Domov | O podjetju | Kontakt
Založba VOX

Arhiv

POJOČA POBARVANKA

SAMO ZA 13,99€
Pred vami je nadvse poučna in zabavna pojoča pobarvanka. Njeni avtorji smo jo pripravili z ljubeznijo in mislijo na otroška srca, pa tudi z željo, da ponudimo nekaj drugačnega. Želeli smo stkati vez med otroki in starši, s katero bi krepili medsebojne odnose. Tako zdaj v rokah držite edinstveno pojočo pobarvanko, ki smo jo naslovili RIŠI IN POJ. V njej boste našli ročno narisane ilustracije in posnetke najbolj znanih slovenskih ljudskih pesmi.
Postavili smo si velik izziv in upamo, da smo bili uspešni: otrok naj ob poslušanju glasbe in barvanju ilustracij sprosti ustvarjalnega duha in da domišljiji prosto pot – vse to s pomočjo glasbe, slikovne interpretacije ter zapetih besedil. Ob pojoči pobarvanki se bodo otroci tako skozi ilustracije ljudskih pesmi naučili pomena pesmi in hkrati ohranjali ljudsko pesem, ki se že desetletja prenaša iz roda v rod.
Vse pesmi so posnete z ljudskimi inštrumenti (harmoniko, klavirjem, kontrabasom, kitaro, mandolino, baritonom, trobento, klarinetom, flavto in violino) ter otroškimi glasbili, kot so triangel in različna tolkala.
Ko boste odprli našo pojočo pobarvanko, boste na desni strani našli razlago posamezne pesmi ter njene note in besedilo. Velja poudariti, da je vsa glasba zaigrana v živo, vokale pa je prispevala odlična mlada pevka Gaby Driggs. Na levi strani je manjša že pobarvana ilustracija, ki je otroku lahko v pomoč pri večjem osnutku ilustracije, ki jo bo pobarval sam. S tem predvsem mlajšim otrokom pomagamo spoznavati tudi barve. Knjižica je sicer primerna za otroke od 2. do 12. leta.
Avtorji smo prepričani, da je naša poučna pojoča pobarvanka odlična izbira za vsakega otroka, saj mu z njo lahko obogatite življenje in razširite obzorje. Naj ne zveni preveč obrabljeno, toda iskreno si želimo, da bi s pojočo pobarvanko slovenskih ljudskih pesmi RIŠI IN POJ svojemu otroku resnično privoščili najboljše.

Knjižica o velikem tednu

Knjižica VELIKI TEDEN prinaša razlago velikonočnega tridnevja, osrednje skrivnost naše vere v Jezusovo odrešenje.

Obredi so razloženi na preprost in razumljiv način, podkrepljeni s Svetopisemskimi odlomki.

V knjižici sta tudi dve molitvi: Zahvala za odrešenje in Molitev ob velikonočnih jedilih. Knjižico krasijo barvne fotografije.

Izšla triologija Anselma Grüna

Izšla je triologija priljubljenega pisca duhovne literature, benediktinskega patra Anselma Grüna.

Knjige z naslovom MOČ VERE, MOČ UPANJA in MOČ LJUBEZNI prinašajo avtorjevo poglobljeno razlago treh božanskih kreposti.

Več o knjigah si lahko preberete pod rubriko Življenje in duhovnost.

Ne delaj se tako pomembnega, Janez!

Izšla je knjiga zanimivih anekdot o papežih Janezu XXIII., Janezu Pavlu II. in Benediktu XVI.

Kako to, da se je pustil Janez XXIII. raje varovati Svetemu Duhu kot švicarski gardi? Zakaj so nekoč Janeza Pavla II. preprosto razglasili za Mehičana?Kaj se je zgodilo, ko je dobil Benedikt XVI. v dar Ferrarijevo krmilo?

Da je življenje v Vatikanu tudi polnohumorja, dokazujejo anekdote, ki jih je v tej knjigi med drugimi zbral poznavalecVatikana Bernhard Hülsebusch. S pravim občutkom so tukaj izbrana srečanja in trenutki iz življenja papežev, ki kratko in učinkovito osvetljujejo njihove osebnosti.

Osvežujoč pogled na tri velike papeže našega časa.

Sveti Miklavž

Zgodba Sveti Miklavž avtorice Marije Magdalene Novak govori o življenju in delu svetega Miklavža. Zgodba zaobjame Miklavževo rojstvo, otroštvo, odraščanje ter obdobje njegovega duhovniškega in škofovskega dela. Zgodba je napisana tako, da dedek pripoveduje zgodbo svojima vnukoma, katerima ne zmanjka vprašanj o svetem Miklavžu.
Knjigo krasijo ilustracije Nevenke Miklič, katere bodo otroci lahko tudi pobarvali in tako soustvarili zgodbo o svetem Miklavžu.

Sodelovanje s Pošto Slovenije

Od ponedeljka, 8. junija 2009 boste lahko na vseh poštah po Sloveniji kupili naše darilne knjige in knjige-voščilnice s CD-ji.

Trenutno lahko dobite na poštah knjige "Hvala, ker si", "Zlata pravila za izpolnjeno življenje", "Misli o ljubezni & Ljubezenske popevke", "V imenu najinega prijateljstva", " Za najboljšo mamo na svetu" in "Za mojega dragega očeta" ter knjige-voščilnice s CD-jem "Mami za praznik", "Očetu za praznik", "Za tvoj god", "Za tvoj praznik" in "Za tvoj rojstni dan".

Darilne knjige na Petrolovih črpalkah

Naše darilne knjige lahko od sedaj kupite tudi na skoraj 100 večjih Petrolovih bencinskih servisih po celi Sloveniji.
Trenutno so na voljo knjige: "Hvala, ker si", "Za najboljšo mamo na svetu", "Za mojega dragega očeta", "V imenu najinega prijateljstva" in "Misli o ljubezni & Ljubezenske popevke".

Voščilnice z glasbeno zgoščenko - novost v Sloveniji

Kot prvi v Sloveniji smo začeli izdajati voščilnice z glasbeno zgoščenko. Voščilnica ima 8 strani, v njej pa boste poleg glasbene zgoščenke našli še avtorske misli Marjane Barbarič, čudovite fotografije različnih avtorjev ter prostor, kamor boste lahko napisali svoje voščilo dragi osebi.

Izšle so naslednje voščilnice: Hčerki za przanik, Mami za praznik, Očetu za praznik, Za tvoj god, Za tvoj praznik in Za tvoj rojstni dan.

Na zgoščenki, ki je priložena so tri skladbe; dve narodnozabavni in ena ljudska - vse na tematiko praznovanja. Izvajajo jih različni izvajalci: Modrijani, Štirje kovači, Iskrice, Ans. Franc Žerdoner s prijatelji in Vihar. Zgoščenke so v dveh različnih variantah.

Voščilnici je priložena tudi bela kuverta za pošiljanje po pošti.

Izšle so tri nove darilne knjige

Izšle so tri nove darilne knjige, - "V imenu najinega prijateljstva", " Za najboljšo mamo na svetu" in "Za mojega dragega očeta" - ki jih je napisala Marija Magdalena Novak.
Gre za knjige s kratkimi, a globokimi mislimi o prijateljstvu, materinstvu in očetovstvu. Misli so nastale na podlagi avtoričinih izkušenj in doživljanja v odnosu do prijateljev in staršev.
Misli krasijo čudovite barvne fotografije, ki so jih prispevali Andrej Golčnik, Marijan Veternik, Branko Umek in drugi.

Naše knjige tudi v knjigarnah DZS

Od ponedeljka, 11. maja vam bodo naše knjige na voljo tudi v 44 knjigarnah Državne založbe Slovenije po celi Sloveniji.
V teh knjgarnah boste lahko našli naslednje naše knjige: "V imenu najinega prijateljstva", " Za najboljšo mamo na svetu", "Za mojega dragega očeta", "Hvala, ker si", "Zlata pravila za izpolnjeno življenje", "Misli o ljubezni & Ljubezenske popevke", "Očenaš za otroke", "Svetopisemska dieta za telo & dušo" in "Bog & svet".

Spomin na moje prvo sveto obhajilo

Pred dnevi je izšla knjiga Spomin na moje prvo sveto obhajilo.
Knjiga, ki jo je likovno opremila Fani Pečar, je lahko lep spomin na prvo sveto obhajilo otrok.
Knjiga je zamišljena tako, da jo s svojo kreativnostjo dopolnijo otroci, ko vanjo vpisujejo razne podatke, opisujejo svoja doživetja, lepijo fotografije s slovesnosti in praznovanja, rišejo ...
Knjiga ima 32 strani, velikosti 20 x 20 cm in je v trdi vezavi.

Izšla je knjiga patra Anselma Grüna

Izšla je knjiga priljubljenega nemškega benediktinskega patra Anselma Grüna z naslovom BOG & SVET, v kateri odgovarja na konkretna življenjska in verska vprašanja. Teme obsegajo različna področja - od medsebojnih odnosov preko soočanja z žalovanjem in strahom, zdravilnega ravnanja v kriznih situacijah, ljubezni do bližnjega in sebe, zaupanja v Boga pa vse do navodil za molitev.

Odgovori Anselma Grüna pričajo o človeški modrosti, zaupanju v Boga in prefinjenem psihološkem občutku. S preprostimi, življenjsko uporabnimi in intimnimi besedami daje odgovore na vprašanja, ki nam jih zastavlja življenje.

Pater Grün je eden najbolj branih sodobnih krščanskih avtorjev. Izšlo je že preko 200 naslovov njegovih knjig v številnih jezikih.

Sodelovanje z Mladinsko knjigo Trgovino

Od 25. marca naprej so naše knjige na voljo tudi v večini knjigarn Mladinske knjige po celi Sloveniji.
Trenutno lahko v teh knjigarnah najdete knjige "Hvala, ker si", "Misli o ljubezni & Ljubezenske popevke", "Svetopisemska dieta za telo & dušo", "Zlata pravila za izpolnjeno življenje" in "Očenaš za otroke".

Misli o ljubezni & Ljubezenske popevke

V knjigi, ki jo krasijo čudovite barvne fotografije so zbrane razne misli o ljubezni, tudi iz Svetega pisma.
Knjigi je priložena zgoščenka z ljubezenskimi popevkami. Na zgoščenki je deset skladb v izvedbi Dua Platin, Roka Švaba, Maje in Boštjana Dermol, Marie, Trinitas, Mojce in Roka, Franca Žerdonerja in Svetnika.
Knjiga z glasbeno zgoščenko je primerna kot darilo dragi osebi ali darilo ob poroki.

Svetopisemska dieta za telo & dušo

Preizkušeni prehrambeni nasveti iz Svetega pisma so v našem času silno odkritje, ki nam lahko pomaga, da najdemo pravo pot. Pričujoča knjiga torej končno zapolnjuje neko vrzel - vrzel med modnimi shujševalnimi programi in duhovno motiviranim zdravilnim postom, ker oba vidika med seboj povezuje. Kar je pri tem lepega, je to, da so ti nasveti popolnoma uporabni za vsakdan – in da v praksi delujejo. Sveto pismo je imelo znova prav.

Zlata pravila za izpolnjeno življenje

V tej knjižici zbrana "zlata pravila" ki so obarvana z močno simbolnimi fotografijami, so ustvarili ljudje bogatih življenjskih izkušenj. To so smerokazi za izpolnjeno življenje. Vsaka beseda je modro premišljena. V njih leži skrita moč, kinam lahko po potrebi vliva nesluten zagon, da zmoremo sproščeno in zavestno vzeti življenje v svoje roke.

Kje lahko kupite naše knjige

Naše knjige lahko trenutno dobite v vseh katoliških prodajalnah po Sloveniji: Slomškove knjigarne v Mariboru, Novem mestu, Krškem in Ptuju, Mohorjevih knjigarnah v Celju in Ljubljani, v knjigarni in papirnici Ognjišča v Kranju, v Kleklovi knjigarni v Murski Soboti, v Zvončku v Ajdovščini ter v knjigarnah Salve, pri frančiščaknih na Tromostovju ter Zvonu v Ljubljani.
Prav tako lahko naše knjige naročite preko te spletne strani (Dodaj v košarico). Knjigo boste dobili v dveh delovnih dneh od prejema vašega naročila.
V kratkem pa bodo knjige na razpolago tudi v drugih knjigarnah po Slovenijih ter na nekaterih drugih prodajnih mestih.

  • Novitete

  • Hit tedna

  • Priporočamo

  • Kmalu izide

 
Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljno uporabo se strinjate k uporabi piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Nastavitve.