jim je predlagal kar Aleš Klinar-Klinči, vodja skupine Rock Partyzani. Le kdo se ne spomni pesmi Ti si moj sonček, Jasmina, Samo milijon, Tvoje noge bose in mnogih drugih, katere je skupaj s Klinčijem prepevala tudi Šerbi.
Aleš Klinar je lani praznoval okroglo osebno obletnico, ob tej priložnosti pa je priredil pravi glasbeni spektakel, ki se je odvijal v ljubljanski Cvetličarni. Novi spomini so imeli čast, da je na koncert povabil tudi njih, kjer so mix zaigrali v živo. Odziv poslušalcev pa je bil odličen.

Želimo vam prijetno poslušanje.

Valentinovo z Novimi spomini 2014

Kot zadnjih pet let, so tudi letos Novi spomini pod streho spravili »Valentinovo z Novimi spomini«. Nič lažjega, bi porekel marsikdo, saj je vendar po petih uspešnih koncertih pravzaprav vse že samo po sebi umevno in je organizacija take prireditve mala malica. Pa vendar ni tako. Priprave za koncert so začeli zdaj že daleč v letu 2013, pravzaprav so potekale vse odkar so se fantje poslovili od gledalcev na valentinovo prejšnje leto. Kaj, koga in na kakšen način bi pokazali ljudem, da bi bilo drugače, da bi bilo zanimivo, skratka, da nebi bilo dolgočasno. Ideje so padale in končno tudi dokončna podoba koncerta. Izkazalo se je, da so ubrali pravo pot, gledalci so njih in ostale nastopajoče namreč skozi ves koncert pozdravljali z bučnimi aplavzi, petjem in pozitivno energijo. K temu sta pripomogla tudi povezovalec Silvester Polak in vedno hudomušna Mama Manka s katerima so sodelovali na vseh koncertih do sedaj. Na odru so se družili z Navihankami, Akordi, Unikatom, Nemirom, Mladimi Dolenjci ter Modrijani. Gledalce v dvorani so tudi presenetili s kratkimi video napovedniki, vse skupaj pa je snemala televizija. Poslovili so se z videom, ki je bil hkrati tudi napovednik za prihodnji koncert, katerega se Novi spomini že sedaj zelo veselijo!

Skrivnostno dekle Tapravih falotov

Zmagovalna polka festivala SLOVENSKA POLKA IN VALČEK 2013 nosi naslov SKRIVNOSTNO DEKLE Ansambla TAPRAVI FALOTI.

Glasbo sta s skupnimi močmi prispevala Mateja in Bojan Grabner, besedilo je dodala Mateja Grabner, aranžma pa je delo celotnega ansambla.

TAPRAVI FALOTI - SKRIVNOSTNO DEKLE
Flash content.


Najina zgodba

Najina zgodba je valček Akordov,za katerega je glasbo pripravil Rok Švab, besedilo pa je dodala Fanika Požek in fantje so jo odlično predstavili na festivalu Slovenska polka in valček 2013.

Na naslovu članka pa si lahko ogledate posnetek nastopa fantov, kjer so v živo igrali v finalni oddaji Slovenske polke in valčka 2013.

Ljubezen razdeljena

Predstavljamo vam novo skladbo Ansambla VIKEND, s katero so se predstavili na festivalu Slovenska polka in valček.

Fantje so osvojili odlično drugo mesto. Predstavili so se z valčkom »LJUBEZEN RAZDELJENA«, za katero je glasbo in priredbo napisal g. Peter Fink, besedilo pa je prispevala ga. Fanika Požek. Fantje se zahvaljujejo vsem, ki ste glasovali za njih in vam obljubljajo, da se bodo še naprej trudili za vas.

S tabo vse je lepše

V finalu festivala Slovenska polka in valček 2013 se je predstavilo kar šest zanimivih polk in med njimi tudi polka Ansambla Naveza z naslovom S tabo vse je lepše. Avtor glasbe in aranžmaja je Rok Švab, avtorica besedila pa Vera Šolinc.

S klikom na naslov članka pa si lahko ogledate njihov nastop v živo, v eni izmed oddaj Slovenska polka in valček 2013.

En poljub - Modrijani & Jan Plestenjak & Coto

Modrijani in Jan Plestenjak, so že večkrat skupaj stopili na koncertni oder, tokrat pa so prvič združili moči in skupaj z Zdenkom Cotičem posneli novo skladbo in videospot z naslovom »EN POLJUB«. Sodeč po prvih odzivih so glasbeniki poskrbeli za eno najlepših pesmi leta 2014.

Ansambel Modrijani in Jan Plestenjak so lani napolnili Kongresni trg in si nato ponovno delili oder na tradicionalni Noči Modrijanov. Na Janovo pobudo se je vseh pet glasbenikov pred kratkim zaprlo v studio, kjer so posneli prvi skupen duet za pesem En poljub.

Pod besedilo skladbe, ki je brez popravkov nastalo v pol ure, se je podpisal Jan Plestenjak, pod glasbo pa priznani primorski kitarist Zdenko Cotič – Coto. Skladba je na izid čakala kar leto in pol.

Navdušenje nad čutno balado so že pokazali številni poslušalci na Facebooku, kjer so pod komentarje zapisali, da gre za eno najlepših pesmi in da je za nekoga to pesem letošnjega leta.

Videospot si lahko ogledate s klikom na naslov članka.

Čarobna pravljica Tria Šubic

Trio ŠUBIC vam predstavlja njihovo novo skladbo, polko z naslovom Čarobna pravljica. Avtor skladbe je v celoti Miha Šubic. Fantje pravijo, da polka nosi ljubezensko tematiko in je polna energije.

Čista petka

Pri naši založbi je izšla nova zgoščenka ANSAMBLA PETKA z naslovom ČISTA PETKA.

Letošnje leto je v znamenju Ansambla Petka, ki praznuje 5. obletnico delovanja. Ob tem jubileju so pripravili čudovito »Petkino nedeljo« - koncert ob izdaji nove zgoščenke z naslovom »Čista petka«.
Športna dvorana Hruševec v Šentjurju je prvo nedeljo v decembru pokala po šivih, saj je bila razprodana že teden dni pred koncertom, ki so ga gostitelji pričeli z naslovno skladbo novega glasbenega projekta.

Na novi zgoščenki je deset skladb, katerih je avtor glasbe, večine skladb, vodja ansambla Matjaž Vodišek, ki odlično sodeluje tudi s priznano avtorico besedil Vero Šolinc. Skladbo, ki jo zelo odmevno predstavljajo z naslovom »Give me five« pa je dodal Zoran Zorko. V zadnji skladbi se je pridružil tudi Alfi Nipič kot avtor glasbe za skladbo »Praznujmo le doma«, ki je s Petko tudi zapel.

Več o ansamblu si lahko preberete na spletu: www.5ka.si ali na https://sl-si.facebook.com/ansambel.petka .

Novi spomini vabijo v zidance

Novi spomini imajo novo pesem, ki je postala uradna himna novega unikatnega slovenskega turističnega produkta „Turizem v zidanicah“. Dolenjska, Bela krajina, Posavje in Obsotelje-Kozjansko imajo več kot 15.000 zidanic. Običajno se nahajajo na izjemno atraktivnih lokacijah, sredi vinskih goric s prekrasnimi razgledi. Od leta 2010 je prvih 40 zidanic vključenih tudi v turistično ponudbo, kar pomeni, da gostje lahko najamejo te zidanice (skupaj z vinsko kletjo) in potem raziskujejo bogato naravno in kulturno dediščino regije, obiskujejo termalna zdravilišča, pohodne, kolesarske, jahalne in vodne poti, golf igrišča... Ponudba je unikatna v svetovnem merilu – nikjer na svetu ne morete kot turist najeti hiše sredi vinogradov in uživati v prelepem ambientu in kulinariki, kot le v tem delu Slovenije.

Pesem je vesela in živahna, kot so veseli Dolenjci, ki vsakega gosta z veseljem sprejmejo.
Izšla bo tudi na novi zgoščenki Novih spominov, in sicer drugo leto februarja, na koncertu "Valentinovo z Novimi spomini".

Na koncertu Speva res spevno

Fantje iz Ansambla Spev so ponovno pripravili svoj že tradicionalni koncert, ki je bil v petek 15.11.2013, z naslovom »Po Slakovi poti.«, kjer je bilo res spevno, veselo, pojoče in vriskajoče.
O tem, da bo dvorana tudi tokrat "pokala po šivih", ni bilo dvoma, saj so "Spevovci" v enajstih letih delovanja, s svojimi vižami ogreli srca številnih poslušalcev iz vse Slovenije. Rdeča nit koncerta so bile seveda tiste bolj in tiste malo manj znane Slakove viže, ki jih je obudil Ansambel Spev. Tudi njihovih najbolj priljubljenih lastnih skladbic ni manjkalo. Na odru so jim družbo delali še ansambli: Smeh, Unikat, Mladi Dolenjci, Veseli Svatje, Gadi in Modrijani.

Že precej let stara pesem "Neko noč" skupine Pop Design, je zazvenela v narodno-zabavni izvedbi z Miranom Rudanom, gostitelji so prepevali tudi v duetu z voditeljem in humoristom prireditve Francijem Podbrežnikom Solčavskim, izkazali pa so se prav tako kot odlični izvajalci zabavne glasbe. "Spevovec" Marko je namreč med drugim tudi bobnar in tako smo poleg njihove "Dal ji bom vse", ki jo je dodatno popestrila plesalka Klavdija Ažman, slišali še "Venček Brendijevih uspešnic", kjer so moči združili z Gadi in Modrijani. Ker pa je menda v slogi moč, so v dveh zaključnih venčkih Slakovih in Avsenikovih viž, nastopili vsi nastopajoči skupaj. Navdušeno občinstvo jih je spremljalo kar stoje.

Erik, Marko, Kristijan, Edo in Boštjan, kot kaže več kot uspešno stopajo po Slakovi poti in če bodo v Slakovem slogu nadaljevali, jih čaka še vrsto let trdega dela, a hkrati lepega glasbenega ustvarjanja!

Nepozabna Noč Modrijanov 2013

Modrijani so nam povedali nepozabno zgodbo.
Nekaj utrinkov si lahko ogledate s klikom na zgornji naslov članka.

Nova preobleka skladbe Kot metulj

Tapravi Faloti, ki letos praznujejo 15. obletnico delovanja, so se letošnje leto z novim članom Zvonetom Vasle uspešno predstavili na 44. Ptujskem festivalu. Pravijo, da ves svoj prosti čas namenijo glasbi v kateri neizmerno uživajo. V tem času je nastalo že kar nekaj novih skladb, ki jih tudi sami avtorsko ustvarjajo in celostno podobo pridobijo v studio Petra Finka. Zaradi menjave zasedbe so nekatere dobile novo preobleko in ena takšnih je skladba »Kot metulj« vam je na voljo za poslušanje.
Uvrstili so se tudi v polfinale za SPV 2013, kjer se bodo v eni izmed oddaj Slovenski pozdravi potegovali za finale.

Tapravi faloti - Kot metulj
Flash content.


Petka ob peti obletnici

Letošnje leto je v znamenju Ansambla Petka, ki praznuje 5. obletnico delovanja, fantje pa so v teh jesenskih dneh pridni, kot že dolgo ne. Pred dobrim tednom so snemali videospot za polko Give me five, danes pa predstavljajo domovinski valček.
Za skladbo "Naš si ponos" je besedilo napisal Jože Galič, melodijo in aranžma je tudi tokrat pripravil vodja ansambla Matjaž Vodišek. Skladba, ki se odlično preliva z melodijo, je drugačna že zaradi same tematike, saj v zadnjem obdobju ansambli ustvarjajo večinoma ljubezenske skladbe.

Ansambel Petka bo ob peti obletnici izdal tudi drugi samostojni glasbeni projekt, ki ga bodo predstavili na tradicionalnem koncertu Petkina nedelja. Letos bo na sporedu v nedeljo, 1. decembra 2013 v Šentjurju pri Celju.

Ansambel Petka - Nas si ponos
Flash content.


Dva najbolj popularna ansambla združila moči

Ansambla Spev in Modrijani so spet stopili skupaj, zapeli, zaigrali in v prilogi je njihov skupni izdelek, polka z naslovom »Zapojmo, zaigrajmo«

Kot vemo, so Spevovci in Modrijani že več kot 10 let veliki prijatelji, imajo isto poslanstvo, zabavajo ljudi s svojim petjem in igranjem.
Vemo tudi, da imajo oboji veliko nastopov, zgodi se tudi, da stojijo tudi istočasno na enem odru. Tako so tudi letos Modrijani gostje na koncertu Ansambla Spev, »Po Slakovi poti«, ki bo 15. novembra v Velenju, Spevovci pa gostje na »Noči Modrijanov«, ki bo 24. In 25. oktobra v Celju. Pravijo, da »faušije« ne poznajo, radi pa v svetu glasbe kaj skupaj ustvarijo.
Polka »Zapojmo, zaigrajmo« ima že sicer kar dolgo zgodovino, za ta simpatični »glasbeni duet« sta jo Jože Galič in Brane Klavžar napisala že pred 7. leti. Sedaj pa jo predstavljajo v novi, sveži in bolj eksplozivni izvedbi, kot se za takšne fante, ki so sinonim za dobro zabavo tudi spodobi! V kratkem pa bodo fantje posneli tudi videospot.

Skladbo lahko slišite na najnovejši zgoščenki Ansambla Spev z naslovom SPEV ZA GODCA.

Spev in Modrijani - Zapojmo zaigrajmo
Flash content.


Absolutni zmagovalci Graške Gore 2013

Poskočni muzikanti zadnje čase pobirajo vse možne festivalske nagrade, na katero nevestico pa so razmišljali ob nastanku nove skladbe z naslovom MOJA NEVESTICA, pa presodite sami.
V začetku julija so Poskočni muzikanti postali absolutni zmagovalci festivala Števerjan, minulo nedeljo so s polko "Moja nevestica" prepričali tako stroko, kot tudi zbrano občinstvo. Ponovno so namreč prejeli nagrado za absolutne zmagovalce festivala Graška Gora poje in igra 2013, nagradilo jih je tudi zbrano občinstvo, saj se v domačo Slovensko Bistrico vračajo tudi kot zmagovalci občinstva. Skladbo je v celoti ustvaril vodja ansambla Martin Juhart.

Moja - Modrijani

Modrijani so najbolj vroče poletne dneve, ko je termometer kazal 39 stopinj Celzija in čez, preživeli na Krasu. Na srečo je ves čas prijetno pihljalo, saj so tam namreč posneli spot za povsem novo pesem z naslovom Moja. Ljudje iz Štanjela so jih prijazno gostili, zvečer pa so z njimi in drugimi gosti na trgu plesali še salso in si še tako napolnili dušo.

Spodobi se

Predstavljamo novo skladbo Ansambla Vikend, katero so fantje prvič predstavili letos v finalu festivala Števerjan, kjer bi se po mnenju mnogih spodobilo, da bi prejeli katero od nagrad.
Glasbo in aranžma za polko "Spodobi se" je napisal kitarist in tenorist ansambla Miha Volk, besedilo pa je nastalo izpod rok Mateja Kocjančiča. Skladbo so posneli v studiu MiHELiČ v Sodražici, pod producentsko taktirko Tadeja Miheliča.

Hvaležno in odgovorno Noči Modrijanov naproti

Modrijani se veselijo velike odgovornosti, ki jih čaka v mesecu oktobru v Celju. Vsak dan zaspijo in se prebudijo z mislijo na Noč Modrijanov. Po podatkih Eventima, ki je prodajal karte na vseh poslovalnicah, Petrolih in Poštah, naj bi karte za petkov večer pošle v 6 minutah, za četrtkov večer pa v 20 minutah. Vsem, ki imate vstopnice, čestitamo.

Mama manka, cviček in Novi spomini

Predstavljamo vam novo pesem ansambla Novi spomini, tokrat v družbi Mame Manke. Skupaj so se udeležili 2. cvičkovega festivala v Gadovi peči, kjer so prejeli 1. nagrado strokovne komisije in naziv "absolutni zmagovalci festivala".
Posneli pa so tudi videospot za omenjeno pesem, ki ga boste kmalu videli. Snemali so ga na Dolenjskem, natančneje na Matjaževi domačiji na Pahi nad Otočcem.
Avtor glasbe in besedila je Sašo Đukić, avtor aranžmaja pa Marjan Turk.

Spev za godca

Pri naši založbi je pravkar izšla nova zgoščenka ANSAMBLA SPEV z naslovom SPEV ZA GODCA.
V tej poletni vročini, ko se ansambel Spev največ pojavljajo na odrih širom Slovenije, so fantje ansambla SPEV pripravili prijetno poletno osvežitev - novo CD ploščo.
Gre za že 7. projekt v njihovi bogati 11 - letni zgodovini uspešnega delovanja. Eden izmed najbolj odmevnih je bil vsekakor njihov projekt leta 2009 »Po Slakovi poti«, ko so v sodelovanju z Lojzetom Slakom posneli nekaj Slakovih starejših viž, potem je leta 2011 sledil CD »Mirno sanjaj«, zdaj pa je tu svež, vsebinsko bogat in predvsem speven projekt »Spev za godca«.
Na plošči, ki je te dni izšla pri naši založbi je 14 skladb. Naslovna viža je posvečena legendi – Lojzetu Slaku, ki je nastala nekaj dni zatem, ko nas je velikan slovenske narodne glasbe, Lojze Slak zapustil. Na novi CD plošči najdete še naslednje uspešnice, ki so Ansambel Spev zaznamovale v preteklih dveh letih: Z njo, Videz vara, Dal ji bom vse, Tri dni in pol, Mati domovina, Neko noč in druge... zapeli in zaigrali so tudi skupaj z Modrijani, z Domnom Kumrom, z Miranom Rudanom ...
Več o ansamblu si lahko preberete na spletu: www.ansambel-spev.com ali na www.facebook.com/AnsambelSpev .

Give me five

Ansambel Petka, odličen in eden najbolj zasedenih kvintet zasedb ta hip pri nas in Zoran Zorko, virtuoz na diatonični harmoniki in Guinnessov rekorder, predstavljajo skupno skladbo z naslovom »GIVE ME FIVE«!
Nekaj besed vodje Ansambla Petka – Matjaž Vodišek: "Ideja o sodelovanju je prišla lansko leto na Noči Modrijanov, ko smo stopili v stik in že takoj smo se dobro ujeli, zato je beseda nanesla tudi na sodelovanje. Vse skupaj se je začelo letos spomladi, ko smo se dobili na vajah, sedaj pa vam ponosno predstavljamo naš čisto sveži izdelek. Idejo o naslovu skladbe je podal Zoran, frazo »Give me five« pa bomo skupaj poizkusili kar se da približati našemu ansamblu - Petka, zato nas v prihodnjih dneh čaka promoviranje skladbe in snemanje videospota."
Melodijo za polko "Give me five" je ustvaril Zoran Zorko, besedilo je prispevala Vera Šolinc, aranžma pa je plod sodelovanja Zorana in Matjaža.
"Give me five" je zagotovo skladba okoli katere se bo dvignilo veliko prahu, glavni akterji pa dodajajo, da se bo okoli te skladbe še veliko dogajalo.

Poskočni muzikanti prevladali na Števerjanu

Poskočni muzikanti so se že drugič udeležili zelo priznanega festivala v Števerjanu in prejeli nagrado za absolutnega zmagovalca festivala Števerjan 2013. Predstavili so se s pesmijo Objemi me, ki je v celoti delo harmonikarja Martina Juharta.
Nekaj besed o občutkih s festivala, ki jih je povedal eden od članov Poskočnih muzikantov: »Po lanski nagradi za najboljši kvintet festivala, je ta nagrada letos samo še en dokaz, da delamo več kot dobro. Konkurenca je bila zelo močna, kajti vsi ansambli so bili za nedeljski finalni nastop pripravljeni 120%. Mi smo na odru dali od sebe vso energijo in pa znanje, ki ga premoremo, zato smo še toliko bolj veseli, da je nagrada prišla v naše roke. Posebej pa bi se še radi zahvalil našemu harmonikarju Martinu Juhartu, ki nas je odlično pripravil za nastop in napisal tudi zmagovalni valček. Hvala Martin.«

Novi spomini niso mačoti

Novi spomini so se odločili za priredbo manj znane zabavne skladbe, ki jo v originalu poje Simon Potočar.
Melodijo za polko "Nisem mačo" je ustvaril Simon Potočar, besedilo je prispeval Matej Kocjančič, pri priredbi pa je poleg Simona sodeloval še Marjan Turk. Skladba je bila posneta v studiu harmonikarja Novih spominov Klemna Hribarja.
Novi spomini pa poleg polne sezone veselic ne počivajo, saj se že pripravljajo na snemanje dveh novih skladb z Mamo Manko. Fantje pa že počasi kujejo načrte za 6. Valentinov koncert, ki bo februarja prihodnje leto. Obljubljajo bogat program, kot vedno!

Glasba Poskočnih muzikantov ne pozna meja

S ponosom lahko zapišemo, da so absolutni zmagovalci festivala Grosses Oberkrainer Festival, ki je potekal prvi vikend v juniju v Ruhpoldingu v Nemčiji, postali Poskočni muzikanti, ki delujejo pod okriljem naše založbe.
Nastopilo je več narodnozabavnih zasedb in prav Poskočni muzikanti so bili najboljši po mnenju strokovne komisije, osvojili pa so tudi drugo mesto po izboru gledalcev. Prvo nagrado občinstva pa so prejeli domačini Die Junge Waidhofner Buam.
Martin Juhart, vodja skupine Poskočni muzikanti, je povedal: "V težki konkurenci petih ansamblov iz Slovenije, Nemčije, Avstrije smo dosegli prvo mesto. Ta zmaga nam je v veliko poplačilo, da se trudimo in delamo v pravi smeri. Radi imamo staro kvintetovsko glasbo, vendar jo predstavljamo na svoj način, sodobnemu času primerno. Nismo obremenjeni s časovnimi opazkami, vendar s tem kar leži v naši čustvih. Na našem repertuarju se zelo pogosto pojavljajo manj znane skladbe slovenskih kvintetov ter viže naših severnih sosedov. Ravno zaradi tega mislim, da smo drugačni in da nas ljudje sprejemamo takšne kot smo - svobodomiselne, odprte za vse novitete."

Modrijani lažejo ljubicam

»Modrijani se veselijo Noči Modrijanov, ki bo letos 25. in 26. oktobra, v celjski dvorani Zlatorog. Za dogodek se pripravljajo z novimi skladbami in kar je najbolj aktualno, da lažejo ljubicam, kar so priznali z novo uspešnico.
Skladba Lažem ti, ljubica je v celoti delo Matjaža Vlašiča. Pesem ni nastala na podlagi domišljije, ampak nosi v sebi resnično osebno zgodbo, ki pa je pravzaprav poznana večini ljudi. Lahko, da boste ob poslušanje pesmi tudi vi prebudili kakšen tihi spomin.Pa ka pa poul

7. junija 2013 je v Škofji Loki potekal festival viž v narečju, ki se ga je udeležilo kar osem narodnozabavnih ansamblov. Fantje iz ansambla Vikend so se predstavili z skladbo "Pa ka pa poul" za katero je besedilo prispevala Vera Šolinc, glasbo in aranžma pa je dodal Miha Volk, član ansambla Vikend. Zelo so bili zadovoljni, ko so ob razglasitvi zaslišali, da so dobili nagrado za najboljšo melodijo. Polka je bila za ansambel nek nov izziv, saj so prvič peli v narečju.

Povej Modrijanom

Modrijani so pred kratkim posneli novo skladbo z naslovom "Povej", ki jo je v celoti ustvaril njihov najstarejši član Peter Oset, pred dnevi pa je sledilo še snemanje videospota zanjo.
Modrijani so o novem spotu oz. skladbi povedali naslednje: »Pesem govori o življenjskih trenutkih, ko se je potrebno odločiti na katero pot želimo. Verjamemo, da smo se že vsi, kdaj znašli na njej. Poti na kateri šteje iskrenost, dober pogovor in jasna vizija, kako naprej. Zgodbo je na trak prelil Andrej Pratnemer. Želeli smo ujeti delčke naših dni, različnost doživljanja in s tem pokazati, da ne glede na to kje smo, kaj počnemo, na nek način vsi hrepenimo po enakih rečeh. Ljubezni, toplini in tisti pristni iskrenosti. Več naj vam pove glasba in zgodba prikazana v spotu.«

Godci z dušo

Ansambel Vikend je pred kratkim pri naši založbi izdal svoj drugi glasbeni projekt z naslovom "Godec z dušo".
Fantje so svojo zasedbo malce razširili, tako, da sedaj ansabel sestavlja pet prikupnih fantov z žametnimi glasovi in ubranim petjem.
Na zgoščenki je enajst skladb in nekatere so posneli tudi z zanimivimi gosti. Takšne so skladbe »Slovenski narodnjak« v kateri so moči združili z Gadi in Navezo, »Če muzikanta imela boš za fanta« so posneli z Veselimi Dolenjci ter skladbo z naslovom »Vse najboljše, ati«, skupaj z Anjo Smogavec.
Na zgoščenki je tudi Slakova "Lahkonoč zlatolaska" in videospot za skladbo Slovenski narodnjak.
Več o obetavnem ansamblu pa si lahko preberete na njihovi spletni strani: www.ansambelvikend.si

Najlepši dueti domače glasbe

Pri naši založbi smo za vse oboževalce domače glasbe pripravili kompilacijo z naslovom "Najlepši dueti domače glasbe".
Že sam naslov pove, da gre za znane duete kot so Jan Plestenjak & Modrijani, Gadi & Naveza & Vikend, Tanja Žagar & Spev, Ans. Saša Avsenika & Yuhubanda, Storžič & Zlati Muzikanti & Modrijani, Boris Kopitar & Ans. Braneta Klavžarja, Čuki & Modrijani, Domen Kumer & Spev …
Na zgoščenki so tudi tudi najnovejše skladbe, ki so že zelo iskane: »Prijatelj, ne kloni nikdar«, katero so skupaj posneli Modrijani in Ans. Toneta Rusa, »On pa ne more« v izvedbi Vera&Originali in skupine Skater ter skladbe Videz vara, Daj mi poljub, Le prijatelja bodiva, Spomin na pevca, Slovenski narodnjak, Jaz hodim za njo, V dolini tihi …
Zgoščenka je izšla na dan koncerta naše založniške hiše "Domača glasbena parada" in je prava glasbena poslastica, ki jo mora imeti vsak oboževalec slovenske domače glasbe, saj so skladbe z zgoščenke nepogrešljive v vsakem avtomobilu in na vsaki zabavi.
Zgoščenke je možno kupiti na vseh prodajnih mestih z glasbenimi zgoščenkami, preko naše spletne strani ali pa jo naročite na elektronski naslov narocila@vox.si.

Nova skladba Modrijanov

Modrijani se v pomladnih mesecih skupaj z izbrano ekipo veselijo snemanja novih pesmi.
Na lanski Noči Modrijanov so izvedli priredbo pesmi Flying, skupine Nice little penguins. Besedilo za pesem Jadram je napisal Jože Galič, priredbo pa je napravil Modrijan Franjo Oset.
Te dni bodo Modrijani tudi objavili, kdaj in kje bo letošnja Noč Modrijanov.

Pozno v noč s Slovenskimi zvoki

Odlična kvintetovska zasedba Slovenski zvoki je pred dnevi posnela Avsenikovo skladbo Pozno v noč.
V originalu je skladba poznana kot instrumental Ansambla bratov Avsenik, z besedilom pa posnetek ne obstaja. V zgodnjih letih njihovega delovanja naj bi skladba z besedilom sicer bila posneta, vendar takrat ni prišlo do izdaje skladbe, in tako se je potem izgubila in posnetka danes ni bilo mogoče več najti ne pri Avsenikih, ne pri zbirateljih tovrstne glasbe.
Na željo nekaterih so se Slovenski zvoki odločili, da z dovoljenjem bratov Avsenik skladbo posnamejo na novo, seveda z besedilom, ki ga je napisal Dr. Ferry Souvan.

Slovenski zvoki - Pozno v noč
Flash content.


Domača glasbena parada 2013

Po odličnem odzivu lani, naša založniška hiša tudi letost organizira koncert z naslovom »DOMAČA GLASBENA PARADA«, ki bo 25. aprila 2013, ob 19.00 uri v dvorani TRI LILIJE v Laškem.
Na koncertu bodo nastopili najpopularnejši izvajalci narodno zabavne glasbe, ki delujejo pod okriljem Založbe VOX: MODRIJANI, SPEV, AKORDI, ANS. SAŠA AVSENIKA, SLOVENSKI ZVOKI, ISKRICE, NAVEZA, ANS. PETKA, VIHAR, MLADI GODCI, NOVI SPOMINI, ANS. STANKA PETRIČA, ANS. VIKEND, APLAVZ, ANS. ŽARGON, TONI SOTOŠEK Z DRUŽINO, POSKOČNI MUZIKANTI, VERA&ORIGINALI, TRIO ŠUBIC, ANS. PROSEN in TAPRAVI FALOTI.
Vstopnice lahko kupite v predprodaji v vseh gostinskih lokalih Štorman, Gostilni Bezgovšek in TIC Laško.
Dodatne informacije in naročilo vstopnic na telefonski številki 051/486-900.

Vikend za mamo

V ansamblu Vikend pridno ustvarjajo nove viže ter se z velikim navdušenjem pripravljajo na njihov drugi promocijski koncert ob izdaji nove zgoščenke, ki bo v nedeljo 21.4 ob 16.00 uri v večnamenski dvorani v Vinski Gori. Na novi zgoščenki bo tudi skladba »Mama«, ki jo člani ansambla Vikend poklanjajo vsem mamam ob materinskem dnevu.
Franci Černelč je napisal čudovito besedilo in to je pritegnilo tudi Roka Švaba, ki se mu je takoj utrnila »ta prava« ideja za melodijo. Svoje je prispeval tudi Miha Lesjak, ki je postavil še vse štiri vokale v pravo lego in nastala je lepa viža, ki bo gotovo všeč poslušalcem domače glasbe, predvsem mamam.
Fantje iz ansambla Vikend pa dodajajo: »Mama je le ena sama in si zasluži kakšno pozornost od njenih otrok!«.

Modrijani prejeli Viktorja popularnosti

Modrijani resnično premikajo meje v narodnozabavni glasbi in njeni popularnosti, saj so v soboto, 16. marca 2013 prejeli Viktorja popularnosti, kar velja za največje tovrstno priznanje v Sloveniji.
Nominirani so bili v kategoriji glasbeni izvajalec, poleg Jana Plestenjaka in Tanje Žagar.
Modrijani so tako prvi narodnozabavni ansambel, ki je prejel Viktorja popularnosti. Poleg lanskega Gonga popularnosti so si sedaj z Viktorjem še utrdili mesto najbolj popularnega glasbenega izvajalca v Sloveniji, in to ne samo na področju narodnozabavne glasbe, ampak na celotni slovenski glasbeni sceni.
Modrijanom za to prestižno nagrado iskreno čestitamo!

Obetavna prihodnost za Poskočne muzikante

V soboto, 9. marca so v Kirschenhalle Hitzendorf pri Gradcu v Avstriji podelili najvišja evropska glasbena priznanja »Oberkrainer award«, najboljšim izvajalcem, ki igrajo po vzoru Avsenikov, torej v kvintetovski zasedbi.
V kategoriji "Nachtswungs", v kateri so bile nominira mlade in obetavne skupine iz cele Evrope, so Poskočni muzikanti zmagali in tako postali najobetavnejša evropska zasedba leta 2013.

Poskočni muzikanti - Ples na vasi
Flash content.


Dal ji bom vse, obljublja Spev

Spevovci v teh zadnjih zimskih dne ne počivajo. Po valčku »Z njo«, ki se je že vtisnil v srca mladih in starih in visoko kotira na slovenskih glasbenih lestvicah, vam fantje ponujajo spet nekaj novega, svežega ... Sklado "Dal ji bom vse".
Dolgoletno sodelovanje Skupine Spev z Markom Pezdircem, producentom, glasbenikom in avtorjem mnogih uspešnic, je obrodilo sadove.
Fantje Skupine Spev namreč veliko časa preživijo v njegovem Studiu Metulj, kjer snemajo svoje skladbe. Ob zanimivih debatah, ki jih imajo Spevovci in Marko je padla tudi ideja, da Marko napiše kakšno zabavno skladbo za njih.
In tako je nastala najnovejša skladba Skupine Spev, za katero smo prepričani, da bo uspešnica.
Marko Pezdirc pa je tudi soavtor besedila z Mojco Saje.

Skupina Spev - Dal ji bom vse
Flash content.


Sodelovanje Modrijanov in Ans. Toneta Rusa

Mnogi v življenju doživijo težko obdobje, ko se zdi, da življenje nima več prave vrednosti in smisla. Neskončno smo hvaležni, če takrat srečamo koga, ki pomaga kreniti zgodbo življenja ven iz brezna obupa, ali pravega prijatelja, ki predvsem s pristno in iskreno besede tolaži in bodri, da se je vredno boriti, da je vredno živeti. O tem govori pesem, ki so jo Modrijani in Ansambel Toneta Rusa izvedli na Noči Modrijanov 2012.
Glasbo in aranžma za skladbo je ustvaril Tine Lesjak, besedilo pa je delo Blaža Švaba in Francija Smrekarja.

Single

Najnovejši single Modrijanov "Kiss me" si lahko v polni kvaliteti nabavite pri iTunes ali pri sorodnih internetnih ponudnikih glasbe.
Cena singla je samo 0.99 EUR.

Modrijani kličejo Kiss me

Iskren poljub je en najlepših izrazov naklonjenosti do druge osebe. Gotovo je poljub tudi eno najlepših daril ob Valentinovem.
Zato vam Modrijani ob letošnjem Valentinovem podarjajo skladbo „KISS ME“, ki so jo pred dnevi posneli v mariborskem Studiu 22 Radia Maribor, in bo tudi uvrščena na njihovo najnovejšo zgoščenko, ki bo v bližnji prihodnosti izšla pri naši založbi.
Ob dnevu zaljubljencev vam Modrijani želijo veliko takih iskrenih poljubov ob poslušanju njihove najnovejše skladbe. Naj vsak poljub okrepi vašo medsebojno ljubezen in vam polepša vaše življenje.

Vera & Originali ter Skater združili moči

Skupina Skater je pred časom posnela zabavno skladbo "On ne more", avtorjev Katje Lesjak, Vere Šolinc in Deana de Lucce. Ker je Skater hotel imeti še narodnozabavno verzijo omenjene skladbe, so k sodelovanju povabili avtorico besedila in njen ansmbel Vera & Originali.
Skladba je tako dobila novo preobleko in po prvih odzivih sodeč tudi veliko oboževalcev narodnozabavne izvedbe, kar glede na izvrstne Verine glasbenike in odličen in prepoznaven Katjin vokal ne preseneča.

Vera&Originali in Skater - On ne more
Flash content.


Modrijani v igri za Viktorja

Vrsti uspehov, ki jih nizajo Modrijani, se je pridružila še uvrstitev med pet finalistov v kategoriji glasbeni izvajalci za izbor Viktorji popularnosti 2012. Gre za najprestižnejše priznanje na področju medijev in popularne kulture, kar dokazuje, da slovenska narodnozabavna glasba in njeni izvajalci na tovrstnih izborih, tudi po zaslugi Modrijanov, niso več odrinjeni v kot. Modrijani sicer že imajo izkušnjo s podelitve Viktorjev, saj so na lanskem izboru nastopili kot glasbeni gostje skupaj z Janom Plestenjakom.
Drugi krog glasovanja za te prestižne medijske nagrade leta bo potekal do 27. februarja 2013. Če želite oddati svoj glas za Modrijane, potem pošljite SMS z vsebino VIK GI 3 na 6767. Lahko pa glasujete tudi z glasovnico, ki jo najdete v revijah Obrazi, Lady,Jana in Stop.

Z njo, pravijo Spevovci

Ansambel Spev je pred dnevi v Studiu Metulj posnel nov valček z naslovom "Z njo". Gre za valček, ki ga je v celoti ustvarila Romana Cafuta in je na koncertu, ki so ga Spevovci pripravili ob njihovi 10-letki v Rdeči dvorani v Velenju, močno navdušil občinstvo v dvorani. Sodeč po aplavzu gre za novo uspešnico Spevov.
Skladba bo uvrščena tudi na njihovo novo zgoščenko, ki bo izšla še letos.

Spev - Z njo
Flash content.


Spev in Miran Rudan združili moči v Neki noči

S članom legendarne skupine Pop design, Miranom Rudanom, so se člani Skupine Spev zaprli v Studio Grabnar in uspešnico »Neko noč« priredili po svoje. Gre za hit, ki na noge vedno spravi vso družbo, sploh če temu, kar je staro in dobro, nadaneš svežo preobleko. Za to je zaslužen Boštjan Grabnar, avtor priredbe in producent skladbe.
Z Miranom so stvari v studiu stekle, kot morajo in tudi člani skupine Spev so svojo nalogo dobro opravili.
Kako se sliši na novo prirejena skladba »Neko noč« v izvedbi Skupine Spev in Mirana Rudana, lahko prisluhnete na povezavi.

Spev & Miran Rudan - Neko noč
Flash content.


Modrijani že 20 tednov na SLO TOP 30

Že dolgo najbolj popularna narodnozabavna zasedba v Sloveniji Modrijani niza uspeh za uspehom.
Od kar je njihov najnovejši album „Ti moja rožica“ prišel na prodajne police, se nahaja na samem vrhu lestvice najbolj prodajanih zgoščenk v Sloveniji SLO TOP 30. Takoj po prvem tednu prodaje se je zavihtel na prvo mesto prestižne lestvice, kjer sedaj vztraja že dvajset tednov. Kar pet tednov je zasedal prvo mesto, vse ostale uvrstitve pa so bile tik pod vrhom.
Tudi s tem so Modrijani postavili novi mejnik v narodnozabavni glasbi. Ves čas njihove prisotnosti na lestvici SLO TOP 30 je bila njihova zgoščenka „Ti moja rožica“ najuspešnješa med redkimi ostalimi narodnozabavnimi projekti na lestvici, ki prikazuje uspešnost prodaje zgoščenk vseh glasbenih zvrsti.

Modrijani in Čuki si želijo poljubov

Zgodba pesmi "Daj mi poljub" se nadaljuje tudi med letošnjimi prazniki, čeprav je pesem Modrijanov in Čukov zvenela že v minulem decembru.
"Čuki in Modrijani veliko igramo in nam lani ni uspelo posneti še videospota, zato smo počakali na prvi letošnji sneg. Najprej nekaj kadrov posneli v kavarni Dvora Tacen in nato še na sveže zasneženi Veliki Planini. Lepotici, ki sta delali družbo Čuku Jerneju in Modrijanu Blažu sta Urša in Ajda iz Plesnega mesta. Snemalna dneva sta članom obeh skupin pravzaprav koristila, da so se malo nadihali svežega zraka, se navozili z motornimi sanmi, se nakepali za leta nazaj, ko za to ni bilo časa, in na toplem zbijali šale iz nastopov. Jani Pavec, ki je režiral spot, je spletel lepo božično zgodbo, ki je polna prijetnih občutkov sožitja med ljudmi in prijateljstva" je povedal Blaž Švab iz ansambla Modrijani.

Avseniki in Yuhubanda se imajo fletno

Ansambel Saša Avsenika in Skupina Yuhubanda vam predstavlja skupni glasbeni izdelek, in sicer gre za priredbo stare Avsenikove skladbe "Prav fletno se imamo". Pri tem velja omeniti, da Ansambel Saša Avsenika ostaja zvest narodnozabavnemu kvintetovskemu zvoku, vendar občasno sodelujejo tudi s kvalitetnimi predstavniki drugih glasbenih zvrsti. Tako je po lanskoletnem sodelovanju s Slovenskim oktetom in Godalno zasedbo slovenske filharmonije, nastal nov glasbeni duet. Tokrat z enim od najboljših slovenskih zabavnih glasbenih skupin Yuhubando in producentoma (članoma skupine Yuhubanda) Boštjanom Grabnarjem in Matjažem Vlašičem.
Za tovrstni glasbeni duet so se odločili v želji, da bi se skladba predvajala tudi v diskotekah in da bi se razširilo področje, kjer se vrtijo njihovi glasbeni izdelki.
Skladba je bila posneta v Studiu Grabnar in Studiu Vlašič, pod produkcijsko taktirko že omenjenega producentskega dueta Grabnar in Vlašič.
Ans. Saša Avsenika v duetu z Juhubando vam želi ponuditi nekaj svežega, produkcijsko zanimivega in malenkost drugačnega.

Pravljica Ansambla Žargon

Ansambel ŽARGON je izdal svoj glasbeni prvenec z naslovom NAŠA PRAVLJICA, ki so ga obeležili tudi z koncertom v Središču ob Dravi z mnogimi glasbenimi prijatelji. Ansambel je svojo glasbeno pravljico pričel januarja 2010 in je na koncertu pokazal, da ima širok krog zvestih poslušalcev iz Slovenije in tujine. Žargonovci so povsem poln šotor dobro ogreli in za presenečenje pripeljali tudi legendarne Fante s Praprotna, s katerimi je prepevala cela dvorana.
Na njihovi prvi zgoščenki lahko prisluhnete desetim skladbam in si ogledate tudi dva videospota.
Več o Ansamblu Žargon pa na njihovi spletni strani www.ansambelzargon.net.

Aplavz z Vinsko kraljico

Izšla je nova zgoščenka Ansambla APLAVZ z naslovom VINSKA KRALJICA.
Ansambel Aplavz je svojo petnajsto obletnico praznoval z izdajo nove zgoščenke in koncertom v športni dvorani Rogatec.
V nedeljo, 21. oktobra 2012, je bil že tako lep, sončen dan, a zagotovo še lepši za člane Ansambla Aplavz, ki so v goste povabili same odlične glasbenike, ki so tudi zelo dobri prijatelji slavljencev, in skupaj so pričarali nepozaben koncert. Na koncertu ni manjkalo niti humorja, saj je humorist član Aplavza Sašo Dobnik, katerega že poznate s televizijske oddaje Na zdravje.
Na zgoščenki je enajst skladb in videospota za skladbi Vinska kraljica in Pomagaj prijatelj, katerega so posneli skupaj z Ansamblom Vrt.
Več o ansamblu si lahko preberete na www.aplavz.si.

Toni Sotošek z družino izdal glasbeni prvenec

Priznan glasbenik in instrumentalist Toni Sotošek z družino je izdal zanimivo zgoščenko z naslovom Moji mamici.
Na zgoščenki je deset skladb, ki jih izvaja družina Sotošek (Toni in otroci) v sodelovanju z odličnima vokalistoma Nušo Derenda in Markom Pezdircem, s katerima so posneli božično skladbo ter z Domnom Kumrom s katerm so skupaj ustvarili skladbo Ni vina brez Martina. V naslovni skladbi Moji mamici nastopa tudi Zbor OŠ Jurij Dalmatin Krško in za to skladbo so posneli tudi videospot.
Toni Sotošek prav v dneh Martinovega pripravlja koncert v Osnovni šoli Krško z glasbenimi gosti in krstom mladega vina …
Več o družini Sotošek in njihovih dogodkih si lahko ogledate na njihovi lepo urejeni spletni strani www.tonisotosek.si.

Ko te pogledajo Poskočni muzikanti

Odlična mlada kvintetovska zaseda POSKOČNI MUZIKANTI so izdali svoj glasbeni prvenec z naslovom POGLEDAM TE.
Mladi kvintet vedno bolj preseneča in opozarja nase z avtorskimi skladbami in z osvojenimi nagradami na različnih festivalih domače glasbe.
Na njihovo prvo zgoščenko so ustvarili deset skladb. Promocijo zgoščenke so pripravili v Slovenski Bistrici, kjer so poleg njih nastopili tudi njihovi glasbeni prijatelji.
Več o ansamblu najdete na njihovi spletni strani www.poskocnimuzikanti.si.

Iskrice imajo rade pivo in lepo cvetje

Iskrice so pred kratkim posnele novo skladbo z naslovom "Pivo in lepo cvetje". Premierno so jo predstavile v oddaji Na zdravje na TV Slovenija, pri nastopu pa so jih spremljale tudi mažoretke iz Laškega.
S to skladbo, bodo Iskrice sodelovale tudi v tekmovalnem delu polfinalne oddaje Na zdravje – Razglednica Slovenije, ki se bo predvajala 2.11.2012.
Skladbo sta ustvarila prekaljena glasbenika Jože Burnik in Jože Galič.

Iskrice - Pivo in lepo cvetje
Flash content.


Uspeh Petke in Viharja na Ptuju

Odlična kvintetovska zasedba Petka je na letošnjem Ptujskem festivalu dokazala, da je iz pravega testa in da postaja en najboljših kvintetov v Sloveniji.
Prejel je namreč kar polovico vseh možnih nagrad, in sicer nagrado za najboljši kvintet festivala Ptuj 2012 po mnenju strokovne komisije, nagrado za najboljši ansambel po mnenju občinstva in nagrado za najboljše besedilo "Srčni muzikant", ki je šlo Veri Šolinc (glasbo je prispeval klarinetist Petke Matjaž Vodišek).
Ansambel Vihar se je na 43. Ptujskem festivalu predstavil z valčkom "Prisluhni mi", ki je v celoti avtorsko delo njihove menotorice Romane Cafuta, ki je tudi med najbolj zaslužimi avtorji za uspehe tega koroškega ansambla.
Pevka ansambla, Klara Lorger že veliko časa velja za odlično pevko, ki v mlajši generaciji pevk narodnozabavne glasbe sodi v sam vrh. To je potrdila tudi s Korenovo plaketo za vokalno izvedbo, ki ji jo je naklonila strokovna komisija Festivala Ptuj.
Obema ansambloma iskreno čestitamo!

Petka - Čista petka
Flash content.


Vihar - Prisluhni mi
Flash content.


Na obalo želja s Šubici

Trio Šubic, ki je marca letos pri naši založbi izdal svoj glasbenii prvenec, je pred kratkim posnel videospot za skladbo Obala želja, ki se tudi nahaja na njihovi prvi zgoščenki.
Videospot se že vrti na TV Golica, ki je videospot tudi posnela, in na drugih TV postajah.
Sicer pa Trio Šubic že pridno vadi in snema nove viže, ki jim boste lahko prisluhnili že jeseni.

Dolge so noči Avsenikov

Člani Ansambla Saša Avsenika so se odločili, da za svoje oboževalce na novo posnamejo skladbo Dolge so noči.
Fantje in dekle Ansambla Saša Avsenika so za skladbo (Dolge so noči) povedali: »Ko smo jo prvič slišali, se nam je zdelo, da je ta pesem bila kar malo preveč pozabljena. Ima namreč tako pozitivno vsebino, saj govori o tem, da si v življenju človek mora vzeti čas za prijatelje, svoje dekle, svoje hobije, če hoče užiti polno in pestro življenje. Opisuje namreč trenutke, ko fant hodi k dekletu, ko s prijatelji prebedi noči ob dobri kapljici in ko s prijatelji v gozdu čakajo na lisjaka. In ja, muzikantje smo se takoj našli v teh verzih. Skladba ravno pravšnja za nas, ki prebedimo svoje noči in jih prepojemo ter preplešemo z našimi poslušalci in prijatelji na veselicah in koncertih.«
Ansambel Saša Avsenika je prav za to skladbo posnel tudi njihov prvi videospot, za katerega obljubljajo, da ga boste videli v septembru. Več podrobnosti pa vam bomo zaupali v prihodnjih avgustovskih dneh.
Želimo vam prijetno poslušanje skladbe.

Ans. Saša Avsenika - Dolge so noči
Flash content.


Končno! Nov projekt Modrijanov

Izšla je težko pričakovana zgoščenka trenutno najbolj popularnega ansambla v Sloveniji Modrijanov z naslovom Ti moja rožica.
Plošča vsebuje 13 skladb, med katerimi izstopajo naslovna Ti moja rožica ter glasbeno sodelovanje s Čuki v pesmi Daj mi poljub in z Janom Plestenjakom v znani viži V dolini tihi.
Zgoščenki je priložena tudi knjižica z besedili in fotografijami z raznih nastopov. Prav nastopi – vsako leto jih je preko dvesto - so tisti, ki Modrijane navdihujejo in jim dajejo energijo za njihovo nadaljnje glasabeno ustvarjanje. Sad tega ustvarjanja je vsako leto nova zgoščenka in kot krona vsega Noč Modrijanov, ki je postala največja slovenska narodnozabavna glasbena prireditev.
Ob tej priložnosti vam Modrijani sporočajo, da bo čez nekaj dni na njihovi spletni in facebook strani objavljeno, kako si bo letos moč priskrbeti vstopnice za Noč Modrijanov, ki bo v četrtek, 25. oktobra in v petek, 26. oktobra, ob 20. uri, v celjski Dvorani Golovec. Priprave na letošnji glasbeni spektakel z njihovimi glasbeni prijatelji so že v polnem pogonu.
Za več informacij o Modrijanih lahko obiščete njihovo spletno stran www.modrijani.eu ali facebook profil Ansambel Modrijani.
Pri naši založniški hiši smo se tokrat odločili, da prestižnemu ovitku dodamo še kartonček - naročilnico, s katero bodo lahko kupci novega projekta Modrijanov po posebno ugodni ceni naročili vse ostale projekte tega ansambla, ki so do sedaj izšli pri naši založbi. Razlog več torej, da kupite novo zgoščenko Modrijanov, ki je zares nekaj posebega. (Zgoščenko lahko naročite s klikom na naslov prispevka.)

Prvi poljub ansambla Spev

Fantje iz priljubljenega ansambla Spev so se pred časom zaprli v studio in posneli novo skladbo z naslovom Prvi poljub.
Pri tej skladbi so prvič sodelovali z avtorjem Francem Sovičem, ki je pripravil melodijo in besedilo (v sodelovanju z Vero Šolinc). Za aranžma novega valčka pa je poskrbel Robi Zupan.
Spevovci so o novem valčku povedali: »Ko nam je g. Sovič predstavil svoje delo, smo takoj začutili, da ga boste, prijatelji naše glasbe, takoj sprejeli za svojega. Tako življenjski je in znan vsakemu od nas. Komaj čakamo, da posnamemo tudi videospot … in ker je zanimiv naslov se že dogovarjamo, kdo bo imel čast odigrati glavno vlogo s kako brhko mladenko …«
Dekleta pripravite se, saj fantje že zbirajo kandidatke za snemanje videospota. Do takrat pa vam želimo prijetno poslušanje.

Čas za polko Mladih godcev

Pri naši založbi je izšla že tretja zgoščenka ansambla MLADI GODCI z naslovom ČAS ZA POLKO.
Čas za polko so lahko prav dobro občutili vsi, ki so se v nedeljo 29. aprila udeležili velikega koncerta ob promociji 3. zgoščenke Mladih Godcev. Vendar ta ni običajna, saj na njej najdemo 10 poskočnih polk, katerih avtorja sta Igor Osredkar in Bogdan Marolt. Zagotovo poznate skladbo »Zimske radosti« in pa tisto z naslovom »Ne boš mi govorila«, pa »Špas na vas«, »Sem mislil« in »Še in še«.
Na svoj promocijski koncert so povabili tudi glasbene prijatelje. Veseli dolenjci, Gadi, Prosen, Vikend in Ans. Roka Žlindre so skupaj z Mladimi Godci poskrbeli, da je bilo mogoče slišati preko 20 polk. Za vezano besedo sta skrbela Maja Oderlap in Tomaž Gracar. Izmed obiskovalcev so izžrebali tudi nekoga, ki mu bodo fantje igrali brezplačno na njegovi zabavi. Skratka, dobri dve uri dolg koncert je ob odlični publiki in pravem vzdušju hitro minil. Po uradnem delu je bilo poskrbljeno za prigrizek in kapljico.
Igor Osredkar, vodja Mladih Godcev je povedal, da so zelo zadovoljni z projektom, saj je glasba na zgoščenki odlična, mladostna in gre hitro v uho. Fantje so imeli v zadnjem času veliko dela tudi z nastopom v resničnostnem šovu X-Faktor, sedaj pa se pričenja sezona veselic in porok.
Fantom želimo še obilo veselja ob igranju, in čim več novih in odličnih skladb.
Več o ansamblu si lahko preberete na spletu www.mladigodci.si .

Vera & Originali

Ansambel Vera & Originali je pred dnevi izdal svoj glasbeni prvenec z naslovom ZA PRAVE SLOVENCE.
Ansambel Vera & Originali je nastal leta 2012. Čeprav gre za popolnoma novo zasedbo pa bodo poznavalci že na prvi pogled vedeli, da gre večinoma za stare mačke, ki so se kalili na velikih odrih. Ansambel odlikuje izjemen avtorski potencial, saj sami v celoti pokrivajo to področje, od novih melodij, do besedil in aranžmajev. Ker gre za instrumentaliste s karakterjem, ki znajo izvajanju dodati osebno noto, za zelo razpoznaven ženski vokal, ki tvori z hitro zapomnljivim naravnim tenorjem mladega pevca duet z všečno barvo, ansamblu mnogi napovedujejo svetlo prihodnost. Tudi prvi odzivi na objave posameznih skladb so bili zelo vzpodbudni, zato so še s toliko večjim žarom v rekordnem času posneli 12 novih skladbic in eno priredbo iz klasike.
Vera Šolinc, ustanoviteljica in vodja ansambla stoji trdno na tleh. Pravi, da se zavedajo, da jih čaka veliko dela. Obdobje, v katerem je ansambel nastal, prav gotovo ni najbolj ugodno in pot ne bo lahka. Vendar je prepričana, da vztrajnost, marljivost in ljubezen do glasbe, pa seveda tudi dragocene izkušnje morajo prinesti rezultate. Pravi, da je resno mislila, kar je napisala v besedilu Muzikantovo srce: »Ko me davno več ne bo, pesmi moje naj pojo! To želi srce si muzikantovo!«

Najlepše melodije Tineta Lesjaka

Izšla je težko pričakovana zgoščenka z najlepšimi melodijami kralja polk in valčkov TINETA LESJAKA z naslovom NAJBOLJŠI ANSAMBLI Z NAJLEPŠIMI MELODIJAMI.
Trinajst najlepših viž Tineta Lesjaka, ki jih je za različne ansamble ustvaril v različnih časovnih obdobjih, je sedaj predstavljenih na eni zgoščenki. Vse viže je občinstvo odlično sprejelo in nastali so hiti.
Na zgoščenki so tako skladbe, ki so jih posneli Modrijani, Spev, Bratje iz Oplotnice, katerih dolgoletni član je bil tudi Tine, Ansambel Vrt v katerem igra Tinetov sin, Pajdaši, Ansambel Pogum in Tine Lesjak s prijatelji.
Na zgoščenki je tudi zadnji hit ansambla Spev, ki ga je Tine ustvaril s prijateljem Slavkom Podbojem. Gre za skladbo v spomin Lojzetu Slaku, z naslovom Spev za godca. Prav tako pa boste lahko prisluhnili skladbam, kot so Klopotec - Ansambla Vrt, Zapoj prijatelj stari - Ansambla Pogum, Klic srca – Modrijani, Tvoje oči – Bratje iz Oplotnice in še mnogim drugim.

Akordi ljubezni

Pri naši založbi je izšel drugi album ANSAMBLA AKORDI z naslovom AKORDI LJUBEZNI, ki so jo poimenovali po zmagovalni skladbi festivala Ptuj 2011.
Na zgoščenki so večinoma skladbe Rifengoških sosedov Roka Švaba in Braneta Klavžarja, prisluhnete pa lahko tudi znani dalmatisnki skladbi »Ružo crvena«, katero so Akordi priredili in s katero vedno požanjejo velik aplavz. Kot bonus pa so na zgoščenko dodali še tri videospote.
Akordi so v nedeljo, 1. aprila 2012 v športni dvorani Skala v Pivki pripravili velik koncert ob izdaji nove zgoščenke, hkrati pa so proslavili tudi svojo peto obletnico delovanja. V petih letih delovanja so stkali mnoga glasbena prijateljstva, zato so na oder povabili še Modrijane, Ans. Braneta Klavžarja, Iskrice, Vihar, Erazem in mnoge druge.
Ansambel bo nastopil tudi na letošnjem festivalu Slovenska polka in valček, kjer se bodo predstavili kot prvi.
Več o ansamblu Akordi si lahko preberete na spletu www.akordi.si.

Prva zgoščenka Tria Šubic

Izšla je prva zgoščenka mlade gorenjske glasbene zasedbe, ki jo vežejo sorodstvene vezi, TRIA ŠUBIC.
Ansambel, ki ga sestavljajo brata Miha in Marjan ter njun bratranec Tomaž Šubic, je lansko leto praznoval 5. obletnico delovanja, v tem času pa so ustvarili že kar nekaj avtorskih skladb, ki so izšle na prvencu, ki so ga naslovili po skladbi "Ermanovca čar", za katero so posneli tudi videospot.
Anambel se lahko pohvali že s kar nekaj uspehi. Tako so dosegli drugo nagrado strokovne komisije za izvedbo na šentjernejskem festivalu, 3. nagrado strokovne komisije na 8. festivalu viž v narečju v Škofji Loki, lani pa so na festivalu viž v narečju v Škofji Loki dobili nagrado občinstva.
Minulo nedeljo so Šubici v Poljanah nad Škofjo Loko pripravili promocijski koncert njihovega glasbenega prvenca, kjer so dokazali, da so iz »pravega testa«.
Več o Triu Šubic si lahko preberete na spletu www.trio-subic.si .

Ans. Prosen izdal nov projekt

Izšla je druga zgoščenka Ansambla Prosen z naslovom "Že dolgo sem oddana".
Na zgoščenki boste lahko prisluhnili enajstim odličnim skladbam samih priznanih avtorjev, kot so Peter Fink, Brane Klavžar, Romana Cafuta …
Ali se bo pri Prosenovih zgodila kakšna poroka, pa presodite sami ob poslušanju njihove nove zgoščenke.
Promocijo novega projekta so pripravili 29. januarja v dvorani osnovne šole v Horjulu z znanimi gosti. Dvorana je bila polna, da je kar pokala po šivih.
Več o ansamblu Prosen lahko preberete na http://ansambel-prosen.com.

Domača glasbena parada

Naša založniška hiša v sodelovanju z Radiem in TV Veseljak organizira velik glasbeni spektakel z najbolj priljubljenimi izvajalci domače glasbe, ki bo v čertek, 22. marca 2012, ob 19.00, v dvorani Tri lilije v Laškem.
Nastopili bodo: Modrijani, Spev, Ans. Saša Avsenika, Iskrice, Akordi, Naveza, Ans. Prosen, Vihar, Slovenski zvoki, Ans. Petka, Mladi godci, Novi spomini, Tine Lesjak, Brane Klavžar, Aleks Fras, Ans. Stanka Petriča, Vikend, Ans. Petra Finka ter voditeljice in voditelji Radia in TV Veseljak.
Vstopnice lahko kupite v TIC Laško, Gostilni Bezgovšek, v vseh gostinskih lokalih Štorman, ali pa jih naročite na telefonski številkii 051 486 900.

Jazz prvenec Andreja Topliška

Pri naši založbi je izšel jazz prvenec Andreja Topliška z naslovom IT’S TIME FOR JAZZ.
Andrej se je kot zelo priznan glasbenik, instrumentalist in komponist, ki igra sicer harmoniko pri ansamblu Okrogli muzikanti, odločil za jazz zgoščenko. To je njegov že tretji samostojni projekt, ampak prvi v stilu jazza.
Na zgoščenki je šest avtorskih skladb in trije standardi v jazzu. Kot je običajno, je večino inštrumentov posnel sam, saksofon je posnel njegov prijatelj Grega Kozar, bobne pa prijatelj iz ZDA Bill Yob. Album je posnet v lastnem studiu.
Andrej upa, da bo album všeč poslušalcem vseh zvrsti glasbe, saj so na njem zelo raznolike skladbe.
Več o Andreju Toplišku si lahko preberete na spletu www.andrej-toplisek.com.

Spev za godca v videospotu

Ansambel Spev je s pomočjo televizijcev in Slavka Podboja, avtorja besedila, posnel videospot za skladbo »Spev za godca«.
Skladba, ki govori o legendi z velikim srcem, polnim glasbe in ljubezni do zemlje, trt ter svoje domovine, je že nova uspešnica Speva, za katero je melodijo in aranžma napisal Tine Lesjak.
Na domačiji Lojzeta Slaka, kamor so se odpeljali Spevovci snemati videospot, so že takoj začutili domačnost in gostoljubje. Pri snemanju je sodeloval tudi Lojzetov nečak, Leopold Pungerčar, ki je v zgodbi igral Lojzeta v mladih letih. Dan je bil lep, polja in trte okrog domačije pa so jim nudila krasen ambient za snemanje. Člani Ansambla Spev so še enkrat začutili veliko spoštovanje do Lojzeta, saj so imeli to srečo in čast, da so spoznali njegov rojstni kraj. Končni izdelek, videospot, si že lahko ogledate, saj vam ga pošiljamo v prilogi.
Več o ansamblu Spev si lahko preberete na http://ansambel-spev.com .

Viharju gre dobro

Ansamblu Vihar gre dobro tako v glasbi, kot tudi pri snemanju spotov, saj so pravkar posneli novi videospot za zmagovalno skladbo festivala Vurberk, po izboru radijskih postaj, z naslovom »Dobro mi gre«, avtorice Romane Cafuta.
V videospotu nastopa mama pevke Klare Lorger, ki pa sta si zelo podobni. Snemanje je potekalo v začetku meseca decembra v okolici Žalca.
Prilagamo vam tudi videospot za skladbo »Ne primerjaj me z njo«, po kateri so poimenovali tudi svojo novo zgoščenko. Avtorica skladbe je prav tako Romana Cafuta, glavno vlogo v spotu pa je odigrala pevka Klara Lorger.
Več o ansamblu si lahko preberete na www.vihar.si .

Voščilo

Božični čas je zame vedno čudovit - ne glede na spoštovanje do njegovega svetega imena in izvora: to je prijazen, pomirjujoč, usmiljen in prijeten čas; edini čas, ki ga poznamo v dolgem letnem koledarju, ko ženske in moški soglasno radodarno odprejo svoja zakrknjena srca in začutijo, da so ljudje na zemlji resnično njihovi življenjski sopotniki, ne pa tuja bitja, ki so se podala na neko drugo potovanje. (C. Dickens)

Blagoslovljen in doživet božič ter veliko lepih trenutkov v letu 2012!

Modrijani in Čuki posneli duet

Kaj se zgodi, če svoje moči združita dve tako imenitni zasedbi, kot sta Čuki in Modrijani? To lahko slišite v novi, prav za te praznične dni posneti pesmi "Daj mi poljub". Valček, ki vas zaziblje v praznično razpoloženje je nastal za letošnjo osrednjo silvestrsko oddajo in je požel ogromno zanimanja še preden je prišel v javnost, saj gre za sodelovanje dveh ansamblov, ki sta pustili velik pečat s svojim delom. Avtor pesmi Jože Potrebuješ nam je zaupal, da je že med nastajanjem pesmi kar slišal in celo videl, kako s svojima razpoznavnima tenorjema zazvenita Rok Švab in Jernej Tozon. Zanimivost je tudi ta, da je to prva narodnozabavna pesem, ki so jo Čuki posneli odkar je pri njih pevec Jernej, ki pa je, kot je vsem že znano, sin legendarnega pevca in glasbenega producenta Tomaža Tozona, ki ga tudi člani ansambla Modrijani izredno cenijo. Nad pesmijo "Daj mi poljub" je tudi Tomaž Tozon zelo navdušen, še posebej nad oktetovskim zvenom obeh zasedb.
Tudi sicer gre med ansambloma za veliko medsebojno spoštovanje. Jože dodaja :" Modrijane spremljam od vsega začetka in prevzela me je neverjetna predanost in ljubezen do domače glasbe, uživam ko jih poslušam, še bolj pa , ko jih gledam na odru. Odkar pa smo v studiu snemali skupno pesem, sem navdušen nad glasbenim občutkom in znanjem vseh štirih članov. Najbolj pa me je navdušilo njihovo medsebojno prijateljstvo in Franjo, Blaž, Rok in Peter so fantje, ki so domačo pesem z mladostnim zanosom naredili še popularnejšo." Blaž Švab: "Modrijani smo Čuke spremljali že, ko še nismo bili Modrijani. Njihove pesmi smo kot otroci prepevali na šolskih plesih, Rok pa je s pesmijo Zanzibar celo nastopal na karaokah. Zagotovo so Čuki ob nekaterih mladih ansamblih pomagali narodnozabavni glasbi vrniti nekdanji ugled in na veselice privabiti mlajše občinstvo. Njihov profesionalen pristop na vsakem koraku in garancija za dober žur, sta zgled tudi Modrijanom. Da bo pesem, ki je bila sicer posneta v studiu Boštjana Grabnarja in studiu Matjaža Vlašiča res velika uspešnica, je bilo videti že med snemanjem pesmi, saj so si jo prepevali vsi, ki so jo slišali, sploh pa po predstavitvi v oddaji Na zdravje!, kjer so jo vsi obiskovalci že prepevali z njimi. Za omenjeno pesem bodo posneli tudi videospot, ki bo prav tako praznično obarvan, v eni od koč, kot poje pesem. Kljub obilici nastopov fantje obljubljajo, da ga bomo gledalci lahko videli že letos. V Novo leto bodo Modrijani skupaj s svojimi oboževalci lahko skočili v Zagorju, Čuki pa na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Modrijani in Čuki - Daj mi poljub
Flash content.


Zimske radosti Mladih godcev

Na prvi sneg in zimske radosti nestrpno čakajo tudi Mladi Godci. Celo tako, da so posneli novo polko z naslovom "Zimske radosti", ki jo lahko poslušate na naši spletni strani in je kot nalašč za hladne zimske dni, ki nas čakajo.Tokrat je melodijo napisal Modrijan Rok Švab, besedilo pa je delo mentorja Mladih godcev, Bogdana Marolta. Na snemanje so se odpravili v ribniško dolino, k odličnemu producentu Tadeju Miheliču.
Z omenjeno skladbo se bodo fantje že predstavili v oddaji Na zdravje. Mladi Godci tako pridno ustvarjajo in snemajo zadnje skladbe za prihajajoči projekt, ki bo že tretji po vrsti, na katerem se obeta veliko zanimive in dobre glasbe.
Predajte se zimskim radostim skupaj z Mladimi Godci!

Mladi godci - Zimske radosti
Flash content.


Petkin prvenec

Odlična kvintetovska zasedba Petka je izdala svoj glasbeni prvenec z naslovom "Muzike na svetu nič ne ustavi".
Pet fantov, ki sestavljajo ansambel skupaj delujejo že dobra tri leta, sedež pa imajo v Šentjurju pri Celju.
V kratkem času so naredili veliko, saj so poleg zgoščenke posneli še dva videospota, nastopili na festivalih in tudi nagrade jim niso tuja stvar. Na festivalu Graška Gora poje in igra 2011 so prejeli zlatega pastirčka in naziv Absolutni zmagovalec festivala, na festivalu kvintetov si je njihov basist Aleš Švab priigral naziv za najboljšega baritonista festivala, nase pa so opozorili tudi na festivalu Slovenska polka in valček.
Ker so nekateri člani ansambla v sorodstvenih vezeh z Modrijani, so jim slednji dovolili posneti priredbo njihove skladbe »Ko rožce ji bom sadil« seveda v kvintetovski izvedbi.
Ansambel je kljub dobri zasedenosti našel čas za promocijo svoje nove zgoščenke, koncert pa so poimenovali kar Petkina nedelja.
Športna dvorana Hruševec v Šentjurju je minulo nedeljo odmevala v ritmih narodno zabavne glasbe. V svojo družbo so na oder povabili Modrijane, Vesele svate, Ansambel Braneta Klavžarja, Šentjurske muzikante, Pihalni orkester Šentjur in simpatično Natalijo Verboten. Skupaj s svojimi glasbenimi prijatelji pa so fantje le še potrdili dejstvo iz naslovne skladbe zgoščenke, saj so veliko športno dvorano napolnili do zadnjega kotička!
Več o obetavnem ansamblu pa si lahko preberete na njihovi spletni strani www.5ka.si.

Vihar izdal nov projekt

Pri naši založbi je izšla nova zgoščenka Ansambla VIHAR z naslovom NE PRIMERJAJ ME Z NJO.
Ansambel Vihar je praznoval peto obletnico delovanja in ob tej priložnost pripravil zgoščenko z odličnimi vižami. Ob rojstvu druge zgoščenke so pripravili tudi promocijski koncert, ki je bil 20. novembra v športni dvorani v Pamečah pri Slovenj Gradcu.
Na koncertu so zaikrale skladbe z nove zgoščenke, ki so jih predstavili tudi že na raznih festivalih narodnozabavne glasbe, med njimi tudi dva zelo uspešna valčka "Dobro mi gre" in "Ne primerjaj me z njo".
Valček z naslovom »Dobro mi gre« je bil na festivalu Vurberk 2011 izbran za najboljšo skladbo po mnenju radijskih postaj ansambel pa je prejel tudi zlatega zmaja – najvišjo nagrado festivala. Pod avtorstva skladb na zgoščenki pa sta največkrat podpisana Romana Cafuta in Brane Klavžar.
Več o ansamblu Vihar si lahko preberete na njihovi spletni strani: www.vihar.si.

Spev za godca

Znano je, da so člani ansambla Spev veliki oboževalci Slakove glasbe in njeni odlični interpreti.
Kmalo po smrti Lojzeta Slaka je Spevovce obiskal Slavko Podboj in jim predstavil besedilo, ki govori o godcu Slaku. Fantom je bilo besedilo neizmerno všeč in odločili so se, da bodo njihovemu vzorniku v spomin posneli skladbo.
Ustvarjanje glasbe so zaupali Tinetu Lesjaku, studijski del pa so opravili v Studiu Metulj, s producentom Markom Pezidircem.
Spev je skladbo premireno predstavil na njihovem tradicionalnem koncertu v Vinski Gori, kjer so obiskovalci pokazali neizmerno mero navdušenja nad skladbo.

Spev - Spev ta godca
Flash content.


Mladi godci z novim videospotom

Mladi godci so za najnovejšo polko "Ne boš mi govorila", ki je bila nagrajena z drugim mestov na festivalu Loborfest 2011, z ekipo TV Veseljak posneli videospot. Snemanje je potekalo na raznih lokacijah v okolici Horjula, kjer je tudi sedež ansambla.
S skladbo in videospotom napovedujejo izid njihovega trejega albuma.

Vikend prvo zgoščenko posvetil Vinski Gori

Pri naši založbi nadaljujemo z izdajami glasbenih projektov mladih in obetavnih ansamblov. Pravkar smo izdali prvo zgoščenko ANSAMBLA VIKEND z naslovom TEBI, VINSKA GORA.
Ansambel Vikend prihaja iz Vinske Gore in prav zato je tudi nastala skladba »Tebi, Vinska Gora«, po kateri nosi naslov tudi njihova prva zgoščenka.
Promocijo prve zgoščenke so pripravili, kje drugje, kot v domačem kraju Vinska Gora. Ob navzočnosti številnih glasbenih gostov jim je uspelo napolniti dvorano do zadnjega kotička.
Ansambel je v zadnjem času pogostokrat opozoril nase na raznih festivalih narodnozabavne glasbe. Tako so na festivalu v Dolenjskih Toplicah osvojili 3. nagrado strokovne komisije, naslovna skladba pa je bila nagrajena za najboljšo instrumentalno izvedbo. Bili so najboljši debitanti na festivalu Števerjan 2010, na festivalu na Debelem hribu pa so prejeli 3. nagrado strokovne komisije. Na festivalu Graška Gora 2010 so osvojili prvo nagrado občinstva, na kar so še posebej ponosni.
Rajko Petek, vodja ansambla, ter Miha Volk, Miha Lesjak in Peter Osetič so za novo zgoščenko posneli dvanajst skladb in videospot za skladbo »Izgubil sem vse«, ki se prav tako nahaja na njihovem glasbenem prvencu.
Več o mladem obetavnem ansamblu pa si lahko preberete na njihovi spletni strani: www.ansambelvikend.si.

Izšla težko pričakovana zgoščenka Naveze

Pri naši založbi je izšla druga zgoščenka ANSAMBLA NAVEZA z naslovom FANT ŠTEVILKA TRI.
Fantje Ansambla Naveza so z naslovno skladbo »Fant številka tri«, katere avtorja sta Rok Švab in Vera Šolinc, nastopili na festivalu Slovenska polka in valček 2011 in si priborili tretje mesto po telefonskem glasovanju. Skladbi »Če v moji posteljci boš spala« in »Zjutraj« pa sta jim na festivalu Vurberk prinesli kar tri nagrade.
Nova zgoščenka prinaša devet novih polk in valčkov ter dva videospota za skladbi »Pa naj ji bo » in »Fant številka tri«.
30. septembra je Naveza z gosti Modrijani, Akordi, Pajdaši, Vrtom, Veritas ter drugimi v Športni dvorani Slovenj Gradec pripravila promocijski koncert. Dvorana je pokala po šivih in domačini pravijo, da ne pomnijo, kdaj je bilo nazadnje toliko ljudi na kakšnem koncertu v njihovi dvorani.
Več o ansamblu Naveza si lahko preberete na spletu www.ansambelnaveza.si.

Nova uspešnica Ans. Petra Finka

Peter Fink je s svojim ansamblom še enkrat dokazal, da so skupaj z ansamblom pravi glasbeni mojstri, ki ustvarjajo uspešnico za uspešnico. V teh dneh se na radijskih postajah pospešeno vrti njihova najnoveša skladba z naslovom "Tudi ko spiš". Gre za valček, ki ga je v celoti ustvaril Peter Fink, svoj pečat pa mu je s svojim čudovitim in prepoznavnim glasom dodala pevka Urška Klobučar.
V letošnjem letu namerava ansambel posneti še nekaj pesmi in proti koncu leta izdati nov album, na katerem bosta tudi uspešnici noveješega datuma "Nocoj še zadnjič bom prišel" in "Nikdar me ne boš poljubil".
Več o ansamblu, ki bo prihodnje leto praznoval 20 let uspešnega dela, najdete na spletni strani ansambal www.peterfink.si.

Ans. Petra Finka - Tudi ko spiš
Flash content.


Spev posnel novo skladbo

Skupina Spev je v teh vročih poletnih dneh v studiu Metulj, pri znanem producentu Marku Pezdircu, posnela novo, svežo priredbo dalmatinske pesmi Ružo moja.
Slovensko besedilo je za Spev-ovce spisala Tanja Žagar in jo naslovila Roža moja, glasbo je napisal Dubravko Šimek, za aranžma pa je poskrbel Marko Pezdirc.
V prihodnjih dneh bodo posneli še videospot in verjamemo, da vas bo tale dalmatinski melos spomnil na lepo preživet letošnji dopust ter vam dal energije in novih moči za uspešen skok v jesen.

Spev - Roža moja
Flash content.


Zavrtimo se z Ans. Saša Avsenika

Vsem ljubiteljem Avsenikove glasbe sporočamo fantastično novico, da je pri naši založbo izšla nova in težko pričakovana zgoščenka ANSAMBLA SAŠA AVSENIKA z naslovom ZAVRTIMO SE.
Naj Vam zaupamo zgodbo glede naslovne skladbe: Valček z naslovom Zavrtimo se, je star približno 40 let. Brata Avsenik sta ga ustvarila za Ansambel bratov Avsenik, vendar ga oni niso nikoli posneli in izdali. Vilko Ovsenik ga je pred pol leta odkril med pregledovanjem svojega arhiva, napisal priredbo, Ansambel Saša Avsenika pa je to tudi posnel.
Poleg te skladbe lahko na zgoščenki prisluhnete še ostalim poskočnim polkam, nežnim in umirjenim valčkom, dvema skladbama posnetima z Gregom Avsenikom ter romantičnem ritemu begina z naslovom »Ti si lepša od najlepše«.
Več o ansamblu, nastopih si lahko preberete na spletu www.saso-avsenik.com.

Akordi veliki zmagovalci Ptujskega festivala

Za uspešno izdajo zgoščenke z naslovom »Hočeš, nočeš« in odlično vokalno skladbo »Ruža crvena« so si Akordi na festivalu Ptuj 2011 priigrali in pripeli kar tri nagrade.
Strokovna komisija jih je izbrala za najboljši ansambel med ostalimi zasedbami, za kar so prejeli kipec Orfeja.
Radijski poslušalci in televizijski gledalci so največ glasov namenili prav njihovem valčku z naslovom »Akordi ljubezni« avtorjev Braneta Klavžarja in Jožeta Galiča, drugo mesto pa je zasedla njihova polka z naslovom »Žejen sem njene ljubezni« za katero je glasbo in aranžma napisal Rok Švab, besedilo pa Fanika Požek.
Poleg tega so prejeli še nagrado občinstva, ki je za njih glasovalo na dvorišču Minoritskega samostana.
Več o ansamblu si lahko preberete na spletu: www.akordi.si.

Akordi - Akordi ljubezni
Flash content.


Ans. Saša Avsenika pri naši založbi

Pred kratkim je Ans. Saša Avsenika podpisal pogodbo o dolgoročnem sodelovanju z našo založbo.
Ansambel je bil ustanovljen leta 2008, ko se je vnuk legendarnega Slavka Avsenika odločil, da preide iz ljubiteljskega preigravanja atovih polk in valčkov na resno ustvarjanje. Okoli sebe je zbral glasbene prijatelje, ki so imeli podobno željo kot on – preigravati Avsenikove skladbe po koncertih doma in v tujini. Prvič so resneje opozorili nase novembra 2009, ko so se predstavili v znani oddaji Musikantenstadl ali po naše Senik godcev. Danes so, poleg vodje Saša Avsenika na harmoniki, v zasedbi še basist Aleš Jurman, kitarist Matic Plevel, trobentač Jan Tamše, klarinetist Tomaž Zevnik, pevec Dejan Zupan, kot zadnja pa se je ansamblu decembra 2010 pridružila pevka Sandra Križan.
Melodije za ansambel ustvarjata Slavko in Vilko Avsenik, ki sta po 20 letnem premoru zopet združila moči na glasbenem področju. Večino tekstov napiše Ivan Sivec, nekaj pa tudi Tone Fornezzi – Tof in Bernard Miklavc. Ansambel je do sedaj sodeloval že na večini uglednejših televizijskih in radijskih oddajah doma in v tujini. S svojimi nastopi širijo slovensko narodno zabavno glasbo tako v Sloveniji, kot tudi v Nemčiji, Avstriji, Franciji, Švici, Italiji in Belgiji. Ansamblu se občasno na odrih pridruži tudi Sašotov oče, virtuoz na kitari Grega Avsenik, ki je z ansamblom posnel tudi dve skladbi, ki jih boste lahko slišali na novi zgoščenki z naslovom ZAVRTIMO SE. Na zgoščenki, ki je že v izdelavi je 12 skladb od teh so le štiri znane Avsenikove priredbe.
Za pokušino vam predstavljamo novo skladbo z naslovom POD BOROVČKI PRED ŠOTORČKI, za katero sta glasbo napisala Slavko in Vilko Avsenik, besedilo pa Bernard Miklavc.
Več o ansamblu si lahko preberete na spletu www.saso-avsenik.com.

Ans. Saša Avsenika - Pod borovčki pred šotorčki
Flash content.


Kje so tisti mladi fantje

Peta pesem je že od nekdaj povezovala Slovence kot le malokatera druga stvar. Tudi Modrijane že od začetka delovanja pristno povezuje prav ljubezen do večglasnega petja. V veliko veselje nam je, ko zaslišimo spontano petje domačih pesmi med ljudmi na praznovanjih ali po veselicah, še posebej, če se v krog povežejo mladi fantje in ubrano zapojo. Zbiratelj ljudskega gradiva Tine Lesjak je uslišal našo prošnjo in nam posredoval prekrasno ljudsko pesem "Kje so tisti mladi fantje", ki nas je že ob prvem poslušanju besedila in melodije prevzela. Modrijani smo jo priredili in posneli za vse ljudi, ki spoštujejo in imajo radi slovensko domačo glasbo, v letu, ko naša mlada država praznuje 20. obletnico. Pesem bomo Modrijani zapeli tudi na letošnji Noči Modrijanov, ki bo v petek, 4. novembra, v celjski dvorani Golovec.

Modrijani - Kje so tisti mladi fantje
Flash content.


Spev z novim projektom

Pri naši založbi je pravkar izšla nova zgoščenka ANSAMBLA SPEV z naslovom MIRNO SANJAJ.
Letos teče deveto leto delovanja ansambla Spev, ki so s svojim delom vsekakor zadovoljni. Pravijo: »vsako leto, vsak dan je nova priložnost in če si dovolj drzen tudi nov izziv«. Spev-ovci zastavljenim ciljem vedno sledijo in jih tudi dosegajo.
Na zgoščenki ansambla Spev lahko prisluhnete štirinajstim skladbam in si ogledate videospota za skladbi »Biti knap je lep poklic« ter »Mirno sanjaj«.
Na zgoščenki je skladba z naslovom »Tvoje oči«, ki je bila lani na Bledu razglašena za Naj vižo 2010, zelo uspešna naslovna skladba »Mirno sanjaj« in tudi videospot, ki so ga fantje snemali v Piranu. Na pobudo Jožeta Skubica, avtorja skladbe, pa so posneli tudi znano uspešnico z naslovom »Ne reci nikdar«.
Ansambel Spev ima sedež v Šaleški dolini, ki je znana po Premogovniku Velenje, ki letos praznuje že 135-let. Na predlog Dr. Milana Medveda je ansambel v čast vsem velenjskim rudarjem posneli skladbi »Je knap bil moj oče« in »Biti knap je lep poklic«, ki je posneta tudi s harmonikarskim orkestrom Barbara. Na zgoščenki so tudi skladbe Lojzeta Slaka ter skladba Jožeta Burnika z naslovom »Vonj starih oljk« ter ostale nove skladbe, ki je že prava uspešnica.
Več o ansamblu si lahko preberete na spletu: www.ansambel-spev.com.

Vihar veliki zmagovalec Vurberka 2011

Ansambel Vihar je z nastopom na letošnjem Vurberškem festivalu dokazal, da postaja eden najboljših in najbolj prepoznavnih ansamblov v Sloveniji.
S skladbo "Dobro mi gre", ki jo je ustvarila Romana Cafuta, so osvojili Zlatega zmaja in nagrado radijskih postaj, ki so skladbo razglasile za najboljšo skladbo festivala.
Ženska naveza avtorice Romane Cafuta in pevke ansambla Klare Lorger je očitno pravi recept za ustvarjanje uspešnic in dosežkov, ki jih v zadnjem času žanje ansambel Vihar.
Članom ansambla in avtorici skladbe iskreno čestitamo.

Vihar - Dobro mi gre
Flash content.


Nov videospot Iskric in Novih spominov

Pred dnevi so Iskrice in Novi spomini posneli videospot za skupno pesem "Jaz hodim za njo", ki jo sicer v origininalu izvaja Ansambel Lojzeta Slaka.
Videospot je posnela ekipa TV Veseljak, in sicer v Podravju, natančneje v vinski kleti Jeruzalem - Ormož in njeni okolici.

Nov projekt Mladih godcev

Mladi godci so izdali svojo drugo zgoščenko, in sicer ob svoji peti obletnici delovanja. Zgoščenka z naslovom "5 let prijateljstva" je zelo uspešno nadaljevanje prvega projekta »Naši začetki«, ki je izšel leta 2009.
Vse skladbe na zgoščenki so avtorsko delo mentorja Bogdana Marolta in harmonikarja Igorja Osredkarja. Gre za ducat čisto novih skladb, ki v sebi nosijo jasno sporočilo in odražajo njihovo mladost in zagnanost. Poskočne in hudomušne polke gredo dobro v ušesa, valčki pa so tokrat zelo čutni. Na zgoščenki je tudi videospot, ki so ga posneli za skladbo Naša razvada.
Več o ansamblu si lahko preberete na spletu: www.mladigodci.si .

Glasbeni prvenec Janje Vogrin

Izšla je prva zgoščenka citrarke Janje Vogrin z naslovom "Ni je duše".
Janja se je igranja naučila pri Bernardi Potočnik in že hitro za tem izkusila oder in tremo. Sedaj na citre igra že 18 let. Na zgoščenki lahko prisluhnete 10. skladbam. Največkrat se pri skladbah pojavljata avtorja Miro Kobal in Slavc L. Kovačič – Spidi. Janja je nastopila kot Esmeralda v Spidijevem videospotu, nato pa so besede nanesle še na glasbo, citre in na njen glas, zato ji je ponudil pomoč kot avtor skladb.
Pesmi so bile posnete v studiu S Records in AGD »K« Miro. Ob koncu leta načrtuje svoj koncert z mnogimi glasbenimi gosti in presenečenji. Janjo lahko vidite in slišite na raznih prireditvah, presenečenjih, koncertih…
V izdelavi ima svojo spletno stran, več o Janji pa lahko najdete tudi na Facebook-u, kjer ima svoj profil.

Ans. bratov Gašperič z novo zgoščenko

Ansambel bratov Gašperič prihaja iz okolice Ptuja, natančneje iz Podvincev in deluje že od leta 1996. V klasičnem kvintetu s pevko so trije bratje Gašperič, po katerih se ansambel tudi imenuje. V času njihovega delovanja se je nabralo kar nekaj odmevnih nastopov doma in v tujini, sedaj pa so izdali tudi novo zgoščenko z naslovom »KO SE S PRIJATELJI DOBIMO«. Na zgoščenki je petnajst skladb, med njimi tudi skladba »Hands up!!!«, ki so jo posneli s skupino SKATER.
Ansambel pripravlja dobrodelni koncert ob njihovi 15. obletnici delovanja, ki ga bodo posvetili preminulemu harmonikarju Ansambla bratov Gašperič, Miranu Frešerju.
Koncert bo 8. aprila v Večnamenski dvorani v Markovcih pri Ptuju, s pričetkom ob 19. uri z mnogimi znanimi gosti.
Več o ansamblu si lahko preberete na www.ansambelbratovgasperic.com .

Zlata plaketa za Ans. Braneta Klavžarja

Na poslovilnem koncertu Ansambla Braneta Klavžarja, ki ga je ob svoji 30 letnici delovanja in izdaji nove zgoščenke z naslovom Imej me rada pripravil v dvorani Tri lilije v Laškem, je bila podeljena zlata plaketa.
Ansambel Braneta Klavžarja je vse od svojega začetka veljal za odličen sestav. Trdo delo in predanost slovenski narodnozabavni glasbi sta kvaliteto izvedbe vseskozi dvigovala na zavidljivo raven. Mirno lahko rečemo, da je Brane Klavžar sam in s svojim ansamblom postavil nove kriterije v kvaliteti ustvarjanja in izvedbe slovenske narodnozabavne glasbe.
Glasbeni opus Braneta Klavžarja, ki obsega preko 400 skladb, ki jih je ustvaril za svoj ansambel in druge izvajalce, je pravi zaklad slovenske glasbene kulture.
Zato mu je naša založniška hiša podelila ZLATO PLAKETO za neprecenljiv doprinos slovenski narodnozabavni glasbi.

Nov album Novih spominov

Lanskoletni zmagovalci najprestižnejšega festivala slovenske narodnozabavne glasbe Novi spomini so ob svoji peti obletnici delovanja izdali novo zgoščenko, ki nosi naslov po skladbi, s katero so zmagali na SPV Fičfirič.
Na zgoščenki lahko prisluhnete devetim skladbam in si ogledate dva videospota. Med skladbami je tudi priredba Slakove Jaz hodim za njo, ki so jo posneli skupaj z Iskricami, v živo pa se bodo z njo prvič predstavili na koncertu v Novem mestu.
Več o Novih spominih in zgoščenki si lahko preberete na spletni strani www.novispomini.si.

Zadnja zgoščenka Ansambla Braneta Klavžarja

Izšel je zadnji projekt odličnega Ansambla Braneta Klavžarja, ki v tej zasedbi zaključuje svojo skupno glsabeno pot. Ob 30. obletnici delovanja in slovesu je izšla zgoščenka z naslovom Imej me rada.
Na zgoščenki se kot glavni gost skladbe Žlahtna je slovenska kri predstavlja Boris Kopitar. Kar pri dveh skladbah pa sta sodelovala tudi njihova osebna prijatelja Brigita Vrhovnik-Dorič in Boštjan Dorič. Dodali pa so še dva videospota in sicer za naslovno skladbo in za skladbo Drobna prevara.
Ansambel pripravlja svoj velik poslovilni koncert 18. februarja v dvorani Tri lilije v Laškem z gosti, s katerimi so prepotovali to glasbeno pot.
Več o ansamblu in zgoščenki si lahko preberete na spletni strani www.klavzar.com.

Solo projekt Braneta Klavžarja

Izšlel je tudi samostojni projekt odličnega harmonikarja in avtorja glasbe Braneta Klavžarja z naslovom S harmoniko čez Kozjansko, na katerem je sedemnajst odličnih instrumentalnih skladb, posnetih skupaj z njegovimi glasabenimi prijatelji.
Jože Galič je zgoščenki na pot napisal naslednje misli: »Noč za nočjo piše srce melodije, čustva lahno v glasbo sanjavo prelije,« sem pred leti zapisal v enem najlepših Klavžarjevih valčkov. Naj bo noč ali dan, s Prevorja, kjer je Brane preživel svoja prva leta življenja in druženja z glasbo, se daleč vidi – tako in drugače! In na štajerskem podeželju domuje toliko veselja, ki prešerno vriska iz poskočnih polk tega odličnega godca, da bi bil greh, če ga ne bi v več desetletjih razdal še številnim poslušalcem po drugih koncih Slovenije in tudi po tujih deželah!
Brane Klavžar, vzornik številnih mladih harmonikarjev, zdaj že nekaj let domuje v Rifengozdu, v neposrednem stiku z naravo in preprostimi, iskrenimi ljudmi, ki so, kot rad reče, njegov največji navdih pri ustvarjanju novih viž. Zdi se, da še posebej uživa, ko jih na plošči, na koncertnem odru ali pa na čisto preprosti domači zabavi igra s svojimi glasbenimi prijatelji. Takrat se ura zanj in za vse okrog njega kar ustavi. »Le zaigraj še, naš godec sanjavi!«

Štajerski baroni izdali novo zgoščenko

Ansambel Štajerski baroni iz Starš so pred dnevi pri naši založbi izdali svojo najnovejšo zgoščenko, ki prinaša 15 odličinih avtorskih skladb. Pri nekaterih skladbah so dodali še citre, ki jih igra pevkina mama Monika Heričko.
Ansambel deluje že 15 let. Ob obletnici delovanja ter izdaji nove zgoščenke so 23. januarja v dvorani v Staršah pripravili tudi jubilejni koncert, na katerega so povabili še vrsto znanih izvajalcev domače in zabavne glasbe.
Odlikuje jih kvalitetna instrumentalna in vokalna glasba. Dokaz za to so številne nagrade, ki so jih skozi vsa leta delovanja prejemali na najbolj prestižnih festivalih narodnozabavne in zabavne glasbe v Sloveniji.
Več o ansamblu in zgoščenki si lahko preberete na spletni strani www.stajerski-baroni.si.

Duet Novih spominov in Iskric

Novi spomini so v preteklih dneh posneli še zadnje skladbe za njihov novi album, ki bo izšel na dan koncerta Valentinovo z Novimi spomini.
Skupaj z Iskricami so posneli tudi priredbo Slakove skladbe Jaz hodim za njo, ki bo tudi na njihovi najnovejši zgoščenki, v živo pa se bodo z njo prvič predstavili na letošnjem koncertu, ki bo v nedeljo, 13. februarja, ob 17. uri v Športni dvorani Marof v Novem mestu.
Poleg Iskric so v goste povabili še Modrijane, ansambel Roka Žlindre, Slovenske zvoke, Spev, Fantje s Praprotna in Špelo Grošelj. Program bo povezoval Silvester Polak, za humor bo pa poskrbela Mama Manka.

Novi spomini & Iskrice - Jaz hodim za njo
Flash content.


Slovenski zvoki s prav posebnim projektom

Ob 11. obletnici delovanja je ansambel Slovenski zvoki izdal prav poseben projekt z naslovom »Koncert ob 10. obletnici delovanja – v živo; knjižica 11 let ansambla«. Gre za zgoščenko s skladbami v živo, ki so jih izvajali na koncertu ob 11. letnici delovanja, in knjigo, v kateri vodja ansambla Bojan Lugarič na več kot štiridesetih straneh predstavlja ansambel skozi vsa ta leta delovanja.
Več o ansamblu si lahko preberete na njihovi spletni strani www.slovenskizvoki.com.

Odlična prodaja Modrijanov

Najnovejša zgoščenka Modrijanov "Na stare lepe čase" je še vedno prodajni hit med narodnozabavnimi projekti, saj se je v zadnjem tednu ponovno uvrstila na lestvico SLO TOP 30.
Pravi prodajni hit je zgoščenka tudi v CD Marketu na Golica TV, kjer so v enem tednu prodali preko 500 zgoščenk in preko 500 DVD-jev Noč Modrijanov 2010.
Tako Modrijani ponovno dokazujejo, da so ustvarili odličen izdelek, ki si ga mnogi Slovenci in Slovenke želijo imeti v svoji zbirki zgoščenk kot original.
Modrijanom iskreno čestitamo, vsem vam pa se zahvaljujemo za nakup zgoščenke in DVD-ja.

Voščilo

Božični dogodki
nam vsem sporočajo,
da je življenje nekaj dragocenega
in da moramo
iz njega narediti
nekaj lepega.

Želimo Vam, da bi doživeli sporočilo božične noči in da bi v letu 2011 naredili čimveč lepega zase in za ljudi okoli sebe.

Glasbeni prvenec Alenčic

Dekliška skupina Alenčice, ki izvaja predvsem sodobno krščansko duhovno glasbo, je izdala svoj glasbeni prvenec z naslovom Odprimo svoja srca...
Članice skupine prihajajo iz Gorenja nad Zrečami. Začetki njhovega ustvarjanja segajo že precej let nazaj, pod vodstvom sedanje vodje Alenke Flis pa delujejo že dobrih 10 let.
Prepevajo predvsem pri cerkvenih obredih, tako mašah, kakor tudi pri porokah in krstih. Videti pa jih je tudi na raznih drugih prireditvah na Zreškem koncu in drugo po Sloveniji.
Vse pesmi za njihovo prvo zgoščenko, tako besedila, glasbo, kakor tudi aranžmaje, je ustvarila vodja skupine Alenka Flis.

Spev ima naj vižo 2010

Na prireditvi Naj viža 2010, ki sta jo v Festivalni dvorani Bled organizirala Prvi program Radia Slovenija, v sodelovanju s Turizmom Bled, je ansamblu Spev ponovno uspelo dokazati, da imajo izvrstne viže, saj je bila njihova skladba "Tvoje oči" razglašena za Naj vižo 2010. Na drugo mesto so se uvrstili Modrijani s skladbo "Ko pride jesen".
Prav tako so na prireditvi z mesečnimi zmagovalnimi skladbami nastopili še 4 ansambli, ki delujejo pod okriljem naše založbe: Zaka pa ne, Novi spomini, Slovenski zvoki in Naveza. V revialnem delu pa so nastopili lanski zmagovalci Tapravi faloti.

Dva nova videospota Novih spominov

Novi spomini so pred časom posneli dva nova videospota za skladbi "Tisti dan" in "Srečen". Za obe skladbi je melodija prispeval Peter Fink, besedili pa sta delo Darinke Kovač in Mateja Kocjančiča. Videospote so posneli z ekipo TV Golice.
Skladba "Srečen" bo izšla tudi na novem albumu, ki bo prišel na prodajne police v mesecu februarju 2011.

Naj viža 2010

Prvi program Radia Slovenija, v sodelovanju s Turizmom Bled, prireja zaključno prireditev Najlepša viža 2010, ki bo 4. decembra ob 20.00 v Festivalni dvorani Bled. Nastopilo bo dvanajst ansamblov narodnozabavne glasbe z dvanajstimi zmagovalnimi skladbami mesečnih izborov za najlepšo vižo, med katerimi je kar polovica tistih, ki delujejo pod okriljem naše založniške hiše. To so: Zaka pa ne, Spev, Novi spomini, Slovenski zvoki, Naveza in Modrijani.
Na začetku prireditve bo nastopil še en ansambe, ki sodeluje z nami, in sicer Tapravi faloti, ki je s skladbo Mladosti ne dam postal zmagovalec Najlepše viže 2009.
Neposredni prenos prireditve bo na pprvem programu Radia Slovenija. Finalni izbor Najlepše viže leta sodi v projekt Prvega programa »Slovenska glasba je okej. Povej naprej!«

Spev vabi na tradicionalni koncert v Vinsko Goro

Ansambel Spev tudi letos vabi na tradicionalni koncert, ki bo ta petek, 19.11.2010, v Vinski Gori, s pričetkom ob 19. uri. Na prireditvi, ki jo bo povezoval Franci Podbrežnik - Solčavski, bodo nastopili še Prifarski muzikanti, Alpski kvintet, Malibu, Harmonikarski orkester Barbara in Rudarski oktet.

Preden pa se udeležite koncerta, kjer zagotovo ne bo manjkalo dobre glasbe, pa si oglejte še najnovejši videospot ansambla Spev, ki so ga pred kratkim posneli za nekoliko drugačno skladbo, kot smo vajeni pri njih, balado Mirno sanjaj.

Zlati Modrijani prisegajo na stare, lepe čase

Izšel je težko pričakovani album priljubljenih Modrijanov z naslovom Na stare lepe čase. Z albumom in tradicionalno Nočjo Modrijanov so ljubljenci občinstva obeležili svojo 10 letnico delovanja.
Album prinaša 11 skladb, med katerimi je tudi duet z damo slovenske popevke, gospo Eldo Viler. Klic srca, tako je naslov njihove skupne skladbe, je v Dvorani Golovec v Celju dvignil temparaturo do vrhunca.
Kot avtorji glasbe se na najnovejši zgoščenki Modrijanov predstavlajo Rok Švab, Brane Klavžar, Tine Lesjak, Jože Burnik, Franc Šegovc in Franc Kramer, besedila pa so ustvarili Franci Smrekar, Ivan Sivec, Vera Šolinc, Jože Galič, Neža Maurer in drugi.
Na slavju v Celju je bila Modrijanom s strani naže založniške hiše podeljena tudi zlata plošča za projekt Poljub pod pajčolanom.

Glasbeni prvenec Akordov

Izšla je prva zgoščenka zelo uspešnega ansambla Akordi. Zgoščenka nosi naslov »Hočeš, nočeš« po skladbi, s katero so postali tudi absolutni zmagovalci festivala Vurberk 2010. Na zgoščenki je enajst skladb in dva videospota. Za večino skladb je avtor glasbe in aranžmajev Rok Švab, pisci besedil pa so sami priznani avtorji. Ker znajo fantje tudi lepo peti, kar potrjuje tudi Korenova plaketa na Ptujskem festivalu, pa so posneli tudi eno ljudsko pesem v "a cappella" izvedbi.
Zgoščenko bodo predstavili na koncertu z naslovom "Večer z Akordi", ki bo 29. oktobra 2010, ob 19. uri v športno dvorano Skala v Pivki.
Poleg Akordov bodo nastopili še Ansambel Braneta Klavžarja, Fantje z vseh vetrov, Ansambel Hram, Iskrice, Modrijani, Novi spomini, Ansambel Pogum in Okrogli muzikanti. Prireditev bosta vodila Nataša Tič Ralijan (Ana Liza) in Aleš Brlan.
Več o ansamblu si lahko prebereta na spletni strani www.akordi.si.

Duo DE-KA posnel prvo zgoščenko

Pred dnevi sta prvo zgoščenko izdala obetavna glsbenika Denis in Katja, ki veselo prepevata in igrata pod imenom DUO DE-KA. Zgoščenko z naslovom »Mama« sta posnela v Studiu Slovenski zvoki, v Rogaški Slatini, od koder tudi prihajata.
Na njuni prvi zgoščenki je dvanajst skladb, med katerimi so tudi tri Avsenikove viže. Denis, ki odlično igra klavirsko in diatonično harmoniko, je namreč velik ljubitelj Avsenikove glasbe. Udeležil se je že tudi večih tekmovanj za harmoniko in osvojil visoka priznanja. Katja v duetu igra kitara in prepeva skupaj z Denisom.

Klic srca in Noč Modrijanov

Modrijani so bili v teh jesenskih dneh deležni posebne časti. Z damo slovenske popevke Eldo Viler so namreč preživeli nekaj nepozabnih glasbenih uric na vajah in snemanju novega valčka z naslovom Klic srca, avtorjev Francija Smrekarja in Tineta Lesjaka. Pesem je več let čakala na pravi glas. "Kot bi čakali drug na drugega ... Večglasno petje se je tako zlilo z Eldinim žametnim glasom, da je tudi nam ob zapeti pesmi zaigralo srce." so po snemanju povedali Modrijani.

Pesem bo tudi na novi plošči, ki bo izšla na dan njihovega praznovanja, ki bo v petek, 5. novembra. Ob praznovanju desete obletnice in nove zgoščenke pripravljajo Modrijani v celjski dvorani Golovec velik gala koncert s številnimi izvajalci. Nastopili bodo: Ansambel Spev, Ansambel Saša Avsenika, Ansambel bratov Poljanšek, Pogum, Jože Burnik, Mladi Dolenjci, Elda Viler, Ansambel Braneta Klavžarja, Oto Pestner, Iskrice, Naveza, Ansambel Akordi, Ansambel Petka, Ansambel Vrt, Vitezi Celjski, Pihalna godba Laško, MEPZ Svoboda Šoštanj in Otroški pevski zbor RTV Slovenija. Program bo povezoval Andrej Hofer. Modrijani obljubljajo tudi številna presenečenja.

Vstopnice za koncert lahko rezervirate na telefonski številki: 041/745-619.

MODRIJANI & ELDA VILER - Klic srca
Flash content.


Zaka´ pa ne na Narečni popevki

Skupno Zaka´ pa ne je nastopila na letošnji Narečni popevki v Mariboru in po izboru poslušalcev in gledalcev zasedla 2. mesto.

Skladba "Mlejku" je delo Alenke Pristov, aranžma pa je ustvaril Primoz Grašič. Člani zasedbe pravijo, da je bil nastop na Narečni popevki enkratna izkušnja in da so zelo veseli pozitivnega odziva gledalcev in poslušalcev.

Za festivalsko zkladbo nameravajo v kratkem posneti še videospot.

Zaka' pa ne - Mlejku
Flash content.


Nov videospot Jurčkov

Jurčki so pred dnevi posneli svoj najnovejši videospot za skladbo "Čas". Snemali so z ekipo TV Golica.

Samostojni projekt Bojana Lugariča

Izšel je prvi samostojni projekt Bojana Lugariča z naslovom "Glasba je največja govorica sveta". Bojan Lugarič, ki prihaja iz Rogaške Slatine poznamo sicer kot vodja ansambla Slovenski zvoki.

Vse inštrumente in vokale za novi projekt je posnel sam, razen harmonike, ki mu jo je odigral njegov bratranec Andrej Toplišek, harmonikar pri ansamblu Okrogli muzikanti. Skladbe pa so bile posnete v Bojanovem studiu v Rogaški Slatini.

Zgoščenka prinaša enajst polk in valčkov, skoraj vse pa so Bojanove avtorske skladbe.

Nova sezona

Na vaše male zaslone tudi v tem letu prihaja narodnozabavna oddaja Z Mojco po domače, ki nastaja v sodelovanju naše založniške hiše in TV RTS. Rdeča nit oddaje ostajajo kvalitetni narodnozabavni videospoti. Vloga urednice in voditeljice bo še vedno v rokah simpatične Mojce Polh Budja, ki to delo opravlja več kot odlično.

Mojca bo v vsaki izmed oddaj gostila kakšnega zanimivega gosta, vam izpolnjevala glasbene želje in zastavljala nagradna vprašanja, gledalci pa boste s svojimi glasovi krojili narodnozabavno lestvico.

Oddajo si lahko odslej premierno ogledate vsako soboto ob 20.00 na televizijah RTS, Vaš kanal in TV Primorka. Več o sami oddaji najdete na spletni strani Televizije RTS - www.rts.si/oddaja/10

Mladi godci imajo nov videospot

Pretekli teden je ansambel Mladi Godci posnel čisto nov videospot za hudomušno in poskočno polko z naslovom "Naša razvada".

Videospot je posnela ekipa Studia Viba, scenarij in režija pa sta delo mentorja ansambla Bogdana Marolta. Snemali so na Dolenjskem, v zidanici gospoda Jožeta Veneta.

Akordi in Iskrice blesteli na Ptuju

Dve mladi in odlični zasedbi, ki v zadnjem času pobirata nagrade na vseh festivalih, ki se jih udeležita, Akordi in Iskrice, sta blestel tudi na 41. slovenskem festivalu domače zabavne glasbe "Ptuj 2010".

Akordi so osvojili Korenovo plaketo za najboljšo vokalno zasebo in nagrado za najboljši ansambel po izboru občinstva, Iskrice pa so spet prepričale strokovno komisijo, saj jih je razglasila za najboljši ansambel med ostalimi zsedbami in jim podelila Orfeja.

Obema ansambloma iskreno čestitamo!

Glasbeni prvenec Zdomarjev

Ansambel Zdomarji iz Ribnice, ki ga sestavljajo trije postavni fantje, je izdal svoj glasbeni prvenec z naslovom "Glasba je moje življenje".

Zgoščenka, ki je bila posneta v Studiu Mihelič v Sodražici, prinaša 14 novih viž. Promocijo zgoščenke bodo Zdomarji pripravili v petek, 20. avgusta v Ribniškem gradu.

Ans. Petra Finka z dvema novima videospotoma

Ans. Petra Finka je pred kratkim posnel dva nova videospota za skladbi "Nocoj še zadnjič bom prišel" in "Nikdar me ne boš poljubil".

Snemanje je potekalo v domačem okolju na Dolenjskem, in sicer na gradu Žužemberk, v Soteski, nekaj kadrov pa je bilo posnetih tudi na Cerovci pri Dolenjskih Toplicah. Snemali so z ekipo TV Golica.Videospot za Fičfirič

Novi spomini, letošnji zmagovalci Slovenske polke in valčka, so z ekipo TV Slovenija posneli videospot za zmagovalno skladbo z naslovom Fičfirič.

Nacionalna TV je videospot premierno predstavila že meseca junija.

Poletna veselica

Izšla je nova kompilacija z naslovom Poletna veselica, ki prinaša 24 polk in valčkov najboljših in najbolj priljubljenih narodnozabavnih ansamblov v Sloveniji.

Na zgoščenki boste našli nekaj čisto novih viž in nekaj velikih uspešnic zadnjega časa. Tako boste lahko prisluhnili zmagovalni skladbi Novih spominov s festivala Slovenska polka in valček »Fičfirič«, Iskricam in njihovemu valčku z naslovom »Sedem let sva se ljubila«, pa tudi skladbam ansamblov Naveza, Zaka' pa ne, Vihar in Tapravi faloti, ki so prav tako nastopili na Slovenski polki in valčku 2010. Poleg skladb Modrijanov, Speva, Ans. Bitenc in Ans. Petra Finka je še vedno sveža viža Ans. Braneta Klavžarja & Borisa Kopitarja »Žlahtna je slovenska kri« ter Ans. Akordi »Vzemi moje sanje«. Z uspešnicami pa se predstavljajo še ansambli Gorski Cvet, Slovenski zvoki, Fantje izpod Rogle, Mitja kvintet, Mladi godci, Ans. Čepon, Družinski trio Pogladič, Malibu, Jurčki, Dinamika ter Kurt Gärtner s prijatelji.

Poletna veselica prinaša več kot 70 minut odlične narodnozabavne glasbe, ob kateri poslušalcem zagotovo ne bo dolgčas v vročih poletnih dneh, saj je izbor skladb in izvajalcev zelo pester.

Nov videospot Zaka' pa ne

Skupina Zaka' pa ne je posnela nov videospot za valček Pridi nazaj, ki so ga prvič javno predstavili na letošnjem festivalu Slovenska polka in valček. Za skladbo in izvedbo sicer niso dobili nobene nagrade, so pa zato dobili veliko pohval, tudi od ljudi, ki v slovenski narodnozabavni glasbi nekaj pomenijo. To pa jim pomeni več kot vsaka nagrada.

Videospot so v produkciji TV Golica posneli konec meseca maja pri Lesjakovem ribniku v Miklavžu pri Taboru.

Iskrice osvojile Števerjan

Vedno bolj priljubljene in odlične Iskrice so v zbirko svojih festivalskih nagrad v nedeljo uvrstile še eno prestižno nagrado. Tokrat so bile najboljše na Števerjanskem festivalu, saj so dobile nagrado za najboljši ansambel festivala in trofejo Katoliškega društva F. B. Sedej.

V finalu sta nastopila še dva odlična ansambla, ki delujeta pod okriljem naše založbe, Vihar in Ans. Čepon. Slednji so dobili tudi nagrado za najboljši kvintet festivala.

Tako so letos še na tretjem festivalih narodnozabavne glasbe v Sloveniji Slovenska polka in valček, Vurberk in Števerjan najvišje nagrade osvojili prav izvajlci, ki delujejo pod okriljem naše založbe.

Vurberk 2010 v znamenju naših izvajalcev

19. festival narodnozabavne glasbe Slovenije - Vurberk 2010, ki je potekal v soboto, 19. junija, je bil v znamenju izvajalcev, ki delujejo pod okriljem naše založbe, saj so nagrade prejeli kar štirje ansambli, največ ansambla Akordi in Naveza.
- Zlati zmaj - Akordi
- Srebrni zmaj – Naveza
- 1. nagrada za izvedbo - Naveza
- 2. nagrada za izvedbo - Akordi
- Šifrerjeva plaketa - Naveza
- 1. nagrada za besedilo - Milan Jež - Gorski cvet "Po senu vsa dišiš"
- 3. nagrada za besedilo - Romana Cafuta - Vihar "Ne primerjaj me z njo"
- Nagrada slovenskih radijskih postaj - Vihar "Ne primerjaj me z njo"
- 1. nagrada občinstva - Akordi

V revialnem delu festivala je nastopil ansambel Spev, ki je bil v preteklih letih večkratni nagrajenec festivala Vurberk.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo. Posnetek festivala bo predvajan na TV Slovenija 2. in 9. julija ob 20.30.

Spev ima nov videospot

Ansambel Spev je sredi maja v Mozirskem gaju posnel videospot za njihovo zadnjo uspešnico Tvoje oči. Skladba, ki jo je ustvarila Irena Vrčkovnik, postaja vedno bolj zaželjena skladba na radijskih postajah in na igranjih ansambla Spev.

Snemanje videospota so zaupali ekipi TV Golica, vlogo dekleta z »žalostnimi očmi« pa nadvse simpatični Suzani, ki je v navezi s Spevovcem Markom vlogo odlično odigrala.

Ker so videospot snemali v času rednega delovanja parka, so morali biti tako Spevovci, kot snemalna ekipa izredno iznajdljivi. O dogodivščinah na snemanju so Spevovci povedali: »Morali smo zelo paziti, da se ni kakšen zaljubljen parček na sprehodom med krasnim cvetjem nehote znašel v kadru našega snemalca. To smo člani ansambla uspešno reševali s kriljenjem z rokami in z različnimi drugimi signali, kar pa je z inštrumenti v rokah in v elegantnih oblekah na trenutke delovalo najbrž komično …«

Delavne Iskrice

Iskrice so pred dnevi posnele videospot za njihovo najnovejšo skladbo »Sedem let sva se ljubila«, s katero so se aprila letos predstavile na festivalu Slovenska polka in valček. Valček, za katerega je glasbo in besedilo napisal Jože Galič, aranžma pa Jože Burnik, je bil po mnenju občinstva najlepši valček letošnjega festivala Slovenska polka in valček.

Videospot so posnele v Mozirskem Gaju z ekipo TV Golica. Režiral pa ga je Bogdan Zalokar.

Prav tako pa so Iskrice pred dnevi posnele še nemško verzijo omenjenega valčka, za katerega je besedilo napisal Martin Eichwalder in nosi naslov »Sieben Jahre voller Liebe«.

Sicer pa Iskrice preživljajo zelo delovno obdobje, saj ob vseh nastopih, ki jih imajo, še pridno vadijo in snemajo nove skladbe ter se pripravljajo na festivala Števerjan in Ptuj 2010. Iskrica Petra pa se pripravlja tudi na svoj veliki dan, ko bo obljubila večno zvestobo svojemu zaročencu Roku.

Iskrice - Sieben Jahre voller Liebe
Flash content.


Prvi videospot Naveze

Vedno bolj priljubljen ansambel Naveza je posnel svoj prvi videospot za poskočno polko z naslovom "Pa naj ji bo". S to polko, katere avtorja sta Darinka Kovač in Marjan Turk, so se predstavili tudi na letošnjem festivalu Slovenska polka in valček, kjer so po glasovanju gledalcev in poslušalcev zasedli 7. mesto.

Videospot so posneli v Botaničnem vrtu v Pivoli pri Hočah. Videospot je posnela ekipa Televizije Golica.

Modrijani z novim videospotom

Modrijani so pred dnevi na gradu Štatenberg pri Slovenski Bistrici posneli svoj najnovejši videospot, in sicer za skladbo Vila z neba. Snemali so z ekipo Televizije Golica, pod taktirko režiserja Janija Pavca.

Vlogo vile v videospotu je po izboru Modrijana Franja z veseljem odigrala simpatična Barbara Lipej. Zakaj je Franjo izbral ravno Barbaro, lahko ugibate sami. Seveda pa je Franjo tudi avtor tako glasbe, besedila, kakor tudi aranžmaja skladbe.

Ob objavi videospota so Modrijani povedali: »S celotno ekipo smo se potrudili po svojih najboljših močeh. Še posebej se je, kot že zapisano, potrudil naš Franjo, ki je izbral najlepši del videospota. Nekateri pa smo se morali potruditi za kake druge stvari, npr. za srajce, ki smo jih kupovali v različnih slovenskih mestih. Pa ne zaradi tega, ker bi jih toliko potrebovali, ampak zato, ker ni bilo pravih velikosti. Saj veste, da nekateri od nas potrebujejo malo večje številke … Kakor koli že, upamo, da vam bo naš najnovejši videoizdelek všeč in da nam bo moški del gledalcev hvaležen, da smo pri snemanju mislili tudi na njih. Za žensko občinstvo pa smo seveda poskrbeli Modrijani s svojim glasom in stasom.«

Mitja kvintet snema videospote

Mitja kvintet je uspešno pričel z novim projektom, in sicer so posneli prve tri panoramske videospote, ki so nastali na Planinskem gradu z okolico ter na Slivniškem jezeru. Do konca leta bodo posneli še kar nekaj videospotov na področju občine Šentjur pri Celju, kjer je tudi sedež ansambla. Snemali bodo v različnih letnih časih in v različnih krajih.

Mitja kvintet bo na ta način skozi Avsenikovo glasbo treh klarinetov predstavljal tudi lepote, značilnosti in znamenitosti dela Kozjanske regije. Proti koncu letošnjega leta bo izšel tudi DVD, ki bo neke vrste kolaž ansambla Mitja kvintet, Avsenikove glasbe treh klarinetov ter občine Šentjur.

Več o ansamblu in njihovem delu si lahko preberete na njihovi spletni strani www.mitjakvintet.com. Še vedno pa lahko sodelujete tudi v nagradni igri.

Vurberk 2010

Na letošnji Vurberški festival, ki bo potekal 19. junija, se je uvrstilo tudi 5 odličnih izvajalcev, ki delujejo pod okriljem naše založbe.

Neposredno so se na festival uvrstili ansambli Vihar, Prosen in Akordi. Na predizboru pa sta komisijo prepričala še ansambla Naveza in Gorski cvet.

Vsem izbrancem iskreno čestitamo in jim želimo dober nastop na festivalu.

Iskrice imajo

Iskrice so že s kar nekaj uspešnicami obogatile slovensko narodnozabavno glasbo, ker pa so si zaželele nekaj čisto svežega, so za vse generacije poslušalcev, predvsem pa za otroke, pripravile priredbo nemške super uspešnice »So a schöner Tag«- »Fliegerlied«, ki jo v originalu izvaja Donikkl.

S prijaznim dovoljenjem založbe »Rudi Schedler Musikverlag« in z velikim odobravanjem in navdušenjem nad slovensko verzijo besedila Andreasa Donauerja alias Donikkl, so Iskrice v studiu Mihelič posnele priredbo omenjene skladbe, ki v slovenščini nosi naslov EN KRASEN DAN. Prevod besedila za skladbo je naredila Tea Vindiš Marčič, priredba pa je delo Tadeja Miheliča in Mihe Goršeta.

Poskočni ritmi so namenjeni tako otrokom, kot odraslim in pravšnji za te krasne, sončne dni. Že tako živahno plesno izvedbo pa popestrijo še otroci, ki s svojimi glasovi dodajo skladbi pravo energijo.

Kmalu lahko pričakujete tudi videospot, ob katerem se boste lahko naučili tudi zanimive koreografije.

Iskrice - En krasen dan
Flash content.


Pomladna veselica

Izšla je kompilacija s kar 24 polkami in valčki najboljših in najbolj priljubljenih narodno- zabavnih ansamblov v Sloveniji.

Na zgoščenki boste našli nekaj povsem novih viž in nekaj velikih uspešnic zadnjega časa. Tako boste lahko prisluhnili novim vižam ansambla Spev – »Tvoje oči«, Ans. Braneta Klavžarja – »Imej me rada« in »Moja rojstna dolina« ter Ans. Petra Finka – »Nocoj še zadnjič bom prišel«. Z uspešnicami pa se predstavljajo ansambli Modrijani, Slovenski zvoki, Iskrice, Naveza, Fantje izpod Rogle, Novi spomini, Mitja kvintet, Zaka' pa ne, Javor in Franc Žerdoner s prijatelji.

Pomladna veselica prinaša več kot 70 minut odlične narodnozabavne glasbe, ob kateri poslušalcem zagotovo ne bo dolgčas, saj je izbor skladb in izvajalcev zelo pester.

Družinski trio Pogladič izdal album

Izšla je nova zgoščenka Družinskega tria Pogladič z naslovom Vesela mamica.

Na novi zgoščenki lahko prisluhnete dvanajstim skladbam in si ogledate videospot za naslovno skladbo albuma Vesela mamica. Videospot si lahko ogledate tudi na spodnji povezavi.

Člani družinskega ansambla so oče Franc, sin Milan in hči Mojca, ki prihajajo iz Vojnika pri Celju. Začetki ansambla segajo v leto 1995, ko so prvič uradno nastopili na regionalnem letalskem mitingu v Avstriji. V tistem času se jim je pot odprla tudi na takrat zelo cenjene in tudi še težko dostopne slovenske festivale narodnozabavne glasbe, s tem pa tudi v slovenske medije. Vse od leta 1997 so nastopili tudi na raznih festivalih: Vurberk, Kumski festival, festival Števerjan, Ptujski festival, Graška Gora poje in igra … Udeležili pa so se tudi mednarodnega glasbenenga festivalu na Nizozemskem.

Ponosni so na svoje turneje po Evropi in drugod po svetu; v času delovanja so trikrat kar obiskali Ameriko in trikrat Avstralijo. V petnajstih letih svojega sodelovanja so odigrali že skoraj 300 porok, raznih obletnic in veselic. Poleg igranja narodnozabavne in zabavne glasbe, poskrbi ansambel na svojih nastopih tudi za humor. Do sedaj so posneli že preko 50 avtorskih skladb, ki so v večini delo Franca Pogladiča.

Več o ansamblu si lahko preberete na www.trio-pogladic.com.

Nova zgoščenka Ansambla Čepon

Odlična mlada kvintetovska zasedba Ansambel Čepon, ki prihaja iz Horjula, je izdal svoj nov album, ki so ga naslovili "Za veselo družbo!"

Ansambel bo v oktobru praznoval peto obletnico delovanja. Člani ansambla so bratje Jernej, Grega in Dominik, daljna sorodnika Irena in Luka ter njihov najnovejši član David Smolnikar. Njihov mentor pa je gospod Igor Šink.

Starost članov v ansamblu je od 18 do 28 let in vsi se še glasbeno izobražujejo na različnih stopnjah. Sodelovali so tudi že na nekaterih festivalih, med katerimi velja omeniti festival v Števerjanu leta 2006, kjer so prejeli 1. nagrado občinstva. Nastopajo tako doma, kot v tujini.

Več o ansamblu si lahko preberete na www.ansambel-cepon.si .

Novi spomini veliki zmagovalci SPV 2010

Priljubljenim in odličnim Novim spominom je ponovno uspel velik met, saj so na letošnjem festivalu Slovenska polka in valček, ki je v petek, 9. aprila 2010 potekal v Marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča v Ljubljani, postali absolutni zmagovalci tega najbolj prestižnega festivala narodnozabavne glasbe v Sloveniji. S skladbo Fičfirič so osvojili nagrado za najboljšo skladbo festivala Slovenska polka in valček po mnenju občinstva (daljinsko telefonsko glasovanje) in nagrado za najboljši trio po izboru strokovne komisije.

Odlično so se uvrstile tudi simpatične Iskrice, ki so po mnenju gledalcev in poslušalcev zaigrale najlepši valček letošnjega festivala. Skupaj z Novimi spomini so se tako uvrstile v drugi krog glasovanja, kjer so za zmagovalnimi Novimi spomini zaostale zgolj za 77 glasov.

S temi dosežki oba ansambla - Novi spomini in Iskrice - dokazujeta, da sta pri poslušalcih in gledalcih izredno priljubljena in da njuna glasba seže do srca.

Na festivalu so se odlično prestavili še štrije ansambli, ki delujejo pod okriljem naše založbe: Zaka pa ne, Viha, Naveza in Tapravi faloti. Tudi oni so s svojimi uvrstitvami dokazali, da ima slovenska javnost njihovo glasbo rada, saj so jih prav tako nagradili z lepim številom glasov.

Zmagovalcem in vsem ostalim iskreno čestitamo za odličen nastop.

Modrijani prejeli srebrno ploščo

Na velikonočni ponedeljek, 5. aprila 2010, na prireditvi "Prijatelji, ostanimo prijatelji" v organizaciji Radia 94 in NTR Andreja Bratoža, so Modrijani doživeli zopet prijetno presenečenje, ki smo jim ga pripravili v Založbi VOX.

Za njihov zadnji projekt "Modrijani z gosti", so fantje prejeli srebrno ploščo, ki jim jo je podelila naša predstavnica Petra Zalokar. Voditelja prireditve pa sta jim ob tej priložnosti za nagrado podelila še velik pršut, katerega si bodo fantje, kot so dejali, pošteno razdelili.

Po prireditvi so Modrijani dejali: »Taka priznanja nam pomenijo veliko, saj tako vemo, da je naša glasba pri poslušalcih dobro sprejeta. Mi se bomo trudili še naprej in upamo, da bodo poslušalci še naprej radi kupovali naše zgoščenke in poslušali našo glasbo. Saj za to ustvarjamo in snemamo nove skladbe. Veseli smo današnje srebrne plošče, še bolj pa bomo veseli, ko bomo dobili zlato. Upamo, da bo kmalu.«

Prireditev je za vse lokalne televizije posnela TV Primorka, posnetek pa si bo možno ogledati tudi na nacionalni televiziji.

Modrijani so pred kratkim posneli tudi nov videospot za skladbo Vila z neba, ki je prav tako na srebrno okronani zgoščenki. Snemali so z ekipo TV Golica in videospot bo kmalu moč videti na malih ekranih.

Prav tako pa v teh dneh Modrijani v Studiu 24 Radia Maribor, pod producentstvom prof. Smiljana Greifa pridno pripravljajo nove skladbe, ki jih bodo predstavili oktobra v Celju, na velikem koncertu ob svoji desetletki.

6 izvajalcev naše založbe na SPV 2010

Za letošnji festival Slovenska polka in valček v organizaciji RTV Slovenija, je strokovna komisija v sestavi Smiljan Greif, Janez Dolinar, Jani Lipičnik, Alfi Nipič in Anka Jazbec izbrala 14 skladb, med katerimi je tudi 6 skladb izjalcev, ki delujejo pod okriljem naše založbe:
- SEDEM LET SVA SE LJUBILA – ISKRICE (Jože Galič / Jože Galič / Jože Burnik)
- FIČFIRIČ – NOVI SPOMINI (Slavko Božič / Slavko Božič / Marjan Turk)
- PA NAJ JI BO – NAVEZA (Marjan Turk / Darinka Kovač / Marjan Turk)
- PRIDI NAZAJ –ZAKA' PA NE (Matej Vidovič / Igor Pirkovič / Zaka' pa ne)
- MUZIKANTI, MUZIKANTI – TAPRAVI FALOTI (Edvin Fliser / Barbara Kolarič / Edvin Fliser)
- ŠE ČAKAM TE – VIHAR (Brane Klavžar / Branko Zupanc / Brane Klavžar, Pavel Štumberger)

Festival bo 9. aprila ob 19.55 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, z neposrednim prenosom na TVS 1 in Radiu Slovenija ter na TV in Radiu Maribor. Voditelj osrednjega festivala bo Andrej Hofer.

Vsem izbrancem iskreno čestitamo in želimo uspešen nastop na samem festivalu.

Priljubljeni Novi spomini izdali novo zgoščenko

Pravkar je pri naši založbi izšla nova zgoščenka priljubljenih Novih spominov z naslovom "Tisti dan". Večina skladb za zgoščenko je nastalo v Studiu Fink, ena pa v studiu člana asnsabmla Klemena Hribarja.

Na novi zgoščenki je deset skladb. Dve skladbi so posneli v duetih, in sicer skladbo z naslovom "Nekaj vsem nam je enako" z Modrijani, v skladbi "Kako ljubiti se" pa boste poleg Novih spominov slišali tudi Mamo Manko.

Jože, Klemen, Denis in Rok so tudi letos pripravili za svoje oboževalce nepozabno doživetje v družbi odličnih glasbenikov. Na Valentinovo nedeljo, 14. februarja 2010, so z mnogimi gosti pričarali romantično vzdušje v športni dvorani Marof v Novem mestu in jo napolnili do zadnjega kotička.

Več o ansamblu si lahko preberete na www.novispomini.si.

Iskrice z novim albumom

Izšla je nova zgoščenka priljubljeni Iskric z naslovom "Ker te ljubim". Na zgoščenki je deset skladb in videospot. Iskrice so v lanskem letu s skladbama "Fant iz četrte klopi" in "Ker te ljubim" na Vurberškem festivalu osvojile prvo nagrado strokovne komisije in drugo nagrado občinstva. Na Ptujskem festivalu 2009 pa so si s skladbama "S teboj pomlad" in "S figo v žepu" pripele Korenovo plaketo.

Skladbe za zgoščenko so nastale pod strokovnim vodstvom Braneta Klavžarja in Roka Švaba. Dekleta so projekt posnela v Studiu 24 Radia Maribor pod producentstvom Smiljana Greifa in v Studiu Mihelič, pod producentstvom Franca Miheliča. Videospot, ki so ga posnele v domačem kraju v Thermani Laško in v Vili Aina, pa pod taktirko Deana de Lucce.

Iskrice pripravljajo promocijo zgoščenke v dvorani Tri lilije v Laškem v petek, 26. 2. 2010, ob 19:30. Z njimi bodo nastopili tudi Modrijani, Fantje s Praprotna, Ans. Braneta Klavžarja, Ans. Toneta Rusa, Okrogli Muzikanti, Akordi, Razigrani muzikanti in Pihalna godba Laško. Program pa bo povezoval Boris Kopitar.

Jurčki posneli dva videospota

Jurčki so v mrzlih zadnjih dneh lanskega leta s snemalno ekipo TV Golice posneli dva videospota za skladbi "Zadnja noč" in "Šnopcarska", ki sta tudi na njihovem zadnjem albumu. Videospot za prvo skladbo so posneli v Grajskem parku v Polhovem Gradcu. Kljub soncu jih je na snemanju pošteno zeblo, saj je bila temperatura kar 17 stopinj pod ničlo.Drugi videospot za skladbo "Šnopcarska" pa so posneli v okrepčevalnici Pr' Andrejc v Dvoru pri Polhovem Gradcu in v Ažmanovi bajti, kjer se je tudi zares kuhalo žganje - "šnopc".Veselica z A je to

Izšla je prva zgoščenka ansambla "A je to" z naslovom "Veselica z A je to". Ansambel "A je to", ki prihaja iz Spodnje Savinjske doline, natančneje iz Prebolda, deluje od leta 2003 v zasedbi kot trio. Pred dvema letoma so pričeli z nastopi po raznih prireditvah, festivalih, televizijskih postajah ...

V začetku leta 2009 se je ansamblu pridružil nov član Dejan, ki igra harmoniko, Denis – vodja ansambla je poprijel za bas kitaro, Urška Lesjak pa ostaja zvesta kitari. Z novim članom so pridobili še en vokal, in glasba, ki jo ustvarjajo, zdaj zazveni še lepše.

Svoj prvi projekt so kronali s promocijskim koncertom v Preboldu, na katerem so nastopili tudi ansambel Polet, ansambel Golte, Navihane muzikante in ansambel Zupan.

Hribovski kmet skladba leta na Veseljaku

V petek, 22. januarja se je zaključilo 14 dnevno glasovanje za skladbo leta na Radiu Veseljak, v oddaji Veseli vrtiljak. V konkurenci 22 skladb, ki so v preteklem letu osvojile vsaj naziv tedenske zmagovalke, so se ansambli potegovali s svojimi skladbami za naziv letne zmagovalke. Letos je to uspelo "Hribovskemu kmetu" ansambla Mladi Godci. Skladba, ki je tudi na njihovem zadnjem albumu, je zbrala maksimalno število točk in s tem postala absolutna zmagovalka v kategoriji narodnozabavnih skladb.

Fantje so uspeha zelo veseli in se zahvaljujejo vsem, ki ste jim namenili vaš glas in se veselite skupaj z njimi tega lepega uspeha.

Novi videospot skupine Zaka' pa ne

Skupina »Zaka' pa ne«, ki se je na festivalu "Slovenska polka in valček 2009" predstavila z valčkom "Kralj ulice", je v zadnjih sončnih jesenskih dneh preteklega leta posnela videospot za omenjeno skladbo. Snemali so z ekipo RTV Maribor. Pevka Ljubica in ostali člani skupine pravijo, da so uživali v snemanju, saj je bil dan res lep in sončen. Upajo, da boste ob gledanju videospota uživali tudi vsi gledalci in gledalke.

Glasbeno-slikovni kolaž Mitja kvinteta

Na spodnji povezavi si lahko ogledate zanimiv glasbeno-slikovni kolaž izvrstnega ansambla Mitja kvinteta, ki poustvarja Avsenikovo glasbo treh klarinetov. Naj spomnimo, da je Mitja kvitet proti koncu preteklega leta izdal svoj drugi album z naslovom Avsenikovo glasba treh klarinetov.

Več o tej izvrstni kvintetovski zasedbi pa si lahko ogledatei na njihovi spletni strani www.mitjakvintet.com.

Prva zgoščenka Ansambla Pepelnjak

Ansambel Pepelnjak, ki ima svoj sedež v Rimskih Toplicah, je izdal svojo prvo zgoščenko z naslovom Trenutek sreče.

Vodja ansambla Slavko Pepelnjak je povedal, da se je vse začelo z duom bratov Pepelnjak, ki je deloval več kot 20 let. Nato sta Slavko in Damjan medse povabila še mlade glasbenike in nastal je Ansambel Pepelnjak. Najprej se je bratoma Pepelnjak pridružil Aljaž, nato pa še Monika in Domen.

Zgoščenka, na kateri je 12 skladb, je nastala v sodelovanju s priznanimi avtorji narodnozabavne glasbe: Bojanom Zemetom, Rokom Švabom, Vero Šolinc, Faniko Požek, Majdo Rebernik in drugimi. Tri skladbe na zgoščenki pa je ustvaril Slavko Pepelnjak sam.

Voščilo

Sveti večer je nekaj posebnega. Milijone in milijone ljudi po vsem svetu tiho hiti v svetišča, da tam sreča Novorojenega. Življenje je, kot da bi se ustavilo, ljudje se ustavljamo, kot da bi se zgodilo nekaj posebnega. Pripravljamo se, kot da bi se v našem življenju zgodilo nekaj prelomnega. Še tisti zadnji popravki na jaslicah ali na božičnem drevesu, pa bo vse lepo. In tudi pogovarjamo se danes drugače, saj obhajamo sveti večer.

NAJ VAM SVETLOBA BOŽIČNE NOČI RAZSVETLJUJE POTI V LETU 2010.

Bratje minoriti izdali zgoščenko

Ob 800 letnici potrditve Vodila - navodil za življnje Frančiškovih bratov, so Bratje minoriti posneli zgoščenko s sodobno krščansko glasbo z naslovom Gospod mi je dal brate.

Pri projektu so poleg patra Janeza Ferleža sodelovali še: br. Toni Brinjovc, p. Matei Sentes, p. Andrej Feguš, p. Cristian Balint, p. Andrej Šegula, br. Tonček Borovnjak in p. Martin Gašparič. Pri pesmi Hodi s Frančiškom in Klaro pa je sodeloval kapucin p. Stane Bešter.

Producent večine skladb na zgoščenki je Tomi Valenko.

Z Mojco po domače na božični večer

Ekipa oddaje "Z Mojco po domače", ki jo lahko spremljate na televizijah RTS, Primorka in Vaš kanal, je posnela posebno praznično oddajo "Z Mojco po domače na božični večer".

Voditeljica in urednica oddaje Mojca Polh Budja je v goste povabila 9 odličnih narodnozabavnih ansamblov. Glavna glasbena gosta sta ansambla MODRIJANI in SLOVENSKI ZVOK. Poleg njiju pa bodo božične pesmi prepevali in igrali še SPEV, ANSAMEL BRANETA KLAVŽARJA, ANSAMBEL PETRA FINKA, NOVI SPOMINI, ISKRICE, ANSAMBEL FRANČIČ in TAPRAVI FALOTI.

V oddaji sodelujejo tudi pogovorni gostje: DR. ZINKA ZORKO, S. GOSIA, BLAŽ ŠVAB in BOJAN LUGARIČ.

Oddaja bo predvajana na sveti večer, 24. decembra: RTS - 20.00, TV PRIMORKA - 20.30 in VAŠ KANAL - 21.25.

Naziv

V soboto 5. decembra je bila v Festivalni dvorani na Bledu že tradicionalna prireditev Naj viža, ki jo vsako leto organizira Radio Slovenija.

Poslušalcem je bila v letošnjem letu najbolj všeč viža Tapravih falotov Mladosti ne dam, ki je bila zmagovalka tudi meseca februarja.

Tapravim falotom iskreno čestitamo za osvojeno lovoriko, prav tako pa tudi ansamblu Orion in Mitja kvintetu za odličen nastop.

Glasbeni prvenec Mladih godcev

Mlad in obetaven ansambel Mladi godci je izdal svojo prvo zgoščenko z naslovom "Naši začetki".

Pisalo se je leto 2005, ko so se fantje prvič dobili na vajah in takrat se jim še sanjalo ni, da bodo že čez slaba štiri leta s ponosom izdali svojo prvo zgoščenko. Mladi godci zase pravijo, da so prava ekipa, se dobro razumejo in gojijo štiriglasno moško petje. To pride do izraza še posebej pri pesmi "Prihajam, ljubica" v a cappella izvedbi.

Prvi uspehi ansambla so bili vidni že v lanskem letu, ko so na festivalu "Luče 2008" dosegli tretje mesto strokovne žirije za skladbo "Tisoč in sto" avtorja Bogdana Marolta. Letošnje poletje pa so s skladbo "Hribovsk kmet", ki je napisana v njihovem domačem, horjulskem narečju, pokazali, da znajo presenečati. Ta skladba je tudi njihova najbolj prepoznavna skladba zgoščenke.

Več o ansamblu si lahko preberete na www.mladigodci.si .

Mala plošča Speva

Priljubljena skupina Spev je na malo ploščo z naslovom "Pel bi zate" uvrstila dve priredbi, ki jih je ustvarila v zadnjem času. Prva je "Cvetje v jeseni", ki jo v originalu izvajajo Čudežna polja, Spevovci pa so jo s pomočjo Boštjana Grabnarja malo posodobili in osvežili s svežim ritmom. Besedilo za to skladbo je napisal Gorazd Elvič, melodijo pa Oto Pestner. Druga skladba pa je "Pel bi zate", ki je postala že prava uspšnica in je priredba znane skladbe klape Maslina. Za to skladbo so posneli tudi videospot, ki je prav tako na zgoščenki. Na zgoščenko pa so dodali tudi karaoke za obe skladbi.

Spevovci ob svoji sedmi obletnici delovanja pripravljajo koncert, ki bo v petek, 20. novembra 2009, ob 19.00 uri v večnamenski dvorani v Vinski Gori. Več o skupini Spev pa si lahko preberete na spletni strani www.ansambel-spev.com.

Slovenski zvoki z dvojnim albumom

Ob svoji deseti obletnici delovanja je odlična kvintetovska zasedba Slovenski zvoki izdala svoj dvojni album, ki so ga poimenovali "10 jih je & Viže Ansambla bratov Avsenik".

Na plošči "10 jih je" predstavljajo svoje avtorske skladbe, ki so nastale v zadnjem letu. Za večino skladb je glasbo napisal Bojan Lugarič, ki je tudi vodja ansambla. Na drugi plošči pa so, kot že ime samo pove, viže bratov Avsenik. Gre za izbor najlepših Avsenikovih viž, ki v izvedbi Slovenskih zvokov zazvenijo enkratno.

Ansambel pripravlja že sedmi Božično-novoletni koncert, ki bo 22. decembra ob 19.00 uri v športni dvorani v Čateških toplicah. Več o ansamblu in koncertu si lahko preberete na njihovi spletni strani: www.slovenskizvoki.com.

Stari objem si želi nazaj med prijatelje

Ansambel Stari objem prihaja iz Šentjerneja. S svojim delovanjem so fantje pričeli pred 30-imi leti. Slavko Antončič, Lojze Paderšič, Franc Strojin in Franci Vovko so dobro desetletje razveseljevali poslušalce širom po Sloveniji, pa tudi naše zdomce in zamejske Slovence. Leta 1983 so se prvič udeležili Ptujskega festivala, ki je bil takrat najpomembnejši festival domače zabavne glasbe. S skladbo Sinku za rojstni dan so prejeli prvo nagrado občinstva. Leto kasneje so jim poslušalci zopet namenili največ glasov in sicer za skladbo Ptice, vrnite se. Leta 1989 je ansambel posnel svojo prvo kaseto z naslovom Češnjev cvet in skladbe Marjetka, Stari mlin in Češnjev cvet se še danes pogosto vrtijo na radijskih postajah. Po izidu kasete je ansambel prenehal z delovanjem.

Natanko po dvajsetih letih so se člani ansambla ponovno zbrali in izdali novo projekt s simboličnim naslovom Nazaj med prijatelje. Na njem je dvanajst skladb, ki se jih bodo razveselili mnogi ljubitelji ansambla.

Večina skladb je napisal vodja ansambla Slavko Antončič, ki pravi: »Vsakogar včasih prevzamejo spomini in občutki, ki ga vežejo na mladost, domači kraj, prvo ljubezen … V takih trenutkih si zaželimo, da bi nas nekdo objel. Ker nimamo vedno te priložnosti, si zavrtimo skladbe ansambla Stari objem in objela nas bo pesem, ki seže do srca.«

Spev in Fantje izpod Rogle prejemniki Slavčkov

Dobrodelna prireditev Slovenski slavček, ki že šestnajsto leto zapored prinaša narodno-zabavnim ansamblom prestižne nagrade, uporabnikom varstveno-delovnega centra INCE iz Mengša pa omogoča letovanja, je prinesla letošnje dobitnike Slavčkov.

Med dobitniki sta tudi dva ansambla, ki delujeta pod okriljem naše založbe: Spev je prejel Rubinastega slavčka, Fantje izpod Rogle pa bronastega.
Obema ansambloma iskreno čestitamo za prejeti nagradi.

Glasbeni prvenec Jurčkov

Mlad in priljubljen ansambel Jurčki je izdal svoj glasbeni prvenec z naslovom Zadnja noč. Ansambel, ki ga sestavljajo Tadeja Trobec, Tomaž Sečnik ter brata Boštjan in Jure Jurjevčič, prihaja iz Butajnove in okolice.

V soboto, 17. oktobra 2009 pripravljajo velik koncert v dvorani pri OŠ Horjul. Predstavili bodo svojo prvo zgoščenko, v goste pa so povabili Ansambel bratov Poljanšek, Ansambel Franca Miheliča, Ansambel Bitenc, Ansambel Čepon, Aynee, poskrbeli pa so tudi za humorista in zabavo po koncertu.

Več o ansamblu si lahko preberete na njihovi internetni strani www.jurcki.com.

Mitja kvintet z Avsenikovo glasbo treh klarinetov

Pravkar je izšla nova zgoščenka ene najboljših slovenskih kvintetovskih zasedb Mitja kvinteta z naslovom Avsenikova glasba treh klarinetov. Že ime samo pove, da gre za odlično Avsenikovo glasbo, ki v vrhunski izvedbi Mitja kvinteta zazveni enkratno.

Mitja kvintet na oder postavlja manjkrat izvedeno glasbo ansambla Avsenik, največjo pozornost pa posveča tisti, ki je bila napisana za zasedbo razširjeno s tremi klarineti.

Začetki ansambla segajo v leto 2006, v katerem je bil tudi prvi odmevnejši javni nastop, 26.oktobra 2006 v Gostilni Avsenik v Begunjah. Leta 2008 je ansambel postal redna zasedba, s svojimi nastopi in koncerti pa želi obuditi spomin na izvrstno glasbo treh klarinetov, ki v živo ni bila prav pogosto predstavljena. Ker prav letos praznujemo 55 let Avsenikove glasbe, bo Mitja kvintet imel veliko takih nastopov tudi v Begunjah, želja ansambla v bodoče pa so tudi koncerti po Evropi in drugod.

Pri novem projektu gre za pregled dela Vilka Ovsenika na področju Avsenikove glasbe treh klarinetov, kajti nekatere priredbe so bile napisane že za koncert Avsenikov v Ljubljani leta 1968, kar nekaj pa je tudi novih, napisanih prav za Mitja kvintet in jih Ansambel Avsenik v takšni zasedbi nikoli prej ni niti posnel in ne izvajal na koncertih. Projekt je posvečen dolgoletnemu klarinetistu Ansambla Avsenik, Albinu Rudanu.

Več podrobnosti o ansamblu Mitja kvintet in njihovem novem glasbenem projektu pa lahko najdete na njihovi spletni strani www.mitjakvintet.com.

Modrijani z novo zgoščenko

Eden najbolj priljubljenih in uspešnih slovenskih narodnozabavnih ansamblov Modrijani so izdali novo zgoščenko, ki so jo posneli skupaj z gosti in zaradi tega tudi nosi naslov Modrijani z gosti.

Na zgoščenki, ki prinaša 12 skladb in dva videospota, so dueti z Natalijo Verboten, Slovenskimi muzikanti, Štirimi kovači, Novimi spomini, Zlatimi muzikanti, Storžiči, Vitezi polk in valčkov, Pogumom, Vrtom, Tinetom Lesjakom, Doro Ožvald, in Harmonikarskimi orkestri Primoža Kelenca, Tonija Sotoška in Roka Švaba ...

Projekt so snemali v različnih glasbenih studijih po Sloveniji, z različnimi producenti in je res nekaj edinstvenega.

Promocija zgoščenke bo na Noči Modrijanov, ki bo v petek, 9. oktobra 2009, ob 20.00 v dvorani Golovec v Celju.

Več o projektu in koncertu si lahko preberete na njihovi spletni strani www.modrijani.eu.

Nova zgoščenka Jodlarja Lojza s prijatelji

Izšla je nova zgoščenka priljubljenega glasbenika in humorista Jodlarja Lojza s prijatelji z naslovom Glasbeni Abraham 1959 - 2009. Na zgoščenki se nahaja kar 22 avtorskih in ljudskih skladb.

Nastanek ansambla Jodlar Lojz s prijatelji sega v leto 1999. V začetku je ansambel deloval kot kvartet z dvema klarinetoma, baritonom in diatonično harmoniko, danes pa deluje v sestavu harmonika, kitara, bariton ter klarinet s pevci. Poleg omenjenih instrumentov občasno dodajo še saksofon, bas kitaro ter klaviature. Ansambel je prepoznaven predvsem po jodlanju vodje ansambla Alojza Podvratnika in po visokem klarinetu.

Izvajajo predvsem stare ljudske skladbe, skladbe s tipičnim jodlanjem ter avtorske skladbe s štiriglasnim petjem.

Z Mojco po domače

V koprodukciji s Televizijo RTS smo začeli pripravljati narodnozabavno oddajo Z MOJCO PO DOMAČE, ki bo predstavljala predvsem novejše videospote slovenskih narodnozabavnih izvajalcev. Voditeljica in urednica oddaje Mojca Polh Budja bo v vsaki oddaji gostila različne goste iz sveta narodnozabavne glasbe, s katerimi se bo pogovarjala o njihovem glasbenem ustvarjanju in o drugih zanimivih stvareh.

Sestavni del oddaje bo tudi narodnozabavna glasbena lestvica, s pomočjo katere bodo gledalci tedensko izbrali njim najljubši narodnozabavni videospot.

Premierno bo oddaja predvajana v ponedeljek 28. septembra 2009, ob 20.00 na Televiziji RTS. Ponovitve oddaje na RTS bodo ob sredah ob 15.00, ob petkih ob 16.00 in ob 23.30 ter ob nedelje ob 12.00. Prav tako pa bo oddaja predvajana tudi na TV Vaš kanal in TV Primorka. Termine predvajanj na teh dveh televizijah bomo sporočili naknadno.

Audio del uvodne špice so posneli Modrijani. Besedilo uvodne špice je napisal Jože Galič, glasbo pa Rok Švab.

AVIZO - Z MOJCO PO DOMAČE
Flash content.


Nova zgoščenka Okteta Dolič

Oktet Dolič je izdal zgoščenko z naslovom Tebi se glasi, na kateri je 14 slovenskih in tujih pesmi.
Oktet je bil ustanovljen leta 2001 pod okriljem Kulturnega društva »Avgust Hribar« Dolič z namenom in željo, da se ohranja in goji slovenska pesem.
Širok glasbeni repertoar jim omogoča redno nastopanje na samostojnih koncertih v domovini in na tujem, ob krajevnih praznikih, na občinskih revijah in tekmovanjih.
Oktet Dolič sestavljajo pevci iz širšega območja Mislinjske in Šaleške doline. Od leta 2007 delujejo pod umetniškim vodstvom prof. Olge Ulokine.

Iskrice posnele prvi videospot

Odlične in vedno bolj priljubljene Iskrice so po odmevnih nastopih na letošnjih festivalih stopile pred kamero in posnele videospot za skladbo Fant iz četrte klopi, s katero so na letošnjem Vurberškem festivalu osvojile prvo nagrado strokovne komisije in drugo nagrado občinstva.

Videospot so snemale v svojem domačem kraju, v Thermani Laško in v Vili Aina. Poleg simpatičnih Iskric je v videospotu nastopila tudi manekenka Anja Šrot in trije postavni fantje.

Scenarij, režijo in snemanje videospota so zaupale Deanu de Luci.

Videospot si lahko ogledate v rubriki Videospoti.

Prodaja naših CD-jev na Televiziji Golica

Skoraj vse CD-je naših izvajalcev in kompilacije boste lahko v kratkem naročili tudi preko TV prodaje na Televiziji Golica.
Televizija Golica je v skoraj vseh programskih shemah kabelskih sistemov, TV Totala, Siola, T2 in na satelitu.
Edina slovenska televizija, ki predvaja izključno slovensko domačo glasbo, je letos prejela Viktorja za najboljšo lokalno ali kabelsko televizijsko postajo.

Iskrice osvojile Korenovo plaketo

Na 40. festivalu narodnozabavne glasbe »Ptuj 2009«, ki je bil v petek, 21. avgusta 2009 ob 20. uri na dvorišču Minoritskega samostana na Ptuju, in ki ga je v živo spremljalo skoraj dva tisoč gledalcev, sta nastopila tudi dva izvajalca, ki delujeta pod okriljem naše založbe: Iskrice in Gorski cvet.

Iskrice so se odlično odrezale, saj so osvojile Korenovo plaketo za najboljšo vokalno izvedbo. Kolikor nam je znano, to do sedaj ni uspelo še nobenemu dekliškemu ansamblu. "Tega pa res nismo pričakovale. Že smo bile v garderobi in se začele preblačit, ko so nas prišli klicat, da moramo ponovno na oder. Bile smo res prijetno presenečene. Vedele smo sicer, da sta skladbi vokalno dokaj zahtevni, vendar ocenjevati sam sebe je težko. Ko si na odru nimaš najboljšega občutka, ali je stvar zares uspela ali ne. Smo pa seveda neizmerno vesele te nagrade. Po Vurberku je ta nagrada letos še pika na "i"." je po festivalu povedala vodja ansmbla Petra Zalokar.

Festival so neposredno prenašali Televizija Slovenija, Televizija Maribor, Radio Maribor in Radio Ptuj.

Isrkicam in vsem drugim dobitnikom nagrad iskreno čestitamo. (Foto: Narodnjak.si)

Dinamika izdala novo zgoščenko

Izšla je nova zgoščenka odličnega in priljubljenega ansambla Dinamika z naslovom »Moje življenje je glasba«.

Dinamiko, ki ima svoje sedež v Destrniku pri Ptuju, sestavljajo Drago Dajčman, Tomaž Dežman, Simona Meznarič, Ernest Kokot, Ivo Ornik iz, Daniel Prelog in Miran Jug.

Ansambel največ nastopa po Sloveniji, imajo pa tudi nekaj nastopov po Avstriji in Nemčiji. Z lastnimi skladbami sodelujejo na vseh pomembnejših festivalih v Sloveniji in izven meja. Posneli pa so celo televizijsko reklamo za Haribo, ki se predvaja v Angliji.

V petnajstih letih svojega delovanja so najbolj ponosni na svojih osem nastopov v finalu festivala Števerjanu v Italiji. Na Ptujskem festivalu so dvakrat prejeli bronasto Orfejevo značko, petkrat srebrno Orfejevo značko in leta 2006 nagrado strokovne komisije za najboljši kvintet in nagrado za najboljšo melodijo festivala. V glasbeni oddaji »Slovenskih 5 v letu 2003« pa so osvojili tretjo nagrado s skladbo Moje življenje je glasba, ki jo prav tako najdete na novi zgoščenki.

Glasbo za skladbe na novi zgoščenki so ustvarili Damjan Kolarič, Edvin Fliser, Danilo Jeza, Smiljan Greif, Damir Tkavc, Vinko Štrucl, Ivo Mojzer in Robert Smolnikar, besedila pa Barbara Kovačič, Metka Ravnjak Jauk, Vera Šolinc, Renata Smolnikar, Aleksandra Šegula, Ivan Sivec, Franc Gorza, Miroslav Slana, Hermina Matjašič in Majda Rebernik.

Promocijski koncert nove zgoščenke z naslovom »Praznujmo z ansamblom Dinamika« bo 15. avgusta, ob 17.00 v Desence pri Destrniku.

Modrijani ne počivajo

Tako, kot vsako leto, tudi letos Modrijani v poletnih mesecih ne počivajo, saj imajo poleg veselic in drugih igranj še veliko dela s pripravo nove zgoščenke, ki pa bo nekaj prav posebnega, saj bodo vse skladbe posnete v duetih z različnimi izvajalci narodnozabavne in zabavne glasbe.

Ker se projekt snema v različnih glasbenih studijih po Sloveniji in z različnimi drugimi izvajalci, je zato potrebno veliko organizacije in prilagajanj. "Ni nam težko, ker vemo, da bo projekt res nekaj posebnega, nekaj edinstvenega, zato smo pripravljeni prevoziti tudi kak kilometer več in žrtvovati kako uro več za vaje, samo da bodo skladbe odlično narejene. Tokrat je odgovornost še večja, saj snemamo skladbe skupaj z izvrstnimi drugimi glasbeniki in zato bi res radi, da bi bili vsi zadovoljni, še najbolj pa seveda naši poslušalci." pravijo Modrijani.

Za pokušino lahko prisluhnete dvema skladbama, ki so jih posneli z legendami narodnozabavne glasbe Slovenskimi muzikanti in z odličnimi Novimi spomini. S Slovenskimi muzikanti so posneli priredbo skladbe "Bog te živi", z Novimi spomini pa čisto novo skladbo z naslovom "Nekaj pa vsem nam je enako".

Modrijani & Novi spomini - Nekaj pa vsem nam je enako
Flash content.


Modrijani & Slovenski muzikanti - Bog te živi
Flash content.


Dve naši zgoščenki na lestvici SLO TOP 30

V času od 20. do 27. julija 2009 sta se kar dve naši zgoščenki uvrstili na lestvico najbolj prodajanih zgoščenk v Sloveniji SLO TOP 30.
Na 16. mestu je zgoščenka Po Slakovi poti Ansambla Spev (prejšnji teden je bila na 24. mestu), na 23. mestu pa je zgoščenka Pusti mi pesmi od Modrijanov. Modrijani so tako skupno na lestvici že 9 tednov.

Gorenjski kvintet najboljši kvintet na Števerjanu

V nedeljo 5. julija 2009 je na Festivalu Števerjan ansambel Gorenjski kvintet prejel nagrado za najboljši kvintet na Festivalu Števerjan po mnenju strokovne komisije.
Predstavili so se s skladbama "Ne sveti zvezda v noč svetleje" (Ans. bratov Avsenik) in "Ta usojena polka" (Gregor Korošec / Barbara Pešut).
Ansamblu iskreno čestitamo za osvojeno lovoriko.

Ansambel Lojzeta Ogorevca zmagal v Ormožu

Vedno bolj poznan in priljubljen Ansambel Lojzeta Ogorevca iz Brežic je pred kratkim na festivalu Pesmi o vinu v Ormožu, ki ga je organiziral Radio Prlek, osvojil prvo nagrado strokovne komisije. Nastopili so z lastno skladbo Vince bizeljsko.

Pred kratkim pa so nastopili tudi pri Jožovcu v Begunjah, kjer so v prvem delu nastopa predstavili lastne skladbe iz njihove prve zgoščenke Pišečki mlinarji, ki opevajo kraje iz občine Brežice, še posebno kraj Pišece. V drugem delu pa so izvajali Avsnikovo glasbo.

Spev gre po Slakovi poti

Fantje iz ansambla Spev so že dolgo gojili željo, da bi posneli nekaj Slakovih viž. V začetku letošnjega leta pa se jim je začela ta želja tudi izpolnjevati.

Ko so ob neki priliki Lojzetu Slaku predstavili to idejo, se mu je ta zdela zanimiva. Fantje so se lotili dela in kmalu so posneli 10 skladb. Izdelek so pokazali gospodu Slaku in ta je bil nad njihovimi priredbami navdušen. Še bolj navdušeni pa so bili Spevovci, saj so vedeli, da so prvi, ki jim je g. Slak dovolil posneti cel album priredb njegovih viž.

Na zgoščenki, ki so jo zgovorno poimenovali PO SLAKOVI POTI je torej deset viž in dva videospota za skladbi Minili sta že leti dve in Glas harmonike.

Skladbo Minili sta že leti dve so posneli skupaj s pevko zabavne glasbe Tanjo Žagar. Ta skladba postaja že prava uspešnica na mnogih radijskih postajah.

Festival Marija Reka v znamenju Zaka' pa ne

V nedeljo, 21. junija se je v Marija Reki odvijal 7. festival za veliko nagrado Savinjske doline, bolj poznan kot Festival Marija Reka.

Med 19 ansambli sta se predstavila tudi dva naša izvajalca, skupina Zaka' pa ne in ansambel Šmarski muzikanti.

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali Erika Zakonjšek, Smiljan Greif in Mirko Polutnik je podelila posebno nagrado, ki jo je prejela skupina Zaka' pa ne. Prav tako pa so prejeli tudi drugo nagrado občinstva.

Skupini Zaka' pa ne iskreno čestitamo.

(Foto: Marko Novak)

Naši izvajalci odlični na Vurberku

Na 18. festivalu narodnozabavne glasbe Slovenije Vurberk 2009 so blesteli izvajalci, ki delujejo pod okriljem naše založbe, saj so pobrali kar 7 nagrad od 11 možnih.

Najbolj zadovoljne so domov gotovo odšle Iskrice, ki so osvojile prvo nagrado strokovne komisije za izvedbo in drugo nagrado občinstva - srebrnega zmaja.
Akordi so osvojili Šifrerjevo plaketo za najboljše večglasno petje in tretjo nagrado občinstva - bronastega zmaja.
Novi spomini so prejeli drugo nagrado strokovne komisije za izvedbo.
Strokovno komisijo je prepričal tudi ansmbel Orion, ki mu je podelila tretjo nagrado za izvedbo.
Skladba "S križem na prsih", ki jo je izvajal ansambel Prosen, pa je prejela drugo nagrado strokovne komisije za besedilo.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo.

Rudarski oktet izdal zgoščenko

Rudarski oktet, ki je brez dvoma eden najboljših slovenskih oktetov, je pred kratkim izdal novo zgoščenko z naslovom "Velenje, srečno!".

Oktet je v treh desetletjih obogatil in razširil svoj repertoar od stanovske, narodne in umetne, renesančne, čitalniške, romantične, domovinske, sodobne, slovenske in tuje pesmi do črnske duhovne, sakralne in nabožne, narodnozabavne pesmi in popevk.

Pevci Rudarskega okteta, katerih umetniška vodja je ga. Danica Pirečnik, s ponosom nosijo to ime, s pesmijo in odgovornim odnosom do vaj in nastopanja predstavljajo rudarski stan in Premogovnik Velenje.

Prva leta je oktet prepeval na prireditvah in ob različnih priložnostih v okviru Premogovnika Velenje, z veseljem pa je sprejemal povabila in nastopal tudi v drugih delovnih kolektivih občine, na prireditvah in revijah. V tridesetih letih je nanizal skoraj 1000 nastopov v domovini in tujini.

Spev posnel dva videospota

V drugi polovici meseca maja je ansambel Spev posnel kar dva videospota za Slakovi viži.

Prvi videospot za vižo Glas harmonike so posneli v okolici Šmartnega ob Paki, od koder prihajata tudi dva člana ansambla. Snemali so pri zidanici Alojza Podgorška, tamkajšnjega župana. Scenarits in režiser videospota je bil domačin Jože Krajnc, snemal pa je studio Legen iz Maribora.

Drugi videospot za skladbo Minili sta že leti dve, ki so jo Spevovci posneli skupaj s Tanjo Žagar, pa so snemali v Beli krajini, v parku Lahinja. Režiser in scenarist spota je bil Miki Šarac.

Fantje so zelo veseli, da so uspešno opravili veliko in pomembno delo in pravijo, da sta videospota odlično uspela in da jih bomo v kratekm lahko videli na različnih televizijskih postajah.

Videospot Minili sta že leti dve si lahko ogledate v meniju Videospoti.

Novi spomini posneli prvi videospot

Priljubljeni Novi spomini so pred kratkim posneli svoj prvi videospot, in sicer za skladbo Pet minut, s katero so na lanskem Ptujskem festivalu postali absolutni zmagovalci.

Snemali so na gradu Otočec, v produkciji ekipe Televizije Golica. Videospot bo premierno predvajan na TV Golica, nato pa tudi na drugih televizijskih postajah.

Harmonikar Klemen Hribar je povedal: "Na snemanju smo se imeli odlično! Vtisi so super ... Kljub pospešenim pripravam na festival Vurberk, smo si vzeli čas za snemanje videospota ..."

Modrijani in Natalija Verboten posneli videospot

Odlično sprejeti skladbi Spomni se, ki so jo pred kratkim posneli Modrijani in Natalija Verboten, je pred dnevi sledilo še snemanje videospota za omenjeno skladbo.

Spot je posnela ekipa studia Rubicon, in sicer na Ranču Burger v Venišah pri Nazarju. Snemanje je potekalo od zgodnjih jutranjih ur do poznega popoldneva, saj je ekipa želela narediti resnično dober videospot.

V videospotu je nastopilo tudi nekaj statistov, med njimi tudi 85 letna babica Natalijinega moža Dejana.

Oblačila je tako za Natalijo kot za Modrijane ustvarila priznana modna oblikovalka Urška Drofenik.

Videospot si lahko ogledate v meniju Videospoti.

Nov CD ob 20 letnici Fantov izpod Rogle

Odličen ansambel Fantje izpod Rogle je ob 20 letnici svojega delovanja izdal jubilejno zgoščenko z naslovom "20 let nas pesem druži".
Na zgoščenki je 14 čudovitih skladb, ki so jih ustvarili sami priznani avtorji glasbe in besedil: Franc Potočar, Tine Lesjak, Tone Rus, Branko Flis, Fanika Požek, Vera Šolinc, Anton Gričnik, Jurij Vodovnik in drugi.
Ansambel sestavljata instrumentalni trio z diatonično harmoniko in večglasno fantovsko petje, pred kratkim pa so dodali še klarinet in saksofon. Ansambel je nastal leta 1989. V dvajsetih letih delovanja so izdali 6 projektov.
Ansambel je v vseh teh letih delovanja redno sodeloval na vseh večjih festivalih, od Števerjana, Graške Gore, Vurberka, Cerkvenjaka, Škofje Loke do Ptuja in osvajal najprestižnejše nagrade. Še posebej so ponosni na dva zlata Orfeja s Ptujskega festivala domače zabavne glasbe.

Spevovo sodelovanje s Tanjo

Fantje iz ansambla Spev so pred kratkim posneli duet z zelo priljubljeno mlado pevko Tanjo Žagar. Skupaj so posneli priredbo Slakove viže Minili sta že leti dve. Tanja je svoje delo odlično opravila, kar lahko slišite tudi sami v rubriki "5 vročih".
Premierno so skladbo v živo predstavili na Alpskem večeru, kjer je bila pesem pri obiskovalcih zelo lepo sprejeta.
V petek so za duet posneli tudi videospot, ki bo v kratkem viden na TV postajah in na spletu.

Rekreacija skupine Zaka´ pa ne

Po odmevnem nastopu na letošnjem festivalu Slovenska polka in valček je skupina Zaka´ pa ne izdala novo zgoščenko, ki so jo naslovili z zanimivim in aktualnim naslovom za letni čas, v katerem smo - Rekreacija.
Zgoščenka prinaša kar 16 odličnih in hudomušnih skladb, v njihovem stilu - provokativnih in na visokem glasbenem nivoju.
Ljubica in fantje so pripravili tudi odličen promocijski koncert, ki je bil 24. aprila v Taboru in na katerem so poleg gostiteljev nastopili še Modrijani, Ans. Petra Finka, Novi spomini, Skaterji, Oktet iz vseh vetrov, Gorazd in povezovalka programa Andreja Petrovič.
V teh dneh pa člani skupine predstavljajo svoj projekt po radijskih in televizijskih postajah širom po Sloveniji.

Modrijani in Natalija Verboten posneli duet

Dva odlična slovenska izvajalca Natalija Verboten in Modrijani so posneli narodnozabavni duet z naslovom Spomni se.
Da se Natalija odlično znajde tudi v narodnozabavnih vodah ni nobeno presenečenje, saj je sama vrsto let prepevala v narodnozabavnem ansamblu.
Do ideje, da Natalija posname skladbo skupaj z Modrijani je prišlo na lanski Noči Modrijanov, kjer je Natalija s svojim prihodom presenetila tako Modrijane kot obiskovalce. Natalijini želji, da bi rada posnela Klavžarjev valček so Modrijani radi ustregli in tako je nastala čudovita skladba, ki se bo zagotovo velikokrat zavrtela na radijskih postajah.
Glasbo je, kot rečeno, ustvaril Brane Klavžar, besedilo Jože Galič, aranžma pa je delo Smiljana Greifa.
Skladbi lahko prisluhnete v rubriki "5 vročih".

Glasbena poslastica z 20 najlepšimi vižami

Pred dnevi je izšla najnovejša kompilacija Glasbena poslastica, ki prinaša 20 najlepših viž preteklega leta.
Med skladbami boste tako našli skladbe Belo obleko, v izvedbi Staneta Petriča in Svetlinov, ki je bila največkrat predvajana narodnozabavna skladba lanskega leta, prav tako pa tudi skladbe Modrijanov, Ansambla Petra Finka, Novih spominov, Franca Žerdonerja s prijatelji, Viharja, Oriona, Javorja, Iskric, Tapravih falotov, Prosena, Speva, Show band klobuka, Ansambla Lipovšek, Gorenjskega kvinteta, Ansambla Lojzeta Ogorevca, Šmarskih muzikantov, Gorskega cveta in Ansambla Frančič.

Nemec s Slovenijo v srcu

»Če nisi nadarjen kot Mozart, se raje ne poskušaj v glasbi,« je mladega Kurta Gärtnerja svaril njegov oče, ugleden nemški zdravnik. Mladenič je šel nato študirat medicino, uspel je v svojem poklicu – a glasbe nikakor ni mogel spoditi iz misli …
Svojo neverjetno nadarjenost za narodno-zabavno glasbo in dolgoletno prijateljstvo z znamenitim harmonikarjem Jožetom Burnikom je leta 2000 kronal s ploščo z naslovom Harmonika brez meja, na kateri je skupaj z vrhunskimi slovenskimi glasbeniki več kot odlično odigral harmoniko, predvsem pa poslušalcem na severni in južni strani Alp kot skladatelj in aranžer predstavil svoj izviren pogled na alpsko glasbo.
Na plošči, ki je zdaj pred vami, je Kurt Gärtner po mnenju poznavalcev dosegel svoj avtorski in izvajalski vrh: potrdil in še nadgradil je svoj slog, tudi tokrat z najboljšimi slovenskimi instrumentalisti in pevci, zbranimi iz kar petih različnih ansamblov!
»Pri skladanju nisem obremenjen z iskanjem glasbenih motivov, ki bi si jih poslušalci požvižgavali že ob prvem poslušanju. Držim se svojega osebnega okusa, predvsem pa želje, obiti že »uhojene« poti. Izjemna skladba se lahko utrne tudi povprečnemu avtorju, dobro priredbo pa lahko napravi le glasbenik z znanjem, s pravim občutkom za posamezno skladbo ter z dobršno mero okusa in svežih domislic. Tudi zato že štirideset let cenim delo treh slovenskih mojstrov aranžiranja: Vitala Ahačiča, Jožeta Burnika in Vilka Ovsenika,« se je ob izidu plošče razgovoril Kurt Gärtner, sicer zelo preprost, skromen in prijazen skorajšnji šestdesetletnik.
V njegovem srcu je Slovenija, zato se tačas že loteva novih izzivov, povezanih s svojo drugo domovino.

Celovečerni koncert Modrijanov

Skupaj z Modrijani pripravljamo v petek, 13. marca 2009 CELOVEČERNI KONCERT, ki bo v Športni dvorani v Kobaridu, s pričetkom ob 19. uri.
Modrijani bodo na koncertu predstavili svoje največje uspešnice, obljuljajo pa tudi presenečenje.
Kot gostje na koncertu bodo nastopili Ans. Javor in Ans. Gorski cvet.
Predprodaja vstopnic: Bar Lipa v Kobaridu in Agencija Metulj v Tolminu.
Vstopnice pa lahko rezerevirate tudi na telefonski številki 031 864 271.

Trije naši izvajalci na SPV

Na letošnjem festivalu Slovenska polka in valček bodo v tekmovalnem delu festivala nastopili tudi trije naši izvajalci:
- Zaka' pa ne - Kralj ulice (M. Vidovič / T. Gaberšek / T. Vidovič)
- Ans. Franc Žerdoner s prijatelji - Najlepši spomini (F. Žerdoner / F. Ankerst / F. Žerdoner)
- Orion - Ženska stavka (B. Kalvžar / V. Šolinc / T. Mešiček)
Vsem izbrancem iskreno čestitamo in jim želimo, da jim nastop na samem festivalu kar se da najbolj uspe.
V revialnem delu festivala pa bodo nastopili lanskoletni zmagovalci strokovne komisije in občinstva Modrijani.

Modrijani prejeli srebrno ploščo

V nedeljo, 1. marca 2009 so na prireditvi "Pod Roglo se poje in igra" v organizaciji Radia Rogla Modrijani doživeli še eno prijetno presenečenje, ki smo jim ga pripravili. Prejeli so namreč srebrno ploščo za njihov zadnji album "Pusti mi pesmi".
Blaževa radijska sovoditeljica Valerija Motaln in naša predstavnica Založbe VOX Petra Zalokar sta "začuda" uspeli molčati o srebrni plošči vse do same podelitve, saj tako Blaž, kot soustvarjalec prireditve ter Rok kot naš urednik in Petrin zaročenec nista o tem vedela prav ničesar. Pa naj še kdo reče da ženske ne znajo molčati, če je potrebno.
Modrijani tudi s to srebrno ploščo dokazujejo, da se njihove plošče še vedno odlično prodajajo. Album »Pusti mi pesmi« za katerega so torej prejeli to srebrno ploščo je bil kar sedem tednov na lestvici najbolj prodajanih zgoščenk v Sloveniji SLO TOP 30.
Zadnji dnevi so za Modrijane zelo delovni, saj pripravljajo kar nekaj novih stvari, o katerih bomo poročali v prihodnje. Naj omenimo le to, da bodo na letošnjem festivalu Slovenska polka in valček nastopili kot gostje. Tako si lahko nekateri ansambli končno oddahnejo.

Prva zgoščenka Barbare in Martina Jehart

Mlada in odlična glasbenika Barbara in Martin Jehart, ki sta navduševala staro in mlado na izboru Mladi upi Televizije Slovenija in tudi zmagala, sta izdala svoj prvi album z naslovom Moj dom je v rožah.
Skladbe so ustavarili sami prekaljeni avtorji: Franc Šegovc, Ivan Prešern, Jože Galič, Vera Šolinc, Ivan Sivec, Rok Švab in drugi. Barbara in Martin pa sta vsemu skupaj dodala še odlično izvedbo in svojo mladostno radoživost, kar daje skladbam svojevrsten pečat.
Na zgoščenki je 10 skladb; 8 avtorskih in 2 priredbi - tisti dve, po katerih sta Barbara in Martin postala prepoznavna - Čas počitnic in Planinski krst.

Naveza z glasbenim prvencem Ti si prava

Obetavna glasbena zasedba Naveza je izdala svojo prvo zgošečnko z naslovom Ti si prava.
Zgoščenka prinaša 12 skladb, od katerih je večina nagrajenih na raznih festivalih narodnozabavne glasbe: Vurberk, Graška Gora, Cerkvenjak ... Med skladbami je tudi ena v "a cappella" izvedbi remix naslovne skladbe Ti si prava.
Avtorji besedil so Renata Gotovnik, Majda Rebernik, Darinka Kovač, Jure Mlinšek in Jože Eder, melodije pa so ustvarili Mitja Čeh, Jure Mlinšek in Jože Eder.

Modrijani ponovno na lestvici SLO TOP 30

Modrijani so se z zadnjim albumom Pusti mi pesmi ponovno vrnili na lestvico SLO TOP 30, kjer so ponovno že dva tedna.
To je trenutno edini narodnozabavni projekt na lestvici najbolj prodajanih zgoščenk v Sloveniji. Skupno so na lestvici že 7 tedenov, kar je za narodnozabavne projekt odličen rezultat.

Klavžarjeva pesem Viža leta Radia Celje

V nedeljo, 11. decembra je bil na Radiu Celje končni izbor za Vižo leta 2008.
Največ glasov na končnem izboru je dobila pesem Ansambla Braneta Klavžarja z naslovom Ker smo najraje doma. Tako so si prislužili laskavi naslov "Viža leta 2008 Radia Celje".
"A cappella" skladba je delo Braneta Klavžarja. Besedilo je napisal Jože Galič, priredbo pa njegova žena Cita Galič.
Ansamblu iskreno čestitamo za ta laskavi naslov.

Novi spomini izdali težko pričakovani album

Izšel je težko pričakovani drugi album vedno bolj priljubljenih Novih spominov. Naslovna skladba je letošnja absolutna zmagovalka Ptujskega festivala 5 minut, s katero so Novi spomini na Ptuju dosegli to, kar ni uspelo še nobenemu drugemu ansamblu.
Na zgoščenki je 10 skladb, ki so jih ustvarili Peter Fink, Marjan Turk, Rok Švab, Klemen Hribar in Marko Pezdirc. Besedila pa so delo Mateja Kocjančiča, Darinke Kovač, Fanike Požek, Vere Šolinc in Matjaža Vrha.
Eno skladbo so posneli skupaj z ansamblom Zlati muzikanti.

Ansambel Petra Finka z novo zgoščenko

Odlična dolenjska zasedba Ansambel Petra Finka, ki ga vsi poznamo po uspešnici Morska pravljica je izdal svoj nov album, na katerem boste poleg Morske pravljice v novi preobleki in z novo pevko našli še 11 avtorskih skladb, ki jih je skomponiral Peter Fink, besedila pa so napisali Fanika Požek, Matej Kocjančič, Darinka Kovač in Slavko Podboj.
Med skladbami so tudi uspešnice novejšega datuma, kot so Tri leta sem jo čakal, Ribič in druge.

 • 5 vročih

  Novi spomini - V dobrem in slabem

  Flash content.

  Smeh - Ej, stari, ne sekiraj se

  Flash content.

  Ans. Tonija Verderberja - Če imaš me res rada

  Flash content.

  Modrijani - Huda ura

  Flash content.

  Frajerke - Tam, kjer je moje srce doma

  Flash content.
 • Mobilne vsebine

  Ansambel Spev in Tanja Žagar - Minili sta že leti dve - OM JJMTGW

  Modrijani in Natalija Verboten - Spomni se - OM JJMTJW

  Novi spomini - Pet minut - OM JJJPPT

  Več ...

 • Pravkar izšlo

 • Kmalu izide

 
Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljno uporabo se strinjate k uporabi piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Nastavitve.