Domov | O podjetju | Kontakt
Založba VOX

Leto: 2010

Format: 14,5 x 13 cm, 40 strani, trda vezava

ISBN: 978-961-6759-27-4

Cena: 6,99 EUR

Anselm Grün

MOČ LJUBEZNI

Ljubezen je božanska krepost, v kateri vse kreposti dosežejo svoj vrh. O skoraj nobeni temi se ne piše in ne govori toliko kot o ljubezni. A vsakdo razume pod pojmom ljubezen kaj drugega. Za mnoge je postala le obrabljena beseda. Nekateri so na ta izraz alergični. Spominjajo se mnogih pozivov iz svoje mladosti, naj drug drugega ljubijo. Druge prizadenejo pretirano povzdignjene besede o ljubezni. Ne ujemajo se z njihovimi izkušnjami. Sami so namreč spoznali krhkost ljubezni. Vanjo so položili vse svoje upanje in bili nato grenko razočarani.

Včasih o Božji ljubezni govorimo tako samoumevno. A kje in kako lahko to ljubezen izkusimo? Marsikdo, ki nam o njej pridiga z velikim patosom, je prav nič ne izžareva. Na njegovem obrazu ni videti, da se ga je dotaknila. Podobno je z zahtevo po ljubezni do bližnjega. Govorjenje o njej ne posreduje nujno ljubezni.

Ko govorimo o ljubezni, bi jo radi tudi izkusili. Tako upam, da v tej knjigi o njej ne bom samo pisal, marveč bosta bralec in bralka nekaj ljubezni, ki jima bo prihajala naproti v besedah, tudi začutila.

(Anselm Grün)

Dodaj v košarico

Priporoči ta artikel tudi prijatelju:

  • Novitete

  • Hit tedna

  • Priporočamo

  • Kmalu izide

 
Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljno uporabo se strinjate k uporabi piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Nastavitve.